tabii boşa canım tabii boşa,kocan ağaç kovuğundan çıktı ya,kadıncağız yaşlı halleriyle sizin için hazırlık yapıyor sizi çağırıyor,sen boşa kocanı da kurtul kaynanadan...maşallah valla,böyle düşünen kadınlar yüzünden ölesiye korkuyorum abim evlenecek de bize ayrı gayrı olacak diye.nasıl birşey ya bu.her gün hazırlık yapsa hergün git bi güleryüz göster bi annecim de.evli olmasaydınız sözlü olsaydınız hergün giderdin annecim aman annecim diye değilmi?şimdi batıyo size,allah beni böyle sınamasın inşallah,anneye saygı gösteren kaynanayı da sabırla sever, eşini de idare eder bişekilde.ne boşaması allahaşkına hiçmi düşünmüyosunuz o bebeği?hiçmi anneniz kaynanasını vs anlatmadı,hiçmi bir nesil önceki kadınlarla konuşmadınız?bu kadar kolaymı ya?
Eşimi seviyorum hala.. azalmalar olsa da.. Soğumaya başladım biraz. Şu aşamada boşanma benim için en son ihtimal. Ama asla olmaz da demiyorum.. Kısmet artık. Düzeliceğini sanmıyorum ama.. İnşallah yoluna girer biraz da olsa.. Şanssızmışım bi de böyle bir durumda çocuk bekliyorum.. Umarım hepimiz için en iyisi olur.. Gerçekten de kaynana falan idare edilir de en zoru eşin anlayışsızlığı, umursamaması. hamilelik gibi bir dönemde yardımcı olmaması... Sevilmediğini önemsenmediğini hissetmek, baba evinde geçen huzurlu günlerden sonra böyle şeyler yaşamak çok zor. Allah hepimize yardım etsinn, bekarlığı aratmasın!!
Arkadaşlar sorunum bir çoğunuzun olduğu gibi kayınvalide. Çok iyi görünümünün altında sinsi bir kadın. Eşim bunu anlamayacak kadar saf.. Çıldırmak üzereyim. Sürekli bizi çağırıyo, kabul olsa bize gelip kocamın koynunda yatıcak. Ben çalışıyorum ve haftada birden fazla görüşmek bana fazla geliyor. Üstelik de hamileyim. eşime gitmek istemediğimi söylediğimde çok sert tepkiyle karşılaşıyorum. Felaket sinirli ve inatçı. 10 kere gidip bir kere gitmeyelim desem problem. Yapı olarak misafirliğe gitmeyi de pek sevmiyorum. Kendi annesine gidip kaynanasına gitmeyen biri de değilim. Eşimin anlayışsızlığı, kaynanamın baskıları ve üstüne hamileliğimin gerginliği eklenince sorunlarla baş edemez oldum. Eşim madem istemiyosun gitmek, ben her çağırdığımda gelmiyceksin, boşanalım dedi. Çocuğumuz olucak diye çok alttan aldım ama moralim sıfır. Bu adam beni hiç sevmiyor diyelim de çocuğundan ayrılmaya nasıl dayanıcak. Ki hiç gitmem görüşmem demiyorum, saygısızlık yapmıyorum, sadece eşimden arayı bulmasını istiyorum. ama onların yanında beni arayıp bu akşam annemlerde yiyelim yemeği diyo, yorgunum falan diyince annelerine direkt SN7 gelmek istemiyomuş diyo. Ben bu adamla napıcam. Boşanırsam çocuğuma yazık. Nasıl katlanıcam ben bu adama, sevgim iyice tükendi. 3-4 gün konuşmadım aynı ev içinde hatasını anlar diye. Hiç umrunda olmadı. Yine ben barıştım... Her dediğine tamam dersem de iyice koloni halinde yaşıycaz biliyorum...
Benim hiç değerim yok adamın gözünde sanki. Hamileyim ve dinlenemiyorum, beni hiç düşünmüyo...
