kaynanalarınız jocasta kompleksi mi?

oğlunun cinsellikle ilgili performansı kadının içine dert olmuş ....hayır öğrense ne olacak başı göğe mi ericek...kendiyle gurur duyar belki, vay be analar ne oğlanlar doğuruyor diye...inşallah durum böyledir ...
aksi takdirde jocasta kompleksine yakalanmış olması ihtimaller arasında,ama bunu düşünmek bile korkunç.

katılıyorum canım.
her davranışın altında bir neden vardır.
ben de çok meraklıyım bu konulara ve çok araştırırım da.
jocasta sendromu hakkında da baya bi kafa yormuşluğum var.
temelinde aşağılık kompleksi olduğunu düşünüyorum.
arkadaşının kayınvalidesinin davranışları hakkında örnek veririsen,
üzerinde daha somut fikir üretebiliriz.

yedi aylık evliyim ve hayatımda görmediğim bir tutkuyla bağlı ana-oğlu görüyorum.
Eşim sürekli ailesini düşünüyor hatta annesine odaklanıyor.
Annesi ise eşime farklı bir bağ ile bağlı bende bunu yediremiyorum hasta olan ben miyim acaba ?
Mesela annesinin dişi şişti her gün anne dişin nasıl oldu die sordu ve bana bizim dişçiye götür annemi dedi.
Gittiği doktor ilgilnmemiş çay kahve sunması gerekiyor ya.Dişi şişmiş antibiyotik verilmiş ve ir hfta sonra gel çekelim demiş böyle dediği için ilgisiz doktor !!!
Benimse gözümde arpacık çıktı bir defa sordu ve hala geçmedi gözümdeki kızarıklık en söylüyorum arada geçmedi diye.
Kayınvalidelerimle altlı üstlü oturuyoruz ve ben başka bir şehirden gelerek evlendim.

Bende mi sorun acaba ben mi kıskanıyorum Kıskandığımı sanmıyorum ama ne bilim düşüncelerinizi bekliyorum.

Sanmam jocasta olduğunu. Aşırı meraklı kaynana sendromu vardır...

Son düzenleme:

baska sehirden geldin bide bu yapısklarla altlı üstlü oturuyosun cok üzüldüm yaaaaa en iyisi bile rahat vermezki bide sizinkiler saplantılıymıs sabredin dicem ama işiniz baya zor görünüyor eşiniz kurdugu yuvayı eşinin yerini degerini de anlayıp onun ihtiyaclarınıda görmesi gerek bir kocanın vazifesidir bu. ne bu yaaa hala anasından süt mü emiyor kopca koca adamlar madem ole annesinin eteginin dibinde olmak güzeldide niye evleniyor bu yontulmamaıslar afedersinizde ömür boyu bekar gezssinler genç kızlarıda hüsrana ugratmasınlar

sanki bi tek onlar ana oğul, bu bağlılık ne ? hayret ediyorum bağlıysan bağlısında ,belli etme bari ,akıllı ol ,azcık eşine de ilgi göster ..eğitim şart

sende sorun yok canım,sanki bi tek onlar ana oğul, bu bağlılık ne ? hayret ediyorum, bağlıysan bağlısında ,belli etme bari ,akıllı ol ,azcık eşine de ilgi göster ..eğitim şart

örneğin birlikte uyumalar,birbirlerine sürekli iltifat etmeler,toz kondurmamalar...off saydıkça içim sıkılıyo..böyle şeyler..

eşinizin numara yaptıgını düşünüyorum. ben anneme bak cok baglıyım demeye calışıyor ama fazlasıyla abartmış artık....
numara neden dedim biliyormusun... ben evlendigim ilk ay kayınvalidem cocuklarını etrafına toplamış birbirizne cok samimi olun gelinin yanında. ama açık vermeyin... siz sürekli baglı olun birbirinize diyip 5 çocugunu örgütmeleye calışıyordu... tesadüfen duydum.. ve cok sasırdım... hastalıklı bir düşünce resmen... gelini yanında numara yapın ne demek yahuuuu

Çok şükür kayınvalidem böyle bir ruh hastası değil,bende böyle olacaksam kendimi öldürürüm daha iyi,oğlumu üzmek en son düşüneceğim şey

örneğin birlikte uyumalar,birbirlerine sürekli iltifat etmeler,toz kondurmamalar...off saydıkça içim sıkılıyo..böyle şeyler..

ayyyyyy birlikte uyumak mı

koskoca adam anasıyla mı uuyor.
başka örneğe gerek kalmadı kesinlikle jocastalı bu kadın.

nasıl davranmak gerek bence bunu bulmaya çalışalım.
açıkça yüzüne vurmak işe yarar mı acaba

sen jocastalısın desek faydası olurmu acaba? yada ben bir araştırayım belki aşısı çıkmıştır jocastanın :) güleriz ağlanıcak halimize

Okurken nutkum tutuldu resmen

Teyzem filmi vardı müjde arın uğur yücel le gerdek sahnesinde adamda başarısızolunca odadan çıkıp anasının kollarına atmıştı kendisini

Allahım okurken ruhum daraldı. Gerçek mi bu yaa :S Nasıl olur aklım almıyor :S

bunu kabul edip tedavi olmaya giden var mı ki canım?
benim kayınvalidemi görsen eşimi minicik bebek gibi agucuk bugucuk seviyor.yanağını sıkmalar falan filan.kızmıyorum ama gülüyorum
bir de kışın br gün üşütmüştü hafif bir hastalık sonuçta,öğrenince nasıl koşturup gelmişti sanki ben bakamıcam kocama

terbiyesizlik canım onun hastalığı başka bişi değil.meraklı melahat hastalığı bir de

ruh hastaları yaaaa vercen bunları mahkemeye süründürcen ne demek o yukardaki yazı kaynananın odaya dalmaları eşinin tecavüz eder gbi yaklasımı altından carsaı alıp kocasını anasının banyo yaptırmöası korku filmi gbi dizisi cekilse yada filmi inan etkisinde kalırdım kabus olurdu bana

ben de bi dergide okumuştum,Eski Çin'de kadın değersiz bir varlıkmış ama doğurduğu erkek evlatlar sayesinde toplumca biraz da olsun sayılmaya başlarmış..Sırf bu yüzden oğullarının elinden gitmesine dayanamaz,geline karşı tahttan indirilen kral gibi hırçın olurmuş...

ayrıca oğluna böyleyse kocasına neler yapmıştır gençliğinde aboooov
boşuna saçları ağartmamış adam demek

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…