Kaynanam ve görümcem çok pisler bi akıl istiyorum :(

Bna kimse yap dio demedim dayanamıorum ben yapıorum

Biz seni anladık ta
Sen bizi anlamadın galiba

Şimdi gönüllü olarak yapıyosun, sonra alışacaklar diyoruz
Sözlüyken her yeri paklıyodun şimdi gelinimizsin şimdi niye yapmıyosun diyebilirler
Sen alıştırıyosun
Kendi evin de olacak biraz sabret orayı temizlersin, 2 ev zor olur diyorum
Hem onlar da senin evine düzenine karışabilir, senin onlara yaptığın gibi

çok iyi anlıyorum seni..
yakınımda görmesem bende sanane karışma derdim
ama yakınımında kv. ve görümcesi böyle hatta daha beter
kızcağız mecburen gidiyo kalıyo arada onlarda sonuçta eşinin ailesi
mecburen gittiğinde hrer yeri temizliyo kendi kullanıyor çünkü
ama hiç değişmiyolar emin ol sen yaptığınla kalıyosun
elinden geldiğince az dur onlarda yemek yiyip git..
onlar düzelmez artık

Meraba bayadır burda yazılanları okuyorum en sonunda en çok kafama taktıgım seyi anlatmak istedim sözlümle 3 yıldır birlikteyiz bi kac aya nişanımız olucak ama kaynanam cok dagınık ve umursamaz biri bni istemeye gelirken bile dapdar bi kot vardı altında ve kendisi baya şişman biri neyse konuma geçim aslında aramızda hiç bi sorun yok kaynanamıda görümcemide cok severim ama pis olmaları bni öldürüyo şöyleki gecen gün sözlümün odasında cantamda bişeyler ararken küpem yatagnın altına girdi tozu saç topaklarını geçtim ölmüş kara fatma vardı ya yuhhhh ! Mutfak dolapları desen tasınırlen hiç çifle camasır suyuyla silinmemiş (6 7 ay önce tasındışar o eve ) mutfak dolaplarını dayanamadım artık ben sildim duvarlara kadar ve işin komik tarafı ikiside calısmıo ama ne temizlikten nede yemek yapmaktan anlamıolar görümcem bardakları sudan gecirip koyar dolaba hiç deterjan görmez o bardak hep bişi içmeden bardagmo tabagmı çaktrmadan yıkarım elektrk süpürgesi bile açmazlar ellerinde vileda halının etrafından silip gecerler sözlümün hiç bi kıyafetini ütülemiyolar akıllarına gelsin diye bigün gittim sözlümün bütün dolabını ütüledim ama sonra yine elini süren olmadı buarada her gittgmde yemekleri bn yaparım cünkü onların yaptgı bişiyi yiyemiorum :( onları cok seviorum bişeyde demk istemiorum ama ordaki kirlililten cok rahatsoz oluorum napmam lazım ikiside calışsa anlıcamda calışmıolarda gerckten cok kafaya taktım bu arada 21 yasındayım fikir verirseniz cok yardımcı olmuş olcaksınız :18:

böyle olmaları senin şanssızlığın olmuş ama kişilikleri nasıl? ruhu pis çirkin insanlar daha zordur

böyle olmaları senin şanssızlığın olmuş ama kişilikleri nasıl? ruhu pis çirkin insanlar daha zordur

Aksine cok seviorum onları ztn görümcem eski arkadasım arkadaskende onlara gidince ymk yapıodum :) çalışmasam yine sorun degil bnm için. Hiç gocunmamda bi izin günümde rahat duramıorum ona yanarım :)

herkesin kendi evi kendi hayati
sen evlendigin zaman kendi evini mis gibi parlatir öyle yasarsin ama
herkeste cok temiz olacak diye birsey yok
iyi insanlar mi o önemli
onun disinda gerisini bosver bence

arkadaşım bence sen burada yanlış konuya takılmışsın. sonuçta kaynananla oturacaksan haklısın ama sanırım aynı evde oturmayacaksın. ben olsam nişanlım odasını hiç temizlememiş demek ki temizliğe falan karışmıyor, bana da yardım etmez diye üzülürdüm. kaynanan, görümcen pisse pis. sen onlar için üzülürsün tamam da bu kadar da dert etme. gittiğinde tabağını falan yıkarsın toz var vb. bahanelerle, gerisi de seni ilgilendirmez. bence buradaki asıl sorun nişanlın neden odasının o kadar pis olmasından rahatsız olup ta hiç temizlememiş?? evlenince daha iyi anlarsın eğer bu konularda sana yardım etmeyecekse Allah yardımcın olsun. umarım her şey gönlünce olur

