- 12 Nisan 2015
- 12.939
- 50.840
- 798
- 35
- Konu Sahibi banabenigeriver
-
Konularinizi bildigim icin yaziyorum ya zaten.Çoğu gelin benimle benzer şeyleri düşünüyor ben sadece nette olsa düşündüğümü açıkça yazıyorum bu insanlara garip gelen valla takıntı olsam ben onunla uğraşırım konularımı bile bile bunu yazmanız garip...
Gerçekten çok güzel söylüyorsunuz geçmişe sünger çekmek konusunda inanın buna tam niyetlendim an başka birşey çıkıyor evimin yalıtım probleminden haberdarsınızdır iki senedir bu sorun çözülmedi ve bu kışta ailemle kaldık eşime neden bu kış yapılmadığını sorduğumda babası yeğeniyle ilgilenmiş sebep buymuş yeğeninin babası askerde olduğu için onunla ilgilenmiş söyleyin lütfen bu dalga geçmek değil de nedir sanki bakacak ilgilenecek kimsesi yokmuşta o bakmış bir hafta bile sürmeyecek işi yapmadı eşimle soru yaşamam için bunu yaptıklarına eminim biliyorlar ki ailemle olunca özel yaşantım olmayacak bizbize zaman geçirmeyeceğiz bu sebepten erteliyorlar mutluluğumuzu çekemiyorlar eşimin benimle olmasını kabullenemiyorlar şükür ki eşim vicdanlı merhametli biri babasına bu yaz sonkez yapıp yapmadığını soracak yapmadığı halde o yaptıracak el insaf yani görümcemin eşi benim yüzümden askere gitmedi ben nasıl evin bu sorunu çözülmeden çocuk yapmadıysam oda eşi askere gidip geldikten sonra düşünseydi...Konularinizi bildigim icin yaziyorum ya zaten.
Artik eskide yasadiklariniza bir sunger cekmelisiniz. Aksi taktirde icten ice kendinizi yersiniz. Mutlu olamazsiniz.
Kv sik ariyor acaba ne karistiriyor diyorsunuz? Burdan bile hala takintili oldugunuz belli. Insan evladini aramaz mi yahu ?? Belki kotu ruya gormustur, belki ozlemistir, belki cani sikilmis sesini duymak istemistir.. vs. vs.
Çok garipsiniz. Kaynananız gelmiyor gitmiyor sizi sevmiyor diye oğluyla görüşmeyecek değil. Kocanızın sahibi değilsiniz ki. Size kötü anlar yaşatmış olabilirler lakin ölümlü dünya, kimin kime nasıl muhtaç olacağı bilinmez. Merhametle doldurun kendinizi ferahlayın. Hiçbişey olmasa bu kadar takmaktan kendinizi hasta edeceksiniz. Kendiniz yaptırın yalıtımını. Olmuyorsa başka eve çıkın kocanız sizi mutsuz ediyorsa ayrılın,bilmiyorum eski konularınızı ama hayatı bu kadar planlı yaşamak eziyet bence kaynanam elden ayaktan düşünce çocuk yapcam diyorsunuz o zaman da çok geç kalmış olursanız ya. Ne bileyim hayatı basit ve kolay yaşamak lazımGerçekten çok güzel söylüyorsunuz geçmişe sünger çekmek konusunda inanın buna tam niyetlendim an başka birşey çıkıyor evimin yalıtım probleminden haberdarsınızdır iki senedir bu sorun çözülmedi ve bu kışta ailemle kaldık eşime neden bu kış yapılmadığını sorduğumda babası yeğeniyle ilgilenmiş sebep buymuş yeğeninin babası askerde olduğu için onunla ilgilenmiş söyleyin lütfen bu dalga geçmek değil de nedir sanki bakacak ilgilenecek kimsesi yokmuşta o bakmış bir hafta bile sürmeyecek işi yapmadı eşimle soru yaşamam için bunu yaptıklarına eminim biliyorlar ki ailemle olunca özel yaşantım olmayacak bizbize zaman geçirmeyeceğiz bu sebepten erteliyorlar mutluluğumuzu çekemiyorlar eşimin benimle olmasını kabullenemiyorlar şükür ki eşim vicdanlı merhametli biri babasına bu yaz sonkez yapıp yapmadığını soracak yapmadığı halde o yaptıracak el insaf yani görümcemin eşi benim yüzümden askere gitmedi ben nasıl evin bu sorunu çözülmeden çocuk yapmadıysam oda eşi askere gidip geldikten sonra düşünseydi...
