kaynanam her gün oğlunu arıyor

arkadaşlar hepiniz çok iyi çok anlayışlı annelersiniz sinirlenmekte de haklısınız. keşke herkes sizin gibi olabilse, oğlunun mutluluğunu istese. ama malumumuz her anne melek gibi davranmıyor,
bütün kayınvalideler madem oğullarını çok sevip düşünüyorlar neden her gün burda bi arkadaşımız kayınvalidesi yüzünden boşanıyor.
bu hassasiyeti olan arkadaşlarımız var,
yoksa kim ne diyebilir anneni oğlunu/kızını merak etmesine.

yüzde binbeşyüz katılıyorum:70:

Son düzenleme:
kayinvalideyle zaman zaman surtusup.sinir krizleri geciren,gozume gorunen herseyi kirip parcalamak isteyen ben;son bi kac konudur hep kayinvalidelerden yanayim.
biz gelinler bazen fazla abartiyoruz galiba!
size zarari dokunmadigi surece arasa ne olur ki?
sizi aramiyor sonucta
uzaginda oldugunuz icin yuzunu de oyle cok fazla gormuyormussunuz
ne var bunda?

Çocuğunuz olsaydı anlardınız belki de.
Siz anneniz için de mi böyle düşünüyorsunuz.
Emin olun anneniz her sabah çocuklarım mutlu mu diye kalkıyordur
Ve gece uyumadan önce son kez sizi geçiriyordur aklından.
Çocuklarım aklıma geldikçe burnumun direği sızlar.
Bütün dileklerim çocuklarım mutluluğu üzerinedir.
Ve her gün Onları bana verdiği için Allaha şükreder, onları her türlü kötülükten koruması için dualar ederim.
Evlat başka birşey.
Ve bir anenin evladını aramasında artniyet aranıyorsa eğer
o insanın vicdanından şüphe duyuyorum.

ya siz neden bahsediyorsunuz
yuvamı yıkmaya çalıştı kadın!!!!!!!!!!!!!!!!! eli telefonda sürekli zaten, telefonu bıraksa başka işler yaptı, benim annemi üzdü beni şikayet etti , hiçbişey yapmadıgımız halde, bir sürü iş karıştırdı, eşimide bunalttı her gun arıyordu, aranmak istiyordu, aynı gun konuşsan bile akşama bi daha arıyordu, yetmezzz önce böyle değilmiş eşim söylüyor evlendikten sonra böyle oldu iyice, derdi benimleydi zaten benide her gün arıyordu,devamlı arıyordu zaten bu kaynana değilmi şimdii???? doğru yapmış değilmiii siz kaynanalar savunsanıza hadi.

annedir birde farklı şehirlerdesiniz bence abest bi durum yok ,bizimkisi aynı şehirde olduğumuz halde hergün arar hatta atıyorum kaynıma kızmıştır eltime kızmıştır direk eşimi arar anlatır bende hiç ilgilenmem,sormam bile ne var diye kendi ilişkileri ben annemle farklı şehirdeyim ve hergün belki 1,2saat telde konuşuyoruz bana eşim böyle dese hergün görüşüyorsunuz aramasını kızıyorum diye şahsen bende eşime çok kızarım üzülürüm hatta ortalığı karıştırırım.

kadının niye ben beyniini sulandırıyım ne terbiyesizce birşey yazıyorsunuz.
ben kin dolu falan değilim, yaptıkları zaten ortada. sen nerden bilebilirsin de böyle baştan hükümlü laflar edebilirsin.
allah ta senin eşine sabırversin
işin aslını doğrusunu bilmeden bu şekilde konuşabiliyorsan bir insan hakkında allahta senin eşine yakınlarına sabır versin.

Valla eşimin annesinin araması beni asla rahatsız etmiyor gidelim diye bile ben teklif ediyorum. İçin kin dolu oku bi yazdıklarını terbiyesizlik senin yaptıkların iki saniye susta yazdıklarına bi bak bence çok bile çok yanılır çok konuşanda hayatında çuvallar huzurlu bi yuvam var bunuda eşime ve ailesine saygı duymakla elde ettim . Sen gibilerini benim evlatlarımdan Rabbim uzak tutsun

Son düzenleme:
Biz kaynanamla karsilikli oturuyoruz. Ve her aksam gorusuyoruz buna ragmen hergin bir kac kere konusuyorlar. Ama ben bunda herhangi bir sakinca gormiyorum. Annedir o da evladidir. Elbette konusacak biseyleri olabilir.

