Kaynana

Yalnız yaşamıyor eşi de var, kendisi geliyor tek olarak. Eşi de gelip kaldığı oldu ama genelde kendisi tek gelir. Burdaki ailesini ( anne - baba - kızkardeşler vs. ) görme bahanesiyle. Halbuki kaynanamın anne babasının evi çok müsait iki kişiler ve yaşlılar. Orda kalmıyor bende kalıyor. Bir-iki gün gidiyor ama gözü burda sanki. Aslında onlar için geldiğini söylüyor sözde.

Son derece katılıyorum yorumunuza. Kendimi övmek istemem ama evim bal dök yala derler ya tam olarak öyledir. Yemeklerim lezzetlidir, davranışımda saygısızlık etmem. Derdi ne bilemedim…
Derdi kadının kadına şiddeti. Kayınvaliden de olsa bazen bu kök aileden biri de olabiliyor her alanda çekemezlik ve laf sokuşturma var. İnanılmaz rahatsız edici. Böylelerini misafir etmicen işte. Herkes evinde otursun.

Son derece katılıyorum yorumunuza. Kendimi övmek istemem ama evim bal dök yala derler ya tam olarak öyledir. Yemeklerim lezzetlidir, davranışımda saygısızlık etmem. Derdi ne bilemedim…
MaşAllah Allah nazardan saklasın. Belli ki sizin yatılı gelmelerini istemediğinizi kendine dert etmiş. Ben anlamıyorum insanları yeri geliyo herkes kendi annesine babasına katlanamıyor sanki mecburmuşsunuz gibi birde sizin istemediğinizi bilip gelip kalmaları da daha daha tuhaf o kdr tepkinizi koymuşsunuz ortaya.

Ahhh keşke kendi evinde otursa… Aslında şöyle bu oturduğumuz ev de kayınbabamın yani onların. O yüzden kendinde hak buluyor bu kalmaları, laf sokmayı diye düşünüyorum. Ev onların diye bsna karşı bu kadar sınır ihlali yapılmamalı sanki

E kadın belki herkes uyuduktan sonra çarşaftan elbise yapıyosa mankencilik oynuyosa kendi kendine? Size ne kardeşim yaaaa

Ben olsam yok deyip yenisini aldırıp bir sonraki gelişinde yine beğenmediği eskisini sererdim yatağına

Kesinlikle yatılı gelmesini istemediğimi biliyor içten içe ve bunu dert ediyor kendine. Tespit harika

Örneğin ben , eşim iş seyahatinde olduğunda annem babam gel bizde kal derler ısrar ederler yine de kalmam evimde kendi başıma olmayı tercih ederim çoğunlukla bu durumlarda. Kalsam bile, evimi, kendi başımalığı özlemiş olurum mutlaka.

Evlerinde oturuyorsunuz diye aylarca misafir etmek zorunda değilsiniz ki. Eğilip bükülmeyin. Ağızlarından bir şey duyarsanız bir taşınmaya bakar yani.

Eşiniz ne diyor peki annesinin sürekli gelip sizde kalmak istemesine?

Gözümde canlanır koskoca mazi. Küçüklüğüm geldi aklıma :))

Açıkçası böyle bir durumda "annenizi,babanızı özlemiyor musunuz? Nereden orada kalmıyorsunuz ? Bana ayıp olur diye ise çekinmeyin ben mutluluk duyarım anne babanız ile biraz hasret gşdermenizden " derdim .Günün sonunda bu çarşaf konusundan bağımsız güç yarılına girmiş sizinle kv.Benim evim ,benim oğlum istediğim gibi gider kalırımı size dikte etmeye çalışmış diye düşünüyorum

Ay onu derim demesine ama yanlış anlar küser gider kayınbabama da şikayet eder gidip:) şaka gibi anlayacağınız:)))
Aynennn dediğiniz gibi güç yarışına girdiğinin senelerdir ben de farkındayım bakalım ne olacak bir kere ağzının payını almıştı beni son noktaya getirip bir kez daha istiyor belli ki

Eşiniz ne diyor peki annesinin sürekli gelip sizde kalmak istemesine?
O da farkında annesinin saçma davranışlarının yapıcı olmaya çalışıyor ateşe körükle gitmemek için sen annemi boşver der bana, o da yüz vermez bu kalmalı gelmelerinde ama ses etmez alınıp küser gider kayınbabama şikayet eder diye.

Evlerinde oturuyorsunuz diye aylarca misafir etmek zorunda değilsiniz ki. Eğilip bükülmeyin. Ağızlarından bir şey duyarsanız bir taşınmaya bakar yani.
Bunca zaman eğilip bükülmediğim için daha da zoruna gidiyor yalakalık etmiyorum ya ona kuruluyor. Sonra da böyle zehrini akıtıyor bir yerlerden kendince

Ben de takım olmasına önem veririm misafirlerime çıkardığım nevresimin. Kendimi fazla detaycı bulurdum ama yalnız değilmişim

Mesele çarşaf değil de özensizliğini hissetmiş sanki. Ben olsam yeni takım çarşaf nevresim verirdim. Kalacağı yılda 1 haftaymış nihayetinde.

