Kaynana

Aklıma bir anımı getirdiniz
Eşimin üvey annesi tanışmaya geldiğinde babam kızım değerlidir diyip elini omzuma atmıştı. Ben de canım babam diyip başımı göğsüne koymuştum. Toplasan 10 saniyelik olay.

Sonra kv ile kavga ederken siz ahlaksızsınız. Babanla sarıldın vs gibi şeyler söylemişti.

Bu zihniyetler böyle düşünüyor demek ki..
O zaman da çok şaşırmıştım
Yok artık zihniyetleri çok iğrençmiş .

Benim k.validede cok yüksek sesle konuşur. Bana gelip 3 gün kalsa 4.gün dengem bozuluyor yürürken sarhoş gibi kapilara çarpmaya başliyorum. :kızgın:(Zaten kulaklarimdan rahatsızım). Ama kadının elinde değil eşimde uyariyor anne çok bağırıyorsun boğazlarin yıpranacak diye.
Allahtah bende gelip kalmadı henüz ama ben gittiğimiz de bile bazen ay diyorum alışamadım bşr türlü bende kulaklarımdan rahatsızım 😀😀 aman tek sorun bu olsun

Fikir zikir diyorum
Kendisinin de babasıyla sarmaş dolaş bir sürü fotoğrafı var sosyal medyasında
Nereden vuracağını şaşırmıştı işte, dengesiz.
Neyse ki hayatımda değil artık
Tam dengesizmiş böyle bir şey söylenirmi hiç.
İyi olmuş hayatında olmadığı kafan dinç olur en azından.

Evliliğimin 5.yaşında gelen itiraf... :) Kv aynen şöyle bir cümle kurdu. "Kocadan bir şey göremeyince tüm ilgiyi çocuğuma verdim ondan bekledim. Bi de hasta büyüdü çok uğraştım şimdi de o beni çekmezse olmaz , çekecek." Görümce kadın olunca malum onda kocasini göremiyor. Varsa yoksa eşim... halbuki kp de iyi . Gıcıklığı kv yapıyor. Adama ne dese yapar.

Eşime Nazlarının sebebi buymuş. E ben ne yapayım?

Geçen gün uzanıyodu "ne olur oğlum gel yanıma yat küçükken babam işe gitse de annemle yatsam derdin hep ne olur gel biz ana oğuluz" dedi. Eşim anne olur mu öyle saçma şey diyip gitmedi tabi yanına. Eşim 30 yaşında :KK70: nelerle uğraşyoruz ya karısının yanında gel yanıma yat diyor.
Evet , eşlerini hor görüyor genelde bu tipler. Yaradanın nasibidir anne olmak ve bir erkek annesi çocuğuna nasıl emek verdiyse, evlendirdikten sonra aynı özeni gelinine ve evliliklerine de göstermesi gerekir diye düşünüyorum. Ama 30 yıl sonra bile oğlunun yanına yatmasını istiyor, gelininin yanında.
Sen sinirlenme kardeşim, görmezden duymazdan gel. Eşin gitmemiş, yalnızken gitsin.

forewamorrenk kayınvalideniz nasıl biri, onunla neler yaşadınız bilmiyorum belki zor biridir, aranızda bazı şeyler geçmiştir ama kadın veya erkek evlat evlendikten sonra ağlanır bence de, kızım artık büyüdü şimdi ortada bir şey olmasa da biliyoruz ki bir gün ben evleneceğim diyecek, ağlayarak evlendireceğim kesin, eşim benden çok üzülecek, onu toparlamam uzun zaman alacak bunu da biliyorum çünkü bazen artık büyüdü bir gün biri çıkacak evlenmek istiyoruz diyecek diye konuştuğumuzda bile eşimin rengi dönüyor, olmayan damada sinir oluyor.
Geçenlerde nette gelin bir kızla babasının dansını gördüm. Baba sarılmış kızının omzunda ağlıyor. Empati yapıyım dedim hüngür hüngür ağlarken buldum kendimi 😂 Benimkiler de evlenecek bir gün diye.

Sabahtan akşama özlediğin evlatları bir kaç gün görememek cidden zor anne baba için. Bu bağımlılık falan değil kesinlikle.
Tabi ki mutlulukları için bunaltan kv olmak istemem ama en azımdan haftada bir gelsinler yüzlerini göreyim diye can atarım.

Ya 20aylık oğlum var. Durduk yere ayyy diyerek sarılır öper, bazen koşarak gelir birden yanağını uzatır dudaklarıma değdirir öpeyim diye. Yahu 50yaşına da gelse o benim için hep 20 aylık kalacak. Öperim de sarılırım da! offf nasıl gelinim olacak benim ya. Eski bebeklik günlerini hatırlamış özlemiş o günleri demekki kadıncağız. Yanına yatmasa bile anacığım deyip sarılıp öpseymiş eşiniz bari ne var. Ne bu kıskançlık. Te Allahım oğlumuzu gelinin yanında öpemeyeceğiz de. Hayır 9 yaşında kızım var hala arada kucağımda bebek gibi severim. Geçen kardeşiyle oynarken iç çamaşırı göründü eşofmanından eşim gülerek" ya şu pembiş külodunu severim kızımın" dedi.Zerre kötü düşünmedim. Anne baba sevgisini ne sanıyorsunuz bilmiyorum. Nasıl zihniyetleriniz var ya. Gerçekten insanları anlamıyorum.

