• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Kaynanam ve laflarından nasıl kurtulacağım, bilemiyorum.

inşallah şimdilik herşey iyi sakin,
kayınvalidem öğlen gelip kapıdan çocuğu istedi
aşağıda diğer çocukla oynasınlar diye,

eskiden olsa saat 10 gibi gelir bizde çocuğunu
1-2 saat oyalardı demezdi uzun zamandır
görüşemediler biraz başbaşa kalsınlar

eşimle evde sakin bişekilde oturup keyif yapmayı özlemişim
beynim dinlendi sanki
1-2 güne eşim de ben de işe başlayacağız zaten
biraz da ailecek kalalım

iç içe olmak hep problem hep problem imkanınız varsa uzağa taşının yoksa hep onlara bağlı olmaktan kurtulamayacaksınız eşinizi ikne edip taşının yoksa başka çare yok sabırların en büyüğünü diliyorum size

kendi evimiz olduğu için şu anda taşınamayız ama ben de çok istiyorum
Allah büyük inşallah bi gün o da olur

Bizimle artık yüzgöz olacaklarını sanmıyorum
belki misafir olduğunda falan bizi çağırırlar

Bu sessiz sakin ortamı, rahatlığı özgürlüğü
ne çok özlemişim çok hoşuma gitti

Allahıma şükürler olsun
mutlulugumuzu ve huzurumuzu bozamasınlar inşallah

dün akşam akrabaların olduğu aile yemeği vardı,
gorumcemler vs hepsi ile ilk kez biraraya geldik
benimle pek muhatap olmadılar doğal olarak

zaten normal zamanda da bundan çok sıcak
oldukları soylenemezdi o yüzden
çok da umrumda değil

insan içinde mecburiyetten aynı ortamlarda
bulunuyoruz

en azından çok hayatımıza karışmazlar
fazla yüzgöz olmazlar

pazartesi işe başlayacağım
yeni bir hayat..
yeni yorgunluklar..

kaydirigubbakcemile4

eşimle aramız iyi çok şükür pek eski konuları açmıyorum ama önceki yaşadıklarım beni bayagı doldurdu ki ailemle hep şimdiye kadar yaşadıklarımı yaptıklarını anlatıyorum, eskiden bi konu hakkında sürekli konuşan insanları anlayamazdım demekki birikimler ve gerekli tepkiyi zamanında gösterememek insan da böyle bir bozuk psikoloji yapıyor.

işimde ilk günlerim iyi geçti, yoğun olduğu için gün içinde pek bişey düşünemiyorum zaten
sonrası da yorgunluk vs.

ben de onun kızı gibi akşamları anneme gidiyorum orada takılıyorum.

bizimki, çocuk istiyor vs bahanesiyle arada arıyor,
yarım günde okula gittiği için pek görüşemiyoruz onlarla,
zaten o mahkeme suratlıları yeteri kadar gördüm
kızıyla damadıyla biricik torunuyla mesut olsunlar..
bize bulaşmasınlar da

kadının derdi oğluyla torununu benim ondan koparmaya çalıştığımı sanıyor
demiyorki ben ona bunları yaptım..ondan oldu diye

ama asıl derdi oğlunun ondan soğuması vee
maddi musluklarının kesilmesi,
biz aidat ve faturalarını ödüyoruz yaa
ama lafta hep kızının yaptığı 2 kuruşluk
mutfak masrafı var sanki kendileri yemiyormuş
çocuğuna baktırmıyormuş gibi..

geçengün çocuklar birbirini görsün diye götürdüm
ben evime çıktım 1 saat sonra çocuk durmayınca
beni çağırdı,
diğeri evine gitmişti,
hala bana yemek, çay veriyor

ve normal halindeyken bile en önemli saçmalaması,
çay içiyoruz kaynana kayınpeder, ben ve çocuğum
orda,
2 yaşındaki çocuğa dediği laf,
babana söyle paranın yarısı benim bana versin
öyle tek başına yemek yok
falan tembih ediyo gerizekalı yaa

çocuk ayağına bana söylüyo
ben de hazırcevap değilim malesef

sonradan anladım demek istediğini,

bi sen oğlan doğurmuşsun, evi barkı, birikimi olmasın
hep sana ve kızlarına yedirsin istiyorsun deseydim

şimdi olmaz

mümkün olduğunca az görüşerek tepkimi o şekilde
belli edicem ortamdan sıkılırsam da çocuğu alıp
bi bahaneyle çıkıcam evime

oğluna da usuluyle anlatmaya çalışıcam
pek inanmak istemese de malesef ki gerçek bu..

Rüyalarıma bile giriyor bu durum kötü çirkin bi kadın beni kovalıyor
ben kaçıyorum bayagı devam ediyor
en sonunda ben yukarı doğru uçuyorum ondan uzaklaşıyorum
Yorumu açık
inşallah gerçek hayatta da kurtulurum onlardan
çok masal gibi oldu ya neyse

bu paragöz kadından nasıl kurtulurum?
dahiyane mucizevi fikri olan var mı??

Canım madem ev kendinize ait eşinizi ikna edin evi satın başka bir yerden alın ve o eve taşının.ya da evi kiraya verin.görümceniz oturmak isterse bizim paraya ihtiyacımız var yüksek fiyat istiyeceğiz deyin.o zaman eşinizde bir aile olduğunu hissedecek.bu sorunlar da sona erecek. iç içe bir aile hayatında kimse mutlu olamaz.