Bana geldiğinde de, banyoda eski bornoz vardı eski dediğim ( onun çeyizime koyduğu markasız pazar posetıne basılmıs olarak çeyizime koyduğu) 6 senelik... Biz o banyoyu kullanmıyoruz onlar geliyor diye astım kötü bir bornoz ama çok kullanılmadığı için yıpranmış değil zaten neyseeee geldiler ertesi gün arayıp dedıkı kızım bişey söylicem ay o banyoda ki bornoz sizin mi kimin bi düşündüm banyo olarak ebeveyn banyosunu kullandığım için aklıma ilk orası geldi hangi banyo dedim.. ( çünkü ebeveyn banyosunu toplamamıstım giremez diye) hani beyaz ve pembe dedi heeee normal banyoda ki .. Komşunun olcak değil ya bizim tabi dedim ( ama ses tonunda bir ezikler ses var anlatamam) ne olmuş dedim ay çok kötüydü yoksa bornozunuz alayım dedi bende evet kötü olduğu için kullanmıyorum siz gelince size cıkarıyorum onu da sen aldın ya çeyiz deki zaten dedim. Çevirdi hemen yıpranmıs o ondan diye. Bende biz ebeveyn banyosunda mavi gri olanları kullanıyoruz onları sadece siz için koyuyorum bide tatile giderken kaybolursa önemli değil diyerek yanıma alıyorum çok kullanılmadı dedim kapattım. Densizlik. Benim tek o bornozum da olabilirdi, bu üslup değildir eğer niyet iyi olsa gelirken alırsın bidahakine ev hediyesi kızım size ev hediyesi aldım beğendim de inşallah sende beğenirsin dersin eğer eksiğimse kullanırım...... Eksik değilse saklarım yine kullanırım. Ama niyet art olunca malesef eziklemek hoş geliyor kendi aldıgı dandik ürünü kendi beğenmedi boşver cevap ver ayrıca kimseye çarşaf nevresim takım sermek zorında değilsin ben olsam bidahakine gelirken ev hediyesi al madam coco da çok tatlı takımlar var eksiğim var anne olarak elin boş geliyosun derdim bi yerden sonra freni patlamıs teker gbı cevap vermeyi öğreniyorsun

Bizimki misafirlikten çıktı aslında yılda bir hafta değil Kadının gözü burda yaşlı annesi babasında kalmaz bende kalmak için
Hep benim evim daha cazip gelir. Sene başımdan itibaren bu 3 ya da 4. gelişi diyebilirim… şubat ayında gelmişti mesela yollarında karlı buzlu olduğu bahanesiyle 15 gün kadar kalmıştı. Bu kadar gelince de bir bıkkınlığım var muhtemelen

Ertesi gün bunun derdine düşüp bunu söylemesi çok komik olmuş. Aynı benim duruma benziyor yaşadığınız…
Kendi aldığı şey olması bir de
Art niyet, ev kendilerinin diye üstünlük kurma çabası üzerimde, eziklemek hoş geliyor bu yüzden. üstüne bir de eğilip bükülmüyorum o da zoruna gidiyor benimkinin :)))) O kadar geliyorsun al koy o zaman dediğiniz gibi. Yok ama niye alsın ev verdiler daha ne yapsınlar lütfenn…

Kızkardeşimin kaynanası da ev verdi araba verdi hâlâ terliğine kadar alır çanta alır takım kıyafet alır kardeşimd… kaynana öyle olur ki gelini de özensin… gelmeye kalmaya ihtiyat eder ki tatlı olsun gelini özensin…
Benimki arsız gibi hem kalacağı başka yer olduğu halde gözü benim evde hem de çarşaf beğendiremedik hanımefendiye pes vallahi

Seninki yine kızım diyormuş benimki kızım kelimesi çıkmadı ağzından bir kere tam denyo itici bir tip. Yine de saygımı bozmuyorum senelerdir zorlamasına rağmen beni. Sabah olmuş hâlâ sinirimi atamadım kalkınca çatmazsam iyi

Kımseden bir beklentim yok benım ama ben onun evinde eksik görünce bu eksik mi sormam alırım, çok da aldım aldıklarımı kullanmadı asla kutularıyla kaldırdı eltime...... Sonra bende degıstım sıvrıldım. Yoksa ben anne babaya hizmet severim. Bana verilen birşey yok ama nedense sevilmedim kızım kelimesi içten söylenmiyor. Ama ben yetiştirilirken böyle gördüm üslup önemlidir insanın eksiği söylenmez elinden geliyorsa üstünü örtersin eksikse tamamlarsın hediyeleşmek sünnettir. Bana gerçekten kızım bornozların çok eskimiş bornoz alayım mı dese benden gitmeden eğer, sarılırım anne zahmet etme bak bunlar benım bornoz, onlar kullanılmıyor biri gelince koyuyorum der elini öperim. Ama sen hem kendin alıp hem ezikliyor laf sokmak için arıyorsan cevabını alırsın. Ha cidden o kadar yatılı misafirim gelir takım serdiğim sermediğim olmuştur mesela kardeşim gelirse takım mı bakmayız beraber gireriz çarşaflar şurda al derim yastıkları alırım geçeriz. Önemli olan güler yüz bence böyle şeyler nedir. Uzak bir akraba ise ona takım sererim laf olmasın söz olmasın diye annem gelse bende takım mı bakmam sanırım bana çok saçma geldi ☺ ama hakedene cevap verinnnn sert olmasına gerek yok anneeee gelirken al iki takım bende yok diyin

Çocuğunuz var mı ? Çünkü olduktan sonra akıl dengesini yitirip onun da annesi olduklarını düşünüyorlar böyleleri...sürekli gelmek istiyorlar benim kayınvalidem ikinci çocuğunu doğumunu yaptığımda " ben çok çılgın bir kadınım ..böyle haber vererek gelmem..kapı çalar bir açarsınız kapıyı ben gelmişim" bile demişti (evlerimizin arası 400 km idi)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…