Kaynana ve eşiyle baş edemeyen kadına yardım!

esini iyilikle yola getir, asla ailesini sevmedigini belli etme.
Ben o konuda hata yaptim, ailesinin her hatasini onun yüzüne vurdum. Bak ne haldeyim.
Cocuklu veya cocuksuz, bosanmak cok kötü bisey.
Rabbim kimseye yasatmasin.
hele ki sizinde bizim gibi baska probleminiz yoksa aman derim, sakin cok üstüne gitme.
Bu tip erkekler farkli yetmis. Benim esim, annesini üzerze cehennemlik olacagini düsünürdü mesela :)
simdi ailece hakkima girdikleri icin haliyle bende hakkimi helal etmedigim icin cehennemlikler umrunda degil...

Eşimin ailesini sevmeme gibi bir durumum yok. Gerçekten yok... Eşimden de istediğim tek şey ne benimkilerle ne onunkilerle fazla içli dışlı olmamak. Haftasonlarını birbirimize ayırmak. O zaten her gün annesinde. Ben istediğimde anneme gidiyorum. ama her dakika beraber gidip gelmeye zorlamaya gerek yok. Ben onu zorlamıyorum. Bu durumlarla normalde olsa belki daha kolay başederdim. Ama hamileyim ve ekstra alınganım. Eşim hiç anlayış göstermiyor ona üzülüyorum..

Boşanmak tabi ki herkes için zor. Ama çocuğu olmayan, eski eşiyle iletişim kurmak zorunda olmayan biri daha kolay boşanır, yeni yaşamına daha çabuk adapte olur. Yeni bir insanla tanışıp geçmişi olmamış farzedebilir.

Ama ben şimdi o kadar şey düşünüyorum ki. Haftasonu çocuğu ona vermem gerekicek, çocuğumdan nasıl ayrı kalırım, uzak tutsam olmaz.. Yeni birine asla güvenemem. Çocuğum için yaşamak zorundayım. Çocuğun sorumluluğunu anne olarak tek başına üstlenmek çok zor olur..Çocuk için de olsa eski eşimle anlaşmak zorundayım. Vs. vs...

O yüzden herşeyde bir hayır vardır, çocuk olunca değişirmiydi eşin bilmiyorum ama olmaması belki dde en hayırlısı olmuş

canım benim skaın boşanma.kayınvalideni sevindirme asla pes etme sonunda kazanan sen olursun kayınvaliden iyi bir oyuncuysa sen de öyle ol..bu zan,manda öyle insanlar yaranıyor..git her gün orda yemek ye ne olacak o sana gelmesin de sen git ...kendi evin kirlenmesin dağılmasın yeter ..hem daha iyi yemek derdinden kurtulursun git orda dinlen..evde yappacağını orda yap..asla kendini yıpratma bebeğin için çocuk olunca herşey daha farklı olur inan sabret ve kazanan sen ol inşallah..bu zamanda işini bileceksin uyanık olacaksın ama saf rolü oynayacaksın asla eşine ailesini kötüleme..o zamanla kendisi anlar zaten senin haklı olduğunu boşver tek derdin bu olsun Allah sağılık sıhhat versin..gerisi boş kendine iyi bak..

insanın huzurunun nasıl kaçırabiliyor bu kayınvalideler anlamıyorum... eşinle paylaşsan bi dert paylaşmasan bi dert. üstelik hamilesiniz üzülmemeniz lazım. allahtan da korkmuyorlar şaşırıyorum. çok fesatlar gerçekten insan inanamıyor.