Artık dayanamıyorum. Çocuk doğunca eşim farklılaşır mı biraz acabaa... Offf:S:S napıcam ben
çocuk doğana kadar sabret ne kadar var bilmiyorum doğumuna ama...bebeğin doğduktan sonra hergn oraya gitmek gibi bi durum kalmayacaktır .baktın bebeğinle seni sürüklü umursamyor sizi, o adam yaramaz ....bugün gitmeyelim annene dedğinde boşarım diyen adamdan hayır gelmez heralde ....kayınvalidenle konuş bi..onun tepkisi nedir bu konuya.....
Keşke eşiniz sizi anlasa o zaman kayın validenizin yaptıklarına tahammül edebilirsiniz ama en çok eşinizin anlamaması sizi üzüyor değil miben aynı sorunu yaşıyorum malesef üstelik 2 aylık evliyim böyle devam eder mi sizce çok üzülüyorum ben de
Valla kayınvalidem zaten alttan yaptığı için oonla konuşmaya değer bulmuyorum. Anlayışlı olsa bu kadar yapmazdı.. Bebeğin doğumuna birkaç ay var.. Ben de onu bekliyorum. Eşimle birkaç gündür normal konuşuyorum. Normalde çok üstüne düşerdim, durup dururken gidip sarılıp öperdim ilgilenirdim hepsini kestim. Halim yok diyip yatıyorum genelde.. O konuşmaya çalışıyor ama ekstra bir çabası da yok. Ortada gidiyo işte.
Anlamıyosa kendimi paralayamıycam. Annesi için çocuğundan vazgeçen birine de malesef anlayış gösteremiycem. Kendimi düşünme kararı aldım, kaynanamlara gitsek de ayaklarımı uzatıp oturucam ağrım var diye.. Artık saygısızlık olarak da anlarlarsa anlasınlar. Ne yapsam yaranamıyorum nasılsaa.
Bir arkadaş yazmış ya ne kadar çok şey yapıyor gözükürsen nasıl bir role sokarsan kendini, yapabiliyo demek ki diyip daha fazlasını beklerler diye. Sanırım öylee. En iyisi bencil olmak gibi duruyo şu aşamada.
Benle başka bir sorunu olmayan eşim de 2. karısıyla olmycak sorunlar yaşadığında beni anlar ama iş işten geçmiş olur...
Erkekler maalesef annelerinin sorunlu olduğunu kabul edemez. Anne kavramı kadınlar için ne kadar önemliyse onlar için de öyledir. Eşinize ne kadar anlatmaya çalışsanız da anlamayacaktır. O onun annesidir ve sizin davranışlarınız ( kayınvalidenlere gitmek istememen vs.) onu annesinden ayıracağınızı düşündürecektir. Bu yüzden erkeklere ne anlatırsan boş arkadaşım anlamazlar. Ama annesini düşündüğü kadar da seni düşünmez. Sonuçta herkes her gün farklı bir psikolojide olabiliyor. Ben mesela bazen işten eve gelince hiç konuşmak, gülmek dahi istemem, kafam o kadar dolu olur, bütün gün o kadar çok şey yaşamış olurum ki. Bütün iş eşinde bitiyor. Sonuçta siz eşiniz ve bebeğinizle ayrı bir aile ayrı bir hanesiniz, onlar kayınvaliden ve kayınpederin ayrı birer hanedir. Eşinle kayınvalidenle sürekli birlikte vakit geçirmek için evlenmedin sonuçta herkesin ayrı bir yaşantısı var. Buna eşinin de kayınvalidenin de saygı göstermesi gerekiyor. Sen de biraz mesafeli durursan belki kayınvaliden bunu anlar.
Bence de bebek olduktan sonra,bu ziyaretler,ister istemez azalacaktır.
Şimdi bile hamileliğinle ilgili bahaneler bulup yan çizebilirsin.
Eşin emrivaki yaparsa hayır,kendimi iyi hissetmiyorum veya midem bulanıyor,yemek yiyecek halim yok dersin.
Eşin annesine farklı aktarıyorsa,ertesi sabah,eşin işe gidince kayınvalideni arayıp,"anne kusura bakmayın midem bulanıyordu" diye açıklarsın.
