Kaynana ve eltilerimizden işittiğimiz incileri paylaşalım

ay arkadaşım sen yazdın ben okudum benim bile okurken sinirim bozuldu her ailede oluyor böle seyler demekkı...

bizimkilerde biz söle zengibiz biz böle zenginiz dedıler kayın valıdem düğünde kendı kolundan çıkarıp bi bilezık taktı sonradan eşim bana söledı istersen verelım dıye bende safım ya verdım vermeseymişim kar kardır deseymişim....

hıı bak seninkine benzer bişi oldu kolundakini takacaktı ama baştan kabul etmedim geri alınacak şey verilmesin diye. ama taksalarda ağızlarıyla geri isterlerdi eminim. eğer sende ben vermesem onlar isterdi diyorsan iyi etmişin geri vermekle boşver onların alacakları bi bileziğimizde eksik olsun. onların desteğine en çok ihtiyacımız olan zamanda bize destek olmadıkları halde evimize o kadar çok karışıyorlar ki bide bi katkıları olsa yuvamıza hep sahip çıkacaklar.

ha bide takı falan demişken sizde hediye alma bohça yapma işi varmıdır arkadaşlar?
bizde vardı, erkek tarafı kız tarafına işte amcalara kardeşlere büyükanne-babaya hediye ufak hediyeler alarak düğüne davet edilir. öyle denir.(ama gelinin bohçası güzel olur makyaj takımı terlik bir takım elbise falan işte..) kız tarafıda erkeğe aynı şekilde.
ay o konudada acayip sinir bozucuydular... ben sadece eşime değil abisine anne babasına gayet ayrıntılı güzel bohça hazırladım. tabi tüm amca hala yenge enişteleride es geçmedim bir kaç bişide onlara verdim. bırakın onların benim aileme yakınlarıma hediye hazırlamaları bana bile yapmamışlardı. işin incisi hani onlar tarafında hemen herkese aldım ya kaynanam demez mi "iyi bizde düğün yapan kendi eşine dostuna hediye alır sen verdin bizim almamıza gerek kalmadı" o farklı bu farklı bunu kız tarafı erkek tarafına samimiyet göstergesi olarak verir dedim ve hediyelerimi açıklamasını yaparak(kaynanamın değil benim hediyem olduğunu anlasınlar diye) sahiplerine verdim. üzerinden çok geçmedi ikinci inci geldi "benim bacımlara kardeşlerime hediye gitmedi onlarada bişi alında verelim?" biz vereceklerimize verdik sen vermek istiyosan al ver dedim.
ya inanabiliyor musunuz biz onların tarafına hediyelerini gayet özenli veriyoruz adetimizi de söylüyoruz karşılıklı hediyeleşildiğini, bizi bırakın bana bile bişi almıyor üstüne üstelik kendi akrabalarına düğün hediyesi alması lazımmış bizim aldıklarımızı ona saydırıyor utanmadan da bacılarınada hediye istiyor. var mı böyle bi mantık ya..

Hafta sonu anne baba ve teyzem geldi
Daha öncesinde kaynanam da gelmişti ama önce kızında kalmayı tercih etmişti
Sıra bize geldiğinde benim ailem geldiği için gelemedi
Görümcem pazar günü aradı misafirlerin gitti mi dedi
Misafir yok ki annemler var gitmediler dedim
Bizde akşam gelecektik ama öğleden sonra gelelim bari dedi
Kapattı Bu arada görümcek bize ne zaman gelse beni değil eşimi arar
Ama o sabah eşim telefonu sessize almış 5 kez aramış ulaşamayınca beni aramışlar
Geldiler evim kaloriferli 30 derece haliyle kısa kol giyiyorum
Kaynana durup durup kışı getiremedin diyor
Bu koca evde napıyorsunuz diyor
Görümce gözleri fıldır fıldır evi inceliyor
Teyzem erken dönecekti giderken o işi halledin dedi gitti
Görümce yolda eşimi sıkıştırmış o iş dediği neydi
Neyi hallediyorlar eşimde bişey yok demiş
Ama kendimi zor tutuyorum arayıp
Sanane be kadın burda duyduğunu ne kardeşine kocana yetiştiriyorsun
Benim evimden sanane herşeye burnunu sokma demek istiyorum
Ama aramicam sadece yeri gelince lafı oturtturucam
Sizden düğünde bi fayda görmedik annemler eksiklerime yardım ediyor dicem

kızlar sizlere bişey danışmak istiyorum!!!
Geçenlerde kocamın abisini teyzelerinin kızıyla nişanladık,nişanlarında 4 adana bilezik takıldı,neyse bunlar takıdan sonra teyze kızları paraların hepsini istedi,biraz çemkirme gibi olduydu,sonra bana dank etti!!!!!!
benim düğünümde pek bişey akılmadı,bileziklerin toplamı 2800 liraydı,küçük altın falanda çok yoktu,ama kaynanm 4 yarım altın aldı(daha doğrusu onları sattırmadı kuyumcunun önündeyken tel.açtı bize ve çemkirdi,nasıl bana sormadan satarsınız diye,bari şukadarını bırakın dedi)neyse bu bizim altınları ona buna nişanda falan taktı.
Ama abısıne takılan 2-3 küçük altın var,bende diyom ki arkadaşımız evleniyor deyipte 1-2 altınımı isteyeyim mi?? fikir verin kızlar

yaa benim een çok sinir olduğum da ben evlenirken kayınvalide falan hiçbir işten anlamayan salak numarasına büründüler..görümcem evlendi geçen yıl aman Allahım neler bilirlermiş neler isterlermiş karşı taraftan..kayınvalide bana bohça bile koymazken ,görümcenin kayınvalidesinin bohçasındaki havlu kenarı modellerini bile beğenmiyorlar daha neleer neleer...

