Kaynana

Ben bu tarz konuşmaları direkt eşime paslıyorum zaten.
" Annee oğluna söyle" şeklinde :KK70:
En güzelide bu işte.
Bir ara k.validemde cinsiyeti kadın sağlar diyince yok dedim erkek belirliyor.
Aydınlattım kendisini güzelcene,düşünce farklı olunca kadına suç biniyor burada ..

En güzelide bu işte.
Bir ara k.validemde cinsiyeti kadın sağlar diyince yok dedim erkek belirliyor.
Aydınlattım kendisini güzelcene,düşünce farklı olunca kadına suç biniyor burada ..

Aslında kız, erkek ne önemi var.
Sağlıklı, hayırlı evlat olsunlar gerisi boş.
İşte anlatamıyorsun bunu eski topraklara bende araya girmeden kaçıyorum :D

Aslında kız, erkek ne önemi var.
Sağlıklı, hayırlı evlat olsunlar gerisi boş.
İşte anlatamıyorsun bunu eski topraklara bende araya girmeden kaçıyorum :KK70:
Hayırlı insanlar olsun yeterki.
Ben olsam kaçınmam direk söylerim ben üzüleceksem onlar üzülsün daha iyi.
Ne kadar kötü bir gelinim demi :KK53:

Hayırlı insanlar olsun yeterki.
Ben olsam kaçınmam direk söylerim ben üzüleceksem onlar üzülsün daha iyi.
Ne kadar kötü bir gelinim demi :KK53:

Aslında o bende de varda ben uğraşmak istemiyorum çünkü anlamıyor.
Bana sürekli çocuk yapın baskısı yapıyor falan bizim de maddi durumumuz biraz sıkıntılı.
Bir kaç kere anlattım baktım anlamıyor artık telefonu ya da konuşmayı eşime yönlendiriyorum öyle susuyor :D

Ama onun dışında elimden gelen kötülüğü yaparım :D :KK59:

Ahretlik doğanın kanunu bu maalesef,bir gün uçup gidecek kızında yağacak bişey yok buna.
Üzülüyorsun sonuçta elden bişey gelmiyor,biz nasıl evlenip gittiysek kızlarımıza oluncada bir garip oluyoruz alında.
O anda anne babamızı çok daha iyi anlama durumuna geliyoruz.
İlk başta elbette zorlanacak ama zamanla her şey rayına oturacak merak etmeyin alışma devresi oluyor burada.
Elbette, aslında bazı şeylerin farkında bazen eskileri konuşuruz rahmetli babamı anarız, babamı şimdi daha iyi anlıyorum diyor, gençken bir evladın anne baba için kıymetini anlayamıyorsun ama evlat sahibi olup bir de belli bir yaşa getirince anne babalarımızı daha iyi anlar hale geliyoruz, rahmetli babam kız babası olarak kim bilir nasıl zorlandı beni evlendirirken, şimdi eşim babamın yerine geçti kara kara düşünüyor kız evlenirse diye, ben de diyorum babam nasıl alıştı, sen de alışacaksın, sevecek evlenmek isteyecek, seni sevmesi başka bir adamı sevmesi başka.
Velhasıl galiba erkek çocuklarında anneler, kız çocuklarında babalar gelin/damatlar için zorlayıcı unsur 🤣

Elbette, aslında bazı şeylerin farkında bazen eskileri konuşuruz rahmetli babamı anarız, babamı şimdi daha iyi anlıyorum diyor, gençken bir evladın anne baba için kıymetini anlayamıyorsun ama evlat sahibi olup bir de belli bir yaşa getirince anne babalarımızı daha iyi anlar hale geliyoruz, rahmetli babam kız babası olarak kim bilir nasıl zorlandı beni evlendirirken, şimdi eşim babamın yerine geçti kara kara düşünüyor kız evlenirse diye, ben de diyorum babam nasıl alıştı, sen de alışacaksın, sevecek evlenmek isteyecek, seni sevmesi başka bir adamı sevmesi başka.
Velhasıl galiba erkek çocuklarında anneler, kız çocuklarında babalar gelin/damatlar için zorlayıcı unsur 🤣
Bana görede en çok babalar sıkıntı çekiyor herhalde,biz anne olarak anlatırız dertleşiriz de erkekler bunu yapmıyor yada yapamıyorlar nedense.
Öyle yada böyle zamanı gelince oda alışacak ahretlik,belkide çok sevecek onu bunuda bilemeyiz tabi.
Burada baba sevgisiyle eş sevgisi daha farklı olacak.
Mesela şuna alışası gerekecek evlendi size geldi kal dediniz belki yok evime gideyim diyecek.
Kendi evi kendi dünyası maalesef.

