Kaynana ve eşiyle baş edemeyen kadına yardım!

Yaşadıklarının tıpkısının aynısını yaşıyorum bende. Eşim hareketleride aynı. Bende birgün boşanırsak onlar yüzünden boşanacagımızı adım gibi biliyorum. Adam ölüyor ailesi için. Valla ben 4 yıl oldu evleneli bir arpa boyu yol

katedemedim. Malesef sonsuz sabırlı olcaksın bu deveyi güdeceksen... Ben zerre kadar sevmem kayınvalidemi kendiside bilir. Ama ben yoruldum ugraşmıyorum. Ama ne kaynanama ne kocama hakkımı helal etmiycem.

sen şakamısın be..şu yazdıklarına bak..senin abin olduğu için anneni gözönüne alarak yorum yapıyorsun..tarafsız ol tarafsız...senin annen iyi biri olabilir , ama öyle kaynanalar varki söylenilenlerin hepsi az gelir..bence kafanı kumdan çıkarda şöyle bir etrafa bak..hayatın gerçeklerini gör..

tipik görümcek örneği

Tabi canım. kaynanamızda yatalım di mi, niye ayrı ev açıyoruz ki. Gelin dediğin ne zaten, duyguları mı var, eşiyle başbaşa olmak mı ister, dinlenmek mi ister hiç önemli değil...

Arkadaşlar zaten eşim ailesiyle görüşmesin, hiç gitmeyelim, hiç gelmesinler dediğim yok. Asla da öyle birşey istemem. Torunları olucak, ben çocuğuma ne derim niye babanemlere gitmiyoruz dediğinde.. Kastettiğim herkesin birbirinin özeline saygı duyması. İçli dışlı olunmaması. Herşeyin yeri ve zamanı var. Evlenen çiftlerin de bir özel hayatı var. Kaynanayla muhabbet de bir yere kadar kusura bakmayın. bunu anlayan insanlar hiç problem yaşamaz ama malesef tek taraflı olmuyor..

benim eşimden beklediğim özellikle hamile olmam nedeniyle bana biraz anlayış göstermesi ve sancısı varmış rahatsızmış gibi sebepler üretip arayı bulması. Şöyle de bir şey var yaptıkları iş gereği eşim zaten bütün gün kaynanamlarla beraber. yani bir tek gece evine geliyor. Oğlunu göremediğinden yapsalar anlıcam ama malesef... Dertleri beni rahatsız etmek aramızı bozmak

Artık dediğim gibi benim de öncelikli çarem, benimkileri devreye sokup sık sık kendi annemlere çağırıp anlamasını sağlamak..... Anlamıyosa da başka yollar düşünücem!!!

kaynanan benimkine çok benziyor bizimki evliliğimizin ilk gününden telefonla tacizlerine başladı, biz balayındayken o ağlıyordu:)
benimki sadece kendisinede değil tüm akrabalarıylada aynı samimiyette olmamı, evime sık sık çağırmamı, vs istedi.
İçli dışlı olmamızı, sürekli onlar gibi hep beraber yaşamamızı bekledi.
ben nişanlıyken, onlara onca uzak yoldan gittiğimde evine çağırdıgı misafirlerden usanıp biraz odaya çekildiğimde, vay efendim odada oğlumla oturuyorda, içerdeki kadınlarla oturmuyor diyebilecek herşeyimi laf edecek ,bir kadındır kendisi.

her gun arayıp merak ediyorum diyordu,gelmiyormusunuz, gelmiyorlar, falanın gelini evlenince 2. gün el öpmeye gitti siz gelmediniz lafları ettiler kayınpederle beraber eşime.Gittik budefa bizden çıkıp başka yere gittiler, diye laf ettiler, gidilmezmiş, akşama kadar oturcakmışız ya da yatacakmışız herhalde.

Gittikten 1 hafta sonra, vay efendim kopukluk olmuş ,örf adetleri öyleymişmişş sık sık görüşcekmişiz, hiç rahat vermedi
Onlara gitsek yukardaki dedelerine gitmeliyiz, alttaki amcalarada gitmeliyiz,hatta başka akrabalarınıda gitmeliyim, gitmezsem onuda laf eder bu kadın, eşime söylüyor eşim bana baskı yapsın götürsün diye.Nişanlıyken de yapıyordu bunları.

usandırdı daha evimize taşındığımız evlendiğimiz ilk haftalardan.
eşim farketti allahtan nişanlıykende bize yapmak istediklerini,evliykende artarak devam ettiğini farketti benim yanımda oldu allahtan yoksa benim işim bitmişti.
kadın ilk gecemizi bile onlarda yapalım istiyordu,istemediğimizi söylediğimiz halde.
eşim benimde aşırı derece rahatsız mutsuz bunalmış oldugumu görünce, ortada aşırı bir abartı bir düşkünlük, bize rahat vermeme, hep beraber olma isteklerini görünce tepki verdi.Düştü yakamızdan biraz, biraz diyorum çünkü her an ortalıgı boş bıraksak aynı isteklerini devamlı yineleyecekler.
Onların isteklerine göre yaşamamızı bekliyorlar.
Şimdi yapacağımız varsada yapmıyoruz artık. Usandırdılar çünkü. Yeni evliler demediler saygı göstermediler.
Bir sürü şey var daha da neyse uzatmıyım.

