Teşekkür ederim yorumunuz için. Tabii ki eşim bu durumdan rahatsız değil. O yüzden sınır ihlaline devam ediyorlar. Dört çocukları var, diğerlerine yapamazlar çünkü sert tepki alırlar. Tepki çekecek bir şey yaptıklarını bilmelerine rağmen sadece bizi aramaları iyi niyet ve vesvese değil aslında. Çocukluktan itibaren eşimi baba yapıp maddi manevi sırtına yük yüklemişler. Evde baba var, ev araba bağ bahçe, emekli maaşı, bahçe geliri var. Ama abisini evlendirmek, kardeşini okutmak, ablasının bebek çeyizi yapmak eşime verilmiş görev olarak. O da itiraz etmemiş. Bugün olmuş hala ev ikinci ev yaptırmak için bizden para istedi. Dolayısıyla amaç, oğlum bizi unutmasın, karısı ve çocuklarını bizim önümüze geçirmesin mantığı. Ayrıca anası ve babasını bırakın, küçük kardeşi bile sık sık arayıp ne yaptığımızı soruyor. Tabii görünüşte hal hatır sormak. On yılın sonunda aslında öyle olmadığını anlıyorum artık. Yani eş ailesine ısınamamak değil,tam tersi soğumak. Çünkü ben onları tanıdığımda annem, babam, kardeşim diye tanıtıyordum herkese. Onlarsa benim annem için x teyzen diyorlardı eşime. Ama kendilerinden bahsederken biz senin ananız babanız, bunlar kardeşin diyorlar hala. Yok yaaa! Bunlar iyi niyetli değil, sadece kurnaz geçiniyorSizinkiler biraz daha kalabalık herhalde çoğul bahsetmişsiniz "onlar" diyerek:) bir de bence çok ısınamamissiniz eş tarafına.
Yani evde çoluğu çocuğu uyandırıp, olmadık saatlerde durduk yere panik havası yaratacak şekilde arıyorlarsa eşiniz tatlı dille müdahale edebilir duruma. Benim ailem mesela aynı şekilde zırt pırt çocuk gibi merak etse ben bir şekilde izah etmenin yolunu bulurum. Eşiniz belki de rahatsız mı değil bu durumdan acaba? Yani öyle yetiştiği için belki de normal geliyor ona ama sonuçta kendi çocukları da huzursuz oluyormuş gecenin körü çalan telefondan. Zaten kötü niyetle yapacak halleri yok belli ki vesveseli insanlar biraz. Konu sahibi üyenin durumu çok daha farklı yeni evliler ve kadın sadece mesaj atıyor sizinkinde maaile yaldir yaldir arıyorlarmis. Eşinizin artık bir yetişkin olduğunu bu kadar merak etmelerinin normal olmadığını izah etmesi lazım
Kızlar hayırlı ramazanlar öncelikle derdin bu mu diyebilirsiniz ama çok can sıkmaya başladı artık. Kv. Le aynı binadayız sahuru iftarı birlikte yapmak ister normal zamanda da birlikte yiyelim ister hatta hep keşke birlikte yaşasak der. Ve sürekli nerdeyiz napıyoruz bilmek ister sorar. Eşimde annesine hep güzelce cevaplar verir her zaman yemeğe gitmiyoruz oraya ama bu seferde sürekli eşime mesaj atar yemek zamanı afiyet olsun oğlum sahurda hayırlı sahurlar oğlum sabah kalkar her gün günaydın bilmem ne ben bile eşime bu kadar yazmıyorum abartıyorsunuz diyebilirsiniz ama bunlar belli birikimlerin taşması. Çünkü evlendiğimizden beri bir gün görmesin zaten sen anneni unuttun sen anneni sevmiyorsun bilmem ne bir yere gitsek rahat 5 6 kere mesaj atar napıyorsunız ne zaman dönersiniz falan normal mi ben mi abartıyorum her gün her saat nerdeyiz napıypruz sorar iyice bunaldim
yok be o çok zalımdıTam Yaprak Dökümü dizisindeki Cevriye Hanım. Allah sabır versin.
