Kaynanam eşime her dakika mesaj atıyor ben mi abartıyorum

Sizinle beraber yaşamak istemesi, her gün yemekte buluşmal istemesi, bir gün görüşmese duygu sömürüsü yapması sorunlu. Yoksa sadece mesaj olsa size de batmazdı.
Bende annemle çok mesajlaşır ararım ama eşim rahatsız olmaz çünkü her gün görüşmüyoruz.

sorun annesinde değil eşinizde. o bundan rahatsız olmuyor demek ki, alışmışlar.

Teşekkür ederim yorumunuz için. Tabii ki eşim bu durumdan rahatsız değil. O yüzden sınır ihlaline devam ediyorlar. Dört çocukları var, diğerlerine yapamazlar çünkü sert tepki alırlar. Tepki çekecek bir şey yaptıklarını bilmelerine rağmen sadece bizi aramaları iyi niyet ve vesvese değil aslında. Çocukluktan itibaren eşimi baba yapıp maddi manevi sırtına yük yüklemişler. Evde baba var, ev araba bağ bahçe, emekli maaşı, bahçe geliri var. Ama abisini evlendirmek, kardeşini okutmak, ablasının bebek çeyizi yapmak eşime verilmiş görev olarak. O da itiraz etmemiş. Bugün olmuş hala ev ikinci ev yaptırmak için bizden para istedi. Dolayısıyla amaç, oğlum bizi unutmasın, karısı ve çocuklarını bizim önümüze geçirmesin mantığı. Ayrıca anası ve babasını bırakın, küçük kardeşi bile sık sık arayıp ne yaptığımızı soruyor. Tabii görünüşte hal hatır sormak. On yılın sonunda aslında öyle olmadığını anlıyorum artık. Yani eş ailesine ısınamamak değil,tam tersi soğumak. Çünkü ben onları tanıdığımda annem, babam, kardeşim diye tanıtıyordum herkese. Onlarsa benim annem için x teyzen diyorlardı eşime. Ama kendilerinden bahsederken biz senin ananız babanız, bunlar kardeşin diyorlar hala. Yok yaaa! Bunlar iyi niyetli değil, sadece kurnaz geçiniyor

1.5 yıl önce ben evlendiğimde annem de tam böyleydi. Her gün arar mesaj atar yemek yedin mi nereye gittin sorardı en son anne yeter artık hergün hergün aranmaz ki ya dedim , eşim şikayetçi değildi hiçbir zaman karışmaz ama tam birşey yapıyorum arıyor merak ettim diyor her neyse ben seni ararım zaten sen sürekli arama dedim. Tamam dedi. Şimdi hergün ben ararım eşim işe gidince. Aynı operatöre sınırsız dk var. Sabah ararım öğlene kadar kapatmayız

Ay bu ne ya tövbe tövbe sevgilisi gibi sürekli mesajlaşmak.Erkek anneleri iyice cozuttu.Ben olsam eşimi bir iki uyarırım sonra alırım telefonu camdan kaynananın gözünün önünde atarım artık mesaj yazsanda gelmez diye sırıtırım ciddi olduğumu görsün.Deli deliyi görünce sopasını saklarmış yöntemi

Hayır anlamıyorum kızların annelerinin çocuğu efendi gibi davranırken sorun çıkarmazken erkek anneleri neden böyle ? Evli kızı varsa kızınada mesaj atıyor mu böyle ? Tam saykoymuş ya

Daha bir yıllık evliler bu kadar bunaltılır mı ? Düpedüz bilerek yapıyor

Kadın deli mi ne...

bence böyle durumlarda iş kesinlikle erkekte bitiyor. bir kere iletişim şeklini evlendikten sonra değil kendi kararlarını alabilen bir birey olduğunda çizmeli.
ne erkekler var belli bir yaştan sonra ailesini belli bir çizgide tutuyor ve hayatına bu denli müdahale ettirmiyor. ki olması gereken kadın-erkek farketmeden budur.
evlenene kadar ana kuzusu olmuş bir adam evlendikten sonra değişmez bence.
ve kesinlikle abartmıyorsunuz, kaç yaşında insan, bekar olsa aynı evde yaşasalar bile bu derece mıçmıçlık anlamsız.

Nasıl garip ilişkiler bunlar. Kişilerin yeterince sağlıklı olmadığını düşünüyorum.
Bende aynı apartmanda oturuyorum ve buradaki konuları şoklar içinde okuyorum.
Her şeyi geçtim, biz sahura iftara gitmek istesek ya da oturmaya, sürekli beraber olalım istesek veya eşim paso mesaj atsa falan kayınvalidem istemez. Kırılmayalım diye 2-3 kere susar falan ama. Aaaa bu ne canım sizin eviniz yok mu işiniz gücünüz yok mu deyiverir vallahi. Bunların kafası da kaldırıyor gerçekten garip.
Bende annemle mesajlaşıyorum hemde az değil baya. Ama bu kadar suyunu da çıkarmak ne bileyim.
Göbek bağı burda devreye giriyorsa demek..

