• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Kaynanam ve laflarından nasıl kurtulacağım, bilemiyorum.

Yaw ben bu bütün gıcık kaynanaları kaynar kazana atıp kaynatıcam...görsünler o zaman anyayı konyayı:(((((((((oooooofffffffffff

bende buna benzer sorunlar yaşadım şimdi mufak masrafımızı arşılyor derler ,sonra çocuk bize aışltı derler ...bahane herzaman bulunur ...kime çekti diye laf sokunca size çekmiştir benimelim açık dersin bizde cimri yok...yürüteç konsuda açılıca ben kullanmak için aldım size verip sonra kendime yenisinimialıcaktım de...
aşağıda ye iç hiç birşeye dokunm ayiyip içip çeliyo kenara der birdaha siziçağırmazlar .....hiçbir işin

ucundan tutma tam yemek saati git .yemeğini ye sonra az işim vardı ütü yapıcam ağda yapıca vs bul işte bişiler zaten bir hafta dayanamazlar hemen şikayetler başlar ...eşinde hazırlıklı olsun misafirizbiz sizçaığırıyorsunuz desin ...

off yaa çocuk yüzünden kaynanama patladım akşam herkesin içinde
haklıyken haksız duruma düştüm
ne güzel öncesinde eşimle konuşmuştum beni biraz anlayıp
hakvermiş konuşacağını söylemişti şimdi herşey kötü oldu benim aleyhime
nasıl oldu bilmiyorum ama bunalım geçirdim
iki çocuk kavga ettiler içerde, sonra öbürü ağlayınca benimkine hemen sen mi yaptın diye
benimkine sordu bende o bizimkine yaptı o da ona dedim,
zaten hep bizimkine kızıyosun vuruyosun ona bi kere bile vurmadın
dedim bi de tam yanımdaydı sinirden ben de şimdi sana vurcam diye
ağzımdan çıktı öbür odaya geçtim ben vurmuyorumki delirmiş bu dedi
ben de sen delirttin bi sen herşeyi bilirsin dedim öbür odada biraz sakinleşip
evime çıktım kötü oldu eşim surat yaptı kendini tutmalıydın vs diye
ben de bi anlık oldugunu falan dedim ama nasıl toparlayacagım bilmiyorum
özür dilerim ama yaptıklarının beni bunalttığını da söylerim
ama eskisi gibi olmaz artık
kendime inanamıyorum nasıl oldu anlayamadım
biriktirdiklerim patladı keşke kalabalık ortamda olmasaydı off yaa..

canm
sakin ama sakin kendini haksizmis gibi gosterme
yani ezilip buzulme karsilarinda
birazda; tabiri caizse sen yuzsuzluk yap
sanki bisey olmamis hersey normalmis gibi davran
aksi halde uzerine daha cok gelirler..
bosver aldiris etme;sorarlarsa yada surat falan yaparsa kaynanan `sinirlerim bozuktu`bahanesine sigin..
bu ne yaa boyle nazi kampi gibi..
resmen cin iskencesii..sende insan evladisin

ben olsam, cocuklar durmuyor artik aksamlari inmeyelim biz derdim. cocuklarin huyu degisti sonra terbiye edemiycem allah korusun der hem onlarin kizini kotulemesini onlara karsi kullanmis olursun hem de ayagini kesersin.

ben olsam, cocuklar durmuyor artik aksamlari inmeyelim biz derdim. cocuklarin huyu degisti sonra terbiye edemiycem allah korusun der hem onlarin kizini kotulemesini onlara karsi kullanmis olursun hem de ayagini kesersin.

Aynen,

o çocuktan kötü huylar felanda kapiyordur mutlaka... Sürekli çocuklar arasinda ayrimcilik varsa bu hiç ho$ bi$i degil o çocukta yarattigi travmaya bak. Ilerde okula gidecek ve hep kendini güçsüz ve suçlu hissedebilir. Digerleri hep haklidir diye bir dü$üncesi olabilir. Hergün hergün de nereye kadar.

Insanin biraz özeli olmali.

