Teşekkür ederim yorumlarınız için. Çocuğa bakabilecek durumdayım ama herşey maddiyat olsa keşke. Oğlumuz olucak, özellikle erkek çocuklarını baba olmadan kontrol edebilmek çok zor. Oğlumu düşünmek zorundayım. Az da olsa düzelebilme ihtimalini de.
Daha 1. yılımızı doldurmadık. Eşimle tek problemimiz de bu.. İnanın başka hiçbirşey yok kavga ettiğimiz. Herşeyimiz uyumlu. dünya görüşlerimiz, vs. Evine sadık, kötü alışkanlığı yokk. İyi özellikleri fazla aslında. ama inadı yok mu çatlatıcak beni. Çocuk doğunca biraz daha bize döner mi acaba... Annesi çok kötü niyetli bir kadın ama çok iyi bir oyuncu. Başta ben bile yiyodum... Resmen çocuk olunca oğlu uzaklaşıcak diye hamilelikte gerçek yüzünü çıkardı ortaya. Bu kaadar yapmıyodu başlarda. Çok iyiydik.......
Eşim arayı bulamıyor ve beni ezdiriyor malesef gıyabımda da olsa. Annesi ne dese bana anlatıyo. Kaynanam da boşver oğlum o gelmezse biz yeriz yemeğimizi o yalnız kalsın diyomuş. Bunu da marifet gibi anlatıyo eşim bana..
Gerçekten eşimden soğumaya başladım. Düzelir mi, beni seviyor da inadından mı yapıyor hiç bilmiyorum. Ama hamilelikte böyle problemler hiç çekilmiyo
tabii boşa canım tabii boşa,kocan ağaç kovuğundan çıktı ya,kadıncağız yaşlı halleriyle sizin için hazırlık yapıyor sizi çağırıyor,sen boşa kocanı da kurtul kaynanadan...maşallah valla,böyle düşünen kadınlar yüzünden ölesiye korkuyorum abim evlenecek de bize ayrı gayrı olacak diye.nasıl birşey ya bu.her gün hazırlık yapsa hergün git bi güleryüz göster bi annecim de.evli olmasaydınız sözlü olsaydınız hergün giderdin annecim aman annecim diye değilmi?şimdi batıyo size,allah beni böyle sınamasın inşallah,anneye saygı gösteren kaynanayı da sabırla sever, eşini de idare eder bişekilde.ne boşaması allahaşkına hiçmi düşünmüyosunuz o bebeği?hiçmi anneniz kaynanasını vs anlatmadı,hiçmi bir nesil önceki kadınlarla konuşmadınız?bu kadar kolaymı ya?
tabii boşa canım tabii boşa,kocan ağaç kovuğundan çıktı ya,kadıncağız yaşlı halleriyle sizin için hazırlık yapıyor sizi çağırıyor,sen boşa kocanı da kurtul kaynanadan...maşallah valla,böyle düşünen kadınlar yüzünden ölesiye korkuyorum abim evlenecek de bize ayrı gayrı olacak diye.nasıl birşey ya bu.her gün hazırlık yapsa hergün git bi güleryüz göster bi annecim de.evli olmasaydınız sözlü olsaydınız hergün giderdin annecim aman annecim diye değilmi?şimdi batıyo size,allah beni böyle sınamasın inşallah,anneye saygı gösteren kaynanayı da sabırla sever, eşini de idare eder bişekilde.ne boşaması allahaşkına hiçmi düşünmüyosunuz o bebeği?hiçmi anneniz kaynanasını vs anlatmadı,hiçmi bir nesil önceki kadınlarla konuşmadınız?bu kadar kolaymı ya?
Tabi canım. kaynanamızda yatalım di mi, niye ayrı ev açıyoruz ki. Gelin dediğin ne zaten, duyguları mı var, eşiyle başbaşa olmak mı ister, dinlenmek mi ister hiç önemli değil...
