Bakıcı tutarakHerkese merhabalar .Eski konularım var bilen bilir .6 yıllık evliyim .İki kızim var .Eşimle severek evlendik ama beni cinnet geçirecek boyuta getiren bir kayinvalidem var .Zır cahil .Müdahaleci .Her şeye karışan .Laf sokan .Kendimi yetersiz hissettiren .Ben de öğretmenim .Tabi eşim de ağzını açıp annesine iki laf edemiyor .Ancak olaylar çığrından çıkarsa .Köye gitti kayinvalidemler ve üst üste hastalık geçirdik .Önce rota sonra covid ve 1 aydır görüşmüyoruz .Resmen yeniden doğdum ben de ilişkimizde .Evde bir huzur var .Haftada 3-4 kere kavga eden biz 1 aydır hiç kavga etmedik .Dişlerimi sıkma ve diş gıcırdatma ve uykusuzluk problemlerim ,baş ağrılarım ortadan kalktı .Bir yandan seviniyorum .Bir yandan üzülüyorum .Demek bu kadın olmasa çok güzel bir hayatım var ama bu durum geçici .Bu kadın hayatimda ve bu sene işe başlayacağım .Büyük kızım kreşe gidecek küçüğe o bakacak .Çok istiyor .Ben bakıcı tutalım dedim ama çok istiyorum .Büyüğe bakamadım içimde kaldı demiş .Şimdiden çok geriliyorum .Bana ne önerirsiniz ?Bu kadınla nasıl başa çıkarım .Huzurumu nasıl korurum.Laffan anlamıyor .Birbirimize girdik yakın zamanlarda ama laf anlatamıyorum .Empati kurma yeteneği sıfır .Anlayış sıfır .Hep kendi dediği olsun .Kendi istediği yerlerde olalım .Onla oturup kalkalım .Evimi o dekore etsin .Her şey onun zevkine göre olsun .Kayinpederim köyden gelene kadar da 1 ay kadar haftada 4 gün bizde kalarak çocuğa bakacak .Şimdiden geriliyorum .Bana akıl verin kizlar ?Akil sağlığımı ve evliliğimi ,Huzurumu ,en önemlisi çocuklarımın huzurunu nasıl korurum?
Kendi anneniz bakamiyor muydu ?Çevremde herkes annem dahil bu kadın çok şov yapıyor çocuklarım da çocuklarım torunlarım da torunlarım ver baksın .Biraz elini taşın altına koysun.Oyle lafla olmuyor emek versin tarzinda konuştu .Sen enayi misin e getirdiler .Ben de böyle bir karar aldım .Tamam baksın dedim .
size tavsiyem, eger baktirmak zorunda kalirsaniz bir sekilde mutlaka para verin..Aslında konuda yazmıştım .Bunlar yazın köyde yaşıyor .Kasima kadar oradalar.Bahce işleri var.Kayinvalide gelip bakacak kayınpeder orada kalacak .O yüzden de bizde kalacak .Kayınpeder gelince evine geçecek .Biz oraya bırakacağız .
ya hep muhalefet ediyorum ama, bence bu da cok saglikli bir iletisim cesidi degil. yani insan evlendigi kisi ile guvene dayali huzurlu iliskisi olsun ister, aman surekli beni kaybedecegini hissetsin yaklasimi ne kadar dogru ki? ama insanin bir durusu olur, sinirlarini cizer, yeri gelince sert olur, zaten o insana herkes saygi gosterir, ama bunun yolu giderim vs imaji vermek degil bence.Kimse size illa da boşanacaksınız demiyor, zaten bunun kararını vermek bize düşmedi. Her an gidecek hissini bırakmak önemli, kaybetme korkusu olmayan adam size karşı rahat olacaktır, bu rahatlık size yaramayacaktır. Boşanmaktan değil, korku vermekten bahsediyoruz, blöfle karıştırılabilir bu şimdi ama öyle bir şey değil. Çocuklu insanlar boşanmamalı şeklinde düşünceye sahip olduğunuzda eşinize tehlikeli bir güven duygusu aşılanır , böyle olunca ne deseniz ne yapsanız ona sökmez, üzerinde yaptırımınız kalmaz , daha çok diş sıkar baş ağrıtırsınız.