Bu ne yahu ben kv şükredeyim kadının tek sıkıntısı sesi . Sürekli bi yüksek sesle konusur bağırarak onda da alıştım zaten artık. Hatta bazen eşim rahatsız olur anne yavaş bağırma diye.
İş eşte bitiyor kendisi mantıklı davrandığı sürece sıkıntı yok..

Benim k.validede cok yüksek sesle konuşur. Bana gelip 3 gün kalsa 4.gün dengem bozuluyor yürürken sarhoş gibi kapilara çarpmaya başliyorum. :kızgın:(Zaten kulaklarimdan rahatsızım). Ama kadının elinde değil eşimde uyariyor anne çok bağırıyorsun boğazlarin yıpranacak diye.

Bana görede en çok babalar sıkıntı çekiyor herhalde,biz anne olarak anlatırız dertleşiriz de erkekler bunu yapmıyor yada yapamıyorlar nedense.
Öyle yada böyle zamanı gelince oda alışacak ahretlik,belkide çok sevecek onu bunuda bilemeyiz tabi.
Burada baba sevgisiyle eş sevgisi daha farklı olacak.
Mesela şuna alışası gerekecek evlendi size geldi kal dediniz belki yok evime gideyim diyecek.
Kendi evi kendi dünyası maalesef.
Kızlarda evet kesinlikle babalar daha bir zorlanıyor, benim babam ki benim gibi konuşkan bir adamdı cır cır konuşurdu, eşimin ailesi yüzük takmadan önce tanışma vs diye gelince adamın dili lal oldu, tüm gece konuştuğu 3 cümleyi geçmedi, babamı hiç öyle görmemiştim ahretlik🤷‍♀️

Eşim de konuşkan adamdır ama bir gün böyle bir şey yaşarsak susup kalabilir babam gibi, ama şunu biliyorum damat eşime kendini sevdirmek için epey bir efor sarf etmek zorunda kalacaktır, benim de arada koruma kalkanı airbag vazifesi göreceğim kesin🤣

Kızlarda evet kesinlikle babalar daha bir zorlanıyor, benim babam ki benim gibi konuşkan bir adamdı cır cır konuşurdu, eşimin ailesi yüzük takmadan önce tanışma vs diye gelince adamın dili lal oldu, tüm gece konuştuğu 3 cümleyi geçmedi, babamı hiç öyle görmemiştim ahretlik🤷‍♀️

Eşim de konuşkan adamdır ama bir gün böyle bir şey yaşarsak susup kalabilir babam gibi, ama şunu biliyorum damat eşime kendini sevdirmek için epey bir efor sarf etmek zorunda kalacaktır, benim de arada koruma kalkanı airbag vazifesi göreceğim kesin🤣

Mune benim babam da çok güler yüzlüdür.
İsteme günü geldi, istenildi işte yüzük taktık söz olsun diye.
Babam bütün fotoğraflarda kaşlar çatık, sanki fotoğraftan herkese kafa atacak kadar sinirli çıkmış :D

Yazık hep annem toparladı arkasını :D

Ben evlenirken düğünümde annem oynadı düğün bitincede ağlamadı diye ,babam üzülmüş kızmıstı anneme .hatta ağlamıstı düğünün sonunda.(elalem kızlarınıda vermeye ne meraklılar ,başlarından savıyorlar der diye)
2 sene önce erkek kardeşim evlendi . Davul zurna çaldırdi .çatlayana kadar oynadi. 😂

Ahretlik babalar hep böyle işte,istenme zamanında bile aşırı duygusallaşıyorlar hep.
Kızımı isterlerken dayısı istedi damadın,eşime baktım göz göze gelsek diye.
Aynen şunu söyledi.
Kızım zordur dedi durdu durdu hayırlı olsun dedi.
Ben nasıl ağlıyorum varya banyoya koştum hemen,yengesi daha sonra bana anlattı bunu sizi öyle görünce çok üzülmüştüm demişti.