Son düzenleyen: Moderatör:
Allah'ım burdaki dertleri okudukça "iyi ki" diyorum. İyi ki Allah ım benim kayınvalidemi km lerce öteye gödnermiş. Yoksa yanmıştım

tabiiki ayrı gayrı olacak insanlar evlenirler ve artık kendileri bir aile olurlar. siz halanızla amcalarınız ve babaanne ve dedenizle birliktemisiniz sürekli. hergün arayıp soruyormusunuz hergün eve davet edip güzel güzel ağırlıyormusunuz?? sen evlenince zaten anlarsın ağlarsın böyle kayınvalidem bizi rahat bırakmıyor görümcem bunları yaptı diye. ama inşallah abin iyi birisidirde karısını sana ezdirmez çok fena bir görümce olursun sen zaten.

canım bu sorunların aynısı tıpkısını yaşadım hem de cok kere.. daha evliiliğin farkına varmamıs ve evinin benimseyememişti sanırım eşinde öyle hala evini benimseyememiş.
sonra kendimde U dönüşü yaparak değişim yaptım ailesine karsı cok iyidim eşime karsıda evde daha ilgisini cekecek rahat edecek güzel zaman gecirecek yöntemler buldum.
ama ben hala inadına kaynanama giittim akşam yemeğine ve eşim hep kas göz yapardı eve gidelim diye
ve zamanla evini benimsedi artık evinden baska yerde duramaz kaynanamlara balkide 1 aydır gitmemişiktir o kadar ama onlar gelirler 2 saat dururlar..
aa hala annecimi evet ..ama dozunda

sevgili meliscan; umuyorum evlendiğin adamın ailesi ya çok uzakta olur ya da kaynanan yaşıyor olmaz. Yoksa buradaki herkesin ne demek istediğini acı bir şekilde tecrübe edersin.

Kızdığım şey de zaten ben ailesine saygısızlık yapmıyorum. Ağzımı açıp en ufak ters bişey söylemem. Her zaman güleryüzlüyüm. Eşim söylemediğinde ara açılmışsa kendim gidelim derim, ablasını abilerini çağırırım. Ne laf sokmuşumdur annesine, ne başka şey. Fazla düşünceli olduğum için de kendi evim gibi rahat edemiyorum onlarda, kasılıyorum... Tek derdim bu.Kaynanamı başta çok severdim, ama eşimin bu taraflı tavırları yüzünden verseler bi kaşık suda boğarım. nefret ettirdi kendisinden.

Kaynanam başkalarının yanında beni çok düşünür gözükür, aman üşüme üstüne bişey al hamilesin vs. Ama sağlık problemleri olduğunda umursamaz. eşim ameliyat oldu, ben de hamileydim yine, 1 ay gece gündüz ben kaldım yanında. Ağzını açıp ben kalıyım, sen hamilesin mikrop kaparsın fln demedi. Ordan sonra zaten olay koptu bende. Ziyarete gelip tv de istediği kanalı açtırıyodu göstermiyo diyince de aa bilseydim gelmezdim diyebiliyodu. Sadece kendini düşünen bir kadın.. Ve eşim farkında da değil.

Eşim annelerine istediğinde yorgunum dinlenemiyorum gitmeyelim dediğimde, ya da 2-3 gün arka arkaya gitmediğimde problem oluyor. Yaptıklarım değil de bir defa yapmadığım gözüküyor... Ben annesinden çok eşime kabahat buluyorum. Çünkü o dengeyi kuramıyo. Demiyo ki eşim her gün işe gidiyo, gelip yemeğini yapıyo, benden bişey beklemiyor, dürüst saygılı.. Bi de üstüne dalga geçer gibi napıyosun ki diyor.Galiba çok iyilik çok düşüncelilik yaramıyo erkeklere. 6 aylık hamileyim hiç bişeyimi aksatmadım, ondan hiç bir iş yapmasını beklemedim. Ama dediğim gibi hep yapmadıklarım gözüküyor.

