Kaynanam benim için büyük bir ceza

hiç kimsenin kimseye mal demeye hakkı yok hele eşinin annesine

Valla güzelim görümcem bana o.. deyip kaynanam da onu onaylayınca az bile kaldı bu sözüm.Benim annem de aynısını yapsaydı lafım olmazdı ama dediğim gibi bağlarımı koparırdım lazkim.Ama çok çok çok imkansız bizde kimse bu kelimeyi düşmanına bile etmez.Kaynanam boşanan kızı için bana kızımdan beter olasın inşallah sen de bat çocuğunda batsın demiş biridir.Mal sıfatı az bile kalıyor kimse de kusura bakmasın

Son düzenleme:
yok canım senin değil,konuyu açan arkadaş öyle anlatmış ki,traji komik.ben kapıları çarptım,kaynanam gidersen git dedi,eşim sesini çıkarmadı falan yazınca,ona üzüldüm.aklıma bir hikaye geldi.
adamın biri ölmüş vasiyetinde ise şöyle demiş.
mezar taşıma eşimle annemin çekişmelerine dayanamayarak öldü yazın demiş.

Ya açıkcası bizim durumumuz da aynı ama hatalı olan yine o zavallı dediğin kişiler bence.Ağırlıklarını koyamayıp sessiz kalmaları bu sonuçları doğuruyor.İpler kopmadan keşke müdahale edilse böyle olmaz.Ama hikaye gerçekten trajikomikmiş

aslında benim bu kaynana meslelerine çok bilmiş edasıyla yorum yazmamam gerekir.
çünkü hiç kaynanam olmadı.eşim küçükken vefat etmiş.
evlenmeden önce çok isterdim benim de kayınvalidem olsun ama sizleri görünce olmadığına seviniyorum.
Ne diyeyim Allah sabır versin.

Allah rahmet eylesin canım.:Saruboceq:
Aslında iyi olunca geçinebilnce yol gösterici olur,arkadaş olur bence ama çok iyisi azınlıkta malesef.
Bazen ne yazıkki iyi insanların kaynanalığı bile kötü olabiliyor.
Hele benimkisi gibi kimseyle geçinemeyen ve cahil biriyse daha katmerli oluyor çilesi.:gitme:

ya arkadaşlar anlıyamıyorum hala anlıyamıyorum
sizin annelerinizin de gelinleri vardır
acaba onlarında anneniz öldü diye sevinmesini istermiydiniz
sizin annenizi yerden yere vuran bir kardeşiniz karısı olduğunda neler hissederdiniz
BANA BU KONUDA NE DÜŞÜNDÜKLERıNıZı ANLATIRSANIZ
o zaman diyebilirim ki işteeeeeeeeeeeeee
benim annem bir melek kocamınki şeytan diye düşünenler
kayınvalidelerle geçinemeyenlerdir
hele onu bir kendi ananız gibi görseniz
tüm sorunlar çözülür o zaman görürsünüz

haklısın arkadaşım mal demeleri konusunda
YAZDIKLARIMIN TARTIŞILMASINI ıSTıYORUM
GELıN ANNELERı
DAMAT ANNELERı
DAMATLAR ANNEYE KÖLE EDıLıYOR
AMA GELıNLER DAMAT ANNESıNE CANAVAR GıBı DAVRANIYOR
O ZAMAN KOCALARI DA SELAM VERMESıN SEYREK GıTSıN KARININ ANNESıNE YÜZ VERMESıN MAL DESıN HER TÜRLÜ HAKARETı ETSıN
DAYANABıLıRLERMı BAKALIM SıTEDE BÜTÜN BÖYLE KAYINVALıDELERE LAF SAYANLAR
MERAK EDıYORUM
HADı CEVAPLAYIN BAKIYIM VARMISINIZ KOCANIZ ANANIZA SAVAŞ AÇSIN KIZLAR BANA YAZIN

oğul iyise, gelinde iyidir
çerkez atasözü

arkadaslar bu yazısmalara cok duygusal bakıyoruz sankı. hanı vardır ya kultur olarak ezılenı hep korruruz. olaya cıft taraflı bakmak lazım. eger kayınvalıde oglumun sevdıgı kız, gelınım , oglumun esı dıye saygı duymadan herseye karısır ve rencıde ederse gelınde kayınvalıdeyı saymak zorunda degıl. vurana dıger yanagınıda uzatacaksın memlektınde maalesefkı yasamıyoruz. burada kızdıgı ıcın arkadaslar bazu kelımelerı rahatca yazıyor olabılırler. Mal kelımesıne takılmayalım, bellıkı arkadas cok sınırlenmıs ve ofkelenmıs . ıkı taraf aynı anda saygısını ve gerekırse sukunetını korumalı eger 1 taraf bunu bozuyorsa ya uzak kalacak yada o da aldıgı tavrın aynısını koyacak. maalesefkı uzak durma konusunda pek cok kısı bu ısı beceremıyor. cunku eslerımız evlendıkten sonra nerdeyse annesını emecek kadar kucuk cocuga donustulklerı ıcın ızkansızlasıyor ve evde sorunlar baslıyor. topıcı acan arakadas kayınvalıdene kapı carpmakla ıyı etmemıssın esının boyle bır kavgada senı korumasını yada ses cıkarmasını bekleme cunku asagı tukurse sakal yukarı tutukurse bıyık . sen rahat ol ıcınde ne varsa kaynananla coz ama esıne asla kavganı anlatma. problemın kımınleyse onunla coz. mesela ben artık oyle yapıyorum cok ta rahat edıyorum . tavsıye

