- 20 Ekim 2016
- 6.441
- 30.253
- 548
- Konu Sahibi Portakalli ordek
-
Cafede ucumuz takilalim demek ha o da iyiymis benim bildigim yeni evliler yalniz takilir..Ö
Öyle öyle.kendi anneme de 2 haftada bır gıdıyorum. Annemı özledım dıye sızlanmıyorum ben. Ama o sürekli aılemı özledım, onlarla zaman gecırmeyı özledım, burnumda tutuyo dıyor. Persembe kardesıyle 3umuz cafeye gıdelım dıyor. Ama ben dedım kardesınle tek gıt zaman gecırın. Ama o da illa sende gel seni tek bırakmam dıyor. Belkı yalnız daha rahat konuscak lar ondan dıyorum bende. Aılesine gıdınce de kardesıyle cekılır kenara öyle saatlerce konusma bunu anlamıyorumzaten hergun telde konusur. Dün gitti 1 saat olmadan geldi.Git dıyorum kal aksama kadar hasret gider gelıyo hemen
Senin hatan bu bence acik acik konus. Kirmadan söylemeye çalış baktin savunmaya geciyo kır o zaman. Sen de onun kahrini cekmeye gelmedin dunyaya sonucta.Yanlıs anlar dıye söylemedim. Ama mesela ev tutarken onları da aldık geldik. Masa alırken falan eşime dedim ya bız kullancaz onlara nıye soruyoruz.Ben herseyı kendım yaparım alıstım böyle. Ama o ılla sorcak onlara. Ama ben begendım masayı. Mesela annesıne kalsa bıze daha buyuk koyu masa aldırcaktı. Ben mermer tarzı aldım. Yani ne bıleyım böyle herseyı sormak falan sevmıyorum cidden
O kardeşini özlemıs. Ben dıyorum işte ikiniz cıkın. O da illa sen gelde gel dıyor. Aslında bıze masa alacaklardı ev hediyesi. Kayinbabam bır masayı begenmıs bana foto attı esım. Ama hıc hosuma gıtmedı. Rengı falan hıc begenmedım. Ben begenmedıgımı söyleyince eşimde insanlar ev hedıyesı alıyo dedı. Sonra onu almadık Allahtan bızım ıstedıgımizi aldık. Sagolsun lar aldılar ama bazı seyler uzun sure kullanılıyo ve kendım secmek ıstıyorumCafede ucumuz takilalim demek ha o da iyiymis benim bildigim yeni evliler yalniz takilir..
Senin hatan burda bence acik acik konus. Kirmadan söylemeye çalış baktin savunmaya geciyo kır o zaman. Sen de onun kahrini cekmeye gelmedin dunyaya sonucta.
Benim kv de de surekli beraber olmak ister her esya alisima karisir kendi istediği olaun diye diretir ama esim müdahale ediyo annesine dur diyo. O da bisey yapamaiyo.. yani burda esin mesafe koymali kesinlikle.
Ben söylüyorum ama onlar mı kullancam bız mı. Hatta annesıne dedım kadında dıyo siz kullancagınız. Ama eşim soruyo foto atıyo falan.Önemlı olan benım begenmem. Yanı bu ev ıcın kac kez geldık. Bı geldık sonra ailesını getirdik. Yok bırlıkte konusalım. Ya bız oturcaz ama sonucta. Allahtan evım uzak. Eş aılesı ne kadar ıyı olsada uzak olmalı. Cunku ıster istemez karısma oluyor.annesı ben calıstıgım ıcın buraya yakın oturun yemegı burda yersiniz dıyodu ama ben istemedim. İyiki istemedimCafede ucumuz takilalim demek ha o da iyiymis benim bildigim yeni evliler yalniz takilir..
Senin hatan burda bence acik acik konus. Kirmadan söylemeye çalış baktin savunmaya geciyo kır o zaman. Sen de onun kahrini cekmeye gelmedin dunyaya sonucta.
Benim kv de de surekli beraber olmak ister her esya alisima karisir kendi istediği olaun diye diretir ama esim müdahale ediyo annesine dur diyo. O da bisey yapamaiyo.. yani burda esin mesafe koymali kesinlikle.
