- 16 Ağustos 2011
- 1.080
- 1.712
- 133
- Konu Sahibi Demir lady
-
Annesiyle babasını ayırmaya kalkarken kimse torununu düşünmüyodu nedenseahahahha ay guldum vallaa :)) hakkaten kaynana merkez olsa ne dıye gorusmemezlıkten bahsedelım. karnımda ıkı can tasıycam ve kaynata esımle benı ayırmaya calısacak benı annemın evıne bırakmak ısteyecek boşan diyecek !! bende aman dedesıdır hakkıdır torununu gorsun dıcembende gayet mutluyum esım hadı memlekete anama babama gıdelım cocuklarla dıyecek yüze bıle sahıp degıl. babasının rezıllıklerınden. kı kendıde artık ıstemıyor sagolsun. bana bıraktı ben istersem ancak öyle
Ben de bu zihniyeti anlamıyorumKızlar daha önce paylaşmıştım. Yalancı, iftiracı kaynana ve kayınpederi. Sürekli eşimi arıyorlar evime gelmek için fırsat kolluyorlar. Kızım doğalı daha görmediler neredeyse 2 aylık oldu. Göstermeyeceğim yeminim var. Onları tamamen sildim. Yok nede olsa eşinin ailesi kızının babaannesi dedesi demeyin. Ben bu zihniyeti anlamıyorum. Eşimin ailesi diye hertürlü pisliklerini, fitneliklerine katşanamayacağım. Eşime de söyledim benim bundan sonrası onlar la alakam kalmadı. Yaptıklarını yok sayamam soğuk bile olsa bir ilişki kuramam. İğrendiğim insanlarla yapmacık bir araya gelemem. Bu kendime haksızlık. Bebeğim benim karnındayken neler ettiler. Bunları unutup buyrun bu torununuz diyemem. Asla affedemiyorum. Zaten karşımda öyle bir talepte yok. Utanmasalar özür dilememi bekliyorlar.
ben neler yasadiginizi bilmedigim icin haklisin veya diilsin diyemicem.. gerek kültürümüzde, gerek dinimizde büyükleri alttan almamiz gerektigi ögretildi bize her zaman.. genelde bu tarz durumlar eninde sonunda kari koca arasinda anlasmazliga dönüsüyor.. umarim sizin sonunuz böyle olmaz.. hakkinizda hayirlisi olsun ne diyim..
yanlış hatırlamıyor isem konu sahibinin kv konu sahibine inşallah çocuğun ölür doğmadan kucağına alamazsın demişti. eğer hatırladığım gibiyse bence o kadının değil torun görmeye torunun pabucunu bile görmeye hakkı yok derim.Çünkü sizin olduğu kadar Eşinizin de çocuğu ..
Dolayısıyla kv ' nin torunu.
Anlaşılan pek anlasamiycaz o yüzden size iyi günler dilerim.
O zaman haklı kesinlikle.yanlış hatırlamıyor isem konu sahibinin kv konu sahibine inşallah çocuğun ölür doğmadan kucağına alamazsın demişti. eğer hatırladığım gibiyse bence o kadının değil torun görmeye torunun pabucunu bile görmeye hakkı yok derim.
Bir susuyorsun iki susuyorsun sonra ben niye sustum ki noktasına geliyorsun. Yaptıklarının hesabını sormak, evliliğine yapılan müdehalelere sessiz kalmamaksa altta kalmamak evet altta kalmadım. Sürekli taciz edilirsen yaşadığın sıkıntılar yetmiyormuş gibi karşında boş boş akıl veren çizgisini bilmeyen insanlara ne diyecektim? Çok güzel bana çok yardımcı oluyorsunuz lütfen rahatınızı bozmayın bizim evliliğimi ortalık malı istediğiniz gibi burnunuzu sokun mu diyecektim. Sırf eşimin anası babası diye ettikleri her dangul dungul lafı sineyemi çekecektim?Ben de bu zihniyeti anlamıyorummahkemeye başvururlarsa görme hakları var siz istediğiniz kadar Yok diyin. Ama o duruma gelecek kadar zıylaşmamanızı tavsiye ederim. Ayrıca üslubuna bakınca onlar yapmış ama sizde hiç altta kalmamışsınız gibi konuşuyorsunuz
Hayır öyle birşey demedi. Kadınla ki cası yO zaman haklı kesinlikle.
Bu ne biçim babaanne...
Detayları bilmeyince , anlattıkları kadarına yorum yapıyoruz ..