Allah kolaylık versin diyorum, çünkü benzer durum bende de var ve ben de çok rahatsızım, işe başladığımda bebeğimi bile bakması için bırakmak istemedim. Kvalide ve görümce, ikisi de temiz değil, dağınıklar ama görümce ultra dağınık,hamikeyken bile evimi dağıtmaktan çekinmedi,hem de ne dağınıklık.napıyorum bana geldiklerinde mecbur peşlerini topluyorum, (bi kere salonda masanın üstüne içtiği çayın bardağını koydu görünce, almadım özellikle napçak diye,ertesi gün aldı). kvalide veya lütfederse görümce bulaşık yıkarsa peşlerinden makineye atıyorum. Onlarda yıkayabilirsem yıkıyorum yıkayamazsam tiksinerek kullanmak zorunda kalıyorum:(

:28:h
Allah kolaylık versin diyorum, çünkü benzer durum bende de var ve ben de çok rahatsızım, işe başladığımda bebeğimi bile bakması için bırakmak istemedim. Kvalide ve görümce, ikisi de temiz değil, dağınıklar ama görümce ultra dağınık,hamikeyken bile evimi dağıtmaktan çekinmedi,hem de ne dağınıklık.napıyorum bana geldiklerinde mecbur peşlerini topluyorum, (bi kere salonda masanın üstüne içtiği çayın bardağını koydu görünce, almadım özellikle napçak diye,ertesi gün aldı). kvalide veya lütfederse görümce bulaşık yıkarsa peşlerinden makineye atıyorum. Onlarda yıkayabilirsem yıkıyorum yıkayamazsam tiksinerek kullanmak zorunda kalıyorum:(

Hamileyken gercekten zor olmuştur bnmkiler görümcem hiç dagınık degil ne bulursa yerine koyar ama pis işte temizleyemio onun için etraf topluysa sorun yok bide en kötüsü şartlı şurtlu temizlik yok ya bulasık süngeriyle halıyı koltugu siliı daha ne diyim :)

arkadaşım bence sen burada yanlış konuya takılmışsın. sonuçta kaynananla oturacaksan haklısın ama sanırım aynı evde oturmayacaksın. ben olsam nişanlım odasını hiç temizlememiş demek ki temizliğe falan karışmıyor, bana da yardım etmez diye üzülürdüm. kaynanan, görümcen pisse pis. sen onlar için üzülürsün tamam da bu kadar da dert etme. gittiğinde tabağını falan yıkarsın toz var vb. bahanelerle, gerisi de seni ilgilendirmez. bence buradaki asıl sorun nişanlın neden odasının o kadar pis olmasından rahatsız olup ta hiç temizlememiş?? evlenince daha iyi anlarsın eğer bu konularda sana yardım etmeyecekse Allah yardımcın olsun. umarım her şey gönlünce olur
Nişanlımın yatagnın altına baktgnı hiç düşünmüyorum:) ama evet evlenince bende hiç bna yardm edicegni sanmıyorum ztn bnm işlerimde yogun hafta içi annem bide bi gündelikçi olur hafta sonuda dip köşe bn temizlerim diorum bi şekilde idare edicem :)

Arkadaşım kayınvalidenin giyimine karışma söz hakkın yokki senin
Demekki öyle rahat etmiş ,öyle gelmiş bu bir :44:
İkincisi de daha sözlüsünüz nişanlı bile değilsiniz
Madem bu kadar rahatsız oluyorsun ,bu kadar sık gitme rahatsız olduğun ortama
Yok yemek yapmalar,yok dolap silmeler,yok ütü yapmalar...
Sen bunları yapmaya devam edersen evlendikten sonra da kk da konu açma sayın tavan yapar
Nasıl alıştırırsan öyle gider,yapmayınca sen kötü olursun
Kusura bakma da yapıyorsun diye kimse sana Allah razı olsun demez
Yorulduğunla kalırsın... :19:

