kaynanalarınız jocasta kompleksi mi?

Benim kayınvalidem mesela
Oğluyla uyumak ister gel anne aramıza yat dese gelir kadın o derece
Ama bu anlatılanlar kadar saplantılı değildir herhalde:18:

Yok o kadar da değildir de yine de ben anlamıyorum bir anne oğlu için nasıl bu tarz bir cümle kullanıyor, buz gibi bir etki yapıyor bende, benimde oğlum var, ne böyle sevmeyi isterim ne de böyle sevilmeyi.

''Kocam gibi'' sözünü kullanan bir kayınvalidenin var olduğuna çok şaşırdım. Allah yardımcısı olsun o arkadaşının.

Saplantılı bağların olduğunun farkındayım.Bunun canlı örneği benim hayatımda.

Fakat cinsel anlamda bazı duygular konuşuldu bu yüzden o düşünceyi yazdım. Buna çok şaşırdım, hiç duymadığım için.

Böylelerinin olduğuna inanmak istemiyorum.

İşte söz etmek istediğim tam bu cümlelerdi..Teşekkür ederim açıklamarın için.

Dünden beri aklımdan çıkmıyor. Duymamıştım ve çok şaşırdım.
....

Örneklerine rastladınız mı ? Off ya kafam midem bulandı, diyecek söz bulamıyorum..

işte sorun yaratan kaynana düşünceleri:

“bu çocuğu ben doğurdum,
onun bana hep ihtiyacı var.
onu korumalıyım.
oğlumun beni unutmaması için yanında olmalıyım.
kontrol bende. oğlumun evi benim evimdir.”

arkadaşlar çözüm önerisi olan varmı? sizce böyle hasta bir kaynanası olan neler yapabilir? bu hastalığın tedavisi ile ilgili nette pek birşey yok

Bende duyunca ilk tepkim Allah sabır versin demek olmuştu. Bak yukarıda Merve arkadaş da aynı lafı k.validesinden duymuş, böyle şeyleri duyunca Freud sapık mıydı? yoksa haklı mıydı? diye düşünmeden edemiyorum. :26:

Ben videoyu farketmemişim sonradan yorumları okuyunca ordaki durumun çok uçta bir örnek olduğunu anladım.

Son düzenleme:
Dayanamadım...

kızlar bence de -cinsel açıdan emin değilim ama- bizim arkadaşın kayınvalidesi ruh hastası.
bütün oğullarını eşlerinden ayırmaya çalıştı.
beceremedi
büyü ile yapmış...
kendisi de inkar etmemiş ayırmak için büyü yaptığını.
oğulları yanında otursun istiyo manyak

tamam da çözümü ve tedavisi nedir ben onu merak ediyorum ??? nasıl başa çıkılır acaba bu tip insanlarla :18:

bence erkek çözer bunu. ailesini uzak tutacak..evet birçok erkek için annesi çok özeldir ama ailesi daha önemli olmalı.
zaten boşanmanın eşiğinden döndüler. kızcağız 1 sene çekti.şimdi görüşmüyorlar ve mutlular

eş çok olgun olmalı yoksa idare etmesi çok zor iki tarafı

nutkum tutuldu.

kadın kısmının egosunun tehlikeli olduğu anlardan... en büyük sebebi eşinden yeterince ilgiyi görmemiş olması. çok şükür kayınbabam kayınvalidemi çok seviyor ve çok ilgileniyor maaşallah. kayınvalidemde en ufak kıskanma sezmedim.aksine bizi başbaşa bırakır, yanında öperim sarılırım tepki göstermezler eleştirmezler. inşallah hep böyle oluruz.dengeler yerinde şimdi. teyzemin bi arkadaşı vardı asker eşi.yataktan çıkar wc ye gidermiş sabah bi gelirmiş o ara kaynana yatağa girmiş oğluna sarılmış yahu pes. en son adamcağız göreve giderken kazada vefat etti. kara toprak bastı bağrına

kelin ilacı olsa başına sürermiş:44:

Bazı erkekler de bence o hastalığa yakalanıyor. Anneleri bekarken yüzlerine bakmazken evlenince kıymetli oluyorlar oğullar da ah anam vah anam triplerine giriyor. Benim kayınvalide ben hamile kalınca hastalanmaya başladı. Eskiden turp gibiydi. Zavallı kocam beni kontrole götürürdü ertesi gün annesi doktora gitmek isterdi. Oof of K

Devrim yapacaksınız..

Ka.valideniz değişmez belki fakat eşinizin hali ve bu durumu kontrolu nasıl o önemli.

Ona devredin, uğraşmaya, huzur bozmaya değmiyor.

Yok annesi gibi düşünüyorsa paket yapıp annesine hediye edin.

valla canım benim eşim öyle değil fakat bir yakınımın kayınvalidesinden şüpheleniyorum yardımcı olmak için araştırmalara koyuldum..psikolojik rahatsızlıklar ilgi alanıma giriyor..hayatta her davranışın altında bir neden olduğuna inanıyorum..bunu çözmek hoşuma gidiyor :)

Bunu arkadaşınıza hissettirmeden yapmanız gerekiyor öyleyse.

Bırakın kendi bildiği kadar kalsın, öylesi daha kolay. :)

bende aynı durumdayım hatta çokk sevdiğim 9 aylık eşimle kaynanam yüzünden ayrılık aşamasındayız...(((

arkadaşlar bilmiyorum ama size bir örnek verecem.. teşhisi ne sizce

...benim kaynanam biz balayına gittik. balayının bilmem kaçıncı günü eşime sormuş demişki '''o iş oldumu''' diye...
birde ben evlendigim sıra çok streliydim ve sürekli bir uyku hali vardı.... bir gün '''sen bu kıza gece ne yapıyorsun öyle'' demiş....
çok terbiyesiz bir kadın yaa

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…