Hem bo$ver herkesin içinde oldugu iyi olmu$ mesafeyi bi $ekilde belki koymu$ oldun bilmeden. E$inle de bizahmet konu$... olup bitenin farkinda olsun.

akşamda kaynanam eşime telefon açtı
net duyamadım ama sen ağzının payını ver yoksa ben vercem gibi.. laflar etti

eşim çok kırgın ağzını bıçak açmıyo çok korkuyorum yaa anneme saygısızlık
ettin gibi konuştu ben halledicektim niye yaptın kendini tutsaydın dedi
ama şimdi hiçbişey demeden sabah erkenden sokağa çıktı off yaa
bu sessizlik beni ürkütüyor

ya şu anneci erkeklere bir kızıyorum ki anlatamam.hep anneleri haklı eşleri hiç haklı değil.kavga olsa o büyüktür yapar sen alttan al gibi cevaplar.okadar kolaysa annesinin karsısına geçip eşime böyle davranamazsın diye konussaya.ama yapamazlar annelerine kıyamazlar.eşlerine kıyabilirler çünkü onlar kayınvalide lafıda çekerler eş lafıda çekerler ve eşlerini alttan almayıda bilirler vs vs hep kadınlar herşeyi alttan alıp yuvasını devam ettiriyor zaten, ama erkeklerde bir çaba yok :oklava:
ben eşimle evlenmeden önce ne senin aailene yakın ne benim aileme yakın ev tutmayalım dedim.özledikçe gideriz dedim velakinde öyle oldu.benim annemlere biraz fazlaca uzak oldu ama olsundelikafadulden oda eşimin ve benim işim dolayısıyla....altlı üstlü kayınvalde, görümce, elti,........ hepberaber oturmayı sevmem çünkü illaki bir huzursuzluk çıkıyor....amaaaaaa sunuda belirtmeden geçemeyecegim sen tek basına hiçbirsey yapamazsın herşey eşinde bitiyor.oda yazdıklarına göre anneci. nediyeyim allah sabır ve kolaylık versin

keşke daha sakin olabilseydin ama olan olmuş artık
sen üste çıkmaya çalışma canım eşine haklı olduğunu ama orda öyle tepki vermenin yanlış olduğunu pişman olduğunu söyle amacının saygısızlık yapmak olmadığını da belirt.
işte insan içinde biriktirince bir yerde hatta gereksiz bir zamanda patlayıveriyorbenneyaptımki.böyle durumların olmaması için ya herşeye zamanında şaka yollu da olsa cevap vereceksin yada en güzeli kimseyle çok sıkı fıkı görüşmeyeceksin

eşin sana trip atıyo annesine sert çıktın diye sözde...annesinin yanına özür dilemeye vs vs giderseniz onların yanında da sana çok kötü davranacaktır eminim...hala affetmedim anneme bağırdığımı gibisinden... boşver en azından bundan sonra biraz çekinir senden...
çocuğuna istediği gibi davranamaz en azından...şuncacık çocuktan ne isterlerki hiiiç anlamam...

Her hafta pazara gidip alışveriş yapın ve kendi yemeğinizi kendiniz yapın. Sizi çağırırlarsa yok ben şunu pişirdim yemeğim var sağolun diyip kendi evinizde yemek yiyin. Sürekli geliyolarsa hep onların yanına gitmeyin. Eşiniz gitse bile siz gitmeyin arada bi görüşmeye çalışın. Sizi çağırısalarda başım ağrıyor, yorgunum gibi bahaneler bulun.Görüşmek zorunda değilsiniz bu sizin elinizde. Eşinizede durumu adam akıllı izah edin. Ben bu ayrımcılığa daha fazla katlanmak istemiyorum diyin. Siz kararlı olursanız kimse size zorla birşey yaptıramaz

ayy canım çok ezik bir gelinmişsin sen ya.
üzüldüm şimdi güçlü ol biraz.
kötü olucan yeri gelince korkmayacan hiçbirşeyden..

bir seferlik patlamışsın. boşver. eşinle konuşmaya da çalışma. hata ettiğini söyledin zaten. daha fazla üzerine gitme bu olayın. ama çocuklar bir arada duramıyorlar deyip çık işin içinden. fazla gitmemek için bahane et. çocuğum konusunda hassasım de, ki annesin çok normal.

Siz eşinizle mi evlendiniz,kayınvalidenizle mi,görümcenizle mi?...Anlamadım doğrusu.Böyle koloni halinde ,sürekli müdahale altında yaşanmaz.Tavrınızı koyun artık,bir daha gelmeyeceksiniz bu hayata.Madem bu kadar huzursuzsunuz eşinizle bir ol çizin kendinize.Tabii eşiniz sizin destekçiniz olursa...:kahve:

eşim sabahtan beri gelmedi telefonlarımı açmadı akşamüstü msj attım çocukla ilgili giydir biraz dolaştırıcam deyip dışarı çıkardı :( inşallah unutur bu olayı büyütmez
dua ettim biraz kendimi topladım
dediğiniz gibi çocuk konusunda hassasım vs şeklinde davranıp
hala görüşmek isterlerse ki pek sanmıyorum bundan sonra
kendi yemeğimi kendim yapıcam
inşallah eşim beni anlar
ailem yanımda bana destek en azından
tamam yaptığımı onaylamıyorum ama tahrik edenin hiç mi suçu yok
neyse güçlü durmaya karar verdim
Allah yardımcım olsun

bence iyi yapmışsın...