Meraba bayadır burda yazılanları okuyorum en sonunda en çok kafama taktıgım seyi anlatmak istedim sözlümle 3 yıldır birlikteyiz bi kac aya nişanımız olucak ama kaynanam cok dagınık ve umursamaz biri bni istemeye gelirken bile dapdar bi kot vardı altında ve kendisi baya şişman biri neyse konuma geçim aslında aramızda hiç bi sorun yok kaynanamıda görümcemide cok severim ama pis olmaları bni öldürüyo şöyleki gecen gün sözlümün odasında cantamda bişeyler ararken küpem yatagnın altına girdi tozu saç topaklarını geçtim ölmüş kara fatma vardı ya yuhhhh ! Mutfak dolapları desen tasınırlen hiç çifle camasır suyuyla silinmemiş (6 7 ay önce tasındışar o eve ) mutfak dolaplarını dayanamadım artık ben sildim duvarlara kadar ve işin komik tarafı ikiside calısmıo ama ne temizlikten nede yemek yapmaktan anlamıolar görümcem bardakları sudan gecirip koyar dolaba hiç deterjan görmez o bardak hep bişi içmeden bardagmo tabagmı çaktrmadan yıkarım elektrk süpürgesi bile açmazlar ellerinde vileda halının etrafından silip gecerler sözlümün hiç bi kıyafetini ütülemiyolar akıllarına gelsin diye bigün gittim sözlümün bütün dolabını ütüledim ama sonra yine elini süren olmadı buarada her gittgmde yemekleri bn yaparım cünkü onların yaptgı bişiyi yiyemiorum :( onları cok seviorum bişeyde demk istemiorum ama ordaki kirlililten cok rahatsoz oluorum napmam lazım ikiside calışsa anlıcamda calışmıolarda gerckten cok kafaya taktım bu arada 21 yasındayım fikir verirseniz cok yardımcı olmuş olcaksınız :18:

canım maalesef bazı insanları oldukları gibi kabul etmek lazım, yapabılecegın fazla bırsey yok, kalkıp o yastan sonra sen onlara temızlık ogretemezsın, tek ıyı yon gormeye calıs, ılerıde esın olacak kısı senı daha ıyı takdır eder, bence bununla avun. esım de bana der hep, ben annemın cok temız oldugunu zannederdım senı tanıyana kadar der :)

Arkadaşım kayınvalidenin giyimine karışma söz hakkın yokki senin
Demekki öyle rahat etmiş ,öyle gelmiş bu bir :44:
İkincisi de daha sözlüsünüz nişanlı bile değilsiniz
Madem bu kadar rahatsız oluyorsun ,bu kadar sık gitme rahatsız olduğun ortama
Yok yemek yapmalar,yok dolap silmeler,yok ütü yapmalar...
Sen bunları yapmaya devam edersen evlendikten sonra da kk da konu açma sayın tavan yapar
Nasıl alıştırırsan öyle gider,yapmayınca sen kötü olursun
Kusura bakma da yapıyorsun diye kimse sana Allah razı olsun demez
Yorulduğunla kalırsın... :19:

Onlardan rahatsızlıgım yok sadece temzlik sorun kafa olarak anlasamasak tabiki gitmem görümcem ayrı cokeski arkadasım yedgmz içtgmz ayrı gitmezdi alışkanlıkları bi nebze olsun degişsin istîorum ama onları kırmadan yanlış anlasılmadan nasıl yapılır bilemiorum acıkcası belkide hiç umursamamak lazım bilmiorum ama takıorum işte napim yapım böyle yoksa gerckten cok ii anlasıoruz bide evlennce buraya bu konuyla ilgili bişeyyazmam çünkü aramızda çoooooooook uzun mesafe olucak baska ülkeye gidio annesi 1 2 yıla

Onlardan rahatsızlıgım yok sadece temzlik sorun kafa olarak anlasamasak tabiki gitmem görümcem ayrı cokeski arkadasım yedgmz içtgmz ayrı gitmezdi alışkanlıkları bi nebze olsun degişsin istîorum ama onları kırmadan yanlış anlasılmadan nasıl yapılır bilemiorum acıkcası belkide hiç umursamamak lazım bilmiorum ama takıorum işte napim yapım böyle yoksa gerckten cok ii anlasıoruz bide evlennce buraya bu konuyla ilgili bişeyyazmam çünkü aramızda çoooooooook uzun mesafe olucak baska ülkeye gidio annesi 1 2 yıla

Bu daha kötü değil mi ? Uzak ülkeye gidiyorsa,gelince sizde kalabilir.Veya siz ona kalmaya gidebilirsiniz.
Burada yaşarsa ileride çocuğunu onlara bırakmak durumunda kalacaksın.

