Kaynanadan kurtulamıyorum

Bende aynı şeyi düşünüyorum ama evlenmeden önce birlikte oturmam diye şart koştum kaynana onu da biliyo.
Koşa koşa oğlunu arar duygu sömürüsü yapar. Olan bana olur. Kızı sirf bu yuzden gorusmeyi bıraktı kavga etti evden kovdu. Bana gelip onun dedikodusunu yapıyor
Onun dedikodusunu yaptığında onu savun. Haklılar de.

Herkese merhaba
Yeni evliyim kaynanam boşanmış tek yaşıyo. eşimin kardeşleri de var ama ondan baska kimse annesiyle ilgilenmiyo. Kadın herkesi küstürmüş ne kardesleriyle ne cocuklariyla anlaşamıyo. Hastane işleri oluyo her hastane çıkışı bana geliyo evine gitmiyo. Eşim annesi varken farklı davranıyor artık yoruldum, en son kaynana yaninda kavga ettik yine de kadın anlamıyo. Bunlar yeni evli demiyo sürekli bize geliyo sürekli telefonla aranmak istiyo. Artık yıldım evime gelmesin istiyorum araya mesafe de koyamıyorum eşim devamlı görüşüyo çünkü. Bu derli kardeşinize yardım edin nasıl evime yerleşmesini engelleyebilirim.
Bugün müsait değilim misafirim gelcek yada çarşıya cikcam gibilerinden konuşun müsait olduğum gün haber veririm diyebilirsiniz bu şekilde geleceği zamanı siz yönetmiş olursunuz

Herkese merhaba
Yeni evliyim kaynanam boşanmış tek yaşıyo. eşimin kardeşleri de var ama ondan baska kimse annesiyle ilgilenmiyo. Kadın herkesi küstürmüş ne kardesleriyle ne cocuklariyla anlaşamıyo. Hastane işleri oluyo her hastane çıkışı bana geliyo evine gitmiyo. Eşim annesi varken farklı davranıyor artık yoruldum, en son kaynana yaninda kavga ettik yine de kadın anlamıyo. Bunlar yeni evli demiyo sürekli bize geliyo sürekli telefonla aranmak istiyo. Artık yıldım evime gelmesin istiyorum araya mesafe de koyamıyorum eşim devamlı görüşüyo çünkü. Bu derli kardeşinize yardım edin nasıl evime yerleşmesini engelleyebilirim.
Evinizde yeterli yer varsa gelsin ne olacak ki, oğluna düşkün demek ki. Beğenmediğiniz yönleri varsa onları geliştirmesine yardımcı olun, yol gösterin, başka bakış açıları açın, ona aktivite bulmaya çalışın, ne olacak ki :) kadın da yaşlı,hasta hoşuna gider, iyi gelir. Ama eşiniz de sizi annesiyle zaman geçirmeye, ağırlamaya zorlayamaz, gelsin rahat etsin ama eşiniz ağırlasın, destek olsun siz istemiyorsanız. Bence siz bakış açınızı değiştirin, sizin de oğlunuz olabilir, evinden ayrılmak istemeyebilirsiniz.

Evinizde yeterli yer varsa gelsin ne olacak ki, oğluna düşkün demek ki. Beğenmediğiniz yönleri varsa onları geliştirmesine yardımcı olun, yol gösterin, başka bakış açıları açın, ona aktivite bulmaya çalışın, ne olacak ki :) kadın da yaşlı,hasta hoşuna gider, iyi gelir. Ama eşiniz de sizi annesiyle zaman geçirmeye, ağırlamaya zorlayamaz, gelsin rahat etsin ama eşiniz ağırlasın, destek olsun siz istemiyorsanız. Bence siz bakış açınızı değiştirin, sizin de oğlunuz olabilir, evinden ayrılmak istemeyebilirsiniz.
Değişecek anlayış gosterecek biri olsa tabiki ama öyle olmuyo, sohbet edebileceğimiz bir konu bile olmuyor hemen dedikoduya başlıyor. Tvdeki insanlara laf sayarak vaktini geçiriyor. Ben bakış açımı değiştirmek için çok çabaladım ama yapamadım. Eşim dışında 2 oğlu daha var ve kayinvalideme göre eltilerim cok kötü insanlar :) gerisini siz düşünün :) Yorumunuz için teşekkürler