İşin içine kendi egoları giriyor çünkü. Yaptıkları yanlışları ısrarla görmeyip özür dilemek yerine karşısındakini suçlamak en kolayı. Bir insanı zıvanadan çıkardıktan sonra ondan önce o insanı neden bu noktaya getirdiler düşünmüyorlar. Bazı insanlar gerçekten anne baba olmayı bir kenara bırakın insanlıktan nasibini almamış oluyor. Rahatlıkla yalan söyleyip iftira atabiliyorlar. O kadar iyi anne baba olsalar bizim aramız iyi olmasa da olur yeterki siz mutlu olun derler. Bu insanlar biz bugün boşansak zil takıp oynarlar yeminleAnnesiyle babasını ayırmaya kalkarken kimse torununu düşünmüyodu nedense
Yada torunlarının annesine hakaret ederken torunları umurlarında değildi
Şimdide onlar umurda değiller işte :)
Herkes kendi hayatına bakıyo olması gerektiği gibi
Hayır öyle bir şey demedi benimkulağımla duyduğum bir şeyi inkar etti. Çünkü eşimde ona kızardı. Benim yüzüme gülüp sinsice düşmanlık beslemiş bana kendi söyledi. Hiç istemedim başından beri seni diye.O zaman haklı kesinlikle.
Bu ne biçim babaanne...
Detayları bilmeyince , anlattıkları kadarına yorum yapıyoruz ..
Medyumluk yeteneğiniz var herhalde..kimin ne yaşayıp yaşamadığına bu kadar emin olduğunuza göre :)) evdeki huzurum kaynanamdan önemli benim için..ha sizin için kaynananız dünyanın merkeziyse esenlikler diliyorum.
açıkcası ne yaşadığınızı merak ettim son noktaya gelmişsiniz yine de biraz sakin olun evliliğinize zarar vermeyinKızlar daha önce paylaşmıştım. Yalancı, iftiracı kaynana ve kayınpederi. Sürekli eşimi arıyorlar evime gelmek için fırsat kolluyorlar. Kızım doğalı daha görmediler neredeyse 2 aylık oldu. Göstermeyeceğim yeminim var. Onları tamamen sildim. Yok nede olsa eşinin ailesi kızının babaannesi dedesi demeyin. Ben bu zihniyeti anlamıyorum. Eşimin ailesi diye hertürlü pisliklerini, fitneliklerine katşanamayacağım. Eşime de söyledim benim bundan sonrası onlar la alakam kalmadı. Yaptıklarını yok sayamam soğuk bile olsa bir ilişki kuramam. İğrendiğim insanlarla yapmacık bir araya gelemem. Bu kendime haksızlık. Bebeğim benim karnındayken neler ettiler. Bunları unutup buyrun bu torununuz diyemem. Asla affedemiyorum. Zaten karşımda öyle bir talepte yok. Utanmasalar özür dilememi bekliyorlar.
Çok doğru ama insan ister istemez şunu düşünüyor. Maden kv torunu insan niye annesini babasını birbirine düşürmeye çalışır? Kimse kimseyi beğenmek davrAnışlarını onaylamak zorunda değil. Beğenmiyorsan uygun dille uyarırsın baktın olmuyor mesafe koyarsın. Yaptığın söylediğin şeyleri inkar edip karşısındakini yalancılıkla suçlamak iftira atmakta nedir? Üstelik hamilesin hormonlar seni alt üst etmiş aşırı duygusal kırılgansın. Bir kadın bir kadına bunu nasıl yapar? Karşısındaki insanı bu noktaya getirene kadar iftira ve yalanlar bitmedi. Eşim çok ama çok iyi bir insan. Yapılanları yaşananları oda biliyor ve beni haklı buluyor. Bir gün olsun benim ailemle görüşeceksin diye zorlamadı beni. Daha önce de tartışmalarınız oldu demedi ki bir gün illede görüş. Ben kendim affettim içimden dedim ki olur aile arasında belki benim de hatalarım oldu. Şudur Burdur kafamı rahatlattım. Ben kendime bu salaklığı yaparken o plan yapıyormuş. Yüzüme gülüyormuş. Ben Deb içten içe nefret ederken. Yok eşin sana aynısını ailen için yapsa diyorsun, eşim benim ailem tarafından hiç kırılmadı. Değer verildi ve bu hep hissettirildi. Niye böyle bir şey yapsın ki?Çünkü sizin olduğu kadar Eşinizin de çocuğu ..
Dolayısıyla kv ' nin torunu.
Anlaşılan pek anlasamiycaz o yüzden size iyi günler dilerim.