Gerçekten çok güzel söylüyorsunuz geçmişe sünger çekmek konusunda inanın buna tam niyetlendim an başka birşey çıkıyor evimin yalıtım probleminden haberdarsınızdır iki senedir bu sorun çözülmedi ve bu kışta ailemle kaldık eşime neden bu kış yapılmadığını sorduğumda babası yeğeniyle ilgilenmiş sebep buymuş yeğeninin babası askerde olduğu için onunla ilgilenmiş söyleyin lütfen bu dalga geçmek değil de nedir sanki bakacak ilgilenecek kimsesi yokmuşta o bakmış bir hafta bile sürmeyecek işi yapmadı eşimle soru yaşamam için bunu yaptıklarına eminim biliyorlar ki ailemle olunca özel yaşantım olmayacak bizbize zaman geçirmeyeceğiz bu sebepten erteliyorlar mutluluğumuzu çekemiyorlar eşimin benimle olmasını kabullenemiyorlar şükür ki eşim vicdanlı merhametli biri babasına bu yaz sonkez yapıp yapmadığını soracak yapmadığı halde o yaptıracak el insaf yani görümcemin eşi benim yüzümden askere gitmedi ben nasıl evin bu sorunu çözülmeden çocuk yapmadıysam oda eşi askere gidip geldikten sonra düşünseydi...
Çok garipsiniz. Kaynananız gelmiyor gitmiyor sizi sevmiyor diye oğluyla görüşmeyecek değil. Kocanızın sahibi değilsiniz ki. Size kötü anlar yaşatmış olabilirler lakin ölümlü dünya, kimin kime nasıl muhtaç olacağı bilinmez. Merhametle doldurun kendinizi ferahlayın. Hiçbişey olmasa bu kadar takmaktan kendinizi hasta edeceksiniz. Kendiniz yaptırın yalıtımını. Olmuyorsa başka eve çıkın kocanız sizi mutsuz ediyorsa ayrılın,bilmiyorum eski konularınızı ama hayatı bu kadar planlı yaşamak eziyet bence kaynanam elden ayaktan düşünce çocuk yapcam diyorsunuz o zaman da çok geç kalmış olursanız ya. Ne bileyim hayatı basit ve kolay yaşamak lazım
Ben eşimin sahibi gibi davranmıyorum arama sorma gitmede demem sonuçta onun ailesi...Evet sağlık sorunları yaşıyorum ciddi anlamda ama bir neden yok tek teşhis da psikolojik oluyor...Eşim malzeme alacak babası o yapacaktı biz bunu talep etmedik onlar bunu istedi.Eşimle mutsuz değilim çok şükür onlar gibi olsa zaten çoktan ayrılmıştım.Çocuk ben ve eşim olmazsa olmaz değil kendisi bu konuda hevesli olduğunu belirtti bu sebepten böyle düşünüyorum diğer torununa bir yıl baktı ben buna katlanamam bende Allah kimseyi kimseye muhtaç etmesin diye çok dua ederim çünkü çok soğudum onlara karşı biliyorum ki yapmak istesemde yapamam.Çok garipsiniz. Kaynananız gelmiyor gitmiyor sizi sevmiyor diye oğluyla görüşmeyecek değil. Kocanızın sahibi değilsiniz ki. Size kötü anlar yaşatmış olabilirler lakin ölümlü dünya, kimin kime nasıl muhtaç olacağı bilinmez. Merhametle doldurun kendinizi ferahlayın. Hiçbişey olmasa bu kadar takmaktan kendinizi hasta edeceksiniz. Kendiniz yaptırın yalıtımını. Olmuyorsa başka eve çıkın kocanız sizi mutsuz ediyorsa ayrılın,bilmiyorum eski konularınızı ama hayatı bu kadar planlı yaşamak eziyet bence kaynanam elden ayaktan düşünce çocuk yapcam diyorsunuz o zaman da çok geç kalmış olursanız ya. Ne bileyim hayatı basit ve kolay yaşamak lazım
Masraf bizden yapma işi ondan olacaktı kendisi böyle istedi biz değil eşimin her işine karıştığı gibi bunada karıştılar.Kazık kadar insanlarsınız. Evinizin yalıtım problemi için kayınpederden medet umuyorsunuz
Problem çözülmedi deyip annenize koşuyorsunuz.
