Anladım canım. İnşallah hakkında hayırlısı olur. Hayatta her şey iş demek de değil. HEr şey parayla satın alınmıyor tabi.
Sen hayatı ertelemeden doyasıya yaşa, inşallah bir gün yeniden başlayabilirsin istersen.
dayanamıyacağım için istifamı verdim 3 yaşına gelince kreşe gider bende tekrar işe başlarım düşüncem bu yönde bunu demek istediniz dimi kafamı toparlamam çok zorda yanlış anlaşılmasın..
Hayır izninizi şu an için alın dedim birkaç gün.
İstifa sakın etmeyin dedim çünkü iki sene sonra istediğiniz pozisyonda bir iş bulamayabilirsiniz.
Yeniden işe başlamak yaş ilerledikçe zor olur.
İşi bir kreş bulup hemen kreşe verin dedim. Benim kızım 2 yaşından önce kreşe başladı.
Gittiği kreş çok çok iyi bir kreşti.
Bugün Allah nazarlardan saklasın kızımla gurur duyuyorum. Kurallara uyan, paylaşmayı çok iyi bilen, sosyal, yetenekli ve çok nazik bir kız..
Ben kızımı bir şeyi ikinciye söylemiyorum mesela..
Kreşin etkisi büyük. Ama dediğim gibi çok iyi araştırın.
Kayınvalideniz için de dedim ki, bu böyle devam ederse yeni krizler olabilir.
Anlaşılan sorumluluk duygusu olmayan biri. Çok rahat kişisel plan yapabiliyor.
Kendine bir çocuk emanet edildiğinin, ve verdiği kişisel kararlarıyla bir çok insanı zor durumda bıraktığının bilincinde değil.
Ben olsam zaten böyle biriyle büyümesini istemem çocuğumun.
İyi biridir mutlaka gözünüz arkada kalmadığına göre ama çocuklar kendilerini yetiştirenleri örnek alıyorlar.
Çocuklar için de ilk 6 yaş çok çok çok önemli.. 2 yaşında deyip bişey anlamaz muamelesi yapmamalı çocuğa.
Asıl kişilik oluştuğu yaşlar onlar.. 6 yaşından sonra istediğiniz eğitimi verin. Çok da bişey değişmiyor diyor uzmanlar..
Bence kv sizde kalaca mı bunu kesinliğe kavuşturmadan işini bırakma. Sakın. Yoksa psikolojin şu andakindn daha çok bozulur. Bende anneyim ve kızım 6 aylık. 5 aylıkken basladım çalışmaya.
Bakıcı syarladık canım. Ailelerimizden farklı şehirdeyiz. İçim rahat ama kçük şehir bakıcıda tavsiye üzerine tanışdık içimiz ısındı. Bakalım daha yeni ama inşallah sorun yasamayız.
işten ayrılana kadar bi bakıcı tutsanız haftada 4 gün için 400 liraya falan olmaz mıGünaydın hanımlar kısaca kendimde bahsedeyim 31 yaşındayım 11 aylık bi oğlum var 8 senedir özel bir şirketin muhasebe sorumlusuyum 5 senedir evliyim 3,5 sene önce evimizi aldık kredi ödüyoruz.
sorunuma gelince farklı fikirler almak değişik görüşlere ihtiyacım var işin içinden çıkamıyorum ondan konu açtım.
Oğlum doğdu 6 ay kendim baktım daha sonrasında oğlum doğmadan kaynanayla konuşmuştuk bakabilirmisin diye işe geri döneyimmi bu arada kaynanam eşinden ayrı evi yok 2 oğlu var biraz bende biraz orda kalıyordu.kaynanamda bakarım dedim işe başladım 4gün işe gidiyordum 3gün oğluma ben bakıyordum 3 günde kaynana diğer oğluna gidip gezip kafa dağıtıyordu.
5 ay oldu oğluma bakıyor ama her ay bir sorun istekleri bitmedi harçlığını koyduk cebine son model tlf istedi aldık yapıcaz tabi oğluma bakıyor sonuçta ama son olay 1 hafta önce Bursa ya düğüne gitti ondan da son gün haberim oldu ve orda kalıcam falan hiç bişey demedi Pazartesi eşimi arıyor ben biraz kalıcam ee oğlum ne olcak kayınvalidene bırak tamam annem bakarda emrivaki olması haber vermeden yapması beni üzdü ve ben apar topar anneme bıraktık annem yakın değil arabayla yarım saat falan 1 haftadır orda oğlum keşke hep annem baksa ama 3 kardeşim okula gidiyor bırakamıyor ben evimi bırakıp gidemiyorum.
5 ayda olanlarda üstüne eklendi ve dün patrona istifa etmem gerektiğini söyledim tekrar düşün dedi ama çerem kalmadı şuanda iyimi yaptım kötümü bilmiyorum kredi borcum var ama böyle devam edersede ben daha çok hastalancam şuan hipertiroid tedavim devam ediyor ve tansiyonum sürekli düşüyor bakalım daha neler çıkacak.
Sizlerden fikir almak istiyorum iyimi yaptım yada neler yapılabilirdi bilmiyorum Karışık olmuş olabilir kusura bakmayın..