Çocuk olunca işler daha da zorlaşıyor. İstemeyerek de olsa görüşmek zorunda kalıyoruz onlarla. Allah yardımcımız olsun, diyorum başka bişey diyemiyorum.Çünkü bu konuda eşlere büyük görev düşüyor ancak onlar da yardım etmediklerinde,Allaha sığınmaktan başka çaremiz kalmıyor. Sizin için,dilerim her şey yoluna girer. Sevgiler.....

4 yıllık evliyim 2 yaşında bi çocuğum var kaynanamla aynı apartmanda oturuyoruz malesef
kaynanam görümcemin çocuğuna bakıyor, sabah ve akşam sürekli birlikteyiz beceriklidir sürekli yemekler yapar görümcemi,damadını bizleri sofraya toplar
kızından da it gibi çekinir, cocuguna bakar, sürekli rapor verir bunu yedi bunu içti diye,
kızı mutfak masrafına yardım da ettiği için el-pençedir ona karşı, eşim de faturalarını aidatlarını karşılar ama hiç bizim lafımız edilmez varsa yoksa kızı ve cömertliği sanki keyfinden yapıyor çocuğuna baktırıyor daha ne olsun.damat da sürekli konuşur mangalda kül bırakmaz ama paranın çoğunu görümcem kazandığı için hep görümcemin dediği olur bütün aileyi o yönetir.
Benim sorunum sürekli birarda olmak kendi düzenimi oturtamamış olmak eşimle başbaşa evimizde yediğimiz yemekler çok azdır hep biraradayız.
Bi de malesef kaynanamın laf sokmaları damadın da boş konuşmaları var sürekli benle uğraşıyolar, yarı şaka yarı ciddi.
kaynanam isterki biz varımızı yogumuzu en ufak çöpümüzü onlara sülalesine verelim paylaşalım sürekli onların akrabaları ile görüşelim evimizde hep onlar olsun yatıya kalsınlar vs. ben genelde onun saçma laflarına cevap vermem binde bir çok kısa uzatmadan cevap veririm uzatmam çünkü onların hepsi avukat gibi ben 1 söyleyene kadar kaynana görümce damat 3 lü ittifakı bi cevap yapıştırıyor,eşimde ailesine çok bağlı soğukluğu sevmiyor,kendiniz geçinin diyor,haksız olsalar bile haksızlar diye onaylamaz
yani tekim onlara karşı ne yapayım nasıl mesafe koyayım araya bilemiyorum, Allahtan kardeşim ve eşi, annemler de bize yakın arada onlarla bi nefes alıyorum ama bu laf atmalar çok canımı sıkıyor bu kadar sahiplenme görmedim, bi de benim çocuğumla görümcemin çocuğunu kıyas ediyolar bizimki oyuncak vermese kime çekti, yok cimri olma vs poposuna vurmalar vs seviyolar güya diğerine bi fiske yok ama, niye görümcemden çekinir de ondan. off ne yapcam bilmiyorum keşke bi mucize olsa başka eve geçsek, o da zor çünkü kendi dairemiz kesin biz gitsek görümcem cüzi bir kirada bizim eve geçer off ne yapacağım kendimi savunamıyorum bi türlü, biraz mesafe yapıcam da nasıl? çocuk bahanesi ile sürekli biraradayız

yapacağın şu arsızlığı ele alıp çat çat sende cevap vericeksin, birileri hanımefendiliğini koru falan diyebilir bence aldırms, herkesin nabzı farklıdır ona göre şerbet vermek gerekir deli deliyi görünce çomağını saklar derler

Tiryandafila arkadaşımızın dediğine katılıyorum.

Ayrıca size karşı dünya iyisi bile olsalar bu kadar içiçe olmak anlamsız geliyor..
İnsanın kendi evini unutması olacaksa hayatın içinde neden evleniliyor o zaman..
Eşinizde bu duruma alışmıştır, belkide evde yalnız yemek istemeyecektir bir süre sonra..

Şimdi eşiniz için hava hoş..Aynı durumda o olsaydı iki gün bile dayanamazdı..Nedir fark kadın olmanız mı ?

ahhh ahhh o görümce damat kaynana bozmalarını benim elime dilime verseler ne yaparım onları varyaaa kelime laf sokma manyağı yaparım onları....bence siz hanımlığınızdan yetiştirme tarzından onlara cevapvermekte geç kalıyorsunuz..benim ailemdede herkes böledir ikizim kadar benzeyen kardeşim ve ben hariç...ablamada sewgilsinin ablası annesi laf sokar oda gelir ben ne diyim şimdi bunlara akıl ver der....çok gıcık olurum böle insanlara dün kızkardeşimin nişanı vardı eltisi olcak dengesiz herkese laf sokmalar ters cwaplar falan banada laf sokmaya kalktı yerin dibine soktum cewap veremedi utandı sonra melek oldu herkese...herkes madmazeden paparayı yedi silkindi kendine geldi dediler...mesela çocuğuna hafidce ellerini kaldırcak olcakları zaman aaaa napıyosunuz çocuğuma ayol niye vuruyosun falan diye çek al çocuğu sewiyoruz falan derlerse ben böle sewmenizi istemiyorum çocuk ewde herşeyden korkar oldu deseniz...sizde ufak ufak laf sokarak cewap verin mesela kişiliğinizi aşmak söz konusu bile olsa koyun tawrınızı eşinizdende bi tepki alırsanız bu insanlar beni böle konuşturmaya alıştırdı deyin...unutmayın üzüm üzüme baka baka demişler...siz onlar gibi olmasanızda onlar gibi dawranın...

Back
X