Kaynanam ve bayram temizliği

Esimden önce bi talibim vardı. Tek çocuk babası vefat etmiş annesi israr ediyormus benim annem dedi ki annesi çocuğuna çok karışır. Tek evladı olduğu için beklenti daha yüksek olur boşver demişti.

Evlendiğinde annesinin sözleri hep daha önemli olacak. Ayrıca işten çıkmami istiyor demişsin. Muhtemelen annesine hizmet edecek her denileni yapacak maddi gücü de olmayan bir gelin istiyorlar. Temizlik niye yapmadın demek bu anlama geliyor.
Uzaktayim diyosun her şey gözüne toz pembe görünüyordur. Evlenince keşke deme de.
Buradakiler senin iyiliğin için böyle yorum yapıyorlar. Daha fazla hayat tecrubesi olan kisiler var.Kimsenin bir çıkarı yok. Çok evlilikte böyle sorun yaşanıyor.
Esin seni ezdirmezse ancak öyle hallolur. Yoksa huzursuzluk şimdiden görünüyor

Merhabalar
Nişanlım bayramda annemin evini temizle diye tutturdu. Evlenince de temizlersin yardım edersin işten kaçmazsın diye söyleyip duruyor tabi bunu sürekli böyle dile getirmesi benim canımı sıkıyor. Biraz tartıştık annenin evini ben istersem temizlerim istemezsem temizlemem dedim sen karışma böyle şeylere diye söyledim. Temizlemek senin görevin, temizliceksin gibi şeyler söyledi. Bana böyle söylemesi canımı sıkıyor ben istersem yaparım istemezsem yapmam niye ğörevimmiş gibi davranıyosun dediğimde görevin senin diyor. Ben yapmıçak bi insan değilim temizlerimde ama bunu söyleyince zorunda gibi yapasım gelmiyor. Ana kuzusu gibi sanki bi annesi varmış ğibi onu o kadar düşünüyo beni düşünmüyo gibi geliyor :(
At nisani

Sizin evlendikten sonraki halinizi simdiden gorebiliyorjm. Ne goreviniz ne de yapmak zorundasiniz. Hizmetci degilsiniz. Bunu nisanliniz kabul etmeden evlenmeyin yoksa cok pisman olursunuz.

9 senedir evliyim ama ne annemin ne kayınvalidemin evini temizledim.
Yersek,içersek kaldırırim sofradan,yardım ederim makineye yerleştirmeye va ama gerisine karışmam kimse de talep etmez.
Benim evimde de onlar temizlik yapmaz,müsade etmem.
Siz yokken kim temizliyormuş evini kayınvalidenizin?
Saçmalık resmen.
Nişanlınıza söyleyin annesini bu kadar düşünüyorsa kendi yapsın yada birini alsın evi temizlemeye.

Merhabalar
Nişanlım bayramda annemin evini temizle diye tutturdu. Evlenince de temizlersin yardım edersin işten kaçmazsın diye söyleyip duruyor tabi bunu sürekli böyle dile getirmesi benim canımı sıkıyor. Biraz tartıştık annenin evini ben istersem temizlerim istemezsem temizlemem dedim sen karışma böyle şeylere diye söyledim. Temizlemek senin görevin, temizliceksin gibi şeyler söyledi. Bana böyle söylemesi canımı sıkıyor ben istersem yaparım istemezsem yapmam niye ğörevimmiş gibi davranıyosun dediğimde görevin senin diyor. Ben yapmıçak bi insan değilim temizlerimde ama bunu söyleyince zorunda gibi yapasım gelmiyor. Ana kuzusu gibi sanki bi annesi varmış ğibi onu o kadar düşünüyo beni düşünmüyo gibi geliyor :(
Adam seni anasına hizmetçi olarak aliyor güzel kardeşim. Böyleleriyle evlenmeyin yazicam ama nasıl olsa evleneceksin.

Daha nisanliyken boyle soyleyebiliyorsa evlenince bu yuzden seninle kavga eder. Anasinin evinin temizligini dusunen insan alir eline bezi kovayi temizler. Kendi yan gelip yatacak isi sen yapacaksin, sonucta o anasini dusunuyor olacak.

Iki sene once 5 yillik evliyken ramazam bayrami domeminde esimin annesi arefe gunu aradi kendisini. Ben bes aylik hamileydim o zaman bir hafta boyunca kendi evimin temizligiyle ugrasmistim esimin eli sıkısıktı diye yardimciya para vermek istemedim. Bu basladi esimi doldurmaya esim yanimda konusuyor sesi geliyor telefondan. Elalemin gelini bir hafta oncesinden gitmis kaynanasinin evine temizligini yemegini yapmis birde karina bak sen niye getirmiyorsun karini bana yardim etsin filan. Kuplere bindim. Esim hadi gidelim yazik dedi gitmedim. Ben senin annenin hizmetkari degilim cok istiyorsan kendin git yardima dedim. Kendi gitti :KK70:O gun bugundur bendem birsey beklememesi gerektigini biliyor. Sakin taviz vermeyin. Siz icinizden geldiginde yaparsiniz ama kimse size emir veremez bu konuda. Ayrica bu evliligi bir gozden gecirseniz iyi olur. Adam kendine kari degil annesine hizmetci aliyor sanki. Hadsiz.

Iki sene once 5 yillik evliyken ramazam bayrami domeminde esimin annesi arefe gunu aradi kendisini. Ben bes aylik hamileydim o zaman bir hafta boyunca kendi evimin temizligiyle ugrasmistim esimin eli sıkısıktı diye yardimciya para vermek istemedim. Bu basladi esimi doldurmaya esim yanimda konusuyor sesi geliyor telefondan. Elalemin gelini bir hafta oncesinden gitmis kaynanasinin evine temizligini yemegini yapmis birde karina bak sen niye getirmiyorsun karini bana yardim etsin filan. Kuplere bindim. Esim hadi gidelim yazik dedi gitmedim. Ben senin annenin hizmetkari degilim cok istiyorsan kendin git yardima dedim. Kendi gitti :KK70:O gun bugundur bendem birsey beklememesi gerektigini biliyor. Sakin taviz vermeyin. Siz icinizden geldiginde yaparsiniz ama kimse size emir veremez bu konuda. Ayrica bu evliligi bir gozden gecirseniz iyi olur. Adam kendine kari degil annesine hizmetci aliyor sanki. Hadsiz.
Etrafımda o kadar çok ana kuzusu varki arkadaşımın annesi bu yüzden boşandı, akrabalardan var artık tüm erkeklermi böyle ana kuzusu diye düşünmeye başladım hayata küstüm resmen

Back
X