Kaynanam oğlumun 6.yasgününü mahvettii

hayatım o da babannesi. sen anneni çağırınca ister istemez aklında kalmıştır.
keşke bi telefon açıp anne gelin pasta yiyeceğiz deseydin.
bak senin de oğlun var şimdi Allah bağışalsın. torunun olunca senin ağrına gitmezmiydi seni çağırmasalardı. tamam büyük bi parti yapmamışsın ama ben cegelin çay içicez diyebilirdin.
biraz empati yapmak lzım bence

kayinvalide degil mi iste al birini vur ötekineilla cagrilmasi mi gerekiyomus babanneyse alip hediyesini gelseymis..

Oğlunuzun doğum günü kutlu olsun,Allah bahtını güzel eylesin inşaAllah.

Kayınvalideniz geçimi zor bir insan olabilir fakat keşke farklı bir yol izleseydiniz,örneğin ben sizin yerinizde olsam doğum günü kutlamak beni maddi olarak sarsacaksa ve kayınvalidem durumumu umursamadan cümle sülaleyi peşine takıp evime gelecekse alırdım pastayı kayınvalidemede telefon açardım -Babannesi oğlumla ben doğum gününü kutlamaya sana geliyoruz,oğlum babannesinin elini öpüp hayır duasını almak istiyor der,atlar giderdim.
Böylece hem oğlum pastasını üfler,hem kayınvalidem doğum gününe çağrılmadı diye alınganlık yapmamış olur hemde eşimle sorun yaşamazdım.

o saate kadar aklı nerdeymiş kaynananın. önceden sorsaymış kutlama yapacakmısınız diye sende yapmayacağını söylerdin. oda kendi hazırlık yapıp yapsaymış ya sonuçta onun torunu. yanlış yapıyorlar birde yağ gibi üste çıkmaya çalışıyorlar. sen annene yakınsın ya ondan fesatlanıyorlar fırsatını buldular yükleniyorlar işte. sen hiç üzme kendini hatalı olan onlar sonuçta.

faya takcak pek mühim bır sey degıl gıbı gözüksede aslında kaynananın yerıne kendımı koyuyorum az bıle yapmış gibime geldı canım bılemıyorum ama sonucta annanesı var babannesı yok telefonun avızesını kaldırıp anne cay içcez bıde oglana pasta aldım gelırsenız sevınırım demen ve pastayı yarım saat onları bekledıkten sonra kesıp yemenız daha makul olurdu bence ayrımcalık yapmış gıbı olmuşsunuz böyle nacizane fikrim benım bu

demekki her kaynana aynı ben ilklere çok önem veren birisiyimdir ama malesef benimde kayınvalidem oğlumun ilk doğum gününü mahvetmişti kendi annem güzel bi hediye aldı die surat asıp oturdular hep doğum gününde ama eşim bunu farketmedi bile sağolsun olan benim annemle bana oldu bütün hevesim kursağımda kaldı bende ikinci yaş gününü kendi ailemle memleketimde kutladım böylece problem kendi açımdan çözülmüş oldu kayınvalidem laf soktu tabi ama ben cevabını verince bişey diyemedi rabbim yardımcımız olsun nedim

canım bence fazla önemsiyosun kaynananı ben olsam bizden değilsin lafına hiç umursamam çokta tın yani boşver doğumgünü çağırma meselesine gelince benim annemde bir kayınvalide yiğenimin doğum günü geldiğinde kimsenin çağırmasını beklemeyiz o hafta yengemin izinli olduğu gün gider hediyemizi veririz yiğenime illa kutlama yapılcak diye bişey yok sonuçta onlarında durumu belli zaten yengem çalışan bi insan öyle hazırlıkla birsürü misafirlede uğraşacak vakti olmuyo yani kaynanan bahane yapmış ortalık karıştırmak için en güzeli önemsememek ve ona o fırsatı vermemek.benim yengemde annesiyle aynı sokakta oturuyo tabiki daha sık görüşüyolar annemede ayda yılda bir gelir ama bizde sorun olmuyo böyle şeyler anlayış meselesi tabi bence kızılacak bi durum yok

Hiç anlamıyorum, bu kayınvalideler neden gelinlerini bir türlü kızları gibi kabul etmez...
Kızları olmayı beklemiyoruz zaten, isteseler de onlar da bizim annemiz olamaz, ama ne gerek var böyle şeylere...
Ayırma çabası da ne demek. Hadi gelinin el kızı, ama orada mutsuz edilen kendi oğulları, hayret birşey...
Sen böyle üzülerek onları mutlu ediyorsun farkında mısın?
Hiçbir şekilde kafana takma. Kaynana mı? Ne kadar uzak o kadar iyi...
Unutma sen ne kadar iyi olursan ol, iyi olanın değeri bilinmez. Ama kötü olan gelin, laf sokan gelin el üstünde tutulur...