Canim elbette böyle bir kayinvalideyi idare etmek zordur ancak kayinbaban ayagina kadar gelmisken gitmen gerekirdi. Sonucta esinin annesi birtürlü onunla anlasman gerecekecek bunun baska yolu yok. Baristiktan sonra daha az gidersin yanina ve esinle konusursun birdaha böyle durumlar oldugunda müdahale ediverir olur biter. Zaman zaman kendi annelerimizde yapabiliyor böyle seyler onlara düsman oluyor muyuz? Böyle küslük olmaz üstelik kayinvaliden sinirni nekadar da bozsa kapilari carpmani evinden kovmani hakli cikarmaz. Sonucta o bir büyük ne olursa olsun.

Ne yalan söyliyem kaynananin yaninda ben olsam bende derdim burasi oglumun evi sen git diye. Elbette ikinizin evi ama bu esinin annesini evden kovmani hakli cikarmaz.
Sen kücük olarak böyle hatalar yaparsan kaynanan neler yapmaz

Konuyu saptiriyorsunuz! Arkadas kayinvalidesi öldü diye sevinmiyor! Sadece böyle seyleri okudugum zaman iyiki annesi olmayan biriyle evlenmisim diye düsünüyorum diyor! Sunuda hicbirzaman unutma, ister öz annem olsun ister kaynanam! Eger biryerde bukadar büyük sorunlar varsa mutlaka hata iki taraflidir!!

Hicbir gelinde durduk yere kaynanasindan nefret etmez kin beslemez! Ayni sekilde kaynanalarada sormak lazim senin gelinine davrandigin gibi kizina davranilmasini istermiydin diye. Emin ol kaynanalarda onu istemezdi!

Ben herzaman yinede gelinleri alltan alma ve gerekirse araya mesafe koyup az gidip gelmesinden yanayim ama ezilen gelinlerede haksizlik yapmamak onlari anlamak lazim!

kardel sen herhalde kaynananla anlasabılıyorsunkı olaya tarafsız bakamıyorsun dıye dusunuyorum . arkadasın senın bahsettıgın gıbı yaklasımı yok. ınsanlar sınırlenınce yada ck kırılınca agzından hersey cıkabılır. ben eltıme yumurta beyınlı dıyorum dedıgım ıcın yumurta beyınlı olmuyor ama :):) bıraz relax. kızlar burada bırbırımıze rahatca herseyı anlatalım, soyleyemedıklerımızı soyleyelım dıye bulunuyorum yanılmıyoram ben mesela bekar olan arkadslarıma aklınız varsa yetımhaneden koca alın dıyorum sırnaşık şey

evet onun için yazdığım olay size traji komik geliyor kayınvalideniz olsaydı trajediden öte dramatik gelirdik:)

Kartel üyemizin zaten kendisi kayınvalide canım:)

Gelinlerine çok iyi davranan ama ne yapsa gelinlerine yaranamayan bir kayınvalide...:))))))

KENDISININ KAYINVALIDSI OLMAMISMI? :kedi: daha yenı uye oldugum ıcın yenı yenı sızlerı tanıyorum. kaydirigubbakcemile3 gelın ıyı olur kaynana kotu, gelın ktu olur kaynana ıyı olur. genelı boyle benım gordugum ...

Bu konuda ikinize de katiliyorum ...

Kadinlarin cogu eslerinin kendi ailelerine mükemmel davranmasini , saygida kusur etmemesini istiyorlarr ...

Ama kendileri ayni konuda bu kadar hassas degillerr ..

Eslerinin ailesi yokmus gibi davranabiliyorlarr ...

Kendi taraflarina cekmeye calisiyorlar eslerini ...

Sonucta siz nasil davranilmasini istiyorsaniz esinizin ailesine de aynini yapmak zorundasinizz ...

Bana tepki gösteren arkadaşlar kendi namusuna dil uzatanlara karşı-kim olursa olsun- bu kadar sakin ve ılımlı olabilirse helal olsun derim.Saygı her anneyim diye geçinip de sürekli hakaretler yağdıran kişilere duyulan bir şey mi?
Demekki siz çiçek uzatıcaksınız,kusura bakmayın valla ben o kadar ılımlı değilim

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…