Eşime Güzelce anlatıyorum Çok abartıyorsun nolmuş gibi cümleler kuruyor Maalesef anlatınca anlamıyor ve dolayısıyla kavgaya dönüşüyor
sadece özel eşyalarımın karıştırılmasından rahatsız oluyorum,deseydiniz anlardım.yani yatak odanıza girilmesi,çamaşırların yıkanmasında ne kadar haklıysanız,buzdolabından eksilen yiyecekler konusunda o kadar haksızsınız.
alt tarafı,yiyecek yenisi alınır,böyle şeylerin laf edilmesi bence ayıp,kusura bakmayın.
Belli ki kv nize göre çok aksilik varmış!Anahtar niye bırakılır Bi aksilik olursa size söyleriz bakarsınız demek için Çamaşırlarıma kadar karıştırılması için değildir heralde
Dün akşam eşime annem bak buraları değiştirmiş şunları yapmış Belli ki iyi niyetle yapılmış ama ben bu şekilde doğru bulmuyorum dedim Beni arasaydı deseydi keşke dedim Tedirgin olduğumu söyledimHemen kavga etmeye başladıBu olayı abartmayın artık. Olan olmuş. Bundan sonra anahtar bırakmak istemediğini kesin olarak belirtin.
"Bu evin hanımı benim, kimseye anahtar bırakmayacağım" diye diretin. Eğer yine hayır derse ufak bir sinir krizi geçirip evdeki eşyaları oraya buraya fırlatın, kırın dökün.
Ev sadece eşinizin değil. Sizin de eviniz. O evin hanımı da sizsiniz. Bunu eşinize kabul ettirmeniz lazım.
Kullandığınız kelimelere de dikkat edin, eşinizin ailesini kötülemeyin. Güzelce anlatmak demek ne demek mesela?
İzinsiz kimse kimsenin dolabından bir şey alma hakkına sahip olamaz
Bir sakız bile olsa
Bunun adı var biliyorsunuz
Dün akşam eşime annem bak buraları değiştirmiş şunları yapmış Belli ki iyi niyetle yapılmış ama ben bu şekilde doğru bulmuyorum dedim Beni arasaydı deseydi keşke dedim Tedirgin olduğumu söyledimHemen kavga etmeye başladı
nedir adı,hırsızlık mı?evladınız alsa da aynı mı olur?
ben aile için de öyle şeylere takılmam.ben almam,ama alsam ne olacak?
bu düşüncelere sahip insanların evine gelin gittim.kocamın annesi ve kızkardeşi,kayınpederin getirdiği abur cubur almayayım diye,odalarında,çekmecelerinde saklarlardı.yine kayınpederim alıyor diye,salamı sucuğu buzdolabında,sebzelerin arasına saklarlardı.
üzgünüm,iki yiyeceği esirgeyen insanlarla,aynı düşüncede olamayacağım.
Evet bana göre bu hırsızlık.
Benim 2 tane bakıcım oldu, ikisine de dedim ki işe başladıkalrında, bak buzdolabı burada. Canının istediğini ye, sormana gerek yok.
Annem geldiğinde de aynısıdır, misafir geldiğinde de aynısı. "Canının istediği bir şey varsa lütfen al, sen misafir değilsin" derim.
Kimseden yiyecek esirgemem.
AMA benim izin vermediğim şeyi evladım da yapsa bunun adı hırsızlıktır.
Ya anlayamıyorum cidden hırsızlık biraz ağır bir itham olmadı mı?
Başkası dediğiniz kendi oğlu bu kadar acımasız olmayın!yaptığı şey doğrudur demiyorum ama hırsızlık da değildir yani!kendi evladının evi ,anahtar bırakılmış, sadece saf samimiyet diye düşünürüm,rahatsız olunuyorsa tecrübedir vermez anahtarı bir daha ki sefere!Sizce nedir?
Türk dil kurumuna göre hırsızlık=başkasının malını gizlice almak demek
siz esirgediniz demedim,konu sahibinin yorumuna göre yaptım,yorumumu.yani belki kayınvalidesinin o anda evinde kalmamıştır,alıp kullanmıştır.ne bileyim iyi niyetli düşünmeye çaalışıyorum.
ben buna hırsızlık demezdim,en fazla görmemişlik derdim.zira,hırsızlık ağır bir tabir.
Başkası dediğiniz kendi oğlu bu kadar acımasız olmayın!yaptığı şey doğrudur demiyorum ama hırsızlık da değildir yani!kendi evladının evi ,anahtar bırakılmış, sadece saf samimiyet diye düşünürüm,rahatsız olunuyorsa tecrübedir vermez anahtarı bir daha ki sefere!
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?