ya siz neden bahsediyorsunuz
yuvamı yıkmaya çalıştı kadın!!!!!!!!!!!!!!!!! eli telefonda sürekli zaten, telefonu bıraksa başka işler yaptı, benim annemi üzdü beni şikayet etti , hiçbişey yapmadıgımız halde, bir sürü iş karıştırdı, eşimide bunalttı her gun arıyordu, aranmak istiyordu, aynı gun konuşsan bile akşama bi daha arıyordu, yetmezzz önce böyle değilmiş eşim söylüyor evlendikten sonra böyle oldu iyice, derdi benimleydi zaten benide her gün arıyordu,devamlı arıyordu zaten bu kaynana değilmi şimdii???? doğru yapmış değilmiii siz kaynanalar savunsanıza hadi.

konu sahibi senmisin her şeye atlıyosun senin gibisde anca şikayet edilir napsın kadın başedemeyince yetiştirene şikayet etmiştir

Valla eşimin annesinin araması beni asla rahatsız etmiyor gidelim diye bile ben teklif ediyorum. İçin kin dolu oku bi yazdıklarını terbiyesizlik senin yaptıkların iki saniye susta yazdıklarına bi bak bence çok bile çok yanılır çok konuşanda hayatında çuvallar huzurlu bi yuvam var bunuda eşime ve ailesine saygı duymakla elde ettim . Sen gibilerini benim evlatlarımdan Rabbim uzak tutsun

allah evlatlarınıza benim kaynanadan bi tane versin de o zaman konuşun böyle,
kınamayın bilip bilmeden kınamayın
terbiyesizliği seninle tartışamıcam.
çok konuşan ben değil sensin arkadaşım
büyük konuşma.
ayrıca ben hiçbi zaman saygısızlık yapmadım ailesinede, onlar bana saygısızlık yaptı hemde haddinden fazla, yaşadığımızı biz biliriz, sen bilip bilmeden bana yuklenemezsin!!!Bilip bilmeden benim kişiliğim hakkında atıp tutamazsınız.

Arkadaşım başka bir konuda kayınvalidenin pisliğinden dert yanıyorsun..

Evinde yemek yiyemiyorsun,miden bulanıyor..

Hatta bu yüzden çocuk yapmakta kararsızsın..

Şimdi çok aramasından şikayetçisin..

Allah aşkına söyler misin hayatını bu kadar olumsuz etkileyen bir annenin oğluna niçin tenezzül ediyorsun?

Hepimiz eşlerimizin ailesiyle sorunlar yaşıyoruz,gül bahçelerinde yaşamıyoruz biz de..

Birazcık,toplu iğne ucu kadar empati.

Demek yaşadıklarımı yaşasan,katil olup parmaklıklardan gözlerini parlatmıştın şimdiye dek..

Kk'da kaynanalar gerçekten çok nadir durumlarda savunulur,haberiniz olsun..

burası kaynana ve kaynana adayı ittifakıyla dolmuş,
oğlunuzu vermeyin siz bence geline falan, asla evlendirmeyin, aynı evde telefonda bile arayın kim ne der ki o zaman.
bu dert küçümseme olayıda ayrıca ne rahatsız edici, arkadaşı bunaltmış demekki, zaten her gun değilde 2-3 günde bir yani bari biraz fırsat verse özletse kendini demek istemiş.
bizde yeni evliydik ilk 2 gün bunlar uygunmu değilmi demedi 5 kez aradı, 3. gün konuşmadık diye ağlamalara başladı.
oğlunuz değilmi ararsınız tabi arayın
her gun her saat arayın hatta. çukura düşecektir belki. aman dikkat et oğlum dersiniz.

güzelim bu sitenin yaş ortalaması, belki de senin yaşının altındadır..

buradakiler kaynana yalakası değil, sağduyulu kadınlardır. kötü kaynanaya da hak ettiğini söylenir, senin gibi geline de..

senin için çok üzülüyorum.. bu kafayla gidersen, tazecik gelinken boşanma raddesine gelmen uzun sürmeyecek..

konu sahibi senmisin her şeye atlıyosun senin gibisde anca şikayet edilir napsın kadın başedemeyince yetiştirene şikayet etmiştir

sen niye bana atlıyosun arkadaşım ben fikrimi söledim geçtim atlayan sizsiniz üzerime.

fikrimizi söyleyemicekmiyiz atlamayın geçin , bizde geçelim.

