Kaynana ve kayınbabayla birlikte yaşamak

Bidahaki ay memlekete gidicez 2 hafta nasil onlarla bir yasayacagimi kara kara düsünüyorum

Ayni binada veya yakinda oturun sadece, yardiminiz dokunacak ve halden düsecek kadar yaslilarsa. Ama tanistiysaniz anlasamayacaginizi düsünüyosaniz, simdiden uzak durun.

Bak bize sordugun sorunun cevabini kendin vermissin bile "biz gelecez de sen bize nasıl bakacaksın evlen öyle geliriz demis" diyorsun. Adamlarin zihniyeti belli gelini alip kendilerine olene kadar hizmet ettirecekler, aklin varsa evlenmezsin, sana erkek arkadas cok onada evlenecek kiz cok.

Hiç bakabilcegimi sanmıyorum hani sevaptır ilerde bizim de başımıza gelir gibi söylemler de var aldığım tepkilerden
Ama her insan bunu yapamayabilir. Mesela ben yapamam, 24 yaşındayım kendime zor bakıyorum. Hatta bakıyorum bile denemez.
Ayrıca evlenmek demek, birilerine bakmak demek mi? Evli olanlar bir açıklasın. Öyle ise hiç çekici bir şey değil. Öyle mi kızlar?

Çok da dert etmiyorsunuz sanırım bu durumu?

Dert etmiyorsanız üstesinden geleceğinizi düşünüyorsunuz demektir.

Dert ediyorsanız ayrılacaksınız, başka çare yok herhalde.

Ya işte istanbul da oturuyor maddiyat olarak 2 katı olacak diyor ben hepsini karşılarım ddim sonra işte birsey olursa ya karında olamacagiz gibi drama bağladı :) bi iki kere de hastalndilar yanlarında olamadım üzüntüsünü de dile getirdi

yani kabul etmek.zorunda yoksa nasil evleneceksiniz ki?
valla okuduğum kadariyla izlenimim sen onun istediği yola gireceksin gibi duruyor

Ya işte ben ne evet dedim ne hayır dedim zorlukarindan bahsettim sürekli şöyle yapalım böyle yapalım ddm. Bi de ailem de destek vermiyor istemiyoz dediler çok istiyorsan peşinden git dediler ben geçen zamana ve verilen emeğe yazık olmasın diye elimden gelenini yapıyorum vicdanım rahat olsun diye

Malesef ayni evde yaşayınca saygi sevgi azaliyir ve aradaki seviye değiştigi icin kavgalar başlıyor ayri ev malesef bizim zamanimizda aradaki seviyeyi saygiyi korumak icin şart. Çünkü aileler gelin eve alıştıktan sonra onlari istedigi gibi yönlendirmeye yasam tarzini degistirmeye çalışıyor. Ozel hayat denen bsi kalmıyor onuda gectik rahat edemez ayaklarini uzatıp ooh guzel evim diyemezsin ve takdir edersiniz ki ev rahat edilen yerdir kotude olsa iyi de olsa ayri ev şart

Tsk ederim

Yani şimdi ben yaklaşık 2 aydır kV ve KP ile birlikte yaşıyorum. Sorunumuz yok. Ha olur muydu ? Evet olabilirdi. Bir sürü potansiyel tartışma sebebi oluştu ama ben müsaade etmedim. Sınırlarima müdahil olmalarına izin vermedim.
Misal 2 hafta önce kV nin dıdısının dıdısı sabah 10 da misafirlige geldi (3-5 kisi tam bilmiyorum). O esnada ben uyuyordum kV kapıyı tiklatip odama girdi kızım misafir var kalk demek için. Ben kalkmadim. Akşam yemekte 'ne kadar ayıp misafir geldi sen kalkmadin' minvalinde laflar söyledi.
'Habersiz geldiler. Haber verseler musait değilim gelmeyin derdim' dedim. Eşim de 'bu konu tartisilmayacak anne' dedi. Konu kapandı ve bi daha asla bu tarz bi konuşma geçmedi. Ben onları değil onlar beni idare etsin. Koskoca insanlar yani.
Ha ama söyle kv kanser tedavisi görüyor. Kemoterapi den çıkınca birkaç gün çok ağrısı oluyor. Gerekirse gece saatlerce başında bekleyip uykusuz kalıyorum. Bundan hiç de gocunmuyorum. Kemoterapi sonrası ellerimle besleyip sırtını bile keselerim.
Denge yani...

o zaman anasina babasina baksin evlenmesin
Ben dusuncemi acikca yazacagim affina sığınarak :
Yaşlı anne babasina bakıcı, ev islerini gorecek hizmetçi ve gece onun gonlunu yapacak kadin ariyor bu "adam" yani kisaca senin hislerin ve düşüncelerin önemli değil yeter ki kölelik yap onlara!

Kv kp ile 10 ay yaşadım sinir hastası oldum o kadar sakin bir insan iken sinirlenirdim 10 dakika sonra unuturdum ama durum öyle olmuyor

Bir daha.dusun derim bende çok severek evlendim olur dedim yaparım dedim ama bir yerde illaki kopukluk oluyor 70 yaşında ki insan için demiyorum gerek olarak bu böyle

Kendini yakma ...

Geçmiş olsun ama siz hastalıktan dolayı bakıyorsunuz bizimkisi de öyle diyor hastalanirlarsa falan kimse olmayacak yanlarında diyor ama ömür boyu bakımı zor olur tabi

Tsk ederim sağ olun

Estağfurullah ben dee oylé dusunmuyor değilim genelde de tartışmalarımz bu neden ler olmuştur düşüncelerimi hislerimi onemsememe

Zadegan senin esin de aradaki dengeyi kurabilen biriymis o acidan sanslisin ama cogu erkek bunu kuramiyor buradaki arkadaslar da soyler zaten

Konu sahibi, ben senin sevgilinde koca olacak potansiyeli göremedim bir de seni ikna etmeye çalışıyor ama sen istemediğin halde baska alternatif üretme yoluna da girmiyor neden çünkü onun kafasinda kurulu hersey, geriye kalan tek sey sadece senin ona uyman
Yani o yola gelmeyecek, ya sen yola geleceksin ya ayrilacaksin
Ve uzun süreli emek deme emekler ugruna istemediğin bir seye ömür boyu mecbur kalmak da var
Yine buradaki evli arkadaslarin verdiği tavsiyelerden biridir:
Tek goz gecekonduda yasa ama ayri yasa

Geçmiş olsun ama siz hastalıktan dolayı bakıyorsunuz bizimkisi de öyle diyor hastalanirlarsa falan kimse olmayacak yanlarında diyor ama ömür boyu bakımı zor olur tabi
Zor olur ya da olmaz. Ahlak dersi vermek değil niyetim, ya da kliselesmek değil derdim ama ' bir gün biz de yaşlanacagız' 77 yaşındaki insanla en fazla kaç sene ilgilnebilirsin ki ? Ayrıca önüne bi kap yemek koymak ne kadar zor olabilir ki ?
Özeleştiri yapmalısınız. Sadece nefsiniz sizinle uğraşıyor. Ve başka çocukları yok mu ? Tek sizin üzerinizde olmaz yük diye tahmin ediyorum.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…