özür felan da dileme...

eşininde sana karşı durgunluğu nrmaldir.ona bundan sonra ailesi hakkında bişey deme...

çünkü artık seni haksız görecektir.

eşinle mutlu olmaya bak.

onlar yokmuş gibi davran.

çocukların kavgalarını bahane et ve kaynananlara gitme(benim eltim öyle yapıyor eltimin kızı 1 görümceminki 2 yaşında...onların paylaşımsızlıklarını bahane ediyor ve sadece işi düşerse kaynanamlara çıkıyor)

sende öyle yap ve bu durumu eşine söyle...

benimeşimde hergün yukarı yani annemlere çıktın mı der.

bende kürtaj olduğum için orasının soğuk olduğunu ve o yüzden çıkmadığımı söylüyorum...

çıksam bile taş çatlasın 15-20 dk kalıp bişeyler uydurup evime iniyorum...

sende öyle yap...aranızda mesafe olmalı...

Bu ne ya böyle gaz odalari ne tarafa düsüyo.Siz ne kadr alttan alirsaniz daha cok üstünüze gelirler taviz tavizi dogurur tamam bi patlama yasamissiniz ama karsi tarafta masum degil kendinizi suclamayin esinizde bi iki gün trip yapar düzelir onunla konusun kendini sizin yerine koymasini bide öyle düsünmesini isteyin güya eviniz ayri ama 24 saat berabersiniz bunaldiginizi esinizin denge kurmasini isteyin zaten ona düser bu.sakin kaynananizin yaninda suclu gibi durmayin dik olun tavrinizi anlasinlar böyle ailelerde gelin olmak zor agzinizla kus tutsaniz yaranamazsiniz kendimden biliyorum en iyisi mesafe koymak bunuda yalniz yapamazsiniz esinizin destek olmasi sart...

eşim geldi çocuğu dolaştırmış
yemek yemedi dışarda yedim falan
biraz çocukla ilgilendi
ben hiçbişey olmamış gibi güleryüzlü davrandım
çok tavır yapmadı ama pek de konuşmadı
çocukla ilgili 1-2 kelime dışında
başım ağrıyo deyip erken yattı
inşallah bikaç güne atlatırız

bugün hiç biraya gelmedik kaynanamla
annemler bişey bilmiyormuş gibi ziyaretlerine gittiler
bakalım beni şikayet ettiler mi?

bendegrip var deyin bu kışın gribi bütün sene sürüyormuş dr öyle dedi size bulaştırmıyım sizde hastalanmayın deyin cidden

annemler onları ziyarete gelmişler bi süre sonra beni de arayıp aşağı çağırdılar
eşim başım ağrıyo diye gelmedi, gittiğimde kayınvalidem annemlerin yanında
ağlıyordu babam özür dile elini öp vs deyince bende elini öpüp özür diledim
çocuk nedeniyle oldu dedim o ağladığı için ben de bişey demedim
kızlarından beni hiç ayırmadığını torunlarını da ayırmadığını
öbürüne vurursan ben de sana vururum diye şaka yaptıgını..
(şaka lafına da sinir oluyorum yapıyo ediyo şaka oluyo)
bana hiç bişey yapmadığını ..söyledi
ben sadece yemeğe çağırıyordum demekki
sen ayrı yemek istiyorsun
ayrı ye falan dedi
sonra babamlar konuyu başka şeylere çektiler biraz oturduk

araya mesafe istemediğim bi şekilde de olsa girmiş oldu
bundan sonra torununa daha sevgi dolu davranır heralde

görüştüğümüzde hiçbişey olmamış gibi davranıcam
diğerleri konuyu açıp üstüme gelirlerse de
ağızlarının payını vercem konuşturmayacagım artık

geç aklım başıma geldi
susmamak biriktirmemek lazımmış en baştan
gerektiğinde cevabını verseydim benden
çekinceklerdi
ben sustukça kendilerini haklı görüp
üstüme geldiler
neyse artık olan oldu inşallah işle birliktede
yogun bir hayat olucak benim için
onları fazla gormeyecegim ve
fırsat bulamayacagım o ne dedi niye dedi vs
Mevlam görelim neyler, neylerse güzel eyler diye
Allah a sıgındım sadece..

hakkınızda hayırlı olsun canım
tabiki sende böyle olsun istemezdin ama sonuçları açısından hiçte fena olmamış bence
hem ailende olgunluk göstermiş bir nevi tatlıya bağlanmış sayılır
inşallah bundan sonra bu tür konularla uğraşmazsınız

Back
X