Ya eşinizde aynı tutumu sizin ailenize gösterseydi ?
Tamam siz gitmeyin de bu çocukta yumurtadan tek başına çıkmadı
Eşinizinde söz hakkı var
Kesinlikle katılıyorum. Karşındaki senin gelinin oğlun ya da küçüğün diye herşeyi kendine hak göremezsin. Bizim toplumumuzda büyüklere koşulsuz saygıyı anlayamıyorum. Dünyanın neresine giderseniz gidin saygı görmek için saygı göstermek zorundasınız. Bir arada yaşamanın kuralı birbirine tahammül ve sınırlarını bilme. Şimdi siz evlenmişsiniz kendinizce problemleriniz var maddi manevi. Karşınıza geçip sürekli size nasihat verip hiçbirşeye faydası olmayan insan sizi içten içe rahatsız eder. Zaten kendinizce üstesinden gelmeye çalıştığınız şeylere bir de bu eklenip siz uyarmanıza rağmen evliliğinize burun sokmalar bitmezse sonuç kaçınılmaz oluyor. Eşimle düğünümüzü evimizi eşyamızı hep kendimiz yaptık. Az buçuk bizimkiler destek oldu. Düşünün ki karşınızda bunlar sadece nasihat kısmında yer aldılar. Derseniz ki ananababadan evlenirken bişey niye bekliyorsunuz? Gönül isterdi ki olsun biz daha az şeylerin maddi olarak endişesini duyAlım. Ama olmadı canları saolsun dedik. Karşında ki insanlar bunu evliliğimin iki buçuk yılındayım, bu ana kadar sürdürdü. Madem kendi başınızın çaresine bakın modeli bir ananabasın niye burnunu sokuyorsun olur olmaz herşeye my değil mi?Eskilerin öğretmiş olması bunun doğru olduğu anlamına gelmez yalnız..
Konu dini boyuta kaymasında nerede yazar alttan almak? Saygıdan bahseder dinimiz. İNSANA saygıdan. Küçük büyük ayırt etmeden..
'Görüşmeyeceğim, görüştürmeyeceğim' demenin saygıyla alakası yok. Aksine görüşmeyerek bireyler kendi hak ve hürriyetleri üzerinde tasarruf sağlamış olur..
Dinimizde hakkını savunmak öğütlenir aynı zamanda..
Yaşananlar sonrasında görüşmek istemediğimi bir daha asla ve evladımı da göstermeyeceğimi söyledim. Kabul etti. Ama mutlaka üzülmüştür. Keşke böyle olmasaydı dedi bende keşke dedim. Ben istermiydim böyle olsun. Ama insan bazen kaldıramıyor. Bu yapılanları sineye çekip devam edersem kendime değerlerime ihanet etmişim gibi hissederim. Yenilir yutulur değil. Gözümün içine baka baka karılı kocalı yalan söyleyip bana yalancı diye iftira attılar. Bana kin biriktirmiş en başından kendi söyledi. Bencil düşüncesiz ve çok rahat yalan söyleyebilen bir kadın. Nasıl bir psikolojisi var anlayamadım. Şimdi ben bu kadını ve adamı nasıl hayatımda tutayım.Bu kararı tek basina mi verdiniz. ? Eşiniz de olanlarin farkindaysa kabul eder belki sizin dediginizi. Ama çok zor.. çünkü genelde büyük bir kavga kopuyor ..
Zaten böyle anne babalar gerekli yerler de yardımcı olmakdan kaçıp,ama karışmamaları gereken herşeye karışırlar konuşurlar.Kesinlikle katılıyorum. Karşındaki senin gelinin oğlun ya da küçüğün diye herşeyi kendine hak göremezsin. Bizim toplumumuzda büyüklere koşulsuz saygıyı anlayamıyorum. Dünyanın neresine giderseniz gidin saygı görmek için saygı göstermek zorundasınız. Bir arada yaşamanın kuralı birbirine tahammül ve sınırlarını bilme. Şimdi siz evlenmişsiniz kendinizce problemleriniz var maddi manevi. Karşınıza geçip sürekli size nasihat verip hiçbirşeye faydası olmayan insan sizi içten içe rahatsız eder. Zaten kendinizce üstesinden gelmeye çalıştığınız şeylere bir de bu eklenip siz uyarmanıza rağmen evliliğinize burun sokmalar bitmezse sonuç kaçınılmaz oluyor. Eşimle düğünümüzü evimizi eşyamızı hep kendimiz yaptık. Az buçuk bizimkiler destek oldu. Düşünün ki karşınızda bunlar sadece nasihat kısmında yer aldılar. Derseniz ki ananababadan evlenirken bişey niye bekliyorsunuz? Gönül isterdi ki olsun biz daha az şeylerin maddi olarak endişesini duyAlım. Ama olmadı canları saolsun dedik. Karşında ki insanlar bunu evliliğimin iki buçuk yılındayım, bu ana kadar sürdürdü. Madem kendi başınızın çaresine bakın modeli bir ananabasın niye burnunu sokuyorsun olur olmaz herşeye my değil mi?