Herkesin kaynanası farklı ama buradaki yazılardan çok etkilenmemek lazım bu konularda bence insam olarak bile herkes farklıyken neden Kaynanalar aynı kefeye konsun kiKaynanam genel olarak iyi. Sadece sürekli görüşmek istiyor.Eşimi günde en az 1 2 kez mutlaka arar. Haftasonu işe gitmedim. Her şeyden haberi var.Beni gene 2 güne bir arar ama eşime aşı düşkün. Ogullarına paşam diye ölür resmen.Her hafta gideriz oturmaya.Bugün eşim izinli.İş görüşmesine gidecek. Kaynanam beni de onlara götürmemi ve birlikte oturmamızı söyledi. Ben kpss çalışıyorum. Eşimde ders çalışıyor dedi.Evde sıkıldım oturmaktan. Görüşme sonrası az dolaşalım dedim eşime. O da o zaman hazırlan alayım seni bize geçelim otururuz diyor. Ben evde oturmaktan sıkıldım, ordada oturcaz dedim. O gitti gitmedim ben.Eşimde aşırı düşkün. Burda ki konuları okuyorum ve etkileniyorum. Ve kaynanam sürekli şunu yaptım gelin bunu yaptım gelin deyince daralıyorum. 2haftada bir gitmek istiyorum ama eşim ailesini özlüyor.Eşimi hergün araması fazla mı bana mı öyle geliyor. Sürekli iç içe olalım, hep gidelim istiyor. Ama kendi aileme bile o kadar sıklıkta gitmiyorum.
Valla ana oğul göbek bağlarını koparamamışlar daha sizi yıpratacak bu durum belli. Eşiniz anneci bi adam bişey deseniz de annem haklı diyecek bi tip. Tipik ataerkil türk erkeği.İşte ben buna kızdım. Ben ne guzel ıse gıtmıycem haberı yok ıkı gun bızı cagirmaz kafam rahat dıyorum. Kadının sınav sonucumdan, ıse gıtmedıgımden aklınıza ne gelırse herseyden haberı var. Mesela eşim dun ıs gorusmesıne gıtcek kac kez aradı. Alt tarafı ıs gorusmesi. Benı onlara goturmesını benım orda oturmamış söyledi.Ama esım ders calısıyor demıs. Allahtan ugrascak seylerı, bahanem var.Böyle yaparsa esıme de bırsey söylemıycem. Ve kandilde bızım haberimiz yok gelırız dıye hazırlık yapıyor ama eısm yorgunum gelmeyiz demıs. Yanı her kandilde falan gidemeyiz ki. Sonra bı ton hazırlık yaptım dıyor. Ama bı sor bıze önce belkı ısımız var.Eşimi 2 kez bensız yolladım 1 saat sonra cıktı geldı. Bensızde durmuyor aklı bende oluyormus. E dur nolcak özlem gıder dıyorum. Hatta dun özlemısım ailemle zaman gecırmeyı dedi. Bende cıddı cıddı gıt 1 2 gun kal orda dedım. Cok cıddıyım kalsın 1 2 gun nolcak. Her dakka özledım de özledım.
Aşırı aileci.Anne baba kardesıne ölür. Allahtan gene kötü bırseylerı yok ama eşim vericı taraf olmayı sevıyor.sürekli derki Allah anne babamdan razı olsun haklarını nasıl ödiycem.hep över asırı düşkün. Ve şu konuyu da sıze anlatmak istiyorum. Şimdi eşim bekarken araba aldı. Bankadaki parasını koydu, arabasını sattı. Üzerine kredi çekti. 3 sene falan kredi ödedi. Anneside bilezik katmış. Araba çok büyük. Ben kullanırken zorlanıyorum. Bende ehliyet aldım. Atanınca ufak bir araba almak istiyorum. Babası dediki kendine özel araç alma falan. Bu arada eşim bu arabayı kesinlikle kullanmam için vermez.Arabası aşırı kıymetli. Bazen bana der ki sen araba alınca bunu bizimkilere veririz. Arabanın degeri 150 den fazla rahat. Sıfır aldı. Ki anne babası sürekli evde. Böyle bir durumda naparsınız. Eşim de hayatta arabasız bir yere gitmez.Ben de hevesim var atanınca istiyorum uygun yollu birşey. Tabi ailesi karşı çıkıyor.Eşim al diyor. Ama bunu bırakırım onlara diyor. Bende o zaman bu arabayı satalım ev alırız bunla dedim. Ona da hayır diyor. Normal mi böyle vermesi. Kendi ödedi kredi. Bazen diyo anneme bilezik verdi onları ödeyelim falan.Valla ana oğul göbek bağlarını koparamamışlar daha sizi yıpratacak bu durum belli. Eşiniz anneci bi adam bişey deseniz de annem haklı diyecek bi tip. Tipik ataerkil türk erkeği.
