Kaynana

Öncelikle eski konularınızı da biliyorum zor zamanlar geçirdiniz evet. Ama her şeyi sorun yapıyor gibi bi tavrınız var artık bem sağlıklı bir psikolojide oldugunuzu düşünmüyorum. Yeni evlendiniz daha sürekli olarak kv şöyle böyle şikayeti normal mi? Eşiniz günde kaç kere arıyorsa arasın annesi o onu bağlar. Sizi kolunuza tutup zorla götüren yok anladığım kadarıyla. Size tavsiyem hayatta yaşadığınız sorunları sürekli aklınızda tutmamanız ve başkalarının sorunlarını dert edinip kendinize çekmemeniz. Psikolojinizi etkiliyorsa burayı da okumayın. Her kv kötü değil sürekli savunmada durmayın hayata karşı.

Cafede ucumuz takilalim demek ha o da iyiymis benim bildigim yeni evliler yalniz takilir..
Senin hatan bu bence acik acik konus. Kirmadan söylemeye çalış baktin savunmaya geciyo kır o zaman. Sen de onun kahrini cekmeye gelmedin dunyaya sonucta.
Benim kv de de surekli beraber olmak ister her esya alisima karisir kendi istediği olaun diye diretir ama esim müdahale ediyo annesine dur diyo. O da bisey yapamaiyo.. yani burda esin mesafe koymali kesinlikle.

Son düzenleme:
O kardeşini özlemıs. Ben dıyorum işte ikiniz cıkın. O da illa sen gelde gel dıyor. Aslında bıze masa alacaklardı ev hediyesi. Kayinbabam bır masayı begenmıs bana foto attı esım. Ama hıc hosuma gıtmedı. Rengı falan hıc begenmedım. Ben begenmedıgımı söyleyince eşimde insanlar ev hedıyesı alıyo dedı. Sonra onu almadık Allahtan bızım ıstedıgımizi aldık. Sagolsun lar aldılar ama bazı seyler uzun sure kullanılıyo ve kendım secmek ıstıyorum

Ben söylüyorum ama onlar mı kullancam bız mı. Hatta annesıne dedım kadında dıyo siz kullancagınız. Ama eşim soruyo foto atıyo falan.Önemlı olan benım begenmem. Yanı bu ev ıcın kac kez geldık. Bı geldık sonra ailesını getirdik. Yok bırlıkte konusalım. Ya bız oturcaz ama sonucta. Allahtan evım uzak. Eş aılesı ne kadar ıyı olsada uzak olmalı. Cunku ıster istemez karısma oluyor.annesı ben calıstıgım ıcın buraya yakın oturun yemegı burda yersiniz dıyodu ama ben istemedim. İyiki istemedim

Herkesin kaynanası farklı ama buradaki yazılardan çok etkilenmemek lazım bu konularda bence insam olarak bile herkes farklıyken neden Kaynanalar aynı kefeye konsun ki benm annemde kaynana mesela hergn abimi arar ama asla işlerine karışmaz yengemde rahatsız olmaz hep anneme gitmek ister hatta araları çok iyi on yıllık evliler bi sorun olmadı hiç. Benm kaynanamda hergn arardı ama laf almak içinmiş boşadı bizi niyet belli oluyo zaten zamanla önyargılı olmak iyi değil bence muhabbet etmekten bişi çıkmaz zarar gelmez yeter ki mesafe olsun, bunun yanı sıra tabiki gidilir evine gönlü hoş edilir annenin ama her boş vakittede oraya gitmek olmaz birbirinizr vakit ayırmalısınız dengeyi korumak önemli bu hususta. Kırmadan şikayet etmeden kızdırmadan güzel bi dille anlatmak mümkün.tedirgin olmaya gerek yok

Valla ana oğul göbek bağlarını koparamamışlar daha sizi yıpratacak bu durum belli. Eşiniz anneci bi adam bişey deseniz de annem haklı diyecek bi tip. Tipik ataerkil türk erkeği.

Kayınvalidenizin sürekli çağırması tipik kayınvalide tavrı, bunun birde sürekli gelmek isteyen modeli var şanslı kısımdasınız bence :) (şaka yapıyorum), uygun oldukça, canınız isteyince gidin; eşinize ve kayınvalidenize karşı net olun. bu kırıcı olun demek değil. istemediğiniz durumları bahane olmadan ‘istemiyorum’ diye belirtin. zamanla anlarlar.

eşinizin annesi ile konuşma sıklığı sizi hiç ilgilendirmez. her şeyden haberi olması sizi rahatsız ediyor anlıyorum. çok can sıkıcı evde bardak kırılsa haberi oluyor anlattığınıza göre, bu durumu da söyleyeceksiniz başka yolu yok.

örnekleyeyim eşim ve kayınvalidem akşam saati ise her aradıklarında ne yedik sorusunu sorarlar ve çok rahatsız olurdum. benim yetiştiğim evde kimse kimseye sormaz bunu, hoş değil, ne yediysek yedik. eşime söyledim anlayamadı ne kötülük var ki falan dedi, kayınvalidemin yanında da söyledim aynı şeyi artık sormuyor.
özet net ama kırıcı olmadan iletişim kurmak tek çareniz.