En önemli nokta,eşinle ters düşmeden istediğini yaptırmak.
Bu nasıl olacak ? Biraz politik ve kurnazca davranarak halledebilirsin.
Senin,annesine gitmek "istemediğini" bilmesine gerek yok.Bunu söylemek sana birşey kazandırmaz,aksine kaybettirir.
O zaman gitmek istiyor ama gidemiyor havasında konuşmayı dene.Ah çok isterdim ama bugün yorgunum,istersen sen git gibi...
Kayınvalideni arayıp,ne zamandır gelemiyorum,özledim sizi,haftaya inşallah diyebilirsin.
Bu arada kendi annenlere gitmek gibi nispet yapacaksan onu da çaktırmadan yapmalısın.
"Senin annen-benim annem" mevzusuna girmeni hiç tavsiye etmem.
Eşiniz benim eşimin bir versiyonu, konunuzu okudum ancak benim derdim başımdan aşkın olduğu için yorum yazamadım, konuyu az çok biliyorum ama merak ettim eşinizin ailesinin size olan davranışları nasıl, yani gitmeme istemenizin başka nedeni var mı?Eşime ne dersem diyim hangi şekilde söylersem söyleyim eşim onu "annemleri sevmiyo, istemiyor" olarak algılıyo malesef. En son yemeğe gel diye aradığında da gelmem demedim, "kaç gündür dinlenemiyorum, beni düşünmüyosun" dedim. Arayıp tamam gelme allah belanı versin dedi. Üzüntüden tansiyonum çıktı, sancım tuttu, hastaneye gittik hbr verdim ve hastaneye gelmedi..... Ben ne yapabilirim ki bu insana
Eşiniz benim eşimin bir versiyonu, konunuzu okudum ancak benim derdim başımdan aşkın olduğu için yorum yazamadım, konuyu az çok biliyorum ama merak ettim eşinizin ailesinin size olan davranışları nasıl, yani gitmeme istemenizin başka nedeni var mı?
Hamilesiniz çalışıyorsunuz hatırladığım kadarıyla insan dinlenmek ister, naz yapmak ister, ya en azından benim gibi evinde vakit geçirmek ister, gitmek istemiyorsan zorlamamalı, ki ben zorunluluklardan nefret ederim, canım gitmek istemiyorsa sırf kırılmasınlar diye gitmek neden? Hayır demeyi bilmek lazım, ben bunu çok geç farkettim şimdi istemiyorsam gitmiyorum, artık gitmemek için bahane bulmak ta istemiyorum canım istemiyor daha ne.
Siz de eşinize başka zorunluluklar yaratın anlasın ne kadar zor olduğunu, mesela sevmediği insanları çağırın, onlara gidelim diyin, kendi aileniz yakındaysa ikisine de aynı sıklıkta gidilecek diyin, annenlere söyle sürekli sizi çağırsınlar, gidin bütün haftasonunu orda geçirin, anlasın.
Bak benim eşim de ilk zamanlar haftada 4-5 gün o da benim istemediğimi bildiği halde annesigile gitmek istiyordu, pazar günü ablasına giderdik sabahtan adam akşama kadar orda kalmak isterdi, emrivaki yapardı hep. Ne zaman bayramda benim aileme gittik 3 günlüğüne, eşim baktım sabahtan akşama kadar gezdiğimiz halde eve gidiyoruz, misafir var, bana hala gel gezmeye gidelim diyor, farkettim ki benim ailemle akrabalarımla vakit geçirmek istemiyor. Ondan sonra çok mecbur olmadıkça gitmiyorum ne annesine ne ablasına.