Hastanede tedavi görürken bende kaldı hicbir çocuğu ilgilenmedi. 2 hafta kalıyo 1 hafta kalıyo canı nasil isterse. Sohbet edecek konu da yok surekli gecmiste yaşadığı kötü şeyleri anlatiyor ve aynı şeyi 5 kere bile anlatabiliyor. Oğlu aramaz bana ara seni seviyo der zorla aratır. Bir hafta aramazsam beni unuttun der trip atar.
Evime gelsin akşam gitsin benim istedigim bu, olmasi gerekende bu ama kadına ima ettiğim halde anlamıyor. 1 hafta 10 gün neden kalıyor ben ona takıntılıyım. Evden gitmek istemiyor
ozaman konuyu acarken ayrintili yaz kaldigini dememissinki. ugruyor gibi anlatmissin sen

Herkese merhaba
Mesafeli dur sen , bazende müsait değilim de , hizmet etme...

Eşimle konuştum ama napıyım gelme mi diyim dedi. Çalışmıyorum şuan, çalışırsam yine de gelir bu seferde evden hiç gitmez diye düşünüyorum o yüzden işe tekrar başlamak istemiyorum. 2 güne kalmaz 1 saate kötü gelin yapar beni :olamaz:
Cici gelin olacam diye ezil o zaman 🤷‍♀️

Cici gelin olacam diye ezil o zaman 🤷‍♀️
Boyle bi kaynanaya cici gelin olsam ne fayda ne sacma yorum yapiyosunuz! Yorumlarinizla ezerek kendinizi yuceltmenize gerek yok. Derdimi paylaştım dert ortağı olacaksanız eğer yorum yapın olmayacaksaniz defolun gidin!!!

Herkese merhaba
Kaynananız kaç yaşında?

10 gunde 1 geliyor. Esimle vakit geçiremiyorum bile. Annesi gelince annesiyle de oturmuyo gidiyo başka odada oturuyo buna da sinir oluyorum

1 ay 30 gün. Kayınvalideniz yokken eşinizle başbaşa vakit geçirebilirsiniz.

sürekli geliyormuş bunaltıyor bazı anneler

D dertlimidertli nin kayınvalidesi , "10 günde 1 geliyormuş" ; bu sürekli geldiği anlamına gelmiyor.

sürekli
sıfat
1.
kesintisiz bir biçimde süren, aralıksız, kesintisiz.
2.
belirteç
uzun süreli olarak.

1 ay 30 gün. Kayınvalideniz yokken eşinizle başbaşa vakit geçirebilirsiniz.

D dertlimidertli nin kayınvalidesi , "10 günde 1 geliyormuş" ; bu sürekli geldiği anlamına gelmiyor.

sürekli
sıfat
1.
kesintisiz bir biçimde süren, aralıksız, kesintisiz.
2.
belirteç
uzun süreli olarak.
10 gunde 1 geliyor en az 4 gün kalıyor. 10 gün sonra tekrar geliyor ve kalma süresini uzatıyor. Bu durum sürekli geldiğini gösteriyor. Arkadaşa bu sekilde yazınca ne kazandiniz ki..
Yorum yaparken lütfen kendinizi benim yerime koyarak yorumlayın. Öne çıkmak için değil. Bu yorumu yaparak ne kazandiniz mesela bi düşünün

Benimde bir oğlum var ve o kadar zor büyütüyorum ki .. sabaha kadar uykusuz kalıyorum ilerde Allah korusun eşim ölürde tek kalırsam ve oğlumun eşi benim hakkımda bu şekilde şeyler söyleyip düşünse ne yaparım bilmiyorum. Sana bir zararı yoksa dursun yani kısa süreler gelip aylarca kalmıyorsa sıkıntı yok diye düşünüyorum
Geleceğin kayınvalidesi süpersiniz vallahi. Olaya sizin bakış açınızdan bakınca hak vermedim değil.

Özellikle de -Benimde bir oğlum var ve o kadar zor büyütüyorum ki, sabaha kadar uykusuz kalıyorum- kısmı çok haklı geldi bana.

Ayrıca kız anneleri kızlarını kolay büyütüyorlar, hiç uykusuz da kalmıyorlar üstelik. Bu nedenle de kız annelerine çok kızıyorum. Kolayca büyütürken, bir tarafını devirip uyurken, kızlarına kaynana kişisinin çilelerini anlatıp, aman kızım sen kolay büyüdün, erkek zor büyüyor, o yüzden ne yapsalar yeridir demiyorlar. Sonra da konu sahibi gibi halden anlamaz tipler çıkıyor ortaya.

