Kaynanalar ve yaptklar komiklikler-gaflar

arkadaş seni bozmak için yazmamış ki.sadece kaynanana tepki göstermiş olabilir diye. bu gaf değil olsa olsa inci olur demiş.
belki bende anlatamadım ama kızmanı gerektirece bişiy dememiş gibi geldi

delikafaduldendelikafaduldendelikafadulden:dance:

bir gafta benden ama benim annemden..şindi anlatayım gelinlik alışverişine çıktık iç çamaşırı ve gecelik takımı alıcaz...ahtım var nişanda bişi alınmadı düğünde coşucam neyse annem kaynanam bide eşimin teysezi girdik mağzaya kaynanam çabuk yorulur geçti oturdu bi köşeye bi takım beğendim 6-7 parça 270 lira annem sürekli dürtüyo beni bırak onu ççok pahalı ağzını kapatıp söyleniyo bırak kızım ayıp pahalı diye neyse tezgahtaki arkadaş bana üzülme kayınvalideler böyle yapar bunlarla hep karşılaşıyoruz diye anneme döndü abla sen kayınvalidesin ama bak şimdi moda bunlar ömür boyu giycek dedi bende döndüm kıza o kaynanadan beter benim annem o dedim...kız koptu tabi herkes koptu orda...yazık canım annem hep iyi niyetli para harcatmak istemedi...ee onun yüzünden bi çok şeyimi kendim almak zorunda kaldım.

ben kayınpederinle ilgili kısma inci demiştim,ama burda yazma git orda yaz demedim, orda da paylaşmanı öneririm dedim. mesajım editli fln değil,istersen tekrar bakabilirsin "orda da" yazdığımı görmek için. tabi ki kimsenin sinirlerini bozmak istemem burda, ama Vallahi senin şu mesajını okuyunca elim ayağım boşaldı, çünkü gerçekten kimseyi üzmek istemem, bi o kadar da kırılganımdır. biri bişey desin, acaba ne demek istedi diye içim içimi yer günlerce. bana komik gelmedi değil, tabi ki de komik, ama dikkat edersen senin mesajında olayı komik bulduğuna dair en ufak bir belirti yok, olaya güldüğünüzü şu an alıntı yaptığım mesajdan öğrendim,. ayrıca mesajda ne bir gülen yüz,ne bir ikon...
tabi ki de ikonları kullanmak zorunda değilsin, ama benim yorumuma bakarsan en azından sonunda bi gülücük olduğunu görürsün, yani kötü bi niyetle yazmadığımı anlarsın.
yorumumu okurkenki ruh halin bu şekilde anlamana neden olmuş olabilir,ya da etrafta bi çok polemik çıkarmak isteyen insan olduğundan benim bu mesajımın da öyle bir amaç taşıdığını düşünebilirsin. bunu anlayabiliyorum. gel gör ki ben o yorumu yazdığıma bin kere pişman oldum,hay yazmaz olaydım:1no2:

kaydirigubbakcemile3

Ay bu süpermissss:roflol:

Tövbe tövbe yaaa...
Ya kardesim bunlari bulamayanlar da var!
Isporta misporta; yok 1bucuk yetelelik yok 3 yetelelik...hey Allah`im yaa...
Hediye hediyedir; illa pahali, markali seyler mi olmasi gerek!!!
Kusura bakmayin, ama cok paragöz buldum sizi...
Öyle ya da böyle kadincagiz gene yilbasi, bayram vs. düsünüyor ya...

belkide arkadasın kayınvalidesinin durumu var. yada baskalarına alıyor bana almıyor demek istemiştir. şahsen evde yanmamış baklava dururken bana yanık baklava getirmesine bende bozulurum :umursamaz: yırtık terlik alımıs getirmiş. insanın parası olmayabilir ama en azından defosuz bir şey alır değil mi??:bbo:

Ben zaten kayinvalidesinin yanik baklava (ki gercekten yanikmiydi acaba; belki arkadasimiza fazla kizarmis gelmistirsırnaşık şey) ve yirtik terlik getirmesini dogru buldugumu ifade etmedim...
Ama kayinvalidesinin hediye almak gibi bir mecburiyeti yok ki! Madem verilen hediyeyi begenmiyorsun kullanmazsin olur biter...
Bu gaf maf degil yani...
Ayrica arkadas sirf hediyelerin yirtik ya da yanik olmasina takmamis; özellikle kac kurus! olduklarina da takmis...
Iste benim de en cok takildigim nokta burasi...