Öyle yapıcam artık.. Çok sık gitmeyelim diyen ben, geçen akşam özellikle de kayınvalidemlerin yanında burda kalalım istersen bu akşam dedim. Eşimin yüz ifadesini görmeliydiniz.. :) Gece de bana bi teşekkür bi teşekkür, çok mutlu oldum falan dedi. O günden beri bana daha farklı davranıyo sanki. Hoş ben rahat edemedim, uyuyamadım o ayrı. ama eşim de buna rağmen şikayet etmediğimi görünce, ertesi gün bütün gün orada oturmamam için beni düşündü,
sen kahvaltıdan sonra eve dön bizim işlerimiz var yorulma burada dedi. Çok mutlu oldum öyle demesine. Hem onun gönlü oldu hem ben çok bunalmadım. Yapabilicek miyim bilmiyorum ama kaynanamla başetmemin tek yolu eşimi iyi niyetime, onun için bişeler yaptığıma inandırmak

evet işte bu aferim kız ....

her nekadar ben kısa bir süre yaptıysam ve sonradan istediğim gibi davranmaya başladıysam da yapabilen arkadaşlarımızı tebrik ediyorum

8 ay geçti çocuğumuz oldu durum hala aynı.. yine haftada 2-3 defa kaynanama gidiyoruz, yine onun dolduruşları yüzünden kavga ediyoruz.. yine eşim ben senle yapamıyorum boşanalım diyor sadece tek bir hayırım karşısında..

Şimdi de minicik yavrumu bahane ediyo, hemm bakmıyo, hem de her gün götürelim istiyo. 10 dk yapamıyomuş torunu olmadan... ben bile 3-4 saatte bir görüyorum çalıştığım için.. Abartıyı düşünün...

Eşime de bir acındırıyo ki kendini.. Annesi parmağında oynatıyo eşimi ama ruhu duymuyo...

sanırım artık boşanma yoluna giricez, gözümü kararttım.. bu adamı çekemiycem!!!

Şunu da söylym ki benim de oğlum var, yrn öbür gün gelinime böyle yaparsam bana sonuna kadar tepkisini koysun.. kimse kimsenin hayatına bu kdr müdahale etmemeli!!!!!!!!!!!!!

Durumunuza uzuldum, Allah yardimciniz olsun.
Ben nisanliyim henuz ama sizin yerinize kendimi koyarak dusundum, zor zor cok zor..
İmtihan dunyasindayiz hepimizin sinavi ayri ama insan "esim" diye yola ciktigi biriyle goguslemek ister zorluklari, sikntilari..
Hayatinizin donum noktasindasiniz, bi karar veriyosunuz. Umarim hakkinizda en hayirlisi olur..

Ya bu kayınvalideler kendini ne zannediyo böyle.Zaten doluyum allalla ya tam bi aptallık. Sen kendini oğlunun eşiyle nasıl karşılaştırırsın ki! Napacakmış eşleri ayırıp, oğlunun koynuna mı girecekmiş. Tövbe tövbe! Kendilerini bişey zannetmesine izin vermeyin ya. Eş, hayat arkadaşı gibisi var mı! Anne-Baba Allah geciden versin gider,Evlat büyür evlenir gider. Kalırsın eşinle başbaşa.

Haa bu ana kuzusu erkekleri de Allah yola getirsin biran önce.
Umarım durumunuz düzelir. Ama bi çok kişininde dediği gibi olay büyürse ayrılın derim. Çocuğunuz mutsuz bi ailede büyüyeceğine, babasız büyüsün.

valla kocanız bulmuş yolunu.dediklerini yaptırmanın yolu boşanmadan geçio.nasıl bukadar kolay söyleyebiliyor bunu.bi dene sende tamam boşanalım de.bakalım ne diiicek.boşanmak öle kolaymı ya.zaten kolaysa çabalamanın alemide yok açıkçası.biyerde son bulur çekilen kar kalır.bende bi derse ihtiyacı var.ama onun hatalı olduğu bi durumda yapmalısın bunu kimse sana bişi diemesin.