Fikir zikir diyorum
Kendisinin de babasıyla sarmaş dolaş bir sürü fotoğrafı var sosyal medyasında
Nereden vuracağını şaşırmıştı işte, dengesiz.
Neyse ki hayatımda değil artık
Çok üzüldüm ya adınıza. İnsanlar sevgisiz büyüyünce ne yazık ki bu kadar masum sevgi gördüklerinde bile ahlaksız sıfatını yapıştırıyorlar. Çünkü sevgiyi seni seviyorum demeyi öpmeyi sarılmayı bilmiyor çoğu insan. Bu yüzden çocuklarıma her gün seni seviyorum deyip sarılıp öpüyorum ki sevgisizliği gördüklerinde anlayabilsinler. Şiddetle tacizle aşağılanmakla sevgiyi karıştırmasınlar.

Evliliğimin 5.yaşında gelen itiraf... :) Kv aynen şöyle bir cümle kurdu. "Kocadan bir şey göremeyince tüm ilgiyi çocuğuma verdim ondan bekledim. Bi de hasta büyüdü çok uğraştım şimdi de o beni çekmezse olmaz , çekecek." Görümce kadın olunca malum onda kocasini göremiyor. Varsa yoksa eşim... halbuki kp de iyi . Gıcıklığı kv yapıyor. Adama ne dese yapar.

Geçen gün uzanıyodu "ne olur oğlum gel yanıma yat küçükken babam işe gitse de annemle yatsam derdin hep ne olur gel biz ana oğuluz" dedi. Eşim anne olur mu öyle saçma şey diyip gitmedi tabi yanına. Eşim 30 yaşında :D nelerle uğraşyoruz ya karısının yanında gel yanıma yat diyor.

Ben Türk toplumunun bir kısmında anne oğul arası duygusal ensest olduğunu düşünüyorum
Karı koca arası muhabbet olmayınca ya da duygusal acıdan doyumsuzluk yasayan kadınlar diyeyim bazen tüm duygularını oğluna yöneltiyor. Sonuç bu.
Sizin kv kendini tahlil etmiş ve de itiraf etmiş itiraf etmeyen dd cok var.
Benim kv de biz evleneceksen anneme (daha tanıştıkları ilk gün) ellerini dizlerine vura vura şimdi ben ne olacagım demiş. Ben odaya girip cıkarken kesit kesit duymuştum ama yıllar içinde durum netleşti.
Bi yerde kv ye kuma geliyordum. Kv iç dünyasında kendini eşimin ayrılmaz parcaso görüyordu. İş gezilerinde yanında düğün demekte beraber vs derken oğul evleniyor ve eşi olunca tüm bu hayat bitiyor. Halbuki oğluna değil de kendi ruhuna inşa etse mutluluğu kimse bu kadar mutsuz olmayacak. Çok üzücü.

Geçen gün uzanıyodu "ne olur oğlum gel yanıma yat küçükken babam işe gitse de annemle yatsam derdin hep ne olur gel biz ana oğuluz" dedi. Eşim anne olur mu öyle saçma şey diyip gitmedi tabi yanına. Eşim 30 yaşında :D nelerle uğraşyoruz ya karısının yanında gel yanıma yat diyor.
Millet kafayı yemiş ya harbiden. Terbiyesiz kadın böyle böyle iştw erkek çocuklarının vijdanlarına oynuyorlar.

Oo biz o zaman daha ahlaksızız beraber uyuruz, kucağında otururum, şakalaşırız evde abuk subuk film kavga sahneleri çekeriz , kurbağa dansı yapar güldürürüm :deli:
Ben biraz ufak tefek biriyim. Boyum 1.58.şimdi biraz balık etliyim ama o zamanlar 40 kiloydum sanırım. Evlenene kadar tuttuğumuz takım gol atınca yatağa çekyata çıkıp oradan babamın omzuna çıkar bas bas goooool diye bağırır bütün evi turlardık. Her seferinde de annemler bir şey oldu sanıp korkarlardı. Hele avrupa maçları dünya kupalarını falan anlatmayayım hiç.iki ayrı odadan izler koridorda buluşurduk. Hey gidi günler ah babacığım. Çok severim babamı ama annemin ölümünden sonra araya üvey anne ve kalp kırıklıkları girdi. Uzak kaldık. Unuttu beni! Çok yalnız bıraktı bu hayatta:(( konuşuyoruz hala tabi ama eskisi gibi değiliz artık. Offf ya konu beni çok duygulandırdı. Okumayacağım artık.

Konu sahibi bir annenin nazını çok görmeyin eşiniz yanına yatsa bile ne olacak ki. Belki koca eşek karının yanına git diyecekti. Ben olsam ben de bozulur uyuyamazdım kayınvalideniz gibi. Kadın sapık muamelesi görmüş. Ne üzücü ya.

