- 12 Temmuz 2006
- 58.893
- 225.020
- 1.223
- 53
- Konu Sahibi banabenigeriver
-
Sanırım eşiniz ben birşeye karışmayayım sesim çıkmasın sıkıntılara katlanırım modunda. O zaman silkeleyin kendine gelsin. Defalarca tekrarlamak fayda etmemiş kendi kendinizi yiyip bitireceğinize kocanızla kesin ve ciddi bir şekilde konuşun. Artık o evde asla oturmayacağınızı kesinlikle çıkmak istediğinizi söyleyin bırakın kiraya mı verirler naparlar yani sizin muhatabınız kocanız o bunu dedi bu bunu yaptı onlar kıskandı diye birşey yok. İş kocanızda bitiyor.
Geçen sene hasta oldum o sebepten gelmiştik bir ayda zor atlattım zatürreye çevirmediğine şükrediyorum ailemde çok üzülüyor soğuk evde hasta olacaksın yine diyor.banabenigeriver ,
bak dediğime geliyorsun, bunu yanlış anlama, ben senin yaşadığın tüm sorunların ana kaynağının eşin olduğu gerçeğini göstermeye çalışıyorum, kayınvaliden, görümcen, kayınpederin dünyanın en kötü insanı bile olsa eşin hem evliliğini hem ailesini idare edecek, seni onlara, onları sana ezdirmeyecek, evin yalıtımı vs artık sorun olan ne varsa hepsini kendi üstlenip halledecek bir yapıda olsaydı, sen sürekli eşinin ailesini kafana takmazdın, eşin olması gerektiği gibi davransa sana dert edecek birşey kalmazdı çünkü.
Kayınpeder eşimin işlerine karışıyor diyorsun, eşin karıştırmasa karışamaz. Yani kusura bakma ama kayınpederin ben yaparım dediğinde eşinin babasının keyfini beklemek işine geliyor.
Oysa o evde siz oturuyorsunuz, yalıtım mı yapılacak bunu düşünüp yapması gereken eşin, badana mı yapılacak bunu da yapması düşünmesi gereken eşin.
Bak ben sana samimi birşey diyeyim mi? Sen ev soğuk oluyor deyip annene gidiyorsun eşinin işine geliyor, adamın pasifliğine pasiflik katıyorsun, bu sözlerimi kötü niyetli algılama 24 yıllık evli bir ablanın tecrübeleri olarak değerlendir.
Ben buz gibi bir evde otursaydım asla anneme gitmez o eşin başının etini yer, gerekirse evde onla birlikte donar, hatta bizzat iyice donmasını sağlar, o yalıtımı yaptırır ya da bir ev bulur hadi bakalım efendi ev buldum taşınıyoruz derdim.
Ben öyle sırtını babaya yaslayıp bekle ki babasının keyfi gelsin de yalıtım yapsın diye beni oyalayacak, pasif, elinden iş gelmeyen, rahat adamla yapamam.
Pasifse sen de katkıda bulunuyorsun annene giderek, gitme neden gidiyorsun, neden sıcak yerde oturmasına olanak sağlıyorsun, nasılsa ev soğuksa gidecek yer var diye düşünüyor, böyle böyle sorumluluk almayan eşler yaratıyorsunuz kendinize.
Kesinlikle ama çoğu erkek ne yazık ki ailesine hiçbir şekilde cevap vermeye yeltenemiyor iyi veya kötü ufacık bir sözde kırılacak kaba tabirle karı ağızlı diyecek sanıyorlar ancak eşlerine gelince herşeyi söylerler. Keşke her insan dediğiniz gibi olabilse. Evlilikler de uzun ömürlü olsaAynen ama biz bunu tereliye'ye pek anlatamıyoruz, herkes dört dörtlük evlere gelin gitmedi, kadın ve erkek de biter iş, valla adamla kadının ayakları yere sağlam bassın bakalım Ordu gelse önlerinde durabilir mi? Eş herkese gereken cevabı verecek yetenekteyse yüz tane kayınvalide olsa ne yazar.
Eşim aslında cevap veriyor ya sessiz kalarak yada çok sert çıkarak kına günümde sert çıktığı için reddedilmişti düğün günü onlar adım atmış barışmışlar ama. aylarca babası yüzüne bakmadı bende eşim gibi herşeylerine tamam deyip yapsaydım sorun olmazdı çünkü eşim sadece bunu yapmış birşeye karışmamış ailesi neyi ne zaman isterse öyle yapmış ben kendimi geri çektim kavga edip tartışmak yerine ama buda çözüm olmadı...Kesinlikle ama çoğu erkek ne yazık ki ailesine hiçbir şekilde cevap vermeye yeltenemiyor iyi veya kötü ufacık bir sözde kırılacak kaba tabirle karı ağızlı diyecek sanıyorlar ancak eşlerine gelince herşeyi söylerler. Keşke her insan dediğiniz gibi olabilse. Evlilikler de uzun ömürlü olsa
Kesinlikle ama çoğu erkek ne yazık ki ailesine hiçbir şekilde cevap vermeye yeltenemiyor iyi veya kötü ufacık bir sözde kırılacak kaba tabirle karı ağızlı diyecek sanıyorlar ancak eşlerine gelince herşeyi söylerler. Keşke her insan dediğiniz gibi olabilse. Evlilikler de uzun ömürlü olsa
Hadi bir aldatılmadan şüphelenseniz neyse diyeceğim de ana oğul ilişkisine karışmayın, hele hele ses kaydedici program falan yüklemek büyük hareketler sonradan ortaya çıkarsa sorun olurİki senedir nerdeydi bu kadın ona şaşıyorum yeni mi aklına gelmiş bir evladı olduğu gerçekten garip...
O kadın dediginiz eşinizin annesi.ne konuşurlarsa konuşsunlar.gerekli görse eşiniz size anlatır.bu kadar mudahale dogru degil diye düşünüyorum.Bu durumdan şüphelenmeye başladım eşim herzaman ki gibi gidip görüşüyor rutinde değişen birşey yok ama bu kadının evlat aşkı son bir aydır depreşti eşimin doğum gününe iki ay kala doğum günü hediyesi almalar aramalar falan...Burada arama ses kayıtlarını kaydeden programlardan bahsedenleri duymuştum bilenler varsa yazabilir mi ne karıştırıyor bulmam lazım o kadına güvenmiyorum.
ister az arar , ister çok ararHahahhaha şükür ki eşim onunla aynı zihniyette değil:)
sen böyle düşünürsen emin ol allah sana evlat verirHayır yok kaynanamın elden ayaktan düşmesini bekliyorum olması için yoksa bakma niyetiyle bize damlayacak...
pardon size ne diyeceğim de ayıp olacakİki senede neden son bir aydır ama eşimin diğer doğum günlerinde açıp kutlamadı bile bu yıl iki ay önceden hediye aldı şimdide sürekli arıyor rutin bu olsa zaten garipsemem.
tam bu şekilde anlatmak istemiştimEşim telefonuma annemle ne konuştuğumu öğrenmek için program kursa ne evim var diye evime gelirim , ne bu benim eşim diye yüzüne bakarım .
Ayıp denen birşey var .
Karı kocasınız diye bu kadarına hakkınız olduğunu mu sanıyorsunuz ?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?