Umarım herşey gönlünüzce olur da sende airbag görevi sakın sinir katsayıların çoğalmasın sonra :KK53:
Babam bütün fotoğraflarda kaşlar çatık, sanki fotoğraftan herkese kafa atacak kadar sinirli çıkmış :KK70:

Yazık hep annem toparladı arkasını :KK70:
Baba işte napsın

Babam bütün fotoğraflarda kaşlar çatık, sanki fotoğraftan herkese kafa atacak kadar sinirli çıkmış :KK70:

Yazık hep annem toparladı arkasını :KK70:

Ben evlenirken düğünümde annem oynadı düğün bitincede ağlamadı diye ,babam üzülmüş kızmıstı anneme .hatta ağlamıstı düğünün sonunda.(elalem kızlarınıda vermeye ne meraklılar ,başlarından savıyorlar der diye)
2 sene önce erkek kardeşim evlendi . Davul zurna çaldırdi .çatlayana kadar oynadi. 😂
İşte aslında gerçekten kötü ve gelini/damadı dışlayan, yapmadık fitne fesat bırakmayan kayınvalide kayınpederler dışında, evladını çok sevdiği için bazen duygularını abartan anne babaları anlamak lazım.
Saf kötülük akan ebeveynler hariç, onları kimse hiçbir zaman haklı görmez.

Buradan çıkan sonuca göre kız babaları kızlarını evlendirirken çok zorlanıyor, ellerinden gelse damadı kaçırıp kızıyla evlenmekten vazgeçirme operasyonu bile düzenleyebilirler 🤣

Allah hepinizin ailesine sağlıklı ömürler versin 🤗

Sizin düşünce yapınız daha korkunç geldi bana. Bir insan annesine/babasına sarılıp yatınca ne olacak sanıyorsunuz? Siz kocanıza, kocanız kendine nasıl yakıştırdı bu cümleleri kurmayı? 😱

Ay eşimin yanında hep annemin kucağına yatarım, saçlarımı okşar. Klasiktir. Her gelişinde yaparız. Çünkü evlenmeden önce de çok yapardık.

Yanlış mı yapıyorduk acaba? Eşime mi sorsam :D

Evliliğimin 5.yaşında gelen itiraf... :) Kv aynen şöyle bir cümle kurdu. "Kocadan bir şey göremeyince tüm ilgiyi çocuğuma verdim ondan bekledim. Bi de hasta büyüdü çok uğraştım şimdi de o beni çekmezse olmaz , çekecek." Görümce kadın olunca malum onda kocasini göremiyor. Varsa yoksa eşim... halbuki kp de iyi . Gıcıklığı kv yapıyor. Adama ne dese yapar.

Eşime Nazlarının sebebi buymuş. E ben ne yapayım?

Geçen gün uzanıyodu "ne olur oğlum gel yanıma yat küçükken babam işe gitse de annemle yatsam derdin hep ne olur gel biz ana oğuluz" dedi. Eşim anne olur mu öyle saçma şey diyip gitmedi tabi yanına. Eşim 30 yaşında :KK70: nelerle uğraşyoruz ya karısının yanında gel yanıma yat diyor.
Sen kocadan gormedjn ben de mi gormiyim yani? De. Tamam annesin oğlunu seviyorsunda birak da eşiyle yatsin di mi 🤣

Ay eşimin yanında hep annemin kucağına yatarım, saçlarımı okşar. Klasiktir. Her gelişinde yaparız. Çünkü evlenmeden önce de çok yapardık.

