Kaynanam benim için büyük bir ceza

hepinize tşk ederim yardımlarınz için...

melodi kendim gibi sorun yaşıyanları görünce yalnz olmadığımı anlıyorum... aynı şeyler bende de var eşimni ablaları kayınvalidemi dolduruyolar bu kız bizi oğlumuzdan uzaklaştırcak kenidlerince önlem alıyolar sürekli evime gelip ya bi odaya gidiyorum hemen oğluna serzenişte bulunuyo yok sen gittin hemen odasına çekildi ben zaten dedim bizi boşatmadan rahat etmiceksin

canım bak senin de bazı hataların var ben bir gün bile kayınvalideme oğlu ile olan bir sorunumdan bahsetmedim sen bahsettiğinde böyle yüz bulur işte biliyorum sen yardım istemişsin ama ailemizin sorunu biz çözeriz deseydin o da kavga edip etmediğinize bu kadar rahat karışamazdı

keşke kavga edip kağı çarpmasaydın ama olan olmuş bence önce eşinle konuş neye kırıldığını eşine etraflıca anlat tamam o cahil olabilir ama benim de sabrım var de ikimizin sorunlarını ikimiz çözmeliyiz böyle aile oluruz felan de önce eşini ikna et sonra da kayınvalidene aynı şeyleri söyle karşılıklı hatalıyız ben kendi hatam adına kendi özrümü dilerim ama sizin de özür borcunuz var dersin sakin sakin tatlılıkla halletmeye çalış ondan sonra da mesafeni koyarsın ama önce kocanla anlaşman lazım ki ikiniz bizim ailemiz diyip insanları ilişkinizden uzak tutabilesiniz

gel kaynanaları değiştirelim canım bir kayınvalide nasıl bunları yapar görürsün :)))) herkes senin gibi düşünse zaten sorun kalmaz ortada. benim kaynanam eşimle birbirimizi seviyoruz diye sürekli ayırmaya çalışıyor. hakaretler havada uçuşuyor. arkamdan dedikodu yapıyor. sürekli kavga çıkartıyor eşimi ağlatıyor. ben çok titiz bir bayan olmama rağmen etrafta benim için pis diyormuş bende diyorum evime gelmiş görmüşmüde söylüyormuş kendisine baksın lavabosu sapsarı ben çamaşır suyu aldım götüğrdümde ovaladım lavabosunu diyorum. şimdi haksızmıyım söylenmekte. hayır beni cahil kimselerle kıyaslıyor.
bir anne veya kayınvalide iyi olursa bizlerde iyi oluruz. karşılıklı iyi oluncada anlaşamamak mümkünmü yaa...

aslında haklısn kendi annem gibi sandım evlilğim ilk ayında böyle bi şey söyledim güya dert yanıyorum sonuçta insan bazen kadın dayanışmasına da ihtiyaç duyuyo olduğunu ama kadın dayanışmasını yanlış birinden beklemişim:dance:

Eğer tek sorun bu anlattıklarınsa hani öyle kapıların çarpılması, bir büyüğe git başımdan denilmesini gerektirecek bir olay yok ortada. Olsa dahi git başımdan hiç hoş olmamış bence.
Evet orası senin olduğu kadar onun oğlunun da evi. Geliş sebebi mantıksız, yaptıkları mantıksız ama bu kadarını hak etmemiş bence.

Eşinin ağzını kavga anında açmamasını da takdir ettim. Ne yapacaktı seni koruyup annesini kovacak mıydı. Bu olaydaki en doğru haraket bu olmuş.