Arkadaşım başka bir konuda kayınvalidenin pisliğinden dert yanıyorsun..

Evinde yemek yiyemiyorsun,miden bulanıyor..

Hatta bu yüzden çocuk yapmakta kararsızsın..

Şimdi çok aramasından şikayetçisin..

Allah aşkına söyler misin hayatını bu kadar olumsuz etkileyen bir annenin oğluna niçin tenezzül ediyorsun?

Hepimiz eşlerimizin ailesiyle sorunlar yaşıyoruz,gül bahçelerinde yaşamıyoruz biz de..

Birazcık,toplu iğne ucu kadar empati.

Demek yaşadıklarımı yaşasan,katil olup parmaklıklardan gözlerini parlatmıştın şimdiye dek..

Kk'da kaynanalar gerçekten çok nadir durumlarda savunulur,haberiniz olsun..

valla ya, arkadaşın gerçek bi kaynana problemi yokki, ufak tefek şeyleri dert ediyo, umarım bunları eşine ya da kaynanasına yansıtmıyodur
herkesin derdi kendine diyeceğim ama yok ya, dert değil arkadaşın açtığı konular, olsa olsa gıcık olduğu durumlar olabilir, dert olamaz bence

Esinin ailesi sana ne kadar kotu gelirse gelsin esin onlarin evladi. Kaynanan ariyorsa evladini ariyor. Sen hic annenle konusmiyor musun?
Esinin ailesiyle ne kadar kotu olursan esinlede aran o kadar kotu oluyor. Sana tavsiyem arayi duzeltmeye bak. Her hareketlerinden anlam cikarmamaya gayret et.

güzelim bu sitenin yaş ortalaması, belki de senin yaşının altındadır..

buradakiler kaynana yalakası değil, sağduyulu kadınlardır. kötü kaynanaya da hak ettiğini söylenir, senin gibi geline de..

senin için çok üzülüyorum.. bu kafayla gidersen, tazecik gelinken boşanma raddesine gelmen uzun sürmeyecek..

anlamıyorsunuz herhalde , bu benim fikrim???
siz saldırıya geçiyorsunuz.
fikrimizi söyleyemiyoruz.
arkadaşın derdini küçümsüyorsunuz benimkinide küçümsediğiniz gibi
sen kimsin ki benim için üzülüyorsun yaaa???
allah başınıza versin o zaman konuşun
bu ne biçim şey ya, siz benim ne yaşadığımı bilmiyorsunuz, bu benim fikrimdir benim tecrübemdir siz ne hakla bana saldırıyorsunuz

'Evin telefonu sabaha karşı üç buçukta çaldı. Uyku sersemi adam telefonu açtı.

Telefondaki ses annesine aitti.

Telaşlandı, korktu başlarına bir şey mi gelmişti?

Annesi 'Nasılsın oğlum iyi misin?' diye sordu.

Oğlu şaşkın bir ifadeyle 'İyiyim anne hayırdır bir şey mi oldu siz iyi
misiniz?' dedi.

Annesi 'Biz iyiyiz bir şeyimiz yok sadece sesini duymak istedim' dedi.

Oğlu da 'Anne bunun için mi aradın saat sabahın üçbuçuğu yarında
konuşabilirdik' diyince annesi de 'Rahatsız mı ettim oğlum?' dedi.
Oğlu 'Evet anne, biraz öyle oldu' diyince annesi
'30 sene önce sen de beni bu saate rahatsız etmiştin, doğum günün kutlu olsun'
diyerek telefonu kapattı.

ALINTIDIR...

süper yaaa :52:
bunu daha öncede okumuştum ama bu konuya kapak oldu :65:

ben beddua etmiyorum sen kınıyorsun kınarsan başınagelir derler. bu lafıda ben demedim.
benim karekterime laf edemezsin sen, konumu küçümsemen bana bu şekilde saygısızca davranmanı sağlayamaz.Kimin karakteri ortada burada belli oluyor zaten.
banane senin kayınvaliden de yaa ben fikrimi söylüyorum sen ne hakla bana mudahale edersin.
seni anlamak zorunda değilim.