Niye vicdan azabı olanlar mı buraya yazıyor? Vicdan azabı değilde öfke var. Ama haklısınız vicdan da var. En başından almam gereken tavrı en sonunda aldığım için, kendime yaptığım bu kötlükten dolayı vicdan azabım var evet.belliki bicdan azavı var buraya yazmıssın .
vocugu göremk hkları
size tavsiyem evliliğiniz zarar görmesin yuvanız yıkılmasın diye bu düşüncelerinizi eşinize söylemeyin, aksi taktirde o da e hadi senin ailen de gelmesin diyebilir...demez demeyin, dolduruşa gelirse söyler...çok çok çok mesafe koyun,evinizde eşinizle asla aile tartışmalarına girmeyin...onları hep dışarda bırakır evde adlarını daha anmazsan onlar da yavaş yavaş kopacaklardır...hiç tınlamayın...yuvanız için...hayırlı akşamlarKesinlikle katılıyorum. Karşındaki senin gelinin oğlun ya da küçüğün diye herşeyi kendine hak göremezsin. Bizim toplumumuzda büyüklere koşulsuz saygıyı anlayamıyorum. Dünyanın neresine giderseniz gidin saygı görmek için saygı göstermek zorundasınız. Bir arada yaşamanın kuralı birbirine tahammül ve sınırlarını bilme. Şimdi siz evlenmişsiniz kendinizce problemleriniz var maddi manevi. Karşınıza geçip sürekli size nasihat verip hiçbirşeye faydası olmayan insan sizi içten içe rahatsız eder. Zaten kendinizce üstesinden gelmeye çalıştığınız şeylere bir de bu eklenip siz uyarmanıza rağmen evliliğinize burun sokmalar bitmezse sonuç kaçınılmaz oluyor. Eşimle düğünümüzü evimizi eşyamızı hep kendimiz yaptık. Az buçuk bizimkiler destek oldu. Düşünün ki karşınızda bunlar sadece nasihat kısmında yer aldılar. Derseniz ki ananababadan evlenirken bişey niye bekliyorsunuz? Gönül isterdi ki olsun biz daha az şeylerin maddi olarak endişesini duyAlım. Ama olmadı canları saolsun dedik. Karşında ki insanlar bunu evliliğimin iki buçuk yılındayım, bu ana kadar sürdürdü. Madem kendi başınızın çaresine bakın modeli bir ananabasın niye burnunu sokuyorsun olur olmaz herşeye my değil mi?
Siz size yapılan herşeyi hoşgörebilirsiniz hanımefendi. Yazılanları tam okumadınız sanırım. En başından beri maddi manevi desteklerini görmememe rağmen, her türlü şeye burun sokup nasihat ettiler. Yine tamam dedim. Tartışmlarımız oldu eşim bana karışmadı kararı bana bıraktı. Ben aile arasında olur dedim kırgınlığımı öfkemi gömdüm ilişkime devam ettim. Ama işin içinde YALAN var. Söylediklerini ben söylemedim dedi. Sen yalan söylüyorsun dedi. Anladınız mı?Cocuguma 1 ceyyyyrrrek bile takmadilar , 1 takım elbise bile almadılar , eltimin çocuğunu daha çok seviyorlar , gorumcemin oğlunu hediyelere boguyolar vs vs....
Bunlar bana göre dünyanın en en itici şeyleri (siz ve sizin gibiler bu kafada olduğu müddetçe böyle hasetinizden ölüp çocuğunuzu onlara kalkan olarak kullanicaksiniz )
Hangimizin hayatı 4 4 lük ki ?
Hangimiz esimizin ailesinden bu ve benzeri şeyler görmedik ki ?
Allaha hamd olsun eşim arkamdaydi olmasa değil 5 ; 50 yıllık evliligimi bitiririm ..
Eşinize laf geciremiyosunuz sonra elinizde tek koz olan şeyi : çocukları koz olarak kullanıyorsunuz.
Bu düşünceyi hiçbir zaman anlamadım , anlamakta istemiyorum.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?