- 15 Ekim 2016
- 7.104
- 12.735
- 248
- Konu Sahibi cikolatalipankek
-
Ayyy gümüş taki isteyen gelin her kaynananin hayalidir herhalde ..ama böyle yaparak göze girmeye çalışmak sadece degersizlestirir seni haberin olsun aksini idda etselerde basta herseyi alttan alir goze girmek icin bir hırka bir kuru ekmege varim demek cok yanlis ayrica o altin sana kalacakti ve nisanda gümüş takilacagi icin agizdan agiza yayilacak olan dddikoduyu saymiyorum bile ben tek taş pirlanta aldirmadigima yanarim da neyseBen yeni nişanlandım, kaynanam bana altın baget yüzük modelleri attı, bunlardan seç sana alacağım dedi, ilk olarak modelleri zevkime uygun değildi ve benim zaten istediğim başka model vardı ama benim baktığım altın değil gümüştü. Bende kv dedim ki bu modellerin benzeri ve gümüş olanı var, ayrıca bu model çok pahalı dedim, bence gümüş olanını alsak daha az masraflı olur. Ona vereceğin o kadar parayka başka yatırım yapman daha mantıklı dedim. Yani ona o parayı vereceğine düğün sırasında daha farklı bir şey için kullanır diye düşündüm. Sizce yaptığım hata mı, yoksa iyi mi yapmışım?
annem bu yaptığımı duysa dilinden kurtulamam, annem altın peşinde, istiyor ki bana altın taksınlar etsinler. Ama sizde bildiğiniz üzere bu zamanda altın almak zor, her şey çok pahalı. Bende insanları zora sokmak istemiyorum, o yüzden böyle yapmam daha mantıklı diye düşündüm ç
Aşırı mantıksız neden kendi değerini düşüyorsun ? Ben asla insanın değerini bunların belirleyeceğine inanmaz karşı çıkardım ama evlilikte maalesef böyle yapma bırak ne yapıyorlarsa yapsınlar ne kadar harcarlarsa o kadar değerli olursun emin olBen yeni nişanlandım, kaynanam bana altın baget yüzük modelleri attı, bunlardan seç sana alacağım dedi, ilk olarak modelleri zevkime uygun değildi ve benim zaten istediğim başka model vardı ama benim baktığım altın değil gümüştü. Bende kv dedim ki bu modellerin benzeri ve gümüş olanı var, ayrıca bu model çok pahalı dedim, bence gümüş olanını alsak daha az masraflı olur. Ona vereceğin o kadar parayka başka yatırım yapman daha mantıklı dedim. Yani ona o parayı vereceğine düğün sırasında daha farklı bir şey için kullanır diye düşündüm. Sizce yaptığım hata mı, yoksa iyi mi yapmışım?
annem bu yaptığımı duysa dilinden kurtulamam, annem altın peşinde, istiyor ki bana altın taksınlar etsinler. Ama sizde bildiğiniz üzere bu zamanda altın almak zor, her şey çok pahalı. Bende insanları zora sokmak istemiyorum, o yüzden böyle yapmam daha mantıklı diye düşündüm
Tek bildigim masraf yapilmasin diye karsi tarafi dusundukce iyi olmuyorsun, degerin de dusuyor. Onlar harcadiklari para kadar deger veriyor nedense. Hep bunu gordum.
Ben de evlenirken masraf olmasin diye diye herseyden vazgecmistim. Eski esin de benden vazgecmesi o kadar kolay oldu. Bunu tek yasayan da ben degilim. Fedakarlik yapan hep kaybediyor. Sanirim onlar iliskiye ne kadar yatirim yaptiklariyla olcup bicip o kadar deger veriyor. Uzucu ama dogru malesef. Erkek harcadigi para kadar kadina deger veriyor ya da deger verdigi kadar para harciyor.
Nenem hep der baslik parasi kalktığından beri kadınların değeri kalmadı( başlık parası diyince topa tutmayın beni bizim o taraflarda hala var )
Evet mesele de bu. Bastan feda etmeye baslayinca, herseyde fedakarlik beklenen taraf sen oluyorsun. Karsi tarafin gozunde giderek paspas haline geliyor fedakar olanlar. Kimse de madalya takmiyor bunun icin. Burada konu sahibinin nisanlisinin ailesinin parasi var ki alalim diyorlar.Burada da cok yaziliyor ya altinla deger mi olculur diye aslinda mevzu altin degil, altinla tabi ki deger olculdugu yok. Konu fedakarlik. Ne kadar karsi tarafi maddi manevi dusunursen o kadar onemsizlesiyorsun.
Dikkat edilsin senin icin sunu yaptim, bunu yaptim diyenlere hep yapmasaydin denilir.
Bu sebeple bugun altin yuzuge gerek yok diyen geline yarin esyanin da iyisi olmasa olur nasil olsa beklemiyor gozuyle bakilir. Halbuki basta iyisi olsun diye dusunmuslerdir gibi..
Bende hic altin falan beklemedim de istemedim de ama kv de bir tane yuzuk takacaksa oda en az altin olmali yani. Gumus yuzugu en fazla arkadas arkadasa alir.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?