Valla ana oğul göbek bağlarını koparamamışlar daha sizi yıpratacak bu durum belli. Eşiniz anneci bi adam bişey deseniz de annem haklı diyecek bi tip. Tipik ataerkil türk erkeği.
Aşırı aileci.Anne baba kardesıne ölür. Allahtan gene kötü bırseylerı yok ama eşim vericı taraf olmayı sevıyor.sürekli derki Allah anne babamdan razı olsun haklarını nasıl ödiycem.hep över asırı düşkün. Ve şu konuyu da sıze anlatmak istiyorum. Şimdi eşim bekarken araba aldı. Bankadaki parasını koydu, arabasını sattı. Üzerine kredi çekti. 3 sene falan kredi ödedi. Anneside bilezik katmış. Araba çok büyük. Ben kullanırken zorlanıyorum. Bende ehliyet aldım. Atanınca ufak bir araba almak istiyorum. Babası dediki kendine özel araç alma falan. Bu arada eşim bu arabayı kesinlikle kullanmam için vermez.Arabası aşırı kıymetli. Bazen bana der ki sen araba alınca bunu bizimkilere veririz. Arabanın degeri 150 den fazla rahat. Sıfır aldı. Ki anne babası sürekli evde. Böyle bir durumda naparsınız. Eşim de hayatta arabasız bir yere gitmez.Ben de hevesim var atanınca istiyorum uygun yollu birşey. Tabi ailesi karşı çıkıyor.Eşim al diyor. Ama bunu bırakırım onlara diyor. Bende o zaman bu arabayı satalım ev alırız bunla dedim. Ona da hayır diyor. Normal mi böyle vermesi. Kendi ödedi kredi. Bazen diyo anneme bilezik verdi onları ödeyelim falan.

Beni çok iyi anlamışsınız. Ben bu kadar ne yaptıgımdan haber olunması sevmiyorum rahatsız oluyorum. Aslında gelmek istiyor kaynanam. Ama 2 dolmuş mesafesi var. Ve o da kaynanası yatalak ona bakıyor evden çıkamıyor. Ya gıdıyoruz aslında ıyı de kadın ama ben zaten evdeyım sınav calısıyorum,ben dısarda az dolasmak ıstıyorum. Her fırsatta oradayız sıkılıyorum bir süre sonra.

Ben söylüyorum aslında istemediklerimi.eşimde anladı zaten hep gıdınce sıkıldıgımı falan. Zaten bazen onu yek yolluyorum. Tabı hemen geri eve damlıyor. Otur orda dıyorum hemen gelıyor

Ben hem yakın arkadaşımdan cok etkilendim. Kac kez kaynana yuzunden bosanma asamasından dönduler. Haklısınız da ben tedbirli olmak istiyorum bırde

Ben hem yakın arkadaşımdan cok etkilendim. Kac kez kaynana yuzunden bosanma asamasından dönduler. Haklısınız da ben tedbirli olmak istiyorum bırde
Ben kmseden etkilenmedim ama bende kaynanamın laflarından çektim ve boşanıyoruz işte. Olmayanda var ama inan bana evlilik bi kumar bence tamamen şans işi ya eşte kayınvalidede şansına ne çıkarsa bi bakıma

çok önemli bir konu değilse eşinize de gün içinde olanlar, ne yaptığınız, aileniz vs ile ilgili yuvarlak cevaplar verip geçin böylece eşinizde sizinle ilgili kayınvalideye anlatacak bişey bulamaz :)

Ben kmseden etkilenmedim ama bende kaynanamın laflarından çektim ve boşanıyoruz işte. Olmayanda var ama inan bana evlilik bi kumar bence tamamen şans işi ya eşte kayınvalidede şansına ne çıkarsa bi bakıma
Off bende bundan korkuyorum. Bu yuzden baştan mesafeliyım ve cok karıstııttırmamaya calısıyorum

çok önemli bir konu değilse eşinize de gün içinde olanlar, ne yaptığınız, aileniz vs ile ilgili yuvarlak cevaplar verip geçin böylece eşinizde sizinle ilgili kayınvalideye anlatacak bişey bulamaz :)
Çok haklısınız kesinlikle. Öyle yapcam bendeBen mesela haftasonları calısıyorum. Haftaıcı kpss calısıyorum. Gecen ıse gıtmedım, kadının haberı var. Bıdaha gıtmedıgımde eşime söylemıycem bakalım yarın kardeşim gelcek söylemıycem eşime.

Sızın yerlestıgınız sehıre yerlesmelerı kotu degıl bence (tabı kv sana fesatlık yapmıuorsa) ama sızde kalacaksa o sacma esının annesınden ayrı yasamaya alısması lazım ve aılesınden

önemli bir şey yoksa eşinize gün içinde olanlar, ne yaptığınız, aileniz vs ile ilgili yuvarlak cevaplar verip geçin böylece bişey anlatamaz :)
bir de siz plan yapın izin gününüz için eşinizle arabanız varmış, yaşadığınız şehirde gidilecek sessiz sakin yerler de vardır.

Sızın yerlestıgınız sehıre yerlesmelerı kotu degıl bence (tabı kv sana fesatlık yapmıuorsa) ama sızde kalacaksa o sacma esının annesınden ayrı yasamaya alısması lazım ve aılesınden
Yani aslında fesatlık yapmıyor, sadece hep mıç mıç istiyor. Ama o sehre yerlesmese de 1 2 aylık kalmalı gelsinler dıyor eşim. Ama 1 2 ay fazla degıl mı

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…