Bende yorumlıyayım da rahatlıyııım..
Hediyenin kaç kuruşlık olmasının önemi tabiki yok..3-5 tlye defolu birşey alınacağına..
1 milyonculardan 3-5 tlye ufak bir biblo veya renkli mumlardan alsa daha makbul olurdu..
Hediyenin mahiyeti ucuz olup olmamasından daha önemli..
Hiçkimsenin hediye alma mecburiyeti yok görenek sadec e...Birde verilen ehemmiyet diye düşünüyorum..Gelişigüzel sırf eli boş olmasın diye alınmamalı..az paraya çok süper hediyeler alınabilir..

valla kayınvalidesinden bir tek nişanlıyken ilk ramazan bayrmında bir kaç kazak görmüş (onuda kurban hediyesinide aradan cıkarmak için) biri olarak konusuyorum.
ben ne zaman kayınvalidemlere gitsem elim boş gitmedim. en son tenden bir pijama takımı almıstım kendisine. bana cok pahalıdır bu almasaydın dedi. yanı kendiside bana pahalı bir hediye almaycak kafamçokkarıştı
ama dediğim gibi kaç defa buraya geldiler birşey getirdiğini gormedim..
bazı insanlar gercekten cimri olabiliyor. ne benim kayınvalidemin ne de arkadasın kayınvalidesinin atıyorum 5liralık birşey alamayacak durumda oldugunu zannetmiyorum.

doğum yapsan sana da altın takardı.
kadıncağız naçizane bişe vermiş neticede.düşünmesi bile yeter 3 miyon 5 milyon ne önemi var

tekrar merhaba budapest arkadaşım,
sanırım birbirimizi yanlış anladık. bende senin gibi kırılgan bir insanım ki zaten ilk cevabımdan da anlamışsındır:) dediğin gibi ikon falan kullanmadığım ve tek düze yazdığım için ilk başta sana komik gelmemiş olabilir ve yine dediğin gibi polemik çıkarmaya çalışan insanlar çok fazla olduğu için ilk yorumunun böyle bir amaç içerdiğini düşünüp çok üzülmüş bozulmuştum. üzdüysem özür dilerim amacım seni üzmek kesinlikle değildi sadece kendimi ifade etmek istedim ama sanırım artık birbirimizi anladık, anlaştık. kendine iyi bak..

Benim yazdıklarım çok açık ve netti ama neyse...yanlarına parantez içinde açıklama yapsaydım keşke) birincisi kaynanam aşçıdır.1 saatte baklava yapar .gelen baklavalar yanıktı ve 10 taneydi kaynanamın evinde ertesi gün pastane tepsilerinin büyüklüğünü bilirsiniz o büyüklükte yanmayı bırak kızarmamış olduğu gibi baklavalar duruyordu.
kimsenin kimseye hediye almaya zorunluluğu yok .önemli olan düşünce tarzıdır .ben kaynnamın yaptığı hareketleri ne maksatla yapcağını bilecek kadar beynim var benim kaynanam bunları bilinçli yapar maksat saygısızlık olsun ailem bir terslik çıkarsın iş bozulsun oğlu kendine kalsın diye evlenmeden önceki yaptıklarından bazılarıydı

takıldığın noktaya gelince benim kaynanam fakir bir insan değil .aldığı parasını söylediğim hediyeleri bana değer vermediği için getirmiş olduğu vurgusuınu yapmak için değerlerini söyledim.ayrıca giymedim verdiklerini başkasına verdim.daha sonra yüzünede söyledim zaten . :icecream:

canım konunun para olmadığını anlamışsın .Ben herşeyimi alıyorum Allah a şükür klasik kaynana oyunları işte .ben ona anneler gününde mutfak robotu almıştım o da beni düşünerek önemli bir gün olmasına gerek yok ,toka alsaydı bile sevinirdim beni düşünmüş diye .evlenmeden önce 3 sene içinde 1 yılbaşı bir bayram almıştır dediklerimi .Parası olmasa oğlunda ister yine alır insan ,yada böyle alıcağına hiç almaz.

bende bunu anlatmak istemiştim .konu nerelere gelmiş ağzına sağlık. kaydirigubbakcemile2

doğum yapsan sana da altın takardı.
kadıncağız naçizane bişe vermiş neticede.düşünmesi bile yeter 3 miyon 5 milyon ne önemi var

biz nişanlanmıştık eşimle o zamanda bana takabilirdi ama hiç bişey takmadı.hemen akabinde daha arasında resmiyet olmadığı halde kızının sevgilisinin ablasına takmayı tercih etti .
burdada olay altın değil .çocuğum olursa kaynnanamdan altın istemem mazallah çocuğa takılan diğer altınları götürmeye kalkar.(düğünde almıştı altın para şahitlerle ispatlı ) kendi çocuğuma kendim takarım karlı çıkarım . kaydirigubbakcemile2

kayınvalidenin maksadını anladım hayatım anlatınca.sırf sana değer vermiyorum dercesine getiriyo getirdiklerini .
birdaha hediye getirise teşekkür ederim ama hediyenizi kabul edemicem desen ve almasan getirdiğiyle geri dönse evine tıpış tıpış saçma mı olur acaba???

birde Allah bilir kaynanan orda burda şöyle düğün yaptım böyle harcadım. gelinime oğluma şunları aldım diye gerim gerim geriniyordur akannehirkaydirigubbakcemile3
iş yapmaz çenesi çalışır tipler kaydirigubbakcemile3

benim kaynanam degil ama annesinin bir hikayesini kaynanam hep anlatir durur.

Kaynanamin annesi cok cirkindi .Zamaninda hic ayna nedir bilmezlermis. Kaynanam ilk kesvettiginde almis aynayi vermis annesine demis anne bak su aynadaki kariya demis.
Anneside aynen soyle:
E bok surat e kara surat e domuz surat nerden buldunda gosterdin bu kariyi bana demis.

E tabi kaynanam hic sesini cikarmadan geri koymus aynayi

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…