off gerçekten Allah sabır versin eşinizede kayınvalidenizede...
Burada yazıyorsan eleştiriyede açık olacaksın kendine yandaş bulamayınca celallenme..
Bu arada evet sanane gerçekten benim kayınvalidemden...:))))
Hiç bir zaman sahip olamayacağın insanlardan sana ne! :))))

arkadaşlar hepiniz çok iyi çok anlayışlı annelersiniz sinirlenmekte de haklısınız. keşke herkes sizin gibi olabilse, oğlunun mutluluğunu istese. ama malumumuz her anne melek gibi davranmıyor,
bütün kayınvalideler madem oğullarını çok sevip düşünüyorlar neden her gün burda bi arkadaşımız kayınvalidesi yüzünden boşanıyor.
bu hassasiyeti olan arkadaşlarımız var,
yoksa kim ne diyebilir anneni oğlunu/kızını merak etmesine.

işte ortalığı karıştırmıyor huzur bozmuyorsa ne ala..kayınvalidem bi ara bunu yapıyordu arada bir...kızım yeni doğdu benim köylerine gidip gitmeyeceğimi benden habersiz kararlaştırmışlar bana evet hayır bile düşmemişti gittik mecbur.. 4/5 saat uzaklıktaki memleketime eşimin işi çıktı 1 hafta sonra da sınavlarım vardı eşim 1.5 yaşındaki kızımı annene götüreyim sen rahatça çalış dedi...1 hafta kızımdan ayrı kaldım.yazın kayınvalidemin krizi tuttu yazın ev taşımadan dolayı gidemedik kaynım ve eltim gelecek onlarla çocuğum gelecekmiş telefonda bizzat duydum şok oldum eşim balkona çıktı ben de sesizce yanına geldim ama eşim kapatamadı tabi teli beni görünce "o çocuk buraya gelecek.... ile! (kaynımın adını söylüyor)" inanamadım şok oldum sinir oldum..emir veriyor o çocuk gelecek!ben kışın annemlere yolladım ya..halbuki ben ağlarken tel de bişi olmaz annen senden iyi bakar kızım diyordu yazın ise kıskançlık krizi tuttu çocuk orya gelecek annemlerde kaldı ya!2 sene sonra eşimi işteyken arıyor bnen size burdan iş bulayım ikinize eşimde şakayla "bul "demiş tabi nasılsa bulamaz diye!
1 hafta sonra duyuyorum telefonda "kızım size burada hastanede iş buldum sen iş arıyordun ya sana masa başı rahat bir iş konuştum tanıdık profesörle tamam oldu" höyk kaldım! dondum adeta..sonra detayı öğrendim eşimle bozuştuk hatta bayağı tartıştık gitmek istemeyen eşim "gidelim"die tutturdu.."istersen boşa beni ama büyük konuşturmasın Allah ım kendin gidebilirsin! diye nokta koydum...onlara da telde" anne oğlun istemiyor yapamam diyor ben de yapamam "deim tabi kaynatam kızıyor o zaman nie görüştük biz günlerce adamlarla ...şimdi reziill olduk" diyor.."iyi de baba benim bişiden haberim yoktu oğlunuz istemiyor "dedim ama azarı yiyen ben oldum..bu olay 1 ay boyunca sinirlerimi bozmuştu.şimdi ne yalan söyleyeyim ben de gizlice konuşmasını istemiyorum artık!!!normalde akşam aradıklarında da oğlu konuşmak istemeiyor yorgunum diyor işaret ediyor "hayır diye..ben de kızıyorum eşime ayıp ya konuş anne baban onlar diye...benim gibi gelin bulmuşlar da daha ne istiyorlar oğullarından fazla konuşurum Allah var onlar da benim teli ararlar çoğunlukla..ama oğlunu yalnızken ararsa işgilleniyorum haklı olarak yaşadım çünkü 3 kere..
ha bana diyeceksiniz önceki yorumların farklı..
ama ne dedim ben "huzur bozmuyorsa arayı karıştırmıyorsa arasın...bunda rahatsız olacak bişi yok"..

en iyisi benim kaynanam galiba
yüzüme gülücükler saçar, yavvrrummm evladımm, kızım derr bende yerim
arkamdanda konustuklarını duyunca mal gibi kalırım:59: üzülürüm ağlarım:59: sona cahilliğine ver derim bırak derim sona yine bi iki laf duyarım eşime sölerim bak böle böle diye sona eşimle kavga ederiz (bugunki olduğu gbi) sona ben hamile halimle saf gibi kalırım ortada ne güzel:31: işte kaynana dediğin böyle olcak!

ama toz kondurmam kaynanama!:31:

Back
X