Daha bir yıllık evliler bu kadar bunaltılır mı ? Düpedüz bilerek yapıyorBen böyle durumlarda üzülüyorum yaşlılara siz nasıl böyle bileniyorsnuz anlamıyorum. Yani adı kaynana olunca hemen batıyor herhalde. Daha 1 yıllık evliymişsiniz kadıncagiz belki yalnız, belki oğluna çok düşkündü evlenmesine alışamıyor ne bileyim arayıp fitne fesatlık yapmıyormus ki hayırlı sahurlar oğlum diyormuş. Cevap veren oğlu, demek ki o bunalmiyor annesinden. İnsan annesinden bunalmaz zaten ayıptır günahtır. E artık eşinizin anası sizin de ananız olduğuna göre sana da hayırlı sahurlar annecim deyiverin kadına ne olacak? Hepimiz yaşlanicaz ne olacağımız belli değil biraz hoşgörülü olun şu hayatta
Kadın deli mi ne...Kızlar hayırlı ramazanlar öncelikle derdin bu mu diyebilirsiniz ama çok can sıkmaya başladı artık. Kv. Le aynı binadayız sahuru iftarı birlikte yapmak ister normal zamanda da birlikte yiyelim ister hatta hep keşke birlikte yaşasak der. Ve sürekli nerdeyiz napıyoruz bilmek ister sorar. Eşimde annesine hep güzelce cevaplar verir her zaman yemeğe gitmiyoruz oraya ama bu seferde sürekli eşime mesaj atar yemek zamanı afiyet olsun oğlum sahurda hayırlı sahurlar oğlum sabah kalkar her gün günaydın bilmem ne ben bile eşime bu kadar yazmıyorum abartıyorsunuz diyebilirsiniz ama bunlar belli birikimlerin taşması. Çünkü evlendiğimizden beri bir gün görmesin zaten sen anneni unuttun sen anneni sevmiyorsun bilmem ne bir yere gitsek rahat 5 6 kere mesaj atar napıyorsunız ne zaman dönersiniz falan normal mi ben mi abartıyorum her gün her saat nerdeyiz napıypruz sorar iyice bunaldim
Nasıl garip ilişkiler bunlar. Kişilerin yeterince sağlıklı olmadığını düşünüyorum.
Bende aynı apartmanda oturuyorum ve buradaki konuları şoklar içinde okuyorum.
Her şeyi geçtim, biz sahura iftara gitmek istesek ya da oturmaya, sürekli beraber olalım istesek veya eşim paso mesaj atsa falan kayınvalidem istemez. Kırılmayalım diye 2-3 kere susar falan ama. Aaaa bu ne canım sizin eviniz yok mu işiniz gücünüz yok mu deyiverir vallahi. Bunların kafası da kaldırıyor gerçekten garip.
Bende annemle mesajlaşıyorum hemde az değil baya. Ama bu kadar suyunu da çıkarmak ne bileyim.
Göbek bağı burda devreye giriyorsa demek..
ebeveyn-çocuk ilişkisi çok değişik algılanıyor. genelde çocuğundan ebeveynlik bekleyen insanlar bu şekilde abartıyor iletişimi, gözlemim ve okuduğum psikoloji makalelerinden çıkarımlarım bu.
çocuk ebeveyn olamaz, o zaten ayrılıp kendi hayatını kurma fıtratında.
bu tabi ki anne babayı yok saymak değil ama ayrı bir birey olamamak da değil.
çocuk olarak saygı-sevgi-ilgi göstermek ve destek olmak bizde ne yazık ki göbek bağını kesememek anlamına getiriliyor.
Her şeyi abarttığımız gibi bu konuda da ayarsızız ülkecek işte.Bende mesajımda uyaran kısma anneyi yazdım bilerek. Çünkü biz hata yapsak dahi onların doğruyu göstermesi gerekiyor.
Dediğiniz gibi yanlış yetiştiriliyoruz. Anne babaya bağlı olmak dünyanın en normal ve gerekli durumlarından biri. Ama bağlı olmak anne eteğinden ayrılalamamak gibi nitelendiriliyor. Sanki annenin eteğinden ayrılamazsan anca o zaman bağlı olurmuşsun gibi geliyor.
Ben eşim annesine babası çok bağlı dediğimde beni bozuyorlar. Hadi canım ordan aynı binada 2 haftada 1 görüşüyorsunuz ne bağlısı diye. E biz mıç mıç değiliz en mutlu anlarımızda ilk koşacağımız kapı onlar. Ya da en mutsuz anlarımızda ağlayacağımız yer onların yanı. Sapla samanı ayırt edemiyoruz işte. Burda bile efsane mesajlar var o benim oğluşummmmm diye başlayan. Yeni nesil bile akıllanmamış.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?