Kaynanam, arkamdan beni eşime şikayet etmiş. bu kadin hep böyle:/

mrymfyza

Üye
Kayıtlı Üye
14 Ağustos 2018
563
273
18
30
herkese merhaba kızlar. kv birlik oturuyorum kp vefat etti. konuları mi bilenler biliyordur belki. olay şöyle yaşandı, çamaşır makinasının ayarı bozulmuş kaynanam 2 yaşındaki kızın üzerine attı. yani benim kızım. feyza bozmuştur dedi. halbu ki kızım oynamaz adım gibi eminim. kendi yapmıştır. neyse birşey demedim. öyle kapandı konu. ertesi gün de 2 tane sultan papağanımiz var 8 tane yumurta yaptılar ve 3 tanesini basarak kirmislar. Kaynanam da direk benim kızımın üzerine attı sucu. feyza kırmıştır dedi. kizlar bende şartel bir attı ki bir attı.. evde ne olsa kizin üzerine atıyor. o daha 2 buçuk yaşında ve kendini bile savunamıyor yavrucak. kızdım bende sen neden herşeyi torunundan biliyorsun dedim birazcık sesimi yükselttim çünkü gerçekten artık can sıkıcı olmaya başladı. oda ben kundaktayken eşime söylemiş üzerine bir ton eklemiş birde. eşim de bana söyledi bende doğrusunu anlattım. kaynımın oğlu askerden izne geldi evim 2 gün çok kalabalıktı. olay çıkarmak istemedim. ama kesinlikle konuşmuyorum. zaten işime de geliyor doğrusu. çünkü bana karışamıyor. ama gerçekten çok sinirlendm. esim de anneci o da en az annesi kadar uzuyor beni. konuşmayı düşünmüyorum kizlar ama aynı evin içinde nereye kadar onu da bilemiyorum. şimdi sizden bana akıl verin nasıl davranayım. bu arada kaunanam kalp hastası kalp kapağında çürüme var kizlar gerçekten biraz da vicdan yapıyorum çünkü her gün hastanede. susaym diyorum ama beni arkamdan şikayet etmesi çok kırdı beni ve hak etmedim kesinlikle. yuksek tansiyon hastalığı falan var birde. ne yapaym bana fikirleriniz neler? çok teşekkür ederim.

Ayni evde huzursuzluk olmamasi tuhaf olurdu.

Birlikte yasama isi bastan yanlis olan bu zaten. Cok konusuldu cok tartisildi kadinlar arasi iktidar iliskilerinde iki kadina bir mutfak dar gelir diye. Bese giden yol ucten geciyor. Boyle olacagi aleni.
Bu saatten sonra bu duzeni bozmak zor. Kv nin kronik hastaliklarindan mutevellit sabret derim kardes. Allah korusun bir sey olur uzulursun. İmkanlar ve olaylarin gidisatina gore daha bariscil yollarla ozerk alanlara ileride ayrilabilirseniz ne ala.

cevap verin ama gülerek

feyza bozmuş deyince anne ne anlar bir tırnak çocuk çamaşır makinasından aman sen de yaptırırız deyin

yumurtayı kırmış deyince de aaa kafese mi girmiş ama çok tehlikeli deyip gülün ve cevabı o ortamda verin çocuk nasıl kırsın yumurtayı sen de her şeyi küçük diye ona söylüyorsun ama ileride çocuğu özgüvensiz yaparsın vs deyin

eşinize şikayet etmesi kötü

bir arada yaşamaya da devam edeceksiniz

akşamları konuşma saati koyun

herkes o gün yaşanan ve memnun olmadığı şeyleri söylesin söylemeyenin daha sonra söyledikleri dinlenmesin

eşin bunu yaparsa esasen aradaki şikayetlerden de kurtulur

zira hem annesi hem siz eşini dert yanılacak merci görürseniz o da duyarsızlaşır

kaynana ile evi ayırmadıkça yaşarsınız bu sorunları. çözüm basit.