10 gunde 1 geliyor en az 4 gün kalıyor. 10 gün sonra tekrar geliyor ve kalma süresini uzatıyor. Bu durum sürekli geldiğini gösteriyor. Arkadaşa bu sekilde yazınca ne kazandiniz ki..
Yorum yaparken lütfen kendinizi benim yerime koyarak yorumlayın. Öne çıkmak için değil. Bu yorumu yaparak ne kazandiniz mesela bi düşünün

Yazdıklarınızı yorumluyoruz. Siz kayınvalidenizin 10 günde 1 geldiğini yazmışken ;konuyu "sürekli" olarak yorumlamak , konuyu okuyan ve sizin yorumunuzu görmeyenleri yanıltacaktır.

Bana istemedigim seyi kimse yaptiramaz esim de buna dahil. Siz istemediginiz halde esiniz zorladi diye ariyorsaniz kadin da sizin onu cok sevdiginizi saniyordur. Zaten esiniz sen ara seni seviyor diyormus. Diger taraftan mesafe koyamiyorum cunku esim surekli gorusuyor demissiniz, sonra kendi aramiyor bana aratiyor diyorsunuz, bir diger mesajinda eve geldiginde esim yaninda bile durmuyor, diger odaya geciyor demissiniz o yuzden ben sizi pek anlaymadim. Surekli farkli seyler soyluyorsunuz.

Gelen yorumlara göre , cevaplar da değişiyor.

Kendi annem gelecegi zaman haber eder gelir 4 saat kadar oturup gider dur kalıyım demez. Annem şu öyle bu böyle, şu bunu yapmış yok o ona bunu demiş diye kimseyle ilgili konuşmaz. Alir örgüsünü onu yapar. Eşimle dedikodu yapmak için ya da bu halı neden ince diye sorular sormaz. Hal hatır sorar sohbet eder seviyelidir
O sizin anneniz, bu kocanızın annesi. Kapıyı annelere kapatacaksanız ikisi de dışarıda kalır.

Geleceğin kayınvalidesi süpersiniz vallahi. Olaya sizin bakış açınızdan bakınca hak vermedim değil.

Özellikle de -Benimde bir oğlum var ve o kadar zor büyütüyorum ki, sabaha kadar uykusuz kalıyorum- kısmı çok haklı geldi bana.

Ayrıca kız anneleri kızlarını kolay büyütüyorlar, hiç uykusuz da kalmıyorlar üstelik. Bu nedenle de kız annelerine çok kızıyorum. Kolayca büyütürken, bir tarafını devirip uyurken, kızlarına kaynana kişisinin çilelerini anlatıp, aman kızım sen kolay büyüdün, erkek zor büyüyor, o yüzden ne yapsalar yeridir demiyorlar. Sonra da konu sahibi gibi halden anlamaz tipler çıkıyor ortaya.
Olayları algılayabilme ve yorum yapma yeteneğine hayran kaldım doğrusu bu beyinle ve zeka ile daha uzun ömürler diliyorum sana. Evladın kızı erkeği mi var hepsi zor büyüyor buradaki konu erkek annesi olduğu için o şekilde konuştum ileride belki sen de bir kayınvalide olursun gelinin de senin hakkında böyle şeyler söyler o zaman anlarsın ne demek istediğimi. Kadın gidip aylarca yıllarca kalmıyorsa bence hiçbir sıkıntı yok sonuçta yalnız yaşıyor anne baba hakkı da ödenmez bu arada

Merhaba . Bende yeni evliyim ve gerçekten insan yaşamadan bazı şeyleri anlayamıyor . Herkesin hayatı ve aile kültürü başka . Benim tavsiyem bu tarz konuları eşiniz ile konuşun . Kayınvalideniz zaten kimse ile geçinemiyor demişsiniz bu yüzden siz yüz göz olmayın . Olsanız bile sizi belki anlamayabilir ama oğlu derse işler başka . Birde kayınvalideniz ile iş bölümü yapın . Siz temizlik yapın , oda sağlıklı ve eli ayağı tutuyorsa yemek yapsın . Kayınvalideniz sizinle iken de kocanız ile mesafeli olmaya gerek yok . O da sizin bir aile ferdi . Edep sınırları içinde kocanız ile vakit geçirebilirsiniz . Allah kolaylık versin , ve unutmayın hepimiz bir gün kayınvalide olacağız . ona göre sınırlanızı belirlemeyi tavsiye ederim

Back
X