Beni çok iyi anlamışsınız. Ben bu kadar ne yaptıgımdan haber olunması sevmiyorum rahatsız oluyorum. Aslında gelmek istiyor kaynanam. Ama 2 dolmuş mesafesi var. Ve o da kaynanası yatalak ona bakıyor evden çıkamıyor. Ya gıdıyoruz aslında ıyı de kadın ama ben zaten evdeyım sınav calısıyorum,ben dısarda az dolasmak ıstıyorum. Her fırsatta oradayız sıkılıyorum bir süre sonra.Kayınvalidenizin sürekli çağırması tipik kayınvalide tavrı, bunun birde sürekli gelmek isteyen modeli var şanslı kısımdasınız bence :) (şaka yapıyorum), uygun oldukça, canınız isteyince gidin; eşinize ve kayınvalidenize karşı net olun. bu kırıcı olun demek değil. istemediğiniz durumları bahane olmadan ‘istemiyorum’ diye belirtin. zamanla anlarlar.
eşinizin annesi ile konuşma sıklığı sizi hiç ilgilendirmez. her şeyden haberi olması sizi rahatsız ediyor anlıyorum. çok can sıkıcı evde bardak kırılsa haberi oluyor anlattığınıza göre, bu durumu da söyleyeceksiniz başka yolu yok.
örnekleyeyim eşim ve kayınvalidem akşam saati ise her aradıklarında ne yedik sorusunu sorarlar ve çok rahatsız olurdum. benim yetiştiğim evde kimse kimseye sormaz bunu, hoş değil, ne yediysek yedik. eşime söyledim anlayamadı ne kötülük var ki falan dedi, kayınvalidemin yanında da söyledim aynı şeyi artık sormuyor.
özet net ama kırıcı olmadan iletişim kurmak tek çareniz.
Ben söylüyorum aslında istemediklerimi.eşimde anladı zaten hep gıdınce sıkıldıgımı falan. Zaten bazen onu yek yolluyorum. Tabı hemen geri eve damlıyor. Otur orda dıyorum hemen gelıyorKayınvalidenizin sürekli çağırması tipik kayınvalide tavrı, bunun birde sürekli gelmek isteyen modeli var şanslı kısımdasınız bence :) (şaka yapıyorum), uygun oldukça, canınız isteyince gidin; eşinize ve kayınvalidenize karşı net olun. bu kırıcı olun demek değil. istemediğiniz durumları bahane olmadan ‘istemiyorum’ diye belirtin. zamanla anlarlar.
eşinizin annesi ile konuşma sıklığı sizi hiç ilgilendirmez. her şeyden haberi olması sizi rahatsız ediyor anlıyorum. çok can sıkıcı evde bardak kırılsa haberi oluyor anlattığınıza göre, bu durumu da söyleyeceksiniz başka yolu yok.
örnekleyeyim eşim ve kayınvalidem akşam saati ise her aradıklarında ne yedik sorusunu sorarlar ve çok rahatsız olurdum. benim yetiştiğim evde kimse kimseye sormaz bunu, hoş değil, ne yediysek yedik. eşime söyledim anlayamadı ne kötülük var ki falan dedi, kayınvalidemin yanında da söyledim aynı şeyi artık sormuyor.
özet net ama kırıcı olmadan iletişim kurmak tek çareniz.