Sevgilisi gibi güldüğüme bakmayın lütfen benim kv de böyle. Sahur da görüntülü arar iftarda görüntülü arar . 1 saate yakın görüşürler takmıyorum artık çünkü ne eşiniz ne kv değişmiyecek boşuna üzülmeyin

Bagimli kisilik kaynana. Kayinpeder nerede sag mi, kayinvalide ile iletisimleri nasil?
Kadinin konusabilecegi hic esi dostu da yok herhalde.
Degistiremezsiniz, degismez. Belki sizin kararli durusunuzla biraz aramalari azalir ama bitmez

ebeveyn-çocuk ilişkisi çok değişik algılanıyor. genelde çocuğundan ebeveynlik bekleyen insanlar bu şekilde abartıyor iletişimi, gözlemim ve okuduğum psikoloji makalelerinden çıkarımlarım bu.
çocuk ebeveyn olamaz, o zaten ayrılıp kendi hayatını kurma fıtratında.
bu tabi ki anne babayı yok saymak değil ama ayrı bir birey olamamak da değil.
çocuk olarak saygı-sevgi-ilgi göstermek ve destek olmak bizde ne yazık ki göbek bağını kesememek anlamına getiriliyor.

Benim kayınpederimde ilk yıllarda arayıp napıyonuz diyordu. Eşim bazen sinirlenip telefon açmîyordu . Daha sonra eşimi azarlıyordu niye açmıyorsun diye . Eşimde baba belki müsait değilim duymadım niye tepki veriyorsun aynısını sana yaparım diyordu .sonra bir iki kez ona yaptı aynısını o da bıraktı . Çok acil bir şey olurda açmazsa kızar heralde artık . Esim benim ailemin aramasından rahatsız olurdu bende esime baski yapardim onlar arayinca niye ariyolar diye . Kendilerine sıra gelince normal benim ailem arayinca anormal ne sinirler ya

Her şeyi abarttığımız gibi bu konuda da ayarsızız ülkecek işte. Bende mesajımda uyaran kısma anneyi yazdım bilerek. Çünkü biz hata yapsak dahi onların doğruyu göstermesi gerekiyor.
Dediğiniz gibi yanlış yetiştiriliyoruz. Anne babaya bağlı olmak dünyanın en normal ve gerekli durumlarından biri. Ama bağlı olmak anne eteğinden ayrılalamamak gibi nitelendiriliyor. Sanki annenin eteğinden ayrılamazsan anca o zaman bağlı olurmuşsun gibi geliyor.
Ben eşim annesine babası çok bağlı dediğimde beni bozuyorlar. Hadi canım ordan aynı binada 2 haftada 1 görüşüyorsunuz ne bağlısı diye. E biz mıç mıç değiliz en mutlu anlarımızda ilk koşacağımız kapı onlar. Ya da en mutsuz anlarımızda ağlayacağımız yer onların yanı. Sapla samanı ayırt edemiyoruz işte. Burda bile efsane mesajlar var o benim oğluşummmmm diye başlayan. Yeni nesil bile akıllanmamış.

bağlı olmakla bağımlı olmak arasındaki ince çizgide ülkece bağımlılığı seçiyoruz :)

bir de genelde eşi ile istediği iletişimi kuramamış kadınlar oğullarıyle bu derece yapışık ilişki yaşıyor.
bence anne babanın da çocuğundan bağımsız bir hayatı olabilmeli. kendini beslemeyen, hayatı sadece çocuğu olan insanların sağlıklı bireyler yetiştirebileceklerine inanmıyorum.
sevelim, bir arada olalım ama herkesin kendi özel alanı da olsun.

Bakarken çocuklarını aramayan sormayan ilgilenmeyen anne baba evlendikten sonra ne oluyorsa telefon ellerinden düşmüyor çok sinir bozucu fakat zamanla azalıyor çok sikayetlenip eşinin gözüne batma

Haksız değilsiniz kesinlikle. Mesela biz de annemle birbirimize çok düşkünüz, bir de annem yalnız yaşıyor her sabah mutlaka günaydın yazarız birbirimize veya gün içinde en az 1 kez sesini duyarım, anlık şeyleri whatsapptan yazar foto atarız ama bu sizin anlattığınız başka türlü bir şey. Mesela annem beni eşim evdeyken aramaz yani veya ne bileyim afiyet olsun diye her öğün birbirimize yazmayız. Kayinvalidem de aynı şekilde günde 1 kez konuşuruz o da çoğunlukla ben ararım. Sürekli neredesiniz, geldin mi gittin mi, oturdun mu kalktın mı çok zor. Bir de aynı apartmandasınız aynı şekilde vakitli vakitsiz de gelebilir. Başka çocuğu var mı kayinvalidenizin, onlara karşı nasıl? Acaba kadın telefon bağımlısı falan mı? Eşiniz hiç tepki vermiyor mu?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…