Son düzenleme:
çözüm güzel ama bu arada kaynanaya gebeliğin olmayacak çocuk baktırmak gibi, bunuda erkek kısmı ezmek için çok güzel kullanıyor! Şunun gibi çocuğa anan mı bakıyor?
madem benim hergün anneni aramamı istiyorsun. sende hergün arayacaksın benim ki anında geri vites:))) bu olayı çözmek haftasını bulmadı[/QUOTE]
çözüm güzel ama bu arada kaynanaya gebeliğin olmayacak çocuk baktırmak gibi, bunuda erkek kısmı ezmek için çok güzel kullanıyor! Şunun gibi çocuğa anan mı bakıyor?

al bir anlayissiz kaynana daha...
aynen görümcemin basindada var ...oda sizin gibi bu konudan cok cekiyor, Allahtan kadin simdi tatile gittide görümcem bir nebzede olsa onun yoklugunun rahatligini yasiyor, cunku ayni evde yasiyorlar...sizin gibi ayrida degiller, bence bunu kendinizde bir avantaj olarak gorun, haaa dogrumu size yasattiklari? ASLA! malesef esiniz sizi degil,annesini tutmus ..tamam annesini tutmasida iyi, fakat sizi ihmal etmemek suretiyle, ve inanirmisiniz görümceminde esi aynen sizinki gibi anneci! inanilir gibi degil, yanlis anlamayin ama, madem bu kadar ihmal edilecekti evin hanimi, neden evlenildi?? bunu anlamakta zorlaniyorum, disardan biri olarak bunun nasil agir bir yük oldugunu inanin anlayabiliyorum, size bir önerim yok, size esinizle konusun, kendi durumunuza daha anlayisli olmasi gerektigini anlatin diyebilirm sadece, fakat görümcemede aynilarini dedigimde ,bunlarin bos oldugunu anladim, umarim sizde ise yarar. ayrilmak cözüm gibi gözüksede, degil, ortada cocuk var sonucta,ve daima iletisim olmasi gerekir babayla, kaldiki esinizi seviyorsunuzda (dimi?)

ben de hamileyim
valla büyük konuşmayım ama bu tarz bir eş ve kayınvalide ile kesinlikle olamam. sanırım 3 aydır kayınvalidemin ne sesini duydum ne de gördüm. hiç görmeye de niyetim yok. bir arayıp tebrik bile etmediler. eşimle konuşuyorlar sanırım. hiç umrumda değil. normalde bile katlanamıyorum şu anda hem hamielyim hem de zor bir hamilelik geçiriyorum hiç çekemem. zaten evde de kalmıyorum annemlere taşındım. çok aşırı kusmalarım oldu bir kere bile aramadılar. şimdi eşim zorlasa beni gel annemlere gidelim buyur kapı açık ama geri gelme derim. bunda ciddiyim. öyle çok bir şeylerini de görmedim aslında hiç bir şeylerini görmedim. o yüzden benim için yabancılar.

eşin çocuk doğunca düzelir mi diyorsan bence düzelmez. bu tipler düzeleceklerine kötüleşebiliyorlar. bunun tek çaresi eğer ayrılamıyorsan susacaksın kendini anlatmaya çalışamın savunmanın hiç bir faydası yok, her zaman haksız konuma düşersin, küfür etmen vs de gerekmez bunun için. çok masum bir lafınla bile suçlu sen olabilirsin o anne seni o konuma sokar çünkü eşin onun karşısında hala küçük bir çocuk. kesinlikle kavga etmiyeceksin ayrılamıyorsan. öyle üzgün üzgün sızlan ama kavga, tartışmada istersen 100de 1500 haklı ol sonudna bir bakmışsın sen haksız olmuşsun.

Keşke eşiniz sizi anlasa o zaman kayın validenizin yaptıklarına tahammül edebilirsiniz ama en çok eşinizin anlamaması sizi üzüyor değil mi ben aynı sorunu yaşıyorum malesef üstelik 2 aylık evliyim böyle devam eder mi sizce çok üzülüyorum ben de

canım bebeğiniz olduktan sonra kaynanan kafasına esince çağıramaz..gitmek istemiyosan bebeği bahane edersin.sonuçta onun bi uyku düzeni kendine göre ihtiyaçları olucak.eşinde eğer çocuğuna düşkün bi baba olursa gözü kimseyi görmez sürekli oğlunuzla ilgilenir..daha çok yeni evliliğiniz..aranızda birebir probleminiz yoksa düzelir bence..evlilik ilk 3yıl içinde gidişatını gösteriyo umarım iyiye gider herşey..

eşine karşı ağırlığını koy.duygularınla hareket etme..mantığını kullan derim..
eşinin burnunu sürttür biraz..cezalandır yani.. ödül-ceza yöntemi..

biliyorsun ayıyı bile böyle eğitiyolar...

