Kaynanam hastanede tek kaldı...

Ahah .tereliyenin konuları çok zevkli .D. canım sıkılınca gelip kadını okuyorum büyük hobim oldu .D. çok ilginç bır kadınsın.)

terapi gibi dimi, geceden beri moralim bozuktu yarım saat okudum kafam dağıldı. :D devam et tereliye takipteyiz.

Bak canım,en güzel günlerim deyip duruyorsun,söz,nişan,düğün,3 gün hepi topu.Güzel günlerini çoğaltki, denizdeki tuz gibi belirsiz olsun kötü anılar,kaşıktaki tuz gibi acı olmasın
Demek ki çoğalmayacakmış benim güzel günlerim onlarmış neden görümcem doğmuş diye aylarca kaynanamdan baskı göreyim gidin görün diye bir değil iki değil defalarca yaptı bunu neden çünkü kızı ağlamış biz bu kadar mı kötüyüz diye evet bu kadar kötüler benim bir gitmemem aylarca huzursuzluk sebebi olduysa evet bu kadar kötüler

İstemsizce çok güldüm , Emin’im bir sürü gelin adayının düşündüklerini sen açıkça dile getiriyorsun, ben olsam demiyorum çünkü cadı gelinimizin yanında 1 hafta boyunca o pis Hastahane de kalmıştım , allah nasip ederse kaynanamı da annem gibi görmek isterdim ki onun yanında hayli hayli kalırdım insanlık ölmemelin
Evet birsürü gelin adayının düşündüklerini açıkça söylüyorum doğru tespit...Ben evliliğe 0 önyargıyla adım atmış biriyim anlam veremezdim bu tür yaşanılan şeylere ama içine girince anlıyor insan

Bu kadar sert ve keskin olmayın. Daha önceki konularınızı bilmiyorum. Neye bu kadar kırgınsınız bilmiyorum ama 1 lira yardım ederse evlilik biter demeniz bana göre çok sert ve haksız bir tutum. Bakın ben kv ile bayram dahil görüşmeyen biri olarak yazıyorum, ondan önce ölürsem cenazeme dahi gelmesini istemem düşünün. Ama yine de eşimin ne verdiğine karışırım ne ettiği yardıma ne ilişkilerine. Böyle bir şeye ne hakkım var ne haddim. Benim onunla ilişkim başka, onların ana oğul iliskisi başka. Ninayetinde doğurmuş büyütmüş et tırnaklar. Inançlı bir insan olduğunuzu söylüyorsunuz, dinimizde anne hakkı çok büyük. Onlar zaten yapmadıklarının yada yaptıklarının hesabını verecekler. Bırakın eşiniz ihtiyaçları oldugu zaman görevini yapsın.
Görevi para içinde yüzen insanların üstelik işi yokken telefonuna kontür yüklemek değil gitsin görsün buna birşey demem ama maddi ihtiyaçlarına aç gözlülüklerinede göz yumamam

Komiksin Cınım ya...
Senin eşin asgari ücret alıyor zaten yaş 20 lerde, evde emeği var, ailesine para yedirmiş dediğin zaman ne zaman? Oturduğu evin, yaşadığı yerin hakkını vermiş, masraf paylaşmış diye bakman lazım...
Bir de annesini eleştiriyorsun hiç evde eşin 3 ay boş oturmamış diye.. hangi kafayı yaşıyorsun?! Oturmamalı zaten. Kazık kadar, sağlıklı bir erkeğin çalışmayıp tazminat yemesi normal degil ki..kayınvalideye bunun için teşekkür etmeniz lazım.
once bu kafadan çıkın. Yada çıkmayın. Bu kafayla devam edin. Adam rahata alışsın,iyice tembelliğe versin, sonra da size ili kaşık yemek vermediler diye ağlarsınız.

Valla herkesin dert ettikleri degil bunlar. Benim en kucuk teyzem bildiginiz raporlu sinir hastasi oldu aynen sizin gibiydi, 30 sene konustu evlenirken soyle yapti kaynanam boyle yapti kaynanam diye. 6 ay hastanede yatti takintidan yine duzelemedi. Sonunuz ayni olmasin zira gecmis gitmis gun icin bu kadar dert edilmez

Ben bile ezberledim,

Kocam diger elime ceyrek yapti(?) diye ailesi kavga etti,

Kınama cerez almadilar,

Teyzesi dugunden once bizi ayirmaya calisti ,

Kaynanam bir aksam biz corba icerken camı tıklattı ,çorbam sogudu falan falan...