Sizin aklınıza uyan kocanızı da kayınvaliden arıyor ya pes doğrusu.
Benim evimin yalıtımından görümceme ne o zaman onunla ne bağlantısı var onun çocuğuyla ilgilendiği için yapmamışmış bu bahane değilde ne amaç bizi mağdur etmek başka birşey değil.Ev eşimin annesinin babasından malesef öyle re birşey diyemez ne annesi ne babası çünkü dede yaşıyor.Ayyyy sonuna kadar okumadan yazmıştım sonunu da okudum.
Yuh.
Görümcenizin yaptığı çocuktan size ne?
Ben kayınpeder yerinde olsam sizi o evden atara madem evlenmesini biliyorsunuz gidin geçinmeyi de bilin derdim.
Yazık insanlara.
Benimde kastettiğim bu zaten psikolojik kaynaklı birçok rahatsızlık başlar migren panikatak vs. Başka şeylerden bende yaşadım bende takıntılı biriyim eşimin ailesiyle sorunlar yaşıyorum ama sizin sorununuz yok ki gelen giden yok sizi arayıp soran yok hem görüşmüyorsunuz hem de hala bize bunları yapacaklar diyorsunuz ben kimsenin çöpünğ görmedim evlenirken ama dilleri durmadı çat kapı gelirler demek ki yerimde olsanız delirirdiniz üstelik eşime az görüşelim demem bile olay olur. Düşününce ona da hak veriyorum bazen ne olursa olsun anne baba eşinizi bugune getiren insanlar. Eşiniz küçük çocuk değil korkmayın dolduruşa gelip sizi bırakmak istese coktan bırakır ailesini dinlerdi. Ayrıca cocugunuz olunca kimse bakımına karışamaz siz dilediğiniz givi bakarsınız o işler öyle olmuyor amaa torunlarını görme haklarını gasp edemezsiniz. Şimdi baktım konularınıza. Aşırı takıntılı birisiniz. Zor en çok eşinize zorBen eşimin sahibi gibi davranmıyorum arama sorma gitmede demem sonuçta onun ailesi...Evet sağlık sorunları yaşıyorum ciddi anlamda ama bir neden yok tek teşhis da psikolojik oluyor...Eşim malzeme alacak babası o yapacaktı biz bunu talep etmedik onlar bunu istedi.Eşimle mutsuz değilim çok şükür onlar gibi olsa zaten çoktan ayrılmıştım.Çocuk ben ve eşim olmazsa olmaz değil kendisi bu konuda hevesli olduğunu belirtti bu sebepten böyle düşünüyorum diğer torununa bir yıl baktı ben buna katlanamam bende Allah kimseyi kimseye muhtaç etmesin diye çok dua ederim çünkü çok soğudum onlara karşı biliyorum ki yapmak istesemde yapamam.