Aynen öyle yaptım, boşanalım istemiyorum seni, hiç evlenmemeliydik dedi. Ben de eşyalarımı topladım.. gidiyorum dedim. yanıma geldi çözüm bu mu rest mi çekiyosun dedi. madem istiyosun gidiyorum dedim. aradan bi 15-20 dk geçti geldi, gitme istemiyorum dedi.. ama hepsi bu hala aynı evdeyiz.. belki anlar çabalar diye bekliyorum ama 2 gündür konuşmuyoruz. Sanırım artık gitme vaktiii

Canım benim sana bir abla tavsiyesi,anne kuzusu olanlar yıllar geçsede düzelmiyor malesef,olan size tartışmalarınızdan çok etkilenen çocuklarınıza oluyor,kendimden biliyorum..esim annesini cennet kapısı olarak görüyor,boyun eğiyor..Benim ömrüm geçiyor hır gür ile malesef yıpratıyoruz kendimizi..ya geniş yürekli olup kafana takmayacaksın yada benim gibi kendi kendini üzüp,hem kendine hem çocuklarına hayatı zehir edip erken yaşta göçeceksin...Yazdıklarımdan ne demek istediğimi anlamışsındır...

Dalga geçiyosun dimi yani en azında öle oldugunu dusunuyorum...
yada hıc ıkılı bır bırlıktelıgın olmadı ne evlı nede nısanlısın sanırım nasıl bole bısey dusunuyosun
benim annem bile olsa bunu yapan benden gecerı yokdur ne olursa olsun bende bı bayanım ve benım kayınvaldemde var hemde ne kaynana allah ıllallah okadının sureklı yemek yapıp cagarması falan aslında gelınını dusundugu ıcın degil oglunu kıskanıp paylasamadıgı için .Kız zaten bebegi dusundugu için bugun halen evli .Kayınvaldeye kayınpedere herzaman saygılı olmak lazım evet ama senın sınırlarını zorlamadıgı surece ayrıca emin ol senın basında gectımı bılmıyorum ama sözlüyken nısanlıykende hergun gıtmekte sıkıyo ınsanı ısterse bal baklava acsın sureklı onemlı degil bencede tarafsız dusun derim.

allah bebegını sag salım hayırlısıyla kucagına almayı nasip etsin İNŞALLAH hersey yoluna gıder bebegini dusun bu günlerin güzelliginden mahrum etme kendini ayrıca Şems-i tebrizinin bi sözü vardır, derki :

Başına ne gelirse gelsin, karamsarlığa kapılma. Bütün kapılar kapansa bile, sonunda O sana kimsenin bilmediği gizli bir patika açar. Sen şu anda göremesen de, dar geçitler ardında nice cennet bahçeleri var. Şükret! İstediğini elde edince şükretmek kolaydır. Sufi, dileği gerçekleşmediğinde de şükredebilendir. Ama bebekden sonrada duzelmezse yıne ezılırsen ezdirirse eşin seni cokda cekıp uzulmenın manası yokdur ayakların yere basarken elin ekmek tutarken bu ılıskıyı bıtırmekdır cunku mantıklısı

Son düzenleme:

hem hamilesin hem de çalışıyosun. bundan güzel mazeret mi olur? hasta numarası yapsana canım benim. bir iki kus evinin orta yerine, halılarına falan (mesela kakaolu keki ağzında çiğne çaktırmadan sonra da kusuyormuş gibi yap,hepsini boca et koltuklara falan). ayıl bayıl. bak öyle hergün çağırıyo mu? sana gelmek isterse de yataktan kalkama. bi güzel hizmet ettir kendine. kocanın da gözünü korkut bak stresten kanamam olur vebali senin üzerine falan diye.
benim komşumun kayınvalidesi de seninki gibiymiş. evinin temizliğini bile gelinlerine yaptırırmış. bütün yemekler bunun evinde gelinler tarafından pişirilir, bulaşıklar yıkanır ve anca uyku vakti kendi evlerine çıkılırmış. iki gelin aynı anda hamile kalıp karşılıklı çekyatlara serilmeye başlayınca ikisinin de evini ,yemeğini ayırmış. bi de sizinle uğraşamam diye.

biz ne desek boş şimdi. sen de kayınvaliden gibi oyunculuğunu konuşturabilirsen bi ömür rahat edersin. hadi kolay gelsin.