Yanlış mı yapıyorduk acaba? Eşime mi sorsam :KK70:
Yazmadım konuya ama benim de rahmetli babamla baba kucağı olayım vardı. Evlenene kadar her gün istisnasız 10-15 dakika kucağına otururdum. Baba kucağıııı diye bağırdım mı açardı hemen kolları 😔 Evlendikten sonra da her gittiğimde oturdum. Kocam anormal karşıladı mı karşılamadı mı bilmiyorum valla. Umurumda da olmazdı anormal olduğunu düşünse de. Benim babam, benim ilişkim. Eşime laf düşmez bu konuda.

Burda okuduklarımdan ilerde yapılacak ve yapılmayacak listesi hazırlıyorum . Genel olarak kahvaltıya yılda 1-2 kere çağıracaksın, tava tencere yıkatmak yok ( gerekirse günlük yardımcı tutulacak ev işleri için ) oğlunu iş yerindeyken arayacaksın ki gelin kişisi ayyyy sürekli konuşuyorlar demesin diye . yatıya en fazla bir hafta kalacaksın , gidince muhakkak hediye alacaksın vs vs
Yeni bir şey daha ekledim inşallah gelinim olunca kendi babası evinde geçirsin tatilini benim oğlum da Yanımda kalsın en temizi .

Tamam bazı kayınvalideler saf kötü ama yani ne bileyim oğluna sarılmak istemiş . Biz akşam kanepeyi açıyoruz en dipte eşim ortada oğlanlar dışta da ben uzanıp öyle film izliyoruz . Şimdi ben buna alıştım . Oğlum evlenince de yapsam kötü mü olur ? Büyüyünce o Kocaman kollarıyla bana sımsıkı sarılsa , anne sen de küçülmüşsün vs dese güzel olmaz mı ?
Eşim de her gittiğimizde annesinden tarhana çorbası ister , közlenmiş patates ister . Onları yer ve annesinin dizine yatar . Annesi saçına düşen beyazları sayar kah üzülür kah gurur duyar oğluyla .
Ben de hep duygulanırım bunu görünce .
Konu sahibi evladınız var mı ? Anneliğin ölünceye kadar süren , zor , sorumlulukla dolu bir şey olduğunu unutmamanızı tavsiye ediyorum . Azıcık nazlansın şu anneler oğullarına 😩

Yazmadım konuya ama benim de rahmetli babamla baba kucağı olayım vardı. Evlenene kadar her gün istisnasız 10-15 dakika kucağına otururdum. Baba kucağıııı diye bağırdım mı açardı hemen kolları 😔 Evlendikten sonra da her gittiğimde oturdum. Kocam anormal karşıladı mı karşılamadı mı bilmiyorum valla. Umurumda da olmazdı anormal olduğunu düşünse de. Benim babam, benim ilişkim. Eşime laf düşmez bu konuda.

Aklıma bir anımı getirdiniz
Eşimin üvey annesi tanışmaya geldiğinde babam kızım değerlidir diyip elini omzuma atmıştı. Ben de canım babam diyip başımı göğsüne koymuştum. Toplasan 10 saniyelik olay.

Sonra kv ile kavga ederken siz ahlaksızsınız. Babanla sarıldın vs gibi şeyler söylemişti.

Bu zihniyetler böyle düşünüyor demek ki..
O zaman da çok şaşırmıştım

Eşimin üvey annesi tanışmaya geldiğinde babam kızım değerlidir diyip elini omzuma atmıştı. Ben de canım babam diyip başımı göğsüne koymuştum. Toplasan 10 saniyelik olay.

Sonra kv ile kavga ederken siz ahlaksızsınız. Babanla sarıldın vs gibi şeyler söylemişti.

Ay çok korkunç. Allah böyle zihniyetlerle karşılaştırmasın kimseyi 😖

Oo biz o zaman daha ahlaksızız beraber uyuruz, kucağında otururum, şakalaşırız evde abuk subuk film kavga sahneleri çekeriz , kurbağa dansı yapar güldürürüm :deli:

Back
X