Bunu da her konusunda söyler çünkü eşi ailesini sevmiyor sadece seni seviyor tereliEşim olaylardan öncede hep mesafeliymiş zaman zaman soruyorum hatta haftada gidip bir saat oturuyorsun hiç özlemiyor musun onları diyorum yetiyor diyor bu kadarı fazlasına gerek yok diyor benim yüzümden uzaklaşmış değil yani...
Bütün masrafları onlar karşıladı ama olabilecek en minimum düzeyde ben görücü usulü evlendim eşime masrafları kim karşılayacak bir soru sormamıştım ki herşeyin en iyisini vadeden kaynanamdı ilk yalanı buydu zaten eşimle severek evlenseydim evet mecbur değiller derdim ama hem eşime hem bana bu sözü veren onlardı..Eşimin beni bırakması gibi bir korkum yok inanın nasip olurda çocuğumuz yada çocuklarımız olursa eşim haftada bir götürür gösterir diye düşünüyorum çünkü onlarla bir arada kalamıyorum ruhum daralıyor.Benimde kastettiğim bu zaten psikolojik kaynaklı birçok rahatsızlık başlar migren panikatak vs. Başka şeylerden bende yaşadım bende takıntılı biriyim eşimin ailesiyle sorunlar yaşıyorum ama sizin sorununuz yok ki gelen giden yok sizi arayıp soran yok hem görüşmüyorsunuz hem de hala bize bunları yapacaklar diyorsunuz ben kimsenin çöpünğ görmedim evlenirken ama dilleri durmadı çat kapı gelirler demek ki yerimde olsanız delirirdiniz üstelik eşime az görüşelim demem bile olay olur. Düşününce ona da hak veriyorum bazen ne olursa olsun anne baba eşinizi bugune getiren insanlar. Eşiniz küçük çocuk değil korkmayın dolduruşa gelip sizi bırakmak istese coktan bırakır ailesini dinlerdi. Ayrıca cocugunuz olunca kimse bakımına karışamaz siz dilediğiniz givi bakarsınız o işler öyle olmuyor amaa torunlarını görme haklarını gasp edemezsiniz. Şimdi baktım konularınıza. Aşırı takıntılı birisiniz. Zor en çok eşinize zor
Yeni bir ev size iyi gelecek bence belki başka şehirde ve mutlaka çalışmıyorsanız işe başlayın. Evet bebek olunca daha çok karışırlar ve siz bu daralmayla lohusa sendromunun üstesinden gelemezsiniz. Ancak düşünün kocanızın annesi gibi düşünün ve hep genc kalmayacaksınız. Anne olmanın tadı paha biçilemez ne kadar sıkıntı yaşasam da beni hayata bağlayan miniğim var çok şükür. Sıfır beklenti sıfır sıkıntı. Kapınızı kapadıgınızda kocanız ve sizsiniz. Görümce kaynana değil siz bir ailesiniz mesafenizi koruyunca kim ne diyebilir. Valla yerinizde olsam ya evi değiştiririm ya soğuk moğuk daha cok yakar sünger bişi takar içerden izolasyon yaptırır otururum kimseye ne minnetim olur ne de lafını duyarım içinde otururken kirada bile olsa benim evim olur.Bütün masrafları onlar karşıladı ama olabilecek en minimum düzeyde ben görücü usulü evlendim eşime masrafları kim karşılayacak bir soru sormamıştım ki herşeyin en iyisini vadeden kaynanamdı ilk yalanı buydu zaten eşimle severek evlenseydim evet mecbur değiller derdim ama hem eşime hem bana bu sözü veren onlardı..Eşimin beni bırakması gibi bir korkum yok inanın nasip olurda çocuğumuz yada çocuklarımız olursa eşim haftada bir götürür gösterir diye düşünüyorum çünkü onlarla bir arada kalamıyorum ruhum daralıyor.
