arkadaşlar bilmiyorum ama size bir örnek verecem.. teşhisi ne sizce
...benim kaynanam biz balayına gittik. balayının bilmem kaçıncı günü eşime sormuş demişki '''o iş oldumu''' diye...
birde ben evlendigim sıra çok streliydim ve sürekli bir uyku hali vardı.... bir gün '''sen bu kıza gece ne yapıyorsun öyle'' demiş....
çok terbiyesiz bir kadın yaa
valla canım benim eşim öyle değil fakat bir yakınımın kayınvalidesinden şüpheleniyorum yardımcı olmak için araştırmalara koyuldum..psikolojik rahatsızlıklar ilgi alanıma giriyor..hayatta her davranışın altında bir neden olduğuna inanıyorum..bunu çözmek hoşuma gidiyor :)
...benim kaynanam biz balayına gittik. balayının bilmem kaçıncı günü eşime sormuş demişki '''o iş oldumu''' diye...
birde ben evlendigim sıra çok streliydim ve sürekli bir uyku hali vardı.... bir gün '''sen bu kıza gece ne yapıyorsun öyle'' demiş....
yedi aylık evliyim ve hayatımda görmediğim bir tutkuyla bağlı ana-oğlu görüyorum.
Eşim sürekli ailesini düşünüyor hatta annesine odaklanıyor.
Annesi ise eşime farklı bir bağ ile bağlı bende bunu yediremiyorum hasta olan ben miyim acaba ?
Mesela annesinin dişi şişti her gün anne dişin nasıl oldu die sordu ve bana bizim dişçiye götür annemi dedi.
Gittiği doktor ilgilnmemiş çay kahve sunması gerekiyor ya.Dişi şişmiş antibiyotik verilmiş ve ir hfta sonra gel çekelim demiş böyle dediği için ilgisiz doktor !!!
Benimse gözümde arpacık çıktı bir defa sordu ve hala geçmedi gözümdeki kızarıklık en söylüyorum arada geçmedi diye.
Kayınvalidelerimle altlı üstlü oturuyoruz ve ben başka bir şehirden gelerek evlendim.
Bende mi sorun acaba ben mi kıskanıyorumKıskandığımı sanmıyorum ama ne bilim düşüncelerinizi bekliyorum.
yedi aylık evliyim ve hayatımda görmediğim bir tutkuyla bağlı ana-oğlu görüyorum.
Annesi ise eşime farklı bir bağ ile bağlı bende bunu yediremiyorum hasta olan ben miyim acaba ?
Mesela annesinin dişi şişti her gün anne dişin nasıl oldu die sordu ve bana bizim dişçiye götür annemi dedi.
Gittiği doktor ilgilnmemiş çay kahve sunması gerekiyor ya.Dişi şişmiş antibiyotik verilmiş ve ir hfta sonra gel çekelim demiş böyle dediği için ilgisiz doktor !!!
Benimse gözümde arpacık çıktı bir defa sordu ve hala geçmedi gözümdeki kızarıklık en söylüyorum arada geçmedi diye.
Kayınvalidelerimle altlı üstlü oturuyoruz ve ben başka bir şehirden gelerek evlendim.
Bende mi sorun acaba ben mi kıskanıyorumKıskandığımı sanmıyorum ama ne bilim düşüncelerinizi bekliyorum.
katılıyorum canım.
her davranışın altında bir neden vardır.
ben de çok meraklıyım bu konulara ve çok araştırırım da.
jocasta sendromu hakkında da baya bi kafa yormuşluğum var.
temelinde aşağılık kompleksi olduğunu düşünüyorum.
arkadaşının kayınvalidesinin davranışları hakkında örnek veririsen,
üzerinde daha somut fikir üretebiliriz.