Birlikte yaşamanız baştan zor bir durum. Belki mecbur kalmışsınızdır bilemiyorum. Eşiniz her zaman böyle annesinden etkileniyorsa durum daha da zor olmuştur. Şimdi benim önerim eğer aynı evde yaşamaya devam edecekseniz bir strateji geliştirmelisiniz yoksa hergününüz size zehir olur. Düzgünce eşinize ifade edin durumları. Eşinize birşey söylerse eşiniz de yargılamadan önce sizinle yalnız konuşsun. Daha umursamaz ve otoriter olmaya çalışın. Evdeki herşeyi her odayı çok iyi kontrol edin. Çocuklarınızı mümkün olduğunca yanınızda tutun ki onları suçlayamasın. Bu sizi yorar ama eminim eşinizle kaynananızla yaşadığınız sorunlar kadar değil. Bir de mesela çamaşır makinesi bozulmuş ya, yaptırırken eşinizin yanında tamir eden kişiye bunu küçük bir çocuk yapabilir mi diye sorun herkesin yanında. Her türlü detayları bile eşinizin yanında açığa çıkarın. Eşiniz bir zaman sonra annesinin hiçbir sözüne itimat etmemeye başlar. Yahu bu kaynanalar da bir zamanlar gelin değiller miydi... Ne isterler bu gelinlerden, neden iyi olmak dururken kötü olmayı tercih ederler. Aklım almıyor almıyor...

Bu durumda olmak gerçekten çok kötü ama bence en güzel çözüm yüzleşmek.
Üzerine asla fazla gitmeden . Anne hepimizin kazaları da olur hataları da ama bunu gizlemek ya da başkasını suçlamak çok manasız. Bizden değerli değil diyiverin..
Ve en önemlisi eşinizle mutlaka konuşun ve ona durumu güzel şekilde izah edin.

Arkanızdan konuşurken kendi düşünmüyorsa kalbini,tansiyonunu siZin sorununuz olmamalı. Yap et arkasına sığın hastayım bana ses yükseltemez.Kızınızda yapmış etmiş olabilir belki ama adı üstünde çocuk ikibuçuk yaşındaki çocuğu şikayet nedir ya baskılatmayın kızınızı,konuşamıyor diye her suçu çekmek zorunda değil çocuklar.Ve mümkünse imkanlar şartlar ev ayrımına gidin en doğrusu tabiki.

N
neden sadece sizde kalıyor? Diğer çocuklarda da kalsın. Bence siz bundan sonra olan her şeyde anne sen mi yaptın diye onu sürekli suçlayın. Yerde bi leke varsa bile suçlayın da görsün o terbiyesiz kadın. Minicik çocuğa iftira atan kadın ilerde de buna devam eder

bundan sonra bende öyle yapmayı düşünüyorum arkadşım yorumun için teşekkür ederim

evet hasta diye gerçekten susuyorum bazen birde eşimin hatri için malesef

2 yaşındaki çocuğu suçlamak ilginç gerçekten ne vicdan var insanlarda
Kızınıza evde boşuna yüklenilmesi ne olursa olsun engelleyin
elimden geldiğince engelliyorum o da eşime şikayet etmekte buluyor çareyi ama benim bundan haberim yok zannediyor hala :/

2 tane gorumcem yan binadalar onlara gitmiyor eltim ve bir gorumcem de biraz uzakta oturuyorlar darıca da onlara da gitmiyor

anlatıyorum olsun babaannesi istediğini der diyor empati kurmuyor ve hep beni suçluyor gerçekten:/

Hani senin kaynanan diger cocuklara gitmisti? Kendi camasir makinemi calisitiriyorum diye bayram etmistin?
Feyza bozmustur, Feyza kirmistir demesi normal. Feyza sen ölesin diyen bir insandan bahsediyorsun.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…