Kaynana ve eltilerimizden işittiğimiz incileri paylaşalım

memuzın
okuyunca sok oldum
allah yardımcın olsun
bu ne yaaa
onlara ancak cadaloz olmak yaranır ıyılıkten anlamıolar
ama işte ben yapamıyorum bunu bızım kaynana ya
ne yapayım yuzum yumusak

sağol cnım.ben size söylemiştim ilk msj da benimkileri anlatsam kendinizinkileri bağrınıza basarsınız.bi yrışma yapsak engörgüsüz en cimri en cadı kaynana-görümce dallarında benimkiler ipi göğüsler.
GERÇEKTEN,YAPSAK MI NE?

Sinir oldum sinir yaa evlilikten vazgeçerdim hele o görümcen ne hakla size ait olan altınları alır eşin naptı sadece baktı mı ?klava:

memuzın
okuyunca sok oldum
allah yardımcın olsun
bu ne yaaa
onlara ancak cadaloz olmak yaranır ıyılıkten anlamıolar
ama işte ben yapamıyorum bunu bızım kaynana ya
ne yapayım yuzum yumusak

askitom nbr?
son zamanlar seni görmedim kk da acaba dedim bebiş mi geldi... ama sanırım henüz gelmemiş... neyse hadi hayırlısı. ya bu arada yiğenimiz kız mı erkek mi?

ay benzer birşey gelmişti bizim başımızada. düğün farklı şehirde bizim ev farklı şehirde, düğün bitti bizi kaynanamın evinde kalacak sandılar falan ama biz eve gidecez dedik çıktık. bizle aynı şehre gidecek bir akrabada geldi bizi eve çıkardı ama gitmedi oturdu sonra komşularda geldi saat gece yarısını geçti oturuyoruz. dediğin gibi benim üstünde gelinlik yapıştı artık gözüm gerdek falan görmüyo yatağa kafamı koymak istiyorum sadece. işin kötüsü sevgili kocacığım oturma odasını bir güzel süslemiş balonlar mumlar falan kadehleri hazırlamış yani güzel bir başangıç için süper romantik bir ortam ama... sıkıldım sonunda uykumuz geldi bir çay yapimde içelim dedim. kalktılar sonra Allah tan. ama seninki gibi oldu bizim mevzuda yattık uyuduk:kedi: ama Allah tan kaynanamın evi değildi sabah kapıyı çalan olmadı.
yav bide sabah gelmelerine uyuz oldum.fotograflarımızı alalım paramızı döviz yapalımmış. resmen seni hiçe saymış ya, bunu yapacak kişi kocanla sensin çünkü. ay demekki senin kaynanada düğünü bahşiş toplama hasılatı kaldırma yeri olarak görenlerdenki asıl konu oğlan evlendi eve gelin geldiden çok bahşişlerle uğraşmış.
dinsizin hakkından imansız gelirmiş muzmin öyle insanlara herşey haktır.

tgul sagol cnm
bugun 40
2yım
sımdı drda gıdıyoruz
bende kocaelıde yasıyorum gebzede
karnım cok agrıyor
allah bılır bugun benı yatırır
kısmetse oglumuz olacakkk
ADINI ÖMER KOYACAGIZ
LÜTFEN HEPINIZDEN DUA BEKLIYORUM
ÇOK İHTİYACIM OLACAK...
ALLAHA EMANET OLUN...
SAGSALIM GELIRSEM EGER
UFAK UFAK KAYNANAMA BU ARALAR TATLI SERT LAF SOKTUM...
HEPSINI ANLATACAGIM....
HAKETTI ARTIK....SIMDI BANA MELEK GIBI...ÇOK GÜZELSIN DEDI GECEN GÜN....

ay canım inşallah sapasağlım kucağına alacaksın oğluşunu... ömer ismini çok severim, adıyla yaşasın. sende sapasağlam geleceksin dertleşmelere son gaz devam edeceğiz hadi bekliyoruz seni al bebişide gel...DUALARIMIZ SENİNLE...

