'O kadın' dediğiniz kişi eşinizin annesi, ben de anneme çok düşkünüm ve ileride eşim olacak kişi buna asla karışamaz çünkü o benim annem, yemedi yedirdi, içmedi içirdi, sabahlara kadar başımda bekledi, ihtiyacım oldu bütün parasını verdi karşıladı, uykusuz kaldı aç kaldı yoruldu, saçını süpürge etti, bu yaşıma getirdi, anne bu yani, yerini ne eş doldurabilir ne kardeş.
Sizin için huzursuz bir kayınvalide olabilir ama eşinizin annesi, sizde annesiniz, çocuğunuzun size eşiniz gibi davranmasını mı tercih edersiniz yoksa sizin istediğiniz gibi evlenip gidince sizi unutmasını mı istersiniz.
'O KADIN'ı kendinize rakip görmüşsünüz ama kulvarlarınız farklı, o annesi siz eşisiniz, siz kıyaslama yapmayı bırakıp biraz daha anlayışlı olmaya çalışabilirsiniz, bunu 'o kadın' için yapmasanız da en azından eşinizdeki annelik hassasiyeti için yapın.
Bide kaynanalarınızı kötülerken eğer kendi annenize olan sevginiz ve davranışınız aklınıza gelmiyorsa en azından ileride çocuğunuz evlendiğinde gelinin/damadın size nasıl davranmasını istediğinizi düşünün, besleyip büyüteceksin bütün dünyanın merkezi o olacak düğününü yapacaksın sonra o kadın olacaksın, sizde hayat eşisiniz sizin yeriniz de ayrı yuva kurmuşsunuz ama o anne onu doğurdu, bunu da unutmasanız keşke, böyle kötüleyen yazıları okuyunca gerçekten gelinlerin oğulları uzaklaştırdığını düşünüyorum, bazen kayınvalideler doğru diyorlar demek ki, kıskanmaları bazen normal geliyor bana.