Kaynanam hastanede tek kaldı...

Yaa zaten gidemem diyorsun da neden soruyorsun şaka mısın acaba dalga mı geçiyorsun? alt komşu neden baksın? yine bana onu bunu yaptılara bağlamışsın kadın kapına geldi suçu da yokken özür diledi böyle olmasın dedi de ne oldu onların verdiği evde oturduğunuz halde kapıdan sokmayıp bir de kaynana üstüne yürümüş gibi eşini saldın üstüne!

eşinde para yok diye evine erzak almış eşin para alınca geri gönderdin sözde tabi; iftara çağırdı yemekleri beğenmedin, hava atacaksın diye eşinin 3 kuruş tazminatıyla yine sözde; her et yemeğini görgüsüz gibi yaptın havan kimeyse!

hiç yok dededen kaldın yok falan demeyin o evi babası vermiş size dededen toruna miras kalmaz baba hayattayken çalışmıyorsun bir işe yaramıyorsun oturduğun yerden burada atıp tutuyorsun onlar kapıya koysa dışardasın ve hala burnun havada hastanede olan kadına gitmem diyorsun Allah vicdan versin! durumun o kadar vahim ki çocuk bile yapamıyorsum düşman başına!

Amana gitme valla kadın seninle kalacağıja yalnızlığı tercih eder gitmeyeceksin de ee konu neden canın mı sıkıldı bugün işsizlikten yine!!
Aman tuzaga dusme amac sinirlendirip muneye banlattirip kis kis gulmek gel biz bizim salonda eğleşelim arkadasim :KK76:

klişe olacak ama bir gün sen de yaşlanacaksın inşallah kimseye muhtaç olmazsın ama genç yaşta bile muhtaç duruma düşebilirsin. gitmek istemiyorsun anladığım kadarıyla sevmiyorsun da.insanın eşinin ailesiyle bir mesafesi olabilir ama iyi günde hele hele kötü günde o aileye desteğini esirgememeli gelin ya da damat fark etmez. hiçbir şey için olmasa bile Allah rızası için yapabilirsin. duasını almak için benim bile refakatçi olasım geldi. yılda 2 güncük, bir hastaya yoldaşlık etmek bu kadar zor olmamalı. ki bu hasta, eşinizin anneciği.üzüldüm kadına.Allah şifa versin.

Ehehe ben diyorum ayol düşünerek açıyor. Kohlberg'in Ahlaki İkilemleri.

Ben de sen yazınca acaba mı demiştim ama hep mi cevabı net olmayan sorunlar olur...
Kadının ihtiyacı var gitmesi doğru olan,
Ama öte yandan bunu yapsa samimi degil,
İsteyerek yapmadığı iyilik Ona kalsın...

E yaptı diyelim hala deşiyor, daha hamile degil belki hiç olmayacak ama doğumunun hesabını bile yapıyor.

Ne desek tersini söyleyip kendini haklı sanacak zaten. Garip gerçekten :)

Gidip suratınızı asacaksanız hiç gitmeyin...
Yahut gidin aranızda ne oldu bilmiyorum ama belki bu vesile ile sizin Hakkınızda ki düşünceleri degişir, size daha farklı yaklaşımı olabilir...
Hadi onu da gectim Allah (c. C.) İn rızası için eşinizin hatırı için kalın olmaz mı?

Ben de sen yazınca acaba mı demiştim ama hep mi cevabı net olmayan sorunlar olur...

E yaptı diyelim hala deşiyor, daha hamile degil belki hiç olmayacak ama doğumunun hesabını bile yapıyor.

tereliye Kohlberg'in Ahlak Gelişimi Kuramı'na göre aile ilişkilerindeki ahlaki gelişim düzeyini inceleyen bir tez bile yazıyor olabilir yoğun şüphelerim var hahsjsjs.

Annem yullar once hastanede kaldi bir sure. Annem haric 3 hasta kadin daha vardi. Hepsinin de yanina erkek cocuklari falan geliyordu. Hemsireler bes on dakika sonra cikariyorlardi. Bilmiyorum kadin yakinlari yok muydu? Annem de dahil hepsine ben baktim o hastalarin. Yemeklerini yedirdim sirayla, sirayla tuvalete goturdum. Bir tanesi hic Turkce bilmiyordu bile. Komsulari hastaneye birakip gitmis. Kimsesizmis. Surekli agliyordu kadin. Hep yaninda oldum kadinin. Teselli etmeye calistim. Biz taburcu olduk o kadin kaldi. Aklim fikrim hep onda kaldi. Hic rahatsiz olmadim onlara bakmaktan. Aksine mutlu oldum. Ama soyle de birsey var ki insan tanimadigi birine daha rahat bakiyor. Ayni sekilde her cefayi cektiren kaynanaya bakabilir mi insan? Hayir bakamaz. Belki sadece Allah rizasi icin bakarsin. Siz de Allah rizasi icin gidin bakin lutfen.

Çoluğun çocuğun veya başka bir engelin yoksa git hayrına bak, sevap kazan. Belki aranız daha iyi olur bundan sonra. Çok kinci olmamak lazım. İyi gelin kötü gelin gibi ufak hesaplara da girme. Sana sonrasında minnet duymasını da bekleme. Allah rızası için yap.:KK51:

Kadının rahmi alınacakmış, hiç mi üzülmüyorsunuz? Kadın hasta, bir ameliyata girecek farkında mısınız? Oraya gitmeyin istemiyorsanız ama hala bana yapılanlar deyip ağlanmayın. Bırakın geçmişi artık.
Zaten kararınızı vermişsiniz madem ne diye konu açıyorsunuz? Kadının vu halinden zevk bile alıyor olabilirsiniz. Siz de o potansiyel var.

Br tez ileri sürüyor,sonra kendi çürütüyor,ama ben eminim, bu nefretten büyük bir aşk doğacak:D

Gidip suratınızı asacaksanız hiç gitmeyin...
Yahut gidin aranızda ne oldu bilmiyorum ama belki bu vesile ile sizin Hakkınızda ki düşünceleri degişir, size daha farklı yaklaşımı olabilir...
Hadi onu da gectim Allah (c. C.) İn rızası için eşinizin hatırı için kalın olmaz mı?
Eşimin böyle bir isteği olsa seve seve kalırım ki yok.Niyetim sadece Allah rızası için olsa tabiki giderim ama niyetimi yaşadığım şeyler bozuyor gün gelir yaptığım iyilik benim canımı sıkan diye korkuyorum.

Günün birinde ben ona hastanede baktım Hayın kaynana bana şunu etti bunu etti diye vahlanacaksanız gitmeyin. Başına kakacaksanız gitmeyin. Aman yoluma çıkar netsem diye gitmeyin. Türlü hesaplar yapıp ama Allah rızası için gideceğim diyorsanız gitmeyin. En nefret ettiğim şeydir yaptıklarının sayılıp sayılıp karşıdakinin suçlanması ve ama olsun Allah rızası için yaptım denmesi.
Kısacası ne gidin ne de karşıdakinde minnet oluşturun. Kırk yıl ödeyemez sonra.

Back
X