allaha emanet olun
gıttım ben....
hepınızı öpuyorum...
hayırlısı bakalm sancı cıkacak mı nstde...
darısı basına tgulll canım.
çok sagol...

ay aman Allah^'ım yaaa! ne edepsizlik...Allah sabır versin....

merhaba arkadaşlar yazdan buyana taip etmiyordum,dün baktım ben 5 yıllık evliyim kayınvalide derdi bitmiyor.ilk senelerden beri aynı her defasında değişrmi diye affedip konşuyorum yine aynı kadın hiç değişmiyor.Benim kayınvalide çok şey var anlatacağım fakat şu anki olyı anlatayım dedim.Kayınbabamın durumu çok iyi. fakat 5 senedir bize hiç sormaz bi ihtiyacınız varmı diye,evlenirken bana hiç sormadılar herşeyi kendi kafalarına göre aldılar.görümcem benden 1 sene sonra evlendi.Adan Zye herşeyi damadın alacağına varana kadar üstelik birde ev yaptırdılar.parkesinden ankastreocağa herşeyi dörtdörtlük.bana gelince banyomda duşa kabini bırakın perdesi bile yoktu.Benim aldığım halıları biz balayındayken büyük geliyor diye değiştirin üstüne bir sürü borç yapıp bize ödetin.Kendine halı almış benim eşim ozamanlar sessizdi,benim konuşmamada izin vermiyordu.Ailesini anladı tabi şimdi bana karşı farklı.İLK başlarda bizim maaşımz yeter deyip huzurumuz olsun diyordum.2.sene eşim askere gittti.bana ne maddi ne manevi arayıp sormaılar,görümceme yağdrıyor.görümcemde aşağıda ben yukarda oturuyrm.Elleri dolu mağazadan marketten pazardan,gelyrlar bende tenezzül etmeyip hiç seslenmiyordum.kayınbabamın arabasını biz kullanıyorduk,onlara sıfır alındı.40.000 tl tutarında.5 ay sonra bizim bindiğimiz arabayı sattı görümcem.eşim askereyken ben evimde kalıyordum kız kardeşimle,eşime telefon açmışlar elektrik su parası istemişler.Annemlere gittim 2 ay kaldım buzdolabının fişini çek diye arıyorlar.Bayramda eşim gelecek diye evimi temizledim arefe günü evimde oturuyrum bunlar elllerinde poşetler kayınvaldem önde onlar arkada kayınvalidem almış.Neyse fazla uzatmayım,2sene sonra 100.000 tlye ev aldılar.sıfır jip aldılar kızlarına,bizde para biriktirip krediye girip araba aldık daha kredisini ödüyoruz.Aldıkları jipi sattılar 80.000 tlye jip aldılar bütün alışverişlerini karşılıyorlar 5 senelik gelinim 100 tl vermezler.1 sene sonra yine araba aldılar görümceme busenese EŞİM anne bize de yardım edin,sıkışıım kredi ödüyorum,yazın ekders olmadığı için sıkıştık önce tamam dedi,1 ay oyaladı eşimde bu duruma çok üzülüyor,şimdide veremem diyo,eşimde iyice bunalıma girdi diğer kaynımda bizim gibi.Bende anne eşim çok üzülüyor.(EŞİMDEN DOLAYI BEBEĞİMİZ OLMUYOR TÜP BEBEK DE YAPTIRDIK OLMADI)BENDE hiçbir sorun olmadığınıda biliyor.Eşimin psikolojisinin bozuk olduğunu çok üzldüğnü anlattım bana nededi biliyormusunuz.PSİKOLOĞA GİTSİN bana ne dedi.daha fazla konuşmadan ordan çıktım evime geldim SADECE YÜZDE BİRİ BU ANLATTIKLARIM KUSURA BAKMAYIN ÇOK UZUN OLDU.

roseten çok üzlüdüm canım.eziyeti bize çektirirler,oğulları onlara bakmaya mecbur gibi havalara girerler ama kızları birtanedir.onların.ne varsa kızlarına.