ben isteme derim canim ben olsam istemezdm ugrasmazdim ama sen bilirsin tabiki

Durumumuz yok falan diyerekten bi duyur bence
Ama işi çirkefe dökerlerse hiiiç onların seviyesine düşme
Allahınızdan bulun deyip boşver

Arkadaşlar benim kaynanamla hiç böyle incilerim falan olmadı...
Kaynanam yalnız çok iki yüzlüydü. Kendi söylemek istediğini söylemez kızına söyletirdi bana iyi görünmek için.
Yüzüme söylemez arkamdan başkalarına söylerdi. Neyse ki böyle yaptığını baştan öğrendim de ona göre davrandım.
Görümcem tam bir belaydı. Evlendiğimin 1. ayında çocuk yap demeye başladı daha ne oluyoruz demeden. Bu nedenle eşimden soğudum. Eşim farketti tabi. Ne oldu demeye başladı. Ona durumu anlattım.
Ablasına söylemeye çekindiği için abisine açmış o da konuyu. Abisi de görümceme gidip sana ne sen ne diye karışıyorsun istedikleri zaman yaparlar ona da sen mi karar vereceksin demiş hihoyyyt
O günden sonra çocuk kelimesini kullanamadı. Onun çocuklarını da görüyoruz ama onlar geldiği zaman evdekiler kaçıyor...
O ilk gün hamile kaldı diye benden de aynısını beklemesin hiç...
ınci olmadı pek derdimi anlatmak gibi oldu ama kusura bakmayın :)

Son düzenleme:

Aynı görümceden bende de var bi tane
Benimki de ilk gece hamile kalmış
Sen yine şanslı sayılırsın benimki 3üncü günü başladı çocuk demeye
Düşünmüyoruz dedik fayda etmedi borç çok dedik anlamadı
En sonunda eşim canımız ne zaman isterse o zaman yaparız dedi
Şimdilik pek sesi çıkmıyor
Bide öyle uyanıktır ki hem gülümseyerek söyler lafını
Bu yüzden hep iyi niyetli görünür
Neyse ki benim eşim de çocuk için erken dediğinden sorun yaşamadık

Allah sabır versin canım. Bu tür insanlarla uğraşmak hakikaten çok zor.
Kadın ne istediğini bilmiyor bi kere. Benim yapacağım çocuğa o karışamaz ki.
Senin eşin yine lafı koymayı bilmiş benimki onu da yapmadı!!!
Benim görümce bide dördüncüye hamile şimdi doğuracakmış martta Allah'tan orda değilim...
Yoksa yine bana onu örnek göstermeye başlarlar. Hoş örnek alınacak bi yanı yok ama kaydirigubbakcemile3

Merhaba Rengarenk
Ben yeni üye oluyorum topi
kde dikkatimi çekti.aranıza geldim.bende senin gibi kaynana mağduruyum.iste kız versinler tabi.onlarda senden zamanında istemiş yani.kaydirigubbakcemile2

Merhaba kızlar
ben yenı Üye oluyorum.Çok gÜzel bır sıte. Bır arkadaŞ vasıtasıyla ÖĞrendım.sÜper eĞlencelıı.tÜm kaynana maĞdurları burada! Bu kaynanalar hep mı bÖle yahuuuu

Durumumuz yok falan diyerekten bi duyur bence
Ama işi çirkefe dökerlerse hiiiç onların seviyesine düşme
Allahınızdan bulun deyip boşver
ya cnm durumumuz yok diyemem zaten,dersem harcamalarınıza dikkat edin derler,geçen kayınbabam eşime harcamalarına dikkat edin,tek bi sofradan yiyelim demiş(kaynanam söyletmiş) eşimde,bizim yukarda yediğimiz farklı bişey değil,hergün bonfşle yemiyoz,ne masrafımız varki demiş.kayın babamda tüp falan demiş,kocamda,6,5 aydır tüp hala bitmedi demiş,konu kapanmış... Eşimde hiç gerginlik yaratmayalım diyo ama yemin ediyorum parasında değilim,sadece haksızlıga karşıyım.

Merhaba Rengarenk
Ben yeni üye oluyorum topi
kde dikkatimi çekti.aranıza geldim.bende senin gibi kaynana mağduruyum.iste kız versinler tabi.onlarda senden zamanında istemiş yani.kaydirigubbakcemile2
laelaelaelaelae
hoşgeldin aramıza cnm,topiğimi beğendiğinede sevindim,çünkü benim içimi dökebildiğim tek yer burası benneyaptımki

ee nıye buyuk aldıgı ortada kara mızah yapmıs gacı bencede altında kalma alsanaalsanasmile

burası iyiymiş ya kimseye güvenip konuşamadığımız şeyleri burda konuşabiliyoruz.bendede inci çok ama ilk etapta hangisini anlatayım bilemedimbilmiyorumkismile

benimkileri anlatsam inanamazsiniz.seytana hic ihtiyaclari yok kendileri seytan olmuslar cünki akillarina hic iyilik gelmez.ama eltimle cok iyi anlasiriz,cünki ayni topun kumasi bizde var.biribirimizi cok iyi anlayabiliyoruz

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…