Ben hem yakın arkadaşımdan cok etkilendim. Kac kez kaynana yuzunden bosanma asamasından dönduler. Haklısınız da ben tedbirli olmak istiyorum bırdeHerkesin kaynanası farklı ama buradaki yazılardan çok etkilenmemek lazım bu konularda bence insam olarak bile herkes farklıyken neden Kaynanalar aynı kefeye konsun kibenm annemde kaynana mesela hergn abimi arar ama asla işlerine karışmaz yengemde rahatsız olmaz hep anneme gitmek ister hatta araları çok iyi on yıllık evliler bi sorun olmadı hiç. Benm kaynanamda hergn arardı ama laf almak içinmiş boşadı bizi niyet belli oluyo zaten zamanla önyargılı olmak iyi değil bence muhabbet etmekten bişi çıkmaz zarar gelmez yeter ki mesafe olsun, bunun yanı sıra tabiki gidilir evine gönlü hoş edilir annenin ama her boş vakittede oraya gitmek olmaz birbirinizr vakit ayırmalısınız dengeyi korumak önemli bu hususta. Kırmadan şikayet etmeden kızdırmadan güzel bi dille anlatmak mümkün.tedirgin olmaya gerek yok
Ben kmseden etkilenmedim ama bende kaynanamın laflarından çektim ve boşanıyoruz işte. Olmayanda var ama inan bana evlilik bi kumar bence tamamen şans işi ya eşte kayınvalidede şansına ne çıkarsa bi bakımaBen hem yakın arkadaşımdan cok etkilendim. Kac kez kaynana yuzunden bosanma asamasından dönduler. Haklısınız da ben tedbirli olmak istiyorum bırde
Off bende bundan korkuyorum. Bu yuzden baştan mesafeliyım ve cok karıstııttırmamaya calısıyorumBen kmseden etkilenmedim ama bende kaynanamın laflarından çektim ve boşanıyoruz işte. Olmayanda var ama inan bana evlilik bi kumar bence tamamen şans işi ya eşte kayınvalidede şansına ne çıkarsa bi bakıma
Bence yanlış yapıyorsunuz. Yok yere huzurunuzu kaçıracaksınız.Ben hem yakın arkadaşımdan cok etkilendim. Kac kez kaynana yuzunden bosanma asamasından dönduler. Haklısınız da ben tedbirli olmak istiyorum bırde
Çok haklısınız kesinlikle. Öyle yapcam bendeçok önemli bir konu değilse eşinize de gün içinde olanlar, ne yaptığınız, aileniz vs ile ilgili yuvarlak cevaplar verip geçin böylece eşinizde sizinle ilgili kayınvalideye anlatacak bişey bulamaz :)
Aslında bırsey yapmıyorum da. Sadece mesela haftada 2 kez falan cagırırsa bir kez gıdıyorum. Haftada 1 kez en fazla gıdıyorum. 2 gunde bır arıyorum öyleBence yanlış yapıyorsunuz. Yok yere huzurunuzu kaçıracaksınız.
Sızın yerlestıgınız sehıre yerlesmelerı kotu degıl bence (tabı kv sana fesatlık yapmıuorsa) ama sızde kalacaksa o sacma esının annesınden ayrı yasamaya alısması lazım ve aılesındenMesela baska sehır de ıs buldu ama buraya 1 saatlik sehır. Oraya girersem o sehire kardeşimi de getırım dıyor. Tabı getırırse bızde kalcak. Yanı atanınca yok surata atanırsam aılemı getırım onlarda yerlesir oraya. Vala sırf dogu yazcam ki kimse gelmesin pesımden.
önemli bir şey yoksa eşinize gün içinde olanlar, ne yaptığınız, aileniz vs ile ilgili yuvarlak cevaplar verip geçin böylece bişey anlatamaz :)Beni çok iyi anlamışsınız. Ben bu kadar ne yaptıgımdan haber olunması sevmiyorum rahatsız oluyorum. Aslında gelmek istiyor kaynanam. Ama 2 dolmuş mesafesi var. Ve o da kaynanası yatalak ona bakıyor evden çıkamıyor. Ya gıdıyoruz aslında ıyı de kadın ama ben zaten evdeyım sınav calısıyorum,ben dısarda az dolasmak ıstıyorum. Her fırsatta oradayız sıkılıyorum bir süre sonra.
Yani aslında fesatlık yapmıyor, sadece hep mıç mıç istiyor. Ama o sehre yerlesmese de 1 2 aylık kalmalı gelsinler dıyor eşim. Ama 1 2 ay fazla degıl mıSızın yerlestıgınız sehıre yerlesmelerı kotu degıl bence (tabı kv sana fesatlık yapmıuorsa) ama sızde kalacaksa o sacma esının annesınden ayrı yasamaya alısması lazım ve aılesınden
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?