örneğin birlikte uyumalar,birbirlerine sürekli iltifat etmeler,toz kondurmamalar...off saydıkça içim sıkılıyo..böyle şeyler..
ayyyyyy birlikte uyumak mı
koskoca adam anasıyla mı uuyor.
başka örneğe gerek kalmadı kesinlikle jocastalı bu kadın.
nasıl davranmak gerek bence bunu bulmaya çalışalım.
açıkça yüzüne vurmak işe yarar mı acaba
kadin mutsuz, deger gormemis
en ucuz en siradan en basit hayali gerceklesmemis (esiyle)
belkide kendisi hayatta bir sey becerememis o firsat verilmemis
ne oluyorsa oglu olduktan sonra oluyor
o kadar cok yogunlasiyor ki ogluna hayatinda basarabildigi
en guzel sey OGLUnun annesi olmaktir
ve oglunun sevinci sevinci acisi acisi oluyor
kabaca kendi "mali" gibi goruyor
artik ne kadar yogunlasiyorsa oglunun duygularina
videodaki kadin gibi oglunun sevistigini anladigi an
tahrik oluyor
tehlikeli bir durum gercekten
tedavisi mutlaka vardir
simdi bizim kulturdeki kaynanalar
hani su mahremden anlamaz gece yarilari pat diye gelininin oglunun odasina dalan
arsizliga verip onlarla uyumak isteyen
oglunun karisina duygusal guzel hareketlerini gordukce hastalanan
sirf geliniyle ilgilenmesin diye hastalandim diye uyduran
bencede onlardada var bu sapkinlik
arkadasim kayinvalidesinin evinde gerdege giriyor
ve arkadasim sanirim cok gerildi bir turlu kendini birakamiyor
kocasinin bir muddet sonra cani sikiliyor ve odadan cikiyor
fisil fisil annesiyle konusuyor
arkadasim odadan cikamiyor tabii ama cok merak ediyor
neyse esi geliyor yine baya bir muddet ugrasiyorlar(mis)
sonuc olumsuz
kadin odaya girip oglunu cekiyor gelinine tiksintiyle bakarak
kiz ne oluyoruz diye sok icinde yatagin icine gomuluyor
yine bir muddet sonra kocasi geliyor odaya
sinirli ve kendinden emin bir sekilde kaba ve cirkin bir sekilde
iliskiye giriyor yani bir nevi tecavuz gibi bir sey
ve en cirkinin nedir biliyormusunuz isini bitir bitirmez
kadin nasil anliyorsa artik pat diye odaya girip kizin altindaki
carsafi aliyor oglunuda kendisi yikiyor banyoda
bu arkadasim dedigim kisi
avrupada dogmus buyumus
ve tam 10 sene once yasanmis olay
bahsini ettigim kadin geldi aklima videoyu izlediigmde
bu sendroma uyuyor sanki :26:
arkadasim kayinvalidesinin evinde gerdege giriyor
ve arkadasim sanirim cok gerildi bir turlu kendini birakamiyor
kocasinin bir muddet sonra cani sikiliyor ve odadan cikiyor
fisil fisil annesiyle konusuyor
arkadasim odadan cikamiyor tabii ama cok merak ediyor
neyse esi geliyor yine baya bir muddet ugrasiyorlar(mis)
sonuc olumsuz
kadin odaya girip oglunu cekiyor gelinine tiksintiyle bakarak
kiz ne oluyoruz diye sok icinde yatagin icine gomuluyor
yine bir muddet sonra kocasi geliyor odaya
sinirli ve kendinden emin bir sekilde kaba ve cirkin bir sekilde
iliskiye giriyor yani bir nevi tecavuz gibi bir sey
ve en cirkinin nedir biliyormusunuz isini bitir bitirmez
kadin nasil anliyorsa artik pat diye odaya girip kizin altindaki
carsafi aliyor oglunuda kendisi yikiyor banyoda
bu arkadasim dedigim kisi
avrupada dogmus buyumus
ve tam 10 sene once yasanmis olay
bahsini ettigim kadin geldi aklima videoyu izlediigmde
bu sendroma uyuyor sanki :26:
Allahım okurken ruhum daraldı. Gerçek mi bu yaa :S Nasıl olur aklım almıyor :S
işte sorun yaratan kaynana düşünceleri:
“bu çocuğu ben doğurdum,
onun bana hep ihtiyacı var.
onu korumalıyım.
oğlumun beni unutmaması için yanında olmalıyım.
kontrol bende. oğlumun evi benim evimdir.”
arkadaşlar çözüm önerisi olan varmı? sizce böyle hasta bir kaynanası olan neler yapabilir? bu hastalığın tedavisi ile ilgili nette pek birşey yok
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?