oy amanın o ne kızlar sizinkiler nasıl kaynanaymış. allaha şükür ben kaynanamdan kötü bişey görmedim evimiz ayrı bizim başka şeh,rlerde yaşıyoruz ama annem çocuklarına çok düşkündür de bizide sıkmaz oraya gidince hep en iyi yatak en iyi yemek bize ayrılır. gül gibi bakar.biraz alıngandır ama çabuk barışır.evlenince bizde 3 gün onlarda kaldık 2.günü eve geldiler ama hiç rahatsız etmediler bizi.düğünde takılan paralarıda biz verdik onlara.Allah razı olsun kaynanamdan ve ailesinden.sizinkiler terminatörmüş be alsanaalsanasmile

roseten33 gerçekten çok sinir bozucu yaşadıkların. çocuklar arasında ayrımcılık yapmak çok ayıp zaten çok da günahmış ama ne dersin adamların kendi parası kime isterse ona verir diye geçiştiriyor insan aklında ama ben şu eşin askere gidince sana sahip çıkmama hatta eşinden faturaların parasını isteme olayına çok takıldım.nasıl bir düşüncedir bu sen oğlunun karısına emanetine sahip çıkma git bide askerdeki adamdan fatura parası iste...ya bakıyorum durumu iyi olan insanlar hep oğullarının parasını gelin yiyor para el kızına gidiyor diye genelde kızlarının üstüne düşüyor(burada okuduklarımın çoğunda bu var)ama kendime bakıyorum ben ne şanssız bir bedeviyim ne ailemden bişi gördüüüm ve kocam taraftan(görümcemde yok üstelik)
okul bitti ilk zamanlar iyi paralı ağır bir işte çalıştım elime geçeni aileme verdim hatta kredi kartım bi defa babamdaydı çook güzel alışveriş yapmış evlendim kendi borçlarım bitti nerdeyse ama hala onun yaptığı alışverişlerin borcunu ödüyorum. çeyizim bir taksinin bagajında geldi(onuda ben alıp önceden koymuştum kenara) sağolsunlar düğünümde bi bilezik taktılar(kız evinde toplanacak bahşişle ödeyeceklermişdiii)çoğu akrabam diğer kuzenlerime yani yiğenlerine bilezik takmasına rağmen ben şehir dışı biriyle evlendim el kapısına gittim diye bişe takmadılar benide çok takmadıkları belliydiki düğün bitimine yakın girdiler salona. anlayacağının baba tarafımdan hiiç bişi görmedim.

geleyim koca tarafıma. ben gelinliğimi acele ettiler ettirdiler 10 dakikada aldım kaynanam 2 hafta gezdi, kayın peder aylar öncesinden hazır etti kıyafetini. ben yatak odası takımı baktım kaynanam ben yeni alacam eskiyi sana verim alma dedi. buzdolabı aldım benimki küçük yeter size siz bunu alın onu bana verin dedi. tüllerini yeniledi eskisini bana getirdi. masa alacam, banada alın benimde ihtiyacım var dedi. halı alacam bide bana gerek dedi. tv alamadık paramız yetmedi tv de neymiş almayın gereksiz dedi 2,5 milyara kendine aldı. düğünümede davetli gibi geldiler takı bile takmadılar hatta takılanları teklif etmemizi beklediler(sanki kendi sülaleleri çok bişi taktı gibi takılan teklif edilmeliymiş)

yaani arkadaşlar velasıl kelam ne baba tarafımdan ne koca tarafımdan bişi görmedim. baba tarafımda kıza değer verilmiyor kıza verilen el kapısına gidiliyor diye bakılıyor. hatta kız dışa gittiyse hep yok sayılıyor. koca tarafımdada başıma gelen kadarıyla gördüğüm kadarıyla oğula değer verilmiyor. çünkü bakıyorum eşimin kız kuzenlerine bırakın düğünlerini nişanları bile benim düğüne beş basardı o kadar güzel organizasyondu. bana sadece düğünümde tel gibi bilezik takanlar onlara hem düğünde hem nişanda gayet güzel takılar taktılar.demek eşim tarafındada el kızına gidiyor diye düşünülüyor.
lafı çok uzattım.
Allah eşimizden yana güldürsün yüzümüzü ne diyelim...

