- 6 Mayıs 2015
- 2.192
- 2.984
- 133
Ya işte şimdi erkek kardeşiyle kalıyor arkadaşım anne babası köyde kızıyla kalıyor kizi bu yazın evleniyor düğünden sonra oğulları yanına gidecekler erkek arkadaşım gelin demis düğünden sonra anne babasına
Önceden de gelin kalın diyormuş anne babaşina biz gelecez de sen bize nasıl bakacaksın evlen öyle geliriz demis
Ama her insan bunu yapamayabilir. Mesela ben yapamam, 24 yaşındayım kendime zor bakıyorum. Hatta bakıyorum bile denemez.Hiç bakabilcegimi sanmıyorum hani sevaptır ilerde bizim de başımıza gelir gibi söylemler de var aldığım tepkilerden
yani kabul etmek.zorunda yoksa nasil evleneceksiniz ki?:)
Bunu dedim kabul etmiyor beyefendi
valla okuduğum kadariyla izlenimim sen onun istediği yola gireceksin gibi duruyorYa Allah korusun insaAllah yola gelir benimkisi ayrı ev konusunda
Ya işte istanbul da oturuyor maddiyat olarak 2 katı olacak diyor ben hepsini karşılarım ddim sonra işte birsey olursa ya karında olamacagiz gibi drama bağladı :) bi iki kere de hastalndilar yanlarında olamadım üzüntüsünü de dile getirdiTamam da neden hep birlikte?
Sen evlenip esinle neden özel bir hayat kurmuyorsun da ailesini de dusunmek zorundasin?
Elbette ana baba atılmaz, hastalıkta sağlıkta destek olunur ama onların sen bize nasıl bakacaksin evlen ondan sonra demesi, gelin baksin anlami taşıyor maalesef
Ayrica buradaki arkadaslarin sozudur ve begenirim:
Esine ayrı ev acamayacak adam evlenmesin
yani kabul etmek.zorunda yoksa nasil evleneceksiniz ki?
valla okuduğum kadariyla izlenimim sen onun istediği yola gireceksin gibi duruyor
Tsk ederimMalesef ayni evde yaşayınca saygi sevgi azaliyir ve aradaki seviye değiştigi icin kavgalar başlıyor ayri ev malesef bizim zamanimizda aradaki seviyeyi saygiyi korumak icin şart. Çünkü aileler gelin eve alıştıktan sonra onlari istedigi gibi yönlendirmeye yasam tarzini degistirmeye çalışıyor. Ozel hayat denen bsi kalmıyor onuda gectik rahat edemez ayaklarini uzatıp ooh guzel evim diyemezsin ve takdir edersiniz ki ev rahat edilen yerdir kotude olsa iyi de olsa ayri ev şart
Yani şimdi ben yaklaşık 2 aydır kV ve KP ile birlikte yaşıyorum. Sorunumuz yok. Ha olur muydu ? Evet olabilirdi. Bir sürü potansiyel tartışma sebebi oluştu ama ben müsaade etmedim. Sınırlarima müdahil olmalarına izin vermedim.Arkadaşlar merhaba erkek arkadaşımla daha yüzük takma dik ama evlenirsek kaynana ve kayınbabayla birlikte yaşayacağız çünkü yaşlılar 70 ve 77 yaslarinda lar ben de çalışıyorum sizce ne yapmalıyım bu konuyu ailem onaylamıyor hatta istemiyorlar bu durumda olanlar ya da daha önce yaşamış olanar tecrübenizi paylaşırsanız sevinirim Teşekkürler şimdiden :)
1501. Olsun benim sorum daBinbeşyüzüncü konu bu sorunun soruldugu
o zaman anasina babasina baksin evlenmesinYa işte istanbul da oturuyor maddiyat olarak 2 katı olacak diyor ben hepsini karşılarım ddim sonra işte birsey olursa ya karında olamacagiz gibi drama bağladı :) bi iki kere de hastalndilar yanlarında olamadım üzüntüsünü de dile getirdi
Kv kp ile 10 ay yaşadım sinir hastası oldum o kadar sakin bir insan iken sinirlenirdim 10 dakika sonra unuturdum ama durum öyle olmuyorArkadaşlar merhaba erkek arkadaşımla daha yüzük takma dik ama evlenirsek kaynana ve kayınbabayla birlikte yaşayacağız çünkü yaşlılar 70 ve 77 yaslarinda lar ben de çalışıyorum sizce ne yapmalıyım bu konuyu ailem onaylamıyor hatta istemiyorlar bu durumda olanlar ya da daha önce yaşamış olanar tecrübenizi paylaşırsanız sevinirim Teşekkürler şimdiden :)
Yani şimdi ben yaklaşık 2 aydır kV ve KP ile birlikte yaşıyorum. Sorunumuz yok. Ha olur muydu ? Evet olabilirdi. Bir sürü potansiyel tartışma sebebi oluştu ama ben müsaade etmedim. Sınırlarima müdahil olmalarına izin vermedim.
Misal 2 hafta önce kV nin dıdısının dıdısı sabah 10 da misafirlige geldi (3-5 kisi tam bilmiyorum). O esnada ben uyuyordum kV kapıyı tiklatip odama girdi kızım misafir var kalk demek için. Ben kalkmadim. Akşam yemekte 'ne kadar ayıp misafir geldi sen kalkmadin' minvalinde laflar söyledi.
'Habersiz geldiler. Haber verseler musait değilim gelmeyin derdim' dedim. Eşim de 'bu konu tartisilmayacak anne' dedi. Konu kapandı ve bi daha asla bu tarz bi konuşma geçmedi. Ben onları değil onlar beni idare etsin. Koskoca insanlar yani.
Ha ama söyle kv kanser tedavisi görüyor. Kemoterapi den çıkınca birkaç gün çok ağrısı oluyor. Gerekirse gece saatlerce başında bekleyip uykusuz kalıyorum. Bundan hiç de gocunmuyorum. Kemoterapi sonrası ellerimle besleyip sırtını bile keselerim.
Denge yani...
Kv kp ile 10 ay yaşadım sinir hastası oldum o kadar sakin bir insan iken sinirlenirdim 10 dakika sonra unuturdum ama durum öyle olmuyor
Bir daha.dusun derim bende çok severek evlendim olur dedim yaparım dedim ama bir yerde illaki kopukluk oluyor 70 yaşında ki insan için demiyorum gerek olarak bu böyle
Kendini yakma ...
o zaman anasina babasina baksin evlenmesin
Ben dusuncemi acikca yazacagim affina sığınarak :
Yaşlı anne babasina bakıcı, ev islerini gorecek hizmetçi ve gece onun gonlunu yapacak kadin ariyor bu "adam" yani kisaca senin hislerin ve düşüncelerin önemli değil yeter ki kölelik yap onlara!
HAYIR
HAYIR
HAYIR
HAYIR
HAYIR
HAYIR
HAYIR
Zor olur ya da olmaz. Ahlak dersi vermek değil niyetim, ya da kliselesmek değil derdim ama ' bir gün biz de yaşlanacagız' 77 yaşındaki insanla en fazla kaç sene ilgilnebilirsin ki ? Ayrıca önüne bi kap yemek koymak ne kadar zor olabilir ki ?Geçmiş olsun ama siz hastalıktan dolayı bakıyorsunuz bizimkisi de öyle diyor hastalanirlarsa falan kimse olmayacak yanlarında diyor ama ömür boyu bakımı zor olur tabi
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?