Sizin düşünce yapınız daha korkunç geldi bana. Bir insan annesine/babasına sarılıp yatınca ne olacak sanıyorsunuz? Siz kocanıza, kocanız kendine nasıl yakıştırdı bu cümleleri kurmayı? 😱
Benim oğlum benimle yatıyor 5 yaşında ne yani şimdi 30 yasında yatamazmi? sarilamazmi? diye düşündüm 50 yasında dahi olsa oglum o benim ya 🙄

Ay eşimin yanında hep annemin kucağına yatarım, saçlarımı okşar. Klasiktir. Her gelişinde yaparız. Çünkü evlenmeden önce de çok yapardık.

Yanlış mı yapıyorduk acaba? Eşime mi sorsam :KK70:

Aklıma bir anımı getirdiniz
Eşimin üvey annesi tanışmaya geldiğinde babam kızım değerlidir diyip elini omzuma atmıştı. Ben de canım babam diyip başımı göğsüne koymuştum. Toplasan 10 saniyelik olay.

Sonra kv ile kavga ederken siz ahlaksızsınız. Babanla sarıldın vs gibi şeyler söylemişti.

Bu zihniyetler böyle düşünüyor demek ki..
O zaman da çok şaşırmıştım
Verdiğiniz 2 örnekten yola çıkarak acaba erkek ya da kız evladın anne babayla ilişkisine cinsiyetçi mi yaklaşılıyor bazıları tarafından?
Kız evlense bile annesinin kucağına uzandığında bu pek yadırganmıyor ya da 50 yaşına da gelse baba-oğul sarmaş dolaş olsa garipsenmiyor sanki ama erkek annesinin kucağına yattığında veya kız babasının kucağındaysa yadırganıyor gibi.

Geçen gün uzanıyodu "ne olur oğlum gel yanıma yat küçükken babam işe gitse de annemle yatsam derdin hep ne olur gel biz ana oğuluz" dedi. Eşim anne olur mu öyle saçma şey diyip gitmedi tabi yanına. Eşim 30 yaşında :KK70: nelerle uğraşyoruz ya karısının yanında gel yanıma yat diyor.
Allah yardım etsın .Nıyetını bılemem belkı ozlemıstır.Sonuçta çocuk 100 yasına gırse anne yıne annedır .Annelık yaşa bakmazkı .Ama tabi niyetını bılmıorum .

Aklıma tcl ana kuzusundaki bir kaynananın "ben onun altını bezledim oda benimkini bezleyecek" demesi geldi...
Bu türler hep aynı kocasını süs köpeği eder oğlunu kocası yerine koyar.Hatta kocasından çok korkar gibi görünür çoğu.Ah bu eller eller eller🤭

Mevzu yanıma yat demesi değil söyleme şekli galiba...evet bu tarz kaynanalar oldukça fazla
Geçen sene benimkide oğlunun azına bişey sokuşturdu al oğlum al anandan fayda var sana başka kimseden yok dedi ..çok sinirlendim tabi ona belli etmedim annen doğru söylüyor ne varsa analarda var dedim k.p.hemen atladı (kaynanadan çok o kıskanır oğlunu bana verdiği değeri hiç kabullenmez pislik bir adamdır) ne varsa anada var tabi falan..eşimde anladı eve inince çıngar çıkaracağımı tersledi bunları falan...hanı şimdi senin anan nerde dedi babasına, boş konuşmayın falan ...
Ama ben sinirimi atamadım eşimden çıkardım tabi acısını aşağı inince 🤣 öyle yapmazsam asla müdahale etmez maldır biraz anasının şeytan olduğunu bilir ama olaylara benim gözümden bakmaz ..
Sizde kaynananıza bozulduğunuzu belli etmeyin derim inadınıza üstünüze gelir ... yat annenin yanına ne var sanki falan deyin yada k.v.destekleyici cümleler kurun..o gidince icabına bakarsınız kocanızın ..o da ona göre davranır

Verdiğiniz 2 örnekten yola çıkarak acaba erkek ya da kız evladın anne babayla ilişkisine cinsiyetçi mi yaklaşılıyor bazıları tarafından?
Kız evlense bile annesinin kucağına uzandığında bu pek yadırganmıyor ya da 50 yaşına da gelse baba-oğul sarmaş dolaş olsa garipsenmiyor sanki ama erkek annesinin kucağına yattığında veya kız babasının kucağındaysa yadırganıyor gibi.

Kesinlikle.
Burada da çok konu okuduk Mune abla.
Eşime annesi sarılıyor, öpüyor, yanına uzanıyor diye rahatsız olan gelinler.
Keşke biri çıkıp sebebini açıklasa.

Aklıma bu tür düşüncelerin alt yapısında sapıklık olabileceğinden başka bir şey gelmiyor.

Oğlum olsa 40 yaşında da gel kucağıma yat derim. Oğlum o benim ya ne olabilir ki?

Back
X