Arkadaşlar zaten eşim ailesiyle görüşmesin, hiç gitmeyelim, hiç gelmesinler dediğim yok. Asla da öyle birşey istemem. Torunları olucak, ben çocuğuma ne derim niye babanemlere gitmiyoruz dediğinde.. Kastettiğim herkesin birbirinin özeline saygı duyması. İçli dışlı olunmaması. Herşeyin yeri ve zamanı var. Evlenen çiftlerin de bir özel hayatı var. Kaynanayla muhabbet de bir yere kadar kusura bakmayın. bunu anlayan insanlar hiç problem yaşamaz ama malesef tek taraflı olmuyor..
benim eşimden beklediğim özellikle hamile olmam nedeniyle bana biraz anlayış göstermesi ve sancısı varmış rahatsızmış gibi sebepler üretip arayı bulması. Şöyle de bir şey var yaptıkları iş gereği eşim zaten bütün gün kaynanamlarla beraber. yani bir tek gece evine geliyor. Oğlunu göremediğinden yapsalar anlıcam ama malesef... Dertleri beni rahatsız etmek aramızı bozmak
Artık dediğim gibi benim de öncelikli çarem, benimkileri devreye sokup sık sık kendi annemlere çağırıp anlamasını sağlamak..... Anlamıyosa da başka yollar düşünücem!!!
çözüm güzel ama bu arada kaynanaya gebeliğin olmayacak çocuk baktırmak gibi, bunuda erkek kısmı ezmek için çok güzel kullanıyor! Şunun gibi çocuğa anan mı bakıyor?bakın siz kendi sorununuza çözüm bulmuşsunuz deneyin bakalım:) benim eşimde sürekli tlf ara, bugün aradınmı felan diyordu. kendimi baskı altında hissediyordum. senmisin bana öle yapan. ilkinde gene bu sordu, hayır aramadım, sen benim ailemi aradın mı dedin. yyoo dedi, iyi o zaman dedim. 2-3 oldu bu olay. en sonunda dedim madem benim hergün anneni aramamı istiyorsun. sende hergün arayacaksınbenim ki anında geri vites:))) bu olayı çözmek haftasını bulmadı
arkadaşa katılıyorum ilk zamanlar bizde senin gibiydik.Bütün hayatımız eşimin ailesi üzerine kurulmuştu,tatile giderdik dönüşte onlarda kalırdık,yaşadığımız yer kendilerine otobüsle 10 saat mesafede olmasına rağmen ve benim çalışıyor olmama rağmen nerdeyse ayda bir hafta sonları gelirdik,yıllık izinlerimde ordaydık,annesi babası gelir haftalarca kalırdı,üstelik yeni evliydik,ailesi tarafından her türlü haksızlığa uğradım bir tek kere bile beni savunmadı,çok kötü noktaya geldik aile terapistine gittik boşanıyorduk,çocuk var diye son şans verdik kendimize ,terapistede sıkıntılarımı anlattım,eşimin annesi aynen anlattığınız gibi ,hem sinsi hem yapışkan,gelin dediyse,ağlar duygu sömürüsü yapar napar eder giderdik, neyse şimdi o günleri geride bıraktık,çocuğumuz artık biraz daha büyüdü,onunla birlikte zaman geçirmeyi,babası çok seviyor,3.5 yıl oldu evleneli,şimdi eşim çok değişti,ama ben de değiştim asla eşime ailesi hakkında olumsuz eleştiri yapmam ne düşünürsem kendime saklıyorum.çok lafını etmeyince çok şey değişiyor,ama artık kararlı davranıyorum.Ben gitmiyicem,evimde dinlenmek istiyorum,yada ben aileni bu ara kabul edemiycem diyorum bitiyor.Önceden sürekli aynı konu üstünde konuşurduk.Şimdi kesin ve net cümleler kuruyorum.Eşim artık kendisi gitmek istemiyor,kendisi gelsinler istemiyor yani bizim bir aile olduğumuza alıştı:))merhaba canım.kaç yıllık evlisin bilmiyorum ama benim sana tavsiyem birazcık sabretmen.ben üç yıllık evliyim ve daha yeni yeni evliliğimiz oturuyor.bizde çok sıkıntılar atlattık kaç kereler boşanmayı düşündüm ama şimdi eşim bir melek sanki..inanki yaşadıklarının aynısını olmasada bende yaşadım.temel sorun konuşamamak ve eşin dinlememesi.ama artık ben eşime ailesi ile ilgili sıkıntılarımı anlatabiliyorum ve o da beni dinleyip anlıyor ve elinden geldiğince yardımcı olmaya çalışıyor.bundan bir yıl öncesine kadar ne mümkün ben eşime ailesi hakkında bir sıkıntımı diyebileyim.daha ağzımı bile açmadan kıyametleri koparırdı ne kavgalar gürültüler neler yaşadım bir bilsen.sende biraz zamana bırak bakalım.hele bir bebeğiniz olsun ondan sonra inanki herşey çok farklı olacaktır.erkekler bebek daha doğmadığı için kolay vazgeçebiliyor ama doğduktan sonra asla öyle olmayacaktır.allah yardımcın olsun canım.umarım herşey yoluna girer.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?