Peki mesela eşinize ‘annen de yaşlı yoruluyor zaten köyde yoruldu bir de 9 aylık çocuğun enerjisine yetişebilecek mi’ vs diye konuşsanız ne tepki veriyor? Enerjiniz tutmayınca zor, yani ben anlıyorum sizi ben de kayınvalide baksın istemem, belki o iyi niyetle birşey yapsa bile size batacak. (Batacak derken yanlış anlamayın mesela o kendince iyi niyetli düşünüp meyve suyu alacak çocuğa, siz niye sağlıksız, paketli ve şeker katkısı içeren birşey veriyor diye kızacaksınız) bir ay dayanma ihtimaliniz var mı hani kimsenin kalbi kırılmadan güzellikle çözülse? Belki o da bir ayda 9 aylık bebek bakmanın 70lik işi olmadığını idrak ederAslında konuda yazmıştım .Bunlar yazın köyde yaşıyor .Kasima kadar oradalar.Bahce işleri var.Kayinvalide gelip bakacak kayınpeder orada kalacak .O yüzden de bizde kalacak .Kayınpeder gelince evine geçecek .Biz oraya bırakacağız .
huyundan nefret ettiğiniz birine huyları ve karakteri oturmamış evladınızı emanet ederek huy aktarımı yapmasına razı geliyorsunuz doğru mu anladım? ve uzaklaşmak istedikçe de daha çok içinize almış oluyorsunuz??Herkese merhabalar .Eski konularım var bilen bilir .6 yıllık evliyim .İki kızim var .Eşimle severek evlendik ama beni cinnet geçirecek boyuta getiren bir kayinvalidem var .Zır cahil .Müdahaleci .Her şeye karışan .Laf sokan .Kendimi yetersiz hissettiren .Ben de öğretmenim .Tabi eşim de ağzını açıp annesine iki laf edemiyor .Ancak olaylar çığrından çıkarsa .Köye gitti kayinvalidemler ve üst üste hastalık geçirdik .Önce rota sonra covid ve 1 aydır görüşmüyoruz .Resmen yeniden doğdum ben de ilişkimizde .Evde bir huzur var .Haftada 3-4 kere kavga eden biz 1 aydır hiç kavga etmedik .Dişlerimi sıkma ve diş gıcırdatma ve uykusuzluk problemlerim ,baş ağrılarım ortadan kalktı .Bir yandan seviniyorum .Bir yandan üzülüyorum .Demek bu kadın olmasa çok güzel bir hayatım var ama bu durum geçici .Bu kadın hayatimda ve bu sene işe başlayacağım .Büyük kızım kreşe gidecek küçüğe o bakacak .Çok istiyor .Ben bakıcı tutalım dedim ama çok istiyorum .Büyüğe bakamadım içimde kaldı demiş .Şimdiden çok geriliyorum .Bana ne önerirsiniz ?Bu kadınla nasıl başa çıkarım .Huzurumu nasıl korurum.Laffan anlamıyor .Birbirimize girdik yakın zamanlarda ama laf anlatamıyorum .Empati kurma yeteneği sıfır .Anlayış sıfır .Hep kendi dediği olsun .Kendi istediği yerlerde olalım .Onla oturup kalkalım .Evimi o dekore etsin .Her şey onun zevkine göre olsun .Kayinpederim köyden gelene kadar da 1 ay kadar haftada 4 gün bizde kalarak çocuğa bakacak .Şimdiden geriliyorum .Bana akıl verin kizlar ?Akil sağlığımı ve evliliğimi ,Huzurumu ,en önemlisi çocuklarımın huzurunu nasıl korurum?