Negüzel tabi kreş tek büyüyen çocuklar için özellikle çok önemli paylaşma duygusu için ama oğlum daha yürüyemiyor konuşamuyor çok küçük gözümde bırakamıyom bok düşündüm ama bu konuyu
kafamda bitiremiyorum
sorumluluk duygusu yok evet hiçte almaz aman olur büyür modunda ama el kadar bebek bu bende büyütmesini şu durumda zaten istemiyorum sebepte kendi rahatı için çocugu biraz yönlendiriyor uyuma kuralları özellikle
Ara sayfaları okuyamadım ama sanıyorum kaınvalideniz tek başına sorumluluk almak istemiyor,
"Benim işim olduğunda da annanesi bakıversin ne var yani" kafasında.nerden tahmin ediyorum; bknz: benim kayınvalidem.
Beni o kadar yordu ki henüz bi kaç ay olmasına rağmen bir sürü sorun çıkardı.
Bi akşam önceden arayıp falan kişiye gidicem yarın mevlüt var bilmem ne var çocuğu annanesine bırakırsınız der çıkar işin içinden.Saat olmuş gecenin 10' u annemi arayıp nasıl yapalım diye fikir alıyorum.benim annem çalışıyor bir de.. çocuk ortada kalıyor, sinirim bozuluyor oturup ağlıyorum.hemen her hafta mutlaka böyle bir sorun yaşıyoruz ki benim kayınvalidem beni zorla işe soktu, ben bakarım sen gir çalış kızım dedi.
Artık o kadar bıktım ki bu durumdan iki ay sonra kredi kartlarımdan birinin borcu bitiyor, onu ödeyip istifamı vereceğim.
Oturup yavrumla kreş yaşına kadar ben ilgilenicem, nasıl geçiniriz hiç bir fikrim yok ama bu süreç beni gerçekten çok yıprattı.Siz de kendinizi nasıl iyi hissedecekseniz öyle davranın.İstifa etmekten korkmayın bence çünkü sebebiniz çok kuvvetli.. eğer iyi bir muhasebeciyseniz iş bulamama gibi bir lüksünüz yok istanbul gibi kocaman bir şehirde.
Vicdan yapmayın, Rabbim geçim kolaylığı verir, sonuçta mecbur kalmışsınız.
Üç aylık çocuklarını kreşe bırakmak zorunda kalan anne tanıyorum.
Ben bakıcıya bırakmama taraftarıyım.
Gün geliyor kendi evlatlarımın yaptıklarına yutkunduğum oluyor.
Çok çok merhametli iyi bir olmalı bakıcı. Çok iyi tanımalı.
Kreş için de aynı şey geçerli.
Referans bulabilmelisiniz mesela o kreş için.
konuşsa bile bakıcam deyip sonra yine aynı olcak 5 ayda kaç kere oldu bu olay ama kopma noktam
Günaydın hanımlar kısaca kendimde bahsedeyim 31 yaşındayım 11 aylık bi oğlum var 8 senedir özel bir şirketin muhasebe sorumlusuyum 5 senedir evliyim 3,5 sene önce evimizi aldık kredi ödüyoruz.
sorunuma gelince farklı fikirler almak değişik görüşlere ihtiyacım var işin içinden çıkamıyorum ondan konu açtım.
Oğlum doğdu 6 ay kendim baktım daha sonrasında oğlum doğmadan kaynanayla konuşmuştuk bakabilirmisin diye işe geri döneyimmi bu arada kaynanam eşinden ayrı evi yok 2 oğlu var biraz bende biraz orda kalıyordu.kaynanamda bakarım dedim işe başladım 4gün işe gidiyordum 3gün oğluma ben bakıyordum 3 günde kaynana diğer oğluna gidip gezip kafa dağıtıyordu.
5 ay oldu oğluma bakıyor ama her ay bir sorun istekleri bitmedi harçlığını koyduk cebine son model tlf istedi aldık yapıcaz tabi oğluma bakıyor sonuçta ama son olay 1 hafta önce Bursa ya düğüne gitti ondan da son gün haberim oldu ve orda kalıcam falan hiç bişey demedi Pazartesi eşimi arıyor ben biraz kalıcam ee oğlum ne olcak kayınvalidene bırak tamam annem bakarda emrivaki olması haber vermeden yapması beni üzdü ve ben apar topar anneme bıraktık annem yakın değil arabayla yarım saat falan 1 haftadır orda oğlum keşke hep annem baksa ama 3 kardeşim okula gidiyor bırakamıyor ben evimi bırakıp gidemiyorum.
5 ayda olanlarda üstüne eklendi ve dün patrona istifa etmem gerektiğini söyledim tekrar düşün dedi ama çerem kalmadı şuanda iyimi yaptım kötümü bilmiyorum kredi borcum var ama böyle devam edersede ben daha çok hastalancam şuan hipertiroid tedavim devam ediyor ve tansiyonum sürekli düşüyor bakalım daha neler çıkacak.
Sizlerden fikir almak istiyorum iyimi yaptım yada neler yapılabilirdi bilmiyorum Karışık olmuş olabilir kusura bakmayın..
ozaman annenize söyleyin..kayınvalidenizin bakmadığı zaman bakabilir mi diye..kayınvalidenizede söyleyin bir yere gittip kalcağın zaman önceden haber ver..ona göre ayarlayalım işleri deyin..
hangi şehirdesiniz? artık çok guzel bebek evleri var.verin gitsin..çok iyi bakılıyor.
valla artık yukarı acil durumlarda bakçak anneniz yada işten ayrılcaksınız..olmadı kreşe vericeksiniz..başka çare yok...Annem bakabilir ama bir değil iki değil sürekli yapar annesi bakıyor diye bende elimde çanta çocuk kucağımda gezicem ordan oraya ve sınava hazırlanan kardeşim var onun geleceği için annemlere götürmek istemiyorum ders çalışmıyor çocuk olunca.
istanbul ama babası izin vermiyor çok küçük diye
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?