ah ah bu sıkıntılar bitmez valla benim kaynanamla kayınpederimle hiç sorunum yok Allaha çok şükür hatta bazen ilgi ve alakalarından sıkılıyorum bile ama gel gelelim eltim ve akrabaları beni hazmedemiyolar beni deli ediyolar.Ya aslında o kadar üzülüyorumki neden böyle oluyo diyo çünkü ben elimden geldiği kadar onlarla ilgilenip gönüllerini hoş etmeye çalışıyorum nişanlılık zamanından beri.Ama onlar beni hep yokmuş gibi görüyolar ben eltime gittiğimde benimle doğru düzgün konuşmaz naber nasılsın napıyosun annen nasıl bu kadar.Hayatta bi sıkıntısını bi mutluluğunu anlatmaz dertleşmez diyorum acaba bi yerlerde hatamı yaptım.Eltimin kızı benle yaşıt.daha eşimle sevgiliyken herşeyini anlatırdı bana bide biraz fifirikliydi halada anlatır da bi kere bile kimseye anlatmamışımdır anlatmamda zaten akıl veririm sonrası beni ilgilendirmez.Bende eltimle dertleşmek oturup sohbet etmek yeri geldiğinde dedikodu bile yapmak isterim çünkü ben öyle görmedim annemden benim annemin 4 eltisi vardı birini almadan biyere gitmezdi derdi varsa onlar bilirdi aynı şekilde onlarda anneme öyleydiler.Ama ben kendimi eltime kabul ettiremedim.Tamam aramızda 15 yaş fark var ama olsun ben onu sevmek istiyorum.ınanın bir adım atsa bütün üzüntülerimi unuturum ama olmuyo olmicak gibi eşimde çok üzülüyo bu duruma annem aman boşver diyo boşveremiyorum anladığım kadarıyla onu dolduruşa getiriyolar.Önceden derdiki yakın olalım birbirimize başka amcamızın gelinleri var onlar anlaşamıyolar biz beraber gezip çatlatalım onları bilmemne arkadaş gibi olalım derdi nişanlandık evlenmemize az kalmıştıki ev tutulacak üst katı boştu dediki ben dostluğumu bozmam uzak olun gülermisiniz ağlarmısınız bunlar yaşanıyo işte ama olsun napim artık ya....

Herkesin derdi kendine gore tabi...
aama bence pek kafana takacak bi durum yok sende mesafelii ol canim daha istiyorsu8n

bizimde evlendiğimiz gün düğünden sonra kavınvalideme geldik artık gelinliği felan çıkarıp hazırlanıp uçağa binecez biz eşimle odaya girdik gelinliğimii çıkarmak iiçin kaynanan eltim görümcem üçü arkamızdan geldi bizde yardım edelim çıkarırken dedilerşok oldum kaldım öylece eşim gerek yok dedi kapıyı kilitledik 5dk sonra bi görümcem bi kaynanam bi eltim ve görümcemin çocukları kapıya vurup durdular çıkın misafirlere güle güle diyin dediler halbuki misafir felan kalmadı artık 2 3 kadın kalmıştı artık eşim sinirle çıkıp bağırdı ne var neeeeee diye birahat bırakmadınız dedi.yazları gittiğimizde de bizim yattığımız odaya eltim görümcem çocuklarını gönderiri bizi erkenden uyandırırlar kaynanam gidin dayıyınızn yanına yatın der

smile

ay ne igrenc insanlarmis valla benim kayinvaldiede yapar aynisini kapiya vurur hadi uyanin en son ses cikarmayincada acardi girerdi odaya biz esimle yatakta iken ama sukurki ayri ulkelerdeyiz

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…