Evim ayrı barkım ayrı,nasılsa sözlüm temiz diye düşünme bence.
Aynı eve girince sözlünün şimdi görmediğin bazı huylarını keşfedebilirsin.
Hijyene aykırı bazı alışkanlıklar,annesinden ötürü ona normal gelebilir.

Ben de sözlünün evinde iş yapmanı yadırgadım.Hele sözlünün dolabına kadar el atman çok gereksiz geldi.
Onun yerine sözlünü ikaz etseydin,o da evdekilere daha dikkatli olmalarını söyleyebilirdi.

Bu daha kötü değil mi ? Uzak ülkeye gidiyorsa,gelince sizde kalabilir.Veya siz ona kalmaya gidebilirsiniz.
Burada yaşarsa ileride çocuğunu onlara bırakmak durumunda kalacaksın.

Evim ayrı barkım ayrı,nasılsa sözlüm temiz diye düşünme bence.
Aynı eve girince sözlünün şimdi görmediğin bazı huylarını keşfedebilirsin.
Hijyene aykırı bazı alışkanlıklar,annesinden ötürü ona normal gelebilir.

Ben de sözlünün evinde iş yapmanı yadırgadım.Hele sözlünün dolabına kadar el atman çok gereksiz geldi.
Onun yerine sözlünü ikaz etseydin,o da evdekilere daha dikkatli olmalarını söyleyebilirdi.

Banada biri böyle böyle yapıorum dese bende inan böyle derdim ama elimde degil kırık tişörtle gezmesine dayanamadım bide kendi ütülemiş ütü degen yerler düz degmeyen yerler kırışık :) bnde ütüledim bütün dolabı dayanamadım napim bide yemeklerimi cok begeniolar o yüzden yapıorum bende eee mutfaga ymk yapcam diye giriorum bi bakmısım fayansları cifliorum dayanamıorummmm :)))

Fazla iyi niyetlisin saniyorum ve orada temizlemeden yiyip icememeni anliyorum ama her izin gününde onlara gitmek zorunda degilsin.

Erkek kardesimin nisanlisi da gelir bize sürekli ve bundan rahatsiz oluyorum. Henüz nisanli degilken de sürekli gelirmis o zaman yoktum burada ki olsaydim kesinliklee annemleri doldurur buna müsaade etmezdim :D

Hem kendilerine zaman ayiramiyorlar hem de evdekiler bu durumdan sikilabiliyor. Senden farkli olarak bizim gelin hicbir ise elini sürmez ki bunu da bilincli olarak yapiyor. Ben gelinlik yapmam, evinizi temizlemem, cay bile vermem mesajini veriyor ama anlamadigi su ki biz zaten ondan is beklemiyoruz. Elini ne zaman bir ise atmis olsa ben yaptirmadim zaten bunu bilerek hareket edip gönlümüzü kazanma yoluna da gidebilir gitmiyor. Annem kaynanalik yapmaz ben de görümcelik yapmam o ayri ama her aksam veya her izin gününde de gelmesin, bu durumdan hoslanmiyorum.

Diyecegim evlerine cok sik gitme, alistirma. Her zaman mesafeli olmak iyidir.

pis kaynanamı daha kötü titiz kaynanamı? benimkide çok titizdir. allahı var yeni gelin gibi çiçek gibi evi. ama kadın kocasını alıştırmış. adam işten gelir ilk iş banyoya gider. kirlisi kirli sepetine, bornozu tekrar askıya.

he oğlunu nasıl yetiştirimiş. donu bile çıkarttığı yerde durur. kurulanır bornoz en son nerde çıkardıysa orda kalır. banyo koridora kadar su içinde kalır. anasıda derki oyyy ben kıymadım ona hep peşindeydim. iyi halt ettin:47:.

şimdi benim merakım kv görümce değilde. zaten evlenince senin evin olacak. ama sözlün bu evde yetişmiş düzen itina yok. evlen,nce nasıl bir koca bekliyo seni. hee şimdi çok titizdir ama bende eşimle evlenene kadar eşim çok temizdi bir kere bile pis tarafın yakalıyamadım ozaman soğutmamak için çaba sarfediyolar çünkü. ben senin yerinde olsam olayın bu tarafını daha çok kafama takardım.

Back
X