Allah sabır versin canım valla nedir bu çektiğimiz ya bu kaynanalardan, bizim çevremizde hiç olmaz böyle şeyler eşimle memleketlerimiz farklı bizim ama bizim buralarda rahatsız olmasınlar diye ne geline ne kıza öyle sık sık gidilmez hele birde çalışıyosa az gidilir, sürekli evlerine çağırmazlar kendinize zaman ayırın diye.. ama eşimin annesi o kadar bencilki kadın senenin yarısını bende geçiriyo ben çalışıyorum bi faydasıda olmuyo hanım akşama kadar tv izliyo. Rahatlığı beni deli ediyo o yüzden o kadar nefret ediyorumki hatta tiksiniyorum kadından ama eşimin hatırına katlanıyorum sadece, eğer eşim senin eşinin yaptığını bana yapsa annenle yaşa o zaman deyip çeker giderim, beni annesi yüzünden ezse katlanamam sevgimden ölüyo olsam.. ama sen hamilesin Allah sabır versin zor bir durum, sende sık sık kendi annenlere git canım çağırdıklarında nasıl oluyomuş eşinde görsün, anlasın.

valla iyiki senin gibi bi görümcem yok çok şükür.. sen ne diyosun ya o devirler eskide kaldı canım be artık kadınlarda çalışıyo, o senin dediklerin eskide kaldı tabiki herkes saygı göstersin büyüklerine ama büyüklerde artık herkesin ayrı yaşamı olduğunu anlasın hergün hergün gitmek zorunda değil kimse, ohh siz gelin alınca eşya almış gibi görüyosunuz, çektiğiniz yere gelsin istiyosunuz yok bir kere hayır dedimi gelinden kötüsü yok gelinlerin hayatına fazla müdahil olarak hayatı zehir ediyosunuz be hayır dese eşiyle kötü olcak tabi kullanıyosunuz oğullarınızın size olan zafiyetini, zaten gelin ne kadar saygılı olsada sizin istediğiniz olmuyosa yaranamaz size.. ayrıca oğlanlar ağaç kovundan çıkmadıda gelinler ağaç kovuğundanmı çıktı sanıyosunuz kabul edinki erkek aileleri hep öncelik istiyo bencilsiniz çünkü bencilllllll

olayı baştan okudum, çocuk olsada değişmez o adam dicektim ki baktım konu 8 ay sonrasından devam etmiş, bebiş doğmuş, eş hala aynı, adam alışmış boşanalım dedikçe konu sahibesi geri adım atmış, isteklerini kabul ettirmenin yolu bu gibi gelmiş, ne zaman ki konu sahibeside tamam boşanalım diyo eş çark ediyo, işte işin sırrı bu, tutarlı olup geri adım atmamak, istemiyorum, gitmiyorum, bitti.

canım inan bana erkeklerle inatlaşarak sorunlar çözülmediği gibi artarak devam ediyor.bence sen hiçbirşeye itiraz etmeden olayları kendi lehine döndür.çalışıyormuşsun sen evde yemek hazırlamak zor olur.her çağırdığında kayınvaliden git yemeğini ye ve çok yorgunum eve gidelim de kocana.itiraz ederse oturamıycam de geç içerde yat.kocan seni anneme gidelim akşam diye ararsa hamileyim ya canım mantı istedi annen yapsa yerdik de.madem hamilesin kayınvaliden seni nazlasın.bak gör o zaman kayınvaliden nasıl vazgeçicek seni çağımaktan.

hay allah.bende hamile diye akıl veriyorum

Allah sağlıkla sıhhatle bebeğini kucağına almayı nasip eder inşallah. Bütün problem kaynananda. onun bunu düşünmesi lazım. bu kadın bütün hafta çalışıyor, bırakalım bir planı varsa aksatmayalım demesi lazım.

birde şunu merak ederim açıkçası. nişanlılık yada sözlülük aşamasında bir kişinin annesine bu kadar bağlı olması, yada annenin oğluna bağlı olması anlaşılmıyor mu? bu evre insanların birbirini analiz etme evresi değilmi?

yani balık baştan kokar. siz bu evreleri yaşamadınız mı?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…