Bunlar ilk aklima gelenler.

Hep aynı şeyler .

Yazık günah,açsa kitap okusa,el işi örgü falan ögrense de aynı şeyler etrafinda dönüp durmasa diyecegim ama ı ıhh , hanımefendi böyle yaşamaktan keyif alıyor,böyle mutlu oluyor ben buna inandım artık.

Komiksin Cınım ya...
Senin eşin asgari ücret alıyor zaten yaş 20 lerde, evde emeği var, ailesine para yedirmiş dediğin zaman ne zaman? Oturduğu evin, yaşadığı yerin hakkını vermiş, masraf paylaşmış diye bakman lazım...
Bir de annesini eleştiriyorsun hiç evde eşin 3 ay boş oturmamış diye.. hangi kafayı yaşıyorsun?! Oturmamalı zaten. Kazık kadar, sağlıklı bir erkeğin çalışmayıp tazminat yemesi normal degil ki..kayınvalideye bunun için teşekkür etmeniz lazım.
once bu kafadan çıkın. Yada çıkmayın. Bu kafayla devam edin. Adam rahata alışsın,iyice tembelliğe versin, sonra da size ili kaşık yemek vermediler diye ağlarsınız.
Eşim şuan 32 yaşında meslek lisesinde okumuş taaa o dönemden beri çalışıyormuş başka işlerde yapmış kendi diyor sigara paramı ayırıp paramın çoğunu anneme yollardım diye ben demiyorum bunu ben sorgulamadım çoğunlukla şehir dışında yaşamış çalıştığı yerler ihtiyaçlarını karşılamış bu durumları bilerek konuşuyorum.
Evet kaynanama büyük saygı duyuyorum çünkü o biliyordu oğlunun 2-3 sene çalışıp işinden ayrılıp dönem dönem yattığını bunu bilerek beni buldu gerçekten çok iyi bir insan hakkını ödeyemem

Ben bile ezberledim,

Kınama cerez almadilar,

Kaynanam bir aksam biz corba icerken camı tıklattı ,çorbam sogudu falan falan...

Hep aynı şeyler .

Yazık günah,açsa kitap okusa,el işi örgü falan ögrense de aynı şeyler etrafinda dönüp durmasa diyecegim ama ı ıhh , hanımefendi böyle yaşamaktan keyif alıyor,böyle mutlu oluyor ben buna inandım artık.
Kocam diğer elime çeyrek yaptı diye ailesi onu reddetti,kınada değil nişanda çerez almadılar ki biz sadece bunu istemiştik,bizi ayırmaya çalışan kişi annesinin teyzesi teyzesi değil maşallah gerçekten çok iyi anlamışsınız konularımı yeniden bir okuyun

Ben bile ezberledim,

Kınama cerez almadilar,

Hep aynı şeyler .

Aman hepsi de manasiz konular
Calisan biri olsaydi bunlarin hepsini kendiliginden halletmis olacakti.

Kim sizi kimden ayiriyor ki,alt konus teyzeyle elti misiniz?
Görümcemle eşini bizden ayırıyorlar,alt komşum kaynanamın kankisi bizden daha çok ev sahibi kaynanam bahçeden bile onun bahçesi diye bahseder ve Görümcem abla gibi bilir dertleri o bana gelsin ben ona gideyim sanki buna mecburum sanki melek ben şeytan

Doğru söylüyorsun,herkes yaşıyor bir şeyler,affetmeye unutmaya da zorlamadım kendimi,belki biraz mizahi yaklaştım,kurnazlık gayretlerini komik buldum,gülümseyerek izledim.Arada görüşürüm,güler konuşuruz,kalan ömrümüzü de onlara mı feda edelim:KK51:
Valla ben de gorusmuyorum kv ile kp ile ve de gorumce ile. Zorunlu degilim. Herkes kendi ailesiyle gorussun diyorum her firsatta. Oyle kuru kuruya ac sefillik ile dik durulmuyor, cebinde paran olunca kendi evinde de oturabiliyorsun,kinanda avcunun icine istersen besibiyerde de yapabiliyorsun, evine mantolama da, kinana cerez de alabiliyorsun, seni istemezse kaynana “sana soran yok biz evleniyoruz” da diyebiliyorsun. Hepsi uzaktan yakindan ekonomik ozgurlukle alakali. Ekonomik ozgurlugu olan kadin zaten fasafisoyla ugrasacak zamani bulamiyor, vaktini kuaforde alisveriste gecirip kafa dagitabiliyor, iki kitap okuyor dunyasi degisiyor. Hepsi bir sekilde ekonomik ozgurlukle alakali