Biraz sakinleş. Git konuş. Bundan bundan hoşlanmıyorum lütfen yapmayın. Huzurla yaşayalım vs vs de. İletişimsizlik bunların tüm sebebi.

arkadaşa git konuş demişsiniz ama anlamıyorlar işte iletişim siz kurmak isteseniz bile karşı taraf istemesse hiç olmuyor o iletişim bir zamanlar bende yaşadım kayınvalideyle aynı evde hemde tam 3.5 yıl kabus gibi daha evlendim ilk günler bana ben seni istememiştim dedi neymiş arkadaşının kızını alcakmış eşime her zaman bana eşimin eski sevgililerinden bahsetti sırf beni kızdırıp eşimle kavga edeyim diye sanırım eşim bana hep boşver cahildir derdi ama insandada bir dayanma noktası var en sonunda patlıyorsun benim kayınvalde pazardan anneme aldığım yarım kilo zeytinin bile lafını etti ki ben çalışıyorum paramı annemlere yediriyomuşum diye her yerde anlattı ah ah daha neler neler anlayış yoksa olmuyor sen ne yaparsan yap olmuyor

Mesajımın en başında da yazdığım gibi eğer yaşadıkları sadece bunlardan ibaretse bence eşinin annesi hak etmiş bunları.
Sizin yaşadıklarınız farklı siz aynı evde yaşamıssınız ki bu zaten ağır bir külfet. Kim karışabilir ki sizin annenize ne aldığınıza almadığınıza. Çalışmıyor olsanızda kayınvalideniz karışamaz. Sizi anlıyorum yani.

Gerçi kendim için düşünürsem ben her ne olursa olsun bir büyüğe bunu yapamam. Bırak kayınvalideyi yedi kat yabancıya bile yapmam. Rahatsızlık duyduğumu belli ederim, surat asarım belki ama kapıları çarpıp git başımdan diyemem demem.

Peki Annesinin bu davranislarina karsilik esin ne yapiyor?

Hayir Anne karim bana baski falan kurmuyor, nerden cikariyorsun böyle seyler, karsima aramizdaki sorunlari kendimiz hallederiz, Kavgada ederiz barisirizda biz kari kocayiz, kamera koymak ne demek diyemiyormu?

Kayinvalidenin bunlara tesebbüs etmesinin sebebi esindir güzelim, esin tavrini koymali, Annesine dur demeli.
Evlilignize bu denli burnunu sokmasina izin vermemeli:umursamaz:

Emin degilim ama esinin Annesine senden aglastigi Annesine seni sikayet bile ettigi az cok belli birsey....yani bir bakima eline bir koz verilmis sanki kayinvalidenin, bu kozuda esin verdi gibi.benneyaptımki

Sen kaynanani birak esinin kulaklarini cek güzelim, bu olayin buraya gelmesine sebeb odur cünkü

anlamazlar canım benimde başımda bir tane var. ne kadar iyi olursan ol kötüsündür onlar için. düğünümüzden sonra annesi önümüze bir yemek koymadı hatta eşimle tartıştılar bizde evimize gittik sonra kandil akşamı olmaz dedim zorla götürdüğümde annesi küfürlü konuşarak eşimi kovdu. v.s. v.s bundan daha beter şeylerde yaşandı tabiiki. ama gel görki şimdi ben kötüyüm. sen oğlumu benden ayırdın diyor hep kötülüyor kötülüyor. aslında ben annedir olmaz yapma boşver demiştim. ama hakediyorlar. eğer ki huzurunuzu bozmaya çalışıyorsa yeri gelince kendi anne ve babamızada karşı durmamız gerekir.

kayınvalidemi tanımadığınz için size de ben asla büyğüme saygısızlık yapmam diyen arkaşada bi şey diyemem yani benim kayınvalidem eşimn takım elbiselerini senin annen attı diyerek iftira atan biri yani eşimde çok söylüyo ama yok bi şeyi tuttrdu mu tutturur zeytniyağı kullanmayın zararlı yok yararlı deriz tutturur zararlı diye niyeymiş zeytinyağlı bulaşılkarı yıkadığında yağ zor temizleniyomuş işte insanın midesi de böyle olurmuş yağ çıkmazmış yani traji komik şeyler yani yazsam söyledği şeyleri roman olur....