Mune gerçekten eşime geçende neden yapılmadığını sorduğumda yeğenini söylemesi başımdan aşağı kaynar suları döktü.Eşimi takıntılı sanırdım ama ben hergün bunları düşünürken aylardır aklına bile gelmemiş bu konu onun.İster istemez gözümden yaşlar süzüldü...banabenigeriver farkında mısın veya gün gelecek kabul edecek misin bilmem, eşin çok pasif biri, senin herşeyi kafana bu kadar takmanın tek nedeni bu.
Eşin kim nereye çekerse giden biri çünkü.
Misal neredeyse kış başından beri evin yalıtım meselesini her konuna yazıyorsun, malzemeyi eşin alacak, kayınpederinde yalıtımı yapacaktı, kayınpedere bir kere söylenir, kulak ardı etti yapmadı mı, malzeme alınır ama usta çağırılır ama kendin yaparsın o yalıtım yapılır, kayınpeder ben yapacaktım deyince kimsenin keyfini bekleyemezdim kış bastırıyor der susturulur, senin eşin herkese boncuk dağıtıyor, tamam bir tarafta ailesi, bir tarafta eşi, ailesine karşı da gelemez, büyükleridir ama yeri geldiğinde herkese gerekeni söylemek, kendi işini kendin halletmek gerek, sen desen öyle herşeyi kafanda kurup acaba altından ne çıkacak diye düşünüyorsun.
Velev ki kayınvaliden iş çeviriyor, eşin gerekeni söyleyip rest çekecek biriyse kayınvaliden tek ayak üstünde 40 fırfır çevirse de birşey olmaz.
Senin asıl endişen, herşeyi bu kadar kafana takman, ne diyor ne söylüyor, niye arıyor diye strese girmen eşinin herkese gerektiği gibi konuşmayı bilmemesi, kandırılma ihtimalinin yüksek olması.
Yoksa kimse kimsenin evliliğini kıskanmaz, niye kıskansınlar evliliğini, evliliklerin temeli sağlamsa yedi sülale toplanıp türlü oyun yapsalar o evlilik bozulmaz.
Sen kayınvalide, kayunpeder, görümce yerine eşini evliliğe adapte etmelisin bence.
Başka evi bende çok istiyorum yalıtım için vereceğimiz para kaporo ve taşınma masrafı olurdu.Eşim tek oğlan biliyorum ki çıkmak istemesi sorun olacak ben çalışmayı düşünmüyorum oda istemiyor zaten geçirebileceğiniz düşünmüyor bu şekilde.Evde kalmayı denedik ufo yaktık rutubet oldu çocuk olsa nasıl olacak bilemiyorum o rutubet ona zarar vermeyecek mi petekler zaten fayda vermiyor eve göre değil boyutları boruları ince camlar eski pimapen ve heryerde yalıtım işi zor yani bu eve çatlamak ısınmayacak gibi soba belki çare olurdu ama birşey yapasım gelmiyor eşim ne kadar itiraf edemesede o evde oda huzur bulmuyor hakkımızda hayırlısı çocuk benim için çok ileri bir mesele zaten.Yeni bir ev size iyi gelecek bence belki başka şehirde ve mutlaka çalışmıyorsanız işe başlayın. Evet bebek olunca daha çok karışırlar ve siz bu daralmayla lohusa sendromunun üstesinden gelemezsiniz. Ancak düşünün kocanızın annesi gibi düşünün ve hep genc kalmayacaksınız. Anne olmanın tadı paha biçilemez ne kadar sıkıntı yaşasam da beni hayata bağlayan miniğim var çok şükür. Sıfır beklenti sıfır sıkıntı. Kapınızı kapadıgınızda kocanız ve sizsiniz. Görümce kaynana değil siz bir ailesiniz mesafenizi koruyunca kim ne diyebilir. Valla yerinizde olsam ya evi değiştiririm ya soğuk moğuk daha cok yakar sünger bişi takar içerden izolasyon yaptırır otururum kimseye ne minnetim olur ne de lafını duyarım içinde otururken kirada bile olsa benim evim olur.