Kreşe verene kadar dönmeyin işe. Kendi elinizle huzurunuzu kaçırırsınız geri. Bile bile lades demenin manası yok.Sadece 1 ay bizde bakacak .Sonra kendi evine geçecek .Yine de sıkıntı mı olur diyorsunuz ?Sonra kreşe vereceğim .
tamam da o huy aktarimi zaten en garanti sekilde babanin genlerinden bebege geciyor zaten :)huyundan nefret ettiğiniz birine huyları ve karakteri oturmamış evladınızı emanet ederek huy aktarımı yapmasına razı geliyorsunuz doğru mu anladım? ve uzaklaşmak istedikçe de daha çok içinize almış oluyorsunuz??
eee cocuk kac yasindaİ
Ben eşime annen yorulur .Bakıcı da tutalım .Annen de günde 2 gün baksın dedim.Kabul etti ama .Ben dururken bakıcı mi olur çok kucuk .Ayy ben bakarım canım torunuma tarzında konuşmuş .Ayy ne yapacağım bilmiyorum
.Bu sefer bak baktırmak istemiyor pozisyonuna düşeceğim eşimin ve kayinvalidemin gözünde .
kusura bakmada evlat bu esya degil al sen bak ben ise gidiyorum... cocuk cok kucukse calisma ihtiyacin yoksa anneye muhtac babanneye degil cocuk. hem krese ver direk illede calisacagim diyosan sosyallesin arkadaslari olsun de kv ve esine. cocuk kucukken ihtiyac yoksa calisan anneleri anlamiyorum anlamiyorum kiyamam ben yavruya ya. banada cok dedi kv sen calis ben bakarim diye cok inatcilardir dedim dediklerdir ama ben bu konuda tavrimi bozmadim 2 yasinda cocugum... dogdundan beri der en son anneye muhtac zamanlari birakamam ben oyle hem. krese verirrim biraz buyudumu burda napcak dedim orda arkadaslari olur sosyallesir dedim. artik diyemiyor bisey kv. esimde huyumu bilir mesela. sana tavsiyem birakmaaaaAslında çalışmayı ben istedim .Çalışmazsam hem onlarla daha çok muhattap olmak zorunda kalıyorum .Hem de evde çok bunaldım .Üste üste hamilelik ,doğum ,pandemi .Uzmanlık sınavına da gireceğim .Belki çalışma bahanesi ile daha az muhattap olurum dedim.Zaten o da haftada 3 gün bakarım.Sonra köyde isim var köye giderim ,gider gelirim dedim.Esim evde oluyor iki günde o bakacakti .
Herkese merhabalar .Eski konularım var bilen bilir .6 yıllık evliyim .İki kızim var .Eşimle severek evlendik ama beni cinnet geçirecek boyuta getiren bir kayinvalidem var .Zır cahil .Müdahaleci .Her şeye karışan .Laf sokan .Kendimi yetersiz hissettiren .Ben de öğretmenim .Tabi eşim de ağzını açıp annesine iki laf edemiyor .Ancak olaylar çığrından çıkarsa .Köye gitti kayinvalidemler ve üst üste hastalık geçirdik .Önce rota sonra covid ve 1 aydır görüşmüyoruz .Resmen yeniden doğdum ben de ilişkimizde .Evde bir huzur var .Haftada 3-4 kere kavga eden biz 1 aydır hiç kavga etmedik .Dişlerimi sıkma ve diş gıcırdatma ve uykusuzluk problemlerim ,baş ağrılarım ortadan kalktı .Bir yandan seviniyorum .Bir yandan üzülüyorum .Demek bu kadın olmasa çok güzel bir hayatım var ama bu durum geçici .Bu kadın hayatimda ve bu sene işe başlayacağım .Büyük kızım kreşe gidecek küçüğe o bakacak .Çok istiyor .Ben bakıcı tutalım dedim ama çok istiyorum .Büyüğe bakamadım içimde kaldı demiş .Şimdiden çok geriliyorum .Bana ne önerirsiniz ?Bu kadınla nasıl başa çıkarım .Huzurumu nasıl korurum.Laffan anlamıyor .Birbirimize girdik yakın zamanlarda ama laf anlatamıyorum .Empati kurma yeteneği sıfır .Anlayış sıfır .Hep kendi dediği olsun .Kendi istediği yerlerde olalım .Onla oturup kalkalım .Evimi o dekore etsin .Her şey onun zevkine göre olsun .Kayinpederim köyden gelene kadar da 1 ay kadar haftada 4 gün bizde kalarak çocuğa bakacak .Şimdiden geriliyorum .Bana akıl verin kizlar ?Akil sağlığımı ve evliliğimi ,Huzurumu ,en önemlisi çocuklarımın huzurunu nasıl korurum?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?