Arkadaşlar sorunum bir çoğunuzun olduğu gibi kayınvalide. Çok iyi görünümünün altında sinsi bir kadın. Eşim bunu anlamayacak kadar saf.. Çıldırmak üzereyim. Sürekli bizi çağırıyo, kabul olsa bize gelip kocamın koynunda yatıcak. Ben çalışıyorum ve haftada birden fazla görüşmek bana fazla geliyor. Üstelik de hamileyim. eşime gitmek istemediğimi söylediğimde çok sert tepkiyle karşılaşıyorum. Felaket sinirli ve inatçı. 10 kere gidip bir kere gitmeyelim desem problem. Yapı olarak misafirliğe gitmeyi de pek sevmiyorum. Kendi annesine gidip kaynanasına gitmeyen biri de değilim. Eşimin anlayışsızlığı, kaynanamın baskıları ve üstüne hamileliğimin gerginliği eklenince sorunlarla baş edemez oldum. Eşim madem istemiyosun gitmek, ben her çağırdığımda gelmiyceksin, boşanalım dedi. Çocuğumuz olucak diye çok alttan aldım ama moralim sıfır. Bu adam beni hiç sevmiyor diyelim de çocuğundan ayrılmaya nasıl dayanıcak. Ki hiç gitmem görüşmem demiyorum, saygısızlık yapmıyorum, sadece eşimden arayı bulmasını istiyorum. ama onların yanında beni arayıp bu akşam annemlerde yiyelim yemeği diyo, yorgunum falan diyince annelerine direkt SN7 gelmek istemiyomuş diyo. Ben bu adamla napıcam. Boşanırsam çocuğuma yazık. Nasıl katlanıcam ben bu adama, sevgim iyice tükendi. 3-4 gün konuşmadım aynı ev içinde hatasını anlar diye. Hiç umrunda olmadı. Yine ben barıştım... Her dediğine tamam dersem de iyice koloni halinde yaşıycaz biliyorum...
Benim hiç değerim yok adamın gözünde sanki. Hamileyim ve dinlenemiyorum, beni hiç düşünmüyo...
Artık dayanamıyorum. Çocuk doğunca eşim farklılaşır mı biraz acabaa... Offf:S:S napıcam ben
Valla canım canını sıkmak istemem ama doğumdan sonra daha çok üzüleceksin. Kv daha çok karışacak herşeyine ki bebeğe de karışacak bu durum seni çileden çıkaracak. Desteksiz bir koca da hiç çekilmez. Doğumdan sonra kv yapacağını yapacak ve yanında olmayan bir kocaya da ne kadar dert yanabilirsin ki. Bence kocanı al karşına adam akıllı derdini anlat. Doğumdan sonra hiç ki böyle şeylerin yaşanmasını istemediğini anlat ki bu konuşmadan sonra eşinin nasıl bir yol izleyeceğini anlarsın.
inan benim yasadiklarimi yasiyorsun su an.
Bende neler yaptim eve baglamak icin bir bilsen. Evimize misafir cagirirdim, evde kalmak icin ortam hazirlardim.
Aksamlari arkadaslarla disarda bulusurduk. Tüm bunlar yeterki annesine gitmeyelim.
Tabi kaynanam bunlari hep benim yaptigimi anladi. Ve esimi iyice doldurdu. Kadin hastanelere yatti menopozdan vs.
En sonunda esim annesine 90km uzakta is buldu ve ondan sonra olan oldu.
1 gün sonra esim beni terketti.
Iyilikle dedim olmadi, kavga ettik hic olmadi...
evli kalmak istiyorsan uymaktan baska caren yok. Esin nereli bu arada?
senin konunu okumuştum. Ama senin adına şu anlamda sevindim en azından çocuğun yok. İnan hamile olmasam umrumda olmazdı, çoktan bırakır giderdim. Pişman olmayan böyle davranan insandan hayır gelmez. Belki çocuk bağlıycaktır eşimi eve bilmiyorum ama ben eşimden uzaklaştıktan sonra da bundan memnun olur muyum bilmiyorum. En azından çocuğum iyi olur. Benim eşim izmirli
bizde ayda 1 bu yüzden kavga ederdik, sonra bana sen haklisin, artik düzelticem derdi.
hele ayrilmadan son bir aydir cocuk istiyorduk. Tam bir aile olmanin vakti geldi demisti. Bebegin ismini bile hazirlamisti...
Bence esini tut ve birakma, sevindirme annesini ailesini...
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?