Sanırım eşiniz ben birşeye karışmayayım sesim çıkmasın sıkıntılara katlanırım modunda. O zaman silkeleyin kendine gelsin. Defalarca tekrarlamak fayda etmemiş kendi kendinizi yiyip bitireceğinize kocanızla kesin ve ciddi bir şekilde konuşun. Artık o evde asla oturmayacağınızı kesinlikle çıkmak istediğinizi söyleyin bırakın kiraya mı verirler naparlar yani sizin muhatabınız kocanız o bunu dedi bu bunu yaptı onlar kıskandı diye birşey yok. İş kocanızda bitiyor.Başka evi bende çok istiyorum yalıtım için vereceğimiz para kaporo ve taşınma masrafı olurdu.Eşim tek oğlan biliyorum ki çıkmak istemesi sorun olacak ben çalışmayı düşünmüyorum oda istemiyor zaten geçirebileceğiniz düşünmüyor bu şekilde.Evde kalmayı denedik ufo yaktık rutubet oldu çocuk olsa nasıl olacak bilemiyorum o rutubet ona zarar vermeyecek mi petekler zaten fayda vermiyor eve göre değil boyutları boruları ince camlar eski pimapen ve heryerde yalıtım işi zor yani bu eve çatlamak ısınmayacak gibi soba belki çare olurdu ama birşey yapasım gelmiyor eşim ne kadar itiraf edemesede o evde oda huzur bulmuyor hakkımızda hayırlısı çocuk benim için çok ileri bir mesele zaten.
Ayrıca konumda bana yapılan aşağılayıcı dalga geçen yorumlarla ilgilenirsen çok mutlu olurum gözardı ettim ama hala bıkmadılar.banabenigeriver farkında mısın veya gün gelecek kabul edecek misin bilmem, eşin çok pasif biri, senin herşeyi kafana bu kadar takmanın tek nedeni bu.
Eşin kim nereye çekerse giden biri çünkü.
Misal neredeyse kış başından beri evin yalıtım meselesini her konuna yazıyorsun, malzemeyi eşin alacak, kayınpederinde yalıtımı yapacaktı, kayınpedere bir kere söylenir, kulak ardı etti yapmadı mı, malzeme alınır ama usta çağırılır ama kendin yaparsın o yalıtım yapılır, kayınpeder ben yapacaktım deyince kimsenin keyfini bekleyemezdim kış bastırıyor der susturulur, senin eşin herkese boncuk dağıtıyor, tamam bir tarafta ailesi, bir tarafta eşi, ailesine karşı da gelemez, büyükleridir ama yeri geldiğinde herkese gerekeni söylemek, kendi işini kendin halletmek gerek, sen desen öyle herşeyi kafanda kurup acaba altından ne çıkacak diye düşünüyorsun.
Velev ki kayınvaliden iş çeviriyor, eşin gerekeni söyleyip rest çekecek biriyse kayınvaliden tek ayak üstünde 40 fırfır çevirse de birşey olmaz.
Senin asıl endişen, herşeyi bu kadar kafana takman, ne diyor ne söylüyor, niye arıyor diye strese girmen eşinin herkese gerektiği gibi konuşmayı bilmemesi, kandırılma ihtimalinin yüksek olması.
Yoksa kimse kimsenin evliliğini kıskanmaz, niye kıskansınlar evliliğini, evliliklerin temeli sağlamsa yedi sülale toplanıp türlü oyun yapsalar o evlilik bozulmaz.
Sen kayınvalide, kayunpeder, görümce yerine eşini evliliğe adapte etmelisin bence.
Onlar için kötü içerik yapacaksın, kötü içerik yaptıysan ve yazılar kurallara uygun değilse zaten gereken yapılır.Ayrıca konumda bana yapılan aşağılayıcı dalga geçen yorumlarla ilgilenirsen çok mutlu olurum gözardı ettim ama hala bıkmadılar.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?