Valla ben de gorusmuyorum kv ile kp ile ve de gorumce ile. Zorunlu degilim. Herkes kendi ailesiyle gorussun diyorum her firsatta. Oyle kuru kuruya ac sefillik ile dik durulmuyor, cebinde paran olunca kendi evinde de oturabiliyorsun,kinanda avcunun icine istersen besibiyerde de yapabiliyorsun, evine mantolama da, kinana cerez de alabiliyorsun, seni istemezse kaynana “sana soran yok biz evleniyoruz” da diyebiliyorsun. Hepsi uzaktan yakindan ekonomik ozgurlukle alakali. Ekonomik ozgurlugu olan kadin zaten fasafisoyla ugrasacak zamani bulamiyor, vaktini kuaforde alisveriste gecirip kafa dagitabiliyor, iki kitap okuyor dunyasi degisiyor. Hepsi bir sekilde ekonomik ozgurlukle alakali
Dark valla sabrina hayran kaldım :D

Görümcemle eşini bizden ayırıyorlar,alt komşum kaynanamın kankisi bizden daha çok ev sahibi kaynanam bahçeden bile onun bahçesi diye bahseder ve Görümcem abla gibi bilir dertleri o bana gelsin ben ona gideyim sanki buna mecburum sanki melek ben şeytan
Gorumce kvnizin kizi,elbette onun yeri baska olur. Kaldi ki bu esinizin sorunu,sizi hic ilgilendirmemeli. İlgilenirseniz boyle hasta olursunuz. Alt komsuyu seven gider,sizi seven de size gelir. Basit seylerle ilgilenirseniz basit olursunuz aman dikkat

Bu evde oturmak eşimin seçimi benim değil elime çeyreği yapanda onlar değil eşim nişan çerezi diyorum hala kına diye tutturmuşsunuz gerçekten size laf anlatamam ben.

Benim elime yapılan çeyreği eşim yaptı,nişan çerezler biz aldık diğer konularımın çalışıp çalışmamla ne alakası var
Alakasi var elbette. Bakin ben meslek sahibi bir kadinim, evlenirken kimseden icazet almadim. Ben evleniyorum dedim. Esim tek basina dugun yapti. İkimiz basbasaydik. Nasil oldu,ikimiz de calisan sosyal bireyler oldugumuz icin oldu. Kaynanam isterse cumle alemle kanki olsun, ilgilenecek vaktim olmadi. Calisiyordum. Altinimi gittim begendim parasini odedim,esime ihtiyacim yoktu. Maasimi cebime koydum harcadim, totosu yiyen agzini acsaydi,acamadi,neden? Calisan kadindim.

Gorumce kvnizin kizi,elbette onun yeri baska olur. Kaldi ki bu esinizin sorunu,sizi hic ilgilendirmemeli. İlgilenirseniz boyle hasta olursunuz. Alt komsuyu seven gider,sizi seven de size gelir. Basit seylerle ilgilenirseniz basit olursunuz aman dikkat
Enişteleride elin oğlu bende elin kızıyım hani desen dört dörtlük adam böyle birşey yok görümcem kaç sene nişanlı kalmış kaynanam nasıl anlatır ailesinin onun onları ne kadar üzdüklerini ben onlara hiçbirşey yapmadım sadece uzak durdum onlarla kavga edip ağlatan mı kıymetli oluyor

Bu evde oturmak eşimin seçimi benim değil elime çeyreği yapanda onlar değil eşim nişan çerezi diyorum hala kına diye tutturmuşsunuz gerçekten size laf anlatamam ben.
Valla bunlari ben uydurmadim,sizin konularinizda okuduklarim hepsi. Laf anlatmak zorunda degilsiniz,sadece sohbet ediyoruz karsilikli zaten

Back
X