slm arkadaslar;
dün oğlumun doğum günüydü gerek maddi açıdan gerekse bedenen kendimi iyi hissetmediğim için bu sene oğlumun doğum gününü kutlamamaya karar verdim fakat oğlumda sürekli mum pasta deyince içinde kalmasın diye pasta aldım hani gönlü olsun diye neyse pastayı getirdim oğlum ananaemlerde gelsin dedi kendi annemde üst katımda oturuyor işte pastayı üfledi felan baya sevindi derken aradan 3 saat geçti kaynanam tel etti doğum günü olduğu için aradığını söyledi bende çok sevindim en basta fakat laf sokusturmalar iğnelemeler basladı bizi niye çağırcan anannesiyle kutlasalarmış ( ki her sene toplumca doğum günü partisi yaparım ) biz neyizki diyorumki bak anne doğum günü kutlamadık yanlız çoçuğun gönlü kalmasın diye bi pasta aldık annemlerde üst katımda ister istemez bizde bulunuyorlar anla dedim yok iyice laflar söylemeye basladı kaynanam yeni gelin aldı 7 ay önce dediki yeni gelin için bu bizden benim içinde dediki bu bizden değil bende anne ne diyorsun sen ben neden sizden değilim ben senın gelinin değilmiyim dediğimde hayır değilsin sen bizden değilsin çünkü uzaksın uzaksın dediğide aramızda 25dk mesafe var...o zaman çok zoruma gitmişti telde dedimki anne ben sizden değilimki niye çağırayım sen öteki gelinin çoçuğu olursa onun doğum gününe gidersin dedim görümceme verdi telefonu görümceme anlattım görümcemde dediki pasta alıp geliyoruz gelin dedim bekle bekle gelmezler tel geldi görümcemin kocası aradı bizim oğlan uyudu gelemicez dediler bizim huzurumuzu bozdular evde basladı bi patırdı eşimle birbirimize girdik ben bağırdım haksızlık bu diye ağladım .....kaynanam yine evimin huzurunu kaçırıp kenarı geçti....kızlar benmi haksızım haksızsam haksızsın sen deyinde kendimi gözden geçirim ben artık kafayı yicem kaynanamla sürekli bizi ayırmak için böyle şeyler yapıyor
ya arkadaşım çağırmayadabilir mecbur değilkiÖncelikle oğlunun doğumgünü kutlu olsun.
Yalnız ben seni haklı bulmadım söyleyim.Ayrıca sen neden üzüldün anlamadım.Kayınvaldeni çağırmamışsın,içinde kalan lafa, laf sokup cevap vermişsin.Sonuçta gelmemişler,istediğin olmuş,daha ne istiyorsun ki ?
Sen olsan,sana böyle açıklasalar inanır mısın : Yok aslında doğumgünü kutlamıyoruz,sadece pasta aldık,annemleri çağırmadık,onlar zaten buradaydı.Ama aslında doğumgünü kutlamıyoruz !
Şu dediğin de çok ağır ve gereksiz : "anne ben sizden değilimki niye çağırayım sen öteki gelinin çoçuğu olursa onun doğum gününe gidersin "
Nasıl bir laf oturtmadır bu ? Kayınvalden uzaksın derken kilometre hesabı söylememiş zaten.Samimi değilsin,bizim kızımız gibi davranmıyorsun demiş.Sen bu lafı etmekle arayı iyice açmışsın.
Görümcen ortam yumuşasın diye pasta alıp gelicez demiş ama herhalde kayınvalden "gitmem artık" demiş gelmemişler.
Öncelikle oğlunun doğumgünü kutlu olsun.
Yalnız ben seni haklı bulmadım söyleyim.Ayrıca sen neden üzüldün anlamadım.Kayınvaldeni çağırmamışsın,içinde kalan lafa, laf sokup cevap vermişsin.Sonuçta gelmemişler,istediğin olmuş,daha ne istiyorsun ki ?
Sen olsan,sana böyle açıklasalar inanır mısın : Yok aslında doğumgünü kutlamıyoruz,sadece pasta aldık,annemleri çağırmadık,onlar zaten buradaydı.Ama aslında doğumgünü kutlamıyoruz !
Şu dediğin de çok ağır ve gereksiz : "anne ben sizden değilimki niye çağırayım sen öteki gelinin çoçuğu olursa onun doğum gününe gidersin "
Nasıl bir laf oturtmadır bu ? Kayınvalden uzaksın derken kilometre hesabı söylememiş zaten.Samimi değilsin,bizim kızımız gibi davranmıyorsun demiş.Sen bu lafı etmekle arayı iyice açmışsın.
Görümcen ortam yumuşasın diye pasta alıp gelicez demiş ama herhalde kayınvalden "gitmem artık" demiş gelmemişler.
Aklıma bir şey takıldı, kayınvalideniz doğumgününe sırf annenizin geldiğini nereden biliyordu. Normalinde telefon açtığına göre doğum günü yapmadığınızı biliyor, konuşmaların devamında "siz ananesiyle kutlayın" dediğine göre biri olanları anlatmış olmalı. Kimden öğrendi. Siz mi söylediniz, yoksa eşiniz mi?
Bu sorunun cevabı yorumuma zemin oluşturacak çünkü.
ya arkadaşım çağırmayadabilir mecbur değilki
kayınvalidenin tepkisi çok fazla olmuş tamam kızım diyip buruk dursaydı kavga gürültü olmazdı bide burdan bak istersen
Evet mecbur değil.Ben zaten çağırman gerekirdi demedim.Sadece kayınvalde açıklamayı inandırıcı bulmayıp alınmış olabilir dedim.
Ayrıca kayınvalde "bizden değilsin" diye daha önce söylemiş,doğumgününde söylememiş.
Konu sahibi içinde saklamış,hırsını doğumgününde almış.
Çağırmadın denince,sizden değilim diye cevap vermiş.
Ortamı yumuşatacağına yangına körükle gitmiş.
Evet mecbur değil.Ben zaten çağırman gerekirdi demedim.Sadece kayınvalde açıklamayı inandırıcı bulmayıp alınmış olabilir dedim.
Ayrıca kayınvalde "bizden değilsin" diye daha önce söylemiş,doğumgününde söylememiş.
Konu sahibi içinde saklamış,hırsını doğumgününde almış.
Çağırmadın denince,sizden değilim diye cevap vermiş.
Ortamı yumuşatacağına yangına körükle gitmiş.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?