allah bu kaynanalrı ıslah etsin ne diyim bizimkide alttan alttan huzur bozar bende bu yüzden kızımın 2.doğum gününü yapmıcam annemler çk uzakta orda yapcam umarım haberi olmaz yakar yıkar allah sabır versin bizlere

senın kaynanan senın annene yakın olmasını hazmedemeyıp sureklı laf sokuyorsa eger sen ona az bıle demişsin hatta şu lafı keşke telde kullanmasaydın: anne nıe ben siizn gelınınız degılmııym) kendini küçültmüşsün.
böyle ınsanlara hersey reva hersey haktır. bırak ugrasma onlardan olmayı.
çok şanslıısn annenle aynı apartmadasın.
keşke benım anacımda yanımda olsa
ararsa anam arar gerisi çağrı atar demişler...

Benim anlayamadığım niçin kayınvalidene pasta aldığınızı falan söyledin ki? Gerek yok ki bilmesine, zaten uzakta ruhu bile duymazdı. Kadının alınacağı, olayları anlamayıp ondan gizli parti yaptığınızı zannedeceği o kadar açık ki. Durum böyleyken ona pasta aldık annemlerle yedik falan demek o kadar gereksiz ki adeta huzursuzluğa davetiye çıkartmak.
Ben huzursuzluk çıkacağını, bana laf söyleyeceğini bildiğim şeyleri asla söylemem kayınvalideme. Ne bileyim mesela kendime veya evime pahallı bir eşya mı aldım onun laf edeceği belli, en azından ne kadar pahallıymış, paranızı biriktirin vs diyecek yani. Ben de sinir olacağım tabi. Bu durumda asla bahsetmem. Herşeyi bilmesine gerek yok.
Senin yediğin pastayı da bilmesi gerekmez. Kutlamadık bu sene dersin geçersin. Herşeyi kayınvalideye raporlamak mı lazım? Biraz kapalı kutu olmak en iyisi bence.

Herşey karşılıklı......kayınvaliden sana laf sokarak, seni kendisinden soğutmuş...

Sende bazı durumlarda ona laf sokarak .kayınvalideni kendinden soğutmuşsun....
Ee sonuçta böyle tatsızlıklar çıkmasıda kazçınılmaz tabii.....

Ayrıca, kayınvaliden ne kadar haksızda olsa,
sene konuşma tarzınla kendini Haksız duruma düşürmüşsün....

Kayınvalidenizin haksız oldugu bir cok konu var ama sizde haksızsınız.
Madem 10 kisiyi pesine takıp geliyor gizli tutacaksınız hic birseyden bahsetmemeliydiniz.
Veya anne sadece pasta kesicez biz bize olucaz yalnız siz gelin diyebilirdiniz. Dedigim gibi gne de bildigini okuyan bir tipse de gizli tutacaktınız.
Ne kadar anlasamasanız da alınması normal bence. Kendimi koyuyorum anaanne olsam da , babaanne olsam da torunumun yanında olmak isterdim arada cok mesafe yoksa.
Tam tersini düsünsenize bi kendi anneniz olsaydı kayınvalidenizle aynı mesafede onları cagırmazmıydınız?

Kayınvalideler gelinlere de çocukları gözüyle bakabilseler, candan olsalar gelinlerin de onları kendi annelerinden ayırmayacaklarına eminim ben.. Demek ki erkek anneleri oğulları evlenince kendilerini pek iyi hissetmiyolar, gelinleri evlat gibi bağırlarına basamıyolar ki bu tarz problemler yaşanıyor.. ''Kayınvalidemi çok seviyorum'' diyen bi kadın tanımıyorum ben, ha ara sıra kk da topiklerde rastlıyorum sevenlere, onları da Allah bozmasın nadir de olsa el kızına da annelik edebilenler varmış diyorum..
Benim annem de abimin eşini çok kez kızdırmıştır, ama benim eşime ''oğlum'' der hep.. Demek ki öz oğullarıyla daha farklı bi bağları var bu annelerin ki böyle tuhaflaşabiliyolar.. Sözün kısası konu sahibini haksız bulmuyorum ben, sorun ne olursa olsun kayınvalidesi onu sevebilseydi o da daha özenli davranmayı canı gönülden isterdi bence..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…