Güzel kardeşim, gururlu arkadaşım , kendi iyiliğin için şurada yazılanlara azıcık kulak ver. En objektif yorumları burda alıyorsun çünkü. Düşmanın değiliz, seni tanımıyoruz niye boşu boşuna seni ve aileni suçlayalım ki. Demek ki var birşey, demek ki bir aynaya dönüp bakman lazım. Eşin ailenden niye özür dilesin ? Tokadı yiyen, saldırıya uğrayan o . Hem adamı evden kovmuşsun, hem de gitti diye hırslanıp ailecek evini basıp, darp etmişsiniz neyse ki onlar size uyup saç saça baş başa girmek yerine medeni insan gibi davranıp, kanun yoluyla halletmeye çalışmışlar. Nişanda , düğünde herşeye karışan kayınvalide ye mi yoksa tokat atana mı sınır koymak, silmek gerekir bunu da bir düşün. Sen kayınvalidenin yaptıklarından sonra burnundan kıl aldırmazken, eşin annenden tokatı yemiş , yazık hala yılbaşında sizinkiler ve onunkilerde beraber , büyük bir aile şeklinde kutlama yapmayı hayal ediyor yani senin gösteremediğin büyüklüğü ve olgunluğu gösteriyor. Sense "niye annenin salonu değilde babamın terası" diye soruyorsun , iyi de adam annemin salonu dese , " vay efendim , hala annesini, annesinin evini sayıklıyor " derdin , sana bahane çok çünkü.
Evlenirken , herşeyin iyisini güzelini istedim diyorsun, istenir tabi, gönül neler istemez,imkan olduktan sonra da alınır hepsi ki onlarda ellerinden geleni yapmışlar. Ben 10 yıllık evliyim, bırak kınayı, nişanı düğünüm bile olmadı, 1 sene kayınvalide ile yaşadım, eşim de ana kuzusunda, nasıl olmasın , 20 yaşında ama her kavgamızda annem dedi ki " kızım bunca yıl anneyle yaşamış, onu bilmiş, onu görmüş, sabret , sana da hak verdiği gün gelecek, daha çok yenisiniz" , ben ayrılmak istiyorum diye ailemin kapısına gittiğimde , babam eşimi çağırıp el ele tutuşturdu bizi " ben sizi hep böyle görmek istiyorum, hadi evinize gidin " diye gönderdi bizi ki tıpkı senin ailen gibi benim ailemde başta eşimi hiç sevmemiş ve istememişti. Şimdi düşünüyorumda o durumda benim babam eşime " annen mi karın mı ? " deseydi, annem eşimi tokatlasaydı , sonradan göreceğimi muhteşem yılları kaçırmış olacaktım. Evmiş , perdeymiş, eşyaymış, kaynana onu demişmiş Fasa fiso hepsi, insanın önce geçinmeye gönlü olacak. Kaynanam hala karışır, gelinlik giymedim , hala pazardan alınmış perde kullanıyorum ama huzurum mutluluğum yerinde çok şükür. Hala aşkla bakıyoruz birbirimize
Sen de şapkanı önüne al bir düşün derim ben , ne sen ne ailen sütten çıkmış ak kaşık değilsiniz , eşinse onca olaya rağmen hala boşanmak istemediğini söylüyor , demek ki gerçekten seviyor seni. Eşinle bir aile danışmanına gidin hiç değilse, ben kurtarılabilir görüyorum durumu, tabi ailen sessiz kalmayı başarabilir ve sen de kendinizi dev aynasında görmekten vazgeçersen. Hakkında hayırlısı olsun, daha ne diyeyim