hiçte özür dileme senin neler yaşadığını anlıyorum.benim 8 yılımı kabusa çevirdi kaynanam.hergünüm gözyaşı ile geçti.birkere taviz verirsen arkası hep gelir.ben yapmıştım çünkü haklı olduğum halde özür diledim yine ben kötü oldum.iftiralar,yalanlar arkası hiç kesilmedi.mesafe koy görüşme eşin görüşsün annesiyle

Eşiniz çok pasifmiş, ne demek oğlunu korumak için evde kalmalar, ortamı germek için size rahatsızlık veren sözler söylemesi ve kavgayı körüklemesi çok ayıp gerçekten. Sonuçta siz ondan küçüksünüz o büyük ve büyük gibi davranmalı, oğlu ilkokul çocuğumuda onu koruyacakmış gerçekten çok komik, benim 8 yaşında kızım var ben onun bile arkdaşlarıyla diyaloğuna karışmıyorum. Sizin annesiyle köprüleri atmanızı istemiyorsa, annesine evdeki sorunları anlatmayacaktı, annesi saçma hareketlerde bulunurken onu kırmadan önüne geçecekti, bu arada söylemeden edemeyeceğim keşke kapıları çarpmasaydınız, bunu nasıl bir psikoloji içindeyken yaptığınızı tahmin edebiliyorum, ama boşverin siz size yakışanı yapın.

o eve gelince sen de kendi anneni çağırsaydın... o da seni ezdirmemek için bekçilik yapsaydı madem.. sahipsiz değil kızım deseydi.. madem laftan anlamıyorlar..

o eve gelince sen de kendi anneni çağırsaydın... o da seni ezdirmemek için bekçilik yapsaydı madem.. sahipsiz değil kızım deseydi.. madem laftan anlamıyorlar..

benim annemlr başka şehirde sekiz saatlik mesafe var aramızda aslında onun burukluğunu da yaşıyorum gerçekten insanın ailesi gibi yokmuş yaşayınca daha iyi anlıyosun sen annenden babandan tek söz işitme başkası gelsin her sözü söylemede söz hakkı olsun....

alttan almakta anlamaya çalşmakta zor işte canım.

o yüzden en iyisi her lafına cvp vermemk çok fazla ciddiye almamk ne derse hıı olabilir doğrudur deyip bildiğini yapmak.

sen kaynananın en kötüsüne sahipsin halen oğlunun evlendiğini kabullenmek istemiyor :umursamaz:

birde acaip cahil kalmış vede çok cahil, oğlu okumuş olsada işte böyle kaynanalar insana çektiriyor sanırım birde yeni evlisin yapacak hiç birşey yok eşinde zaten ana kuzusu

hepsi genelde öyle ancak bir 15 yıl devirdikten sonra erkekler hanımdan yana oluyorlar

artık ozamana kadar çekeceksin hır hür
bol sabır dikkat et sinir hastası olmamaya
arkadaşımın biri sürekli sinir hapı kullanıyor buda kayananadan bana hediye kalan armağanı diyor tabi kaynanası ölmüşeyvahedigeldismile

Güzelim yanlis anlamada.....madem kaynananin huyunu suyunu anladin, neden söyledigi laflari ciddiye aliyorsunki?
:hulya:
Bu tip insanlarla söz duellosuna girmek en basta hata zaten. Dedigim dedik caldigim düdük zihniyetindeki bir insan ne yaparsan yap ne dersen de hicbirzaman fikrine görüsüne saygi duymaz. O yüzden en güzelimi kaale almamak.

Ayrica ben bu olayda yinede esindede kabahat buluyorum, orda suspus olacagina hem sana hemde annesine gereken müdahaleyi yapmaliydi.
Zaten en basta Annesine beni korumana gerek yok Anne esimle aramda olan sorunlara karisma, biz hallederiz demeliydi diye düsünüyorum.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…