Ayrı gayrı olmayacakta ne olacak? Tabii siz alısmıssınız gelinleri ezmeye, hizmetcilik ettirmeye dimi!
Madem cok meraklısın al kaynanacıgını ve kayınpederini yanına birlikte mutlu mesut yasayın..

böyle anneci erkekler genelde zamanla düzeliyorlar eşlerine değer vermeyi öğreniyorlar ayrı bir yuva kurduklarının farkına varıyorlar ama bunu en az 10 -15 sene geçince anlayabiliyorlarmutlaka daha çabuk dengeyi sağlayan erkeklerde vardır ama sayıları çok azdır diye düşünüyorum ben:97:
ailesine aşırı düşkün bir erkekle ömür geçirmek zordur bol sabır ister varsa sabrın zamanla düzelir canım yok katlanamam diyorsanda birşey diyemem
benim eşimde senin eşin gibi annesine çok düşkündü.kayınvalidem kötü biri değildi ama hep yanında olalım isterdi yeni evliyken bu sebepten bende eşimle çok sorun yaşadım.ben 3 senelki evliyken kayınvalidem vefat etti yaşıyor olsaydı nasıl olurdu bilmiyorum eşim mutlaka evliliğin ilk yıllarındaki gibi olmazdı ama sabırlı olmak gerek işte püf nokta bu

Eşimi seviyorum hala.. azalmalar olsa da.. Soğumaya başladım biraz. Şu aşamada boşanma benim için en son ihtimal. Ama asla olmaz da demiyorum.. Kısmet artık. Düzeliceğini sanmıyorum ama.. İnşallah yoluna girer biraz da olsa.. Şanssızmışım bi de böyle bir durumda çocuk bekliyorum.. Umarım hepimiz için en iyisi olur.. Gerçekten de kaynana falan idare edilir de en zoru eşin anlayışsızlığı, umursamaması. hamilelik gibi bir dönemde yardımcı olmaması... Sevilmediğini önemsenmediğini hissetmek, baba evinde geçen huzurlu günlerden sonra böyle şeyler yaşamak çok zor. Allah hepimize yardım etsinn, bekarlığı aratmasın!!

arkadaşa katılıyorum ilk zamanlar bizde senin gibiydik.Bütün hayatımız eşimin ailesi üzerine kurulmuştu,tatile giderdik dönüşte onlarda kalırdık,yaşadığımız yer kendilerine otobüsle 10 saat mesafede olmasına rağmen ve benim çalışıyor olmama rağmen nerdeyse ayda bir hafta sonları gelirdik,yıllık izinlerimde ordaydık,annesi babası gelir haftalarca kalırdı,üstelik yeni evliydik,ailesi tarafından her türlü haksızlığa uğradım bir tek kere bile beni savunmadı,çok kötü noktaya geldik aile terapistine gittik boşanıyorduk,çocuk var diye son şans verdik kendimize ,terapistede sıkıntılarımı anlattım,eşimin annesi aynen anlattığınız gibi ,hem sinsi hem yapışkan,gelin dediyse,ağlar duygu sömürüsü yapar napar eder giderdik, neyse şimdi o günleri geride bıraktık,çocuğumuz artık biraz daha büyüdü,onunla birlikte zaman geçirmeyi,babası çok seviyor,3.5 yıl oldu evleneli,şimdi eşim çok değişti,ama ben de değiştim asla eşime ailesi hakkında olumsuz eleştiri yapmam ne düşünürsem kendime saklıyorum.çok lafını etmeyince çok şey değişiyor,ama artık kararlı davranıyorum.Ben gitmiyicem,evimde dinlenmek istiyorum,yada ben aileni bu ara kabul edemiycem diyorum bitiyor.Önceden sürekli aynı konu üstünde konuşurduk.Şimdi kesin ve net cümleler kuruyorum.Eşim artık kendisi gitmek istemiyor,kendisi gelsinler istemiyor yani bizim bir aile olduğumuza alıştı:))
sabredin,siz benim yaptığım yanlışları yapmayın,sakin davranın,aynı konu üstünde çok konuşmayın,tavrınız net olsun kavgayla değil sakinlikle her şey çözülüyor.Bide kendiniz kendinize değer verin,hamileyim dinlenmem gerekiyor,kendinizi nazlandırın.Kendinize iyi bakın,herşeye koşuşturup şöyle bir tablo çizmeyin aa bak her işe koşuşturuyor,her şeyi yapıyor ama annemlere gelmiyor yorgunum diyor.Öyle yapacağınıza kendinize iyi bakın değer verin eşinizde annesine desinki anne eşim yorgun gelemez,siz kendinizi hangi role sokarsanız insanlar sizi öyle kabul eder.
bu zamanla öğreniliyor canınızı sıkmayın

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…