Ayırca fazla muhattap olmayız dediğin cadı kaynana değil en azından dediğin kişi o sevdiğin kocan olacak kişinin annesi onu bu hayata getirip büyüten kişi !!! çok kızdım size bu yorumunuzda dolayı çokkk !
Cumlemi yanlis anladiniz. Benim kaynanam ( soguk tavirlari ile ) baska bir cadi kaynanadan iyidir dedim en azindan fazla muhatttap olmayiz fazla karismayiz. Okurken dikkatli olursaniz :)
oooo :) şimdi ilk önce konu başlığına dönelim isterseniz konuda söylenenler üzerinden yorum yapıyorum ben. yoksa kimse kimseyi ezme hakkına sahip değil.ayrıca hiç bir anne soğuk olduğu için hatalı değildir sizde soğuk olun ya da soğuk olurum demeyide haketmiyor az öncede söyledim aynı şeyi bizde yapabilriz.ayrıca bir KARADENİZLİ olarak böyle bir adet yok ve olmadığına adım gibi eminimde.... hani olsada istemem ne gereği var sanki kilo kilo eti yicem ama asıl amaç şu kurbanda fakirlerde bir lokma et yesin diye senin sırf egonu yükselt diye değil... lütfen..
benimde akliam o geliyor, ben ic anadoludan gelme oldugum icin dislaniyor olabilme ihtimali varmi aceba
şakamısınız siz? ben karadenizliyim anadan babadan hemde.
Benim tanıdığım bütün karadenizliler , hadi akrabalarım diyelim, gelinlerinin gardırobunu baştan aşağıya düzerler. Kurban da keserler. Gelenek göreneklerini bilirler yani. Yalnız sizedemi kurban kesilmesi gerekiyormuş anlamadım? Bunu ben ilk defa duyuyorum.
Kusura bakmayın ama siz bana biraz aç gözlü geldiniz
Bu sizin gorusunuz. Size gore ilgi acliginda olmak acik gozlulukse acik gozluyum evet, kaynamdan ilgiye acim, haklisiniz. Bana ozel kesilsin demedim, oyle seyler varmis diye duydum, nisanli gecirecegim ilk kurban, insan azda olsa bekler dogal olarak.şakamısınız siz? ben karadenizliyim anadan babadan hemde.
Benim tanıdığım bütün karadenizliler , hadi akrabalarım diyelim, gelinlerinin gardırobunu baştan aşağıya düzerler. Kurban da keserler. Gelenek göreneklerini bilirler yani. Yalnız sizedemi kurban kesilmesi gerekiyormuş anlamadım? Bunu ben ilk defa duyuyorum.
Kusura bakmayın ama siz bana biraz aç gözlü geldiniz
:) anneciğim demene gerek yok tabii(hak etmiyorsa!), ben de kızım lafını yıllar sonra duydum ağzından. o da gayet soğuktu... ben anne demeye başladıktan sonra, kendi anneme anneciğim, annem diyorum artık... ikisine aynı şekilde hitap edemiyorum... teyze de deme bence, anne teyze demeden direkt konuş :)
bence sana alışamamış olabilir. zamana bırak... inan birçok erkek annesinde var bu tutum, hatta çok daha kötüsü...
istenmediğimi bana düğün ertesi açık açık söyledi kayınvalidem, o zaman çok gücüme gitmişti ama ben kendimi biliyorum, onu da zamanla tanıdım... neyi neden yaptığı belli...
yine de saygısızlıkta bulunma onlara karşı, bu senin değerindir... eşin her zaman bu değerinin farkında olur umarım...
saygısızlık olmasın diye kendini ezdirme hiçbir konuda aynı zamanda... dengeyi zamanla bulursunuz...
Beni mutlu edemedikten sonra; eşim ve eşimin tarafı istediği kadar kıyafet alsın,
altın taksın, adet diye istediği kadar hediyelere boğsun, kurban kessin neye yarar ki...
Sevgi-saygıdır evliliğin özü, zaten insanların maddi gücü varsa yapar; yapmıyorsa da maddi gücü fazlasıyla yoktur.
Kayınvalidenle yakın olmak, anne-kız gibi olmak istemişsin ve kayınvalidenin soğukluğundan
şikayet etmişsin. Bence zaten böylesi daha güzel.
Hiçbir zaman kayınvalide-gelin gerçek anne-kız gibi olamaz canım, arada istisnalar çıkabilir ama
genel kaide bozulmaz. Başta niyetin böyle iyi olabilir ama yaşayınca göreceksin gerçeği.
Kayınvalidenle saygı çerçevesinde resmi ilişkinin olması senin menfaatine bunu unutma.
Nişanlın diğer bayram hediye almış, çarşıya çıktıkça kıyafetler de alırmış...
Babası da yokmuş nişanlının, kendi emeğiyle evlenecekmiş, illa her bayram kıyafet alınması
adet diye alması zorunlu değil ki, alınmaması da seni ezmeleri anlamına gelmiyor zaten.
Kurbana, kıyafete, kayınvalidenin soğukluğuna takılma bence. Adet farklılığı da var aranızda,
hem de maddi güçleri de çok iyi değil anladığım kadarıyla.
Gördüğüm tek sorun kayınvalidenin bir telefon edemeyecek kadar ilgisiz olması.
İnsan soğuk olabilir, canım-cicim yapamayabilir ama bayram kutlaması için, hal-hatır sormak için
bi telefon dahi edilmemesinin de soğuklukla bir ilgisi yok.
Maddi konulara takılma ama bu bayram sen veya annen arayıp laf çarpabilirsiniz kayınvalidene.
Bayramda erkek annesinin önce arayıp sorması daha şık, uygun olurdu
ama siz aramayınca biz aradık derseniz mesaj yerine gidecektir.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?