Kaynanam ve saçmalıkları

onuda bimden almıştır.fişi iste yaşına göre çorap değişim yaparsın. tabi kendini geliştirdiyse.fiştende haberide yoktur

ne cahil kaynanalar var Allah Allahh ihihihi tuhh

Telde konusursaniz soyleyin bence nisanlinizada söyleyin çok ayip etmis hic almasaymis

Beğenmediysen at ya da başkasına ver minyon biriysen sana olur diye düşünmüştür ya da farkında değildir sen kocana bak sanane annesinden sanki birlikte yaşıcan..

Gerçekten yapamıyacağım o atkıya o çoraba teşekkür edemeyeceğim ya. Samimiyetsizlik yaparım çünkü hiç ama hiç memnun olmadım
Özellikle arayıp hem teşekkür edip hemde anne ayaklarım küçük diye çocuk çorabı koydun herhalde ama bana olmadı sağol düşündüğün için diyebilirsiniz.

Denememiştir bence göz kararı almıştır. Bir görüştüğünüzde şaka ile karışık çocuğuma saklıyorum annecim dersin😁

Sevgili arkadaşlar ne yapsam hangi dalı tutsam bilemiyorum. Nişanlımla farklı şehirlerdeyiz benim olduğum şehre 3 günlüğüne yatılı geldi. Günlerce annemle hazırlık yaptık bedelli askere gidecek diye iççamaşırına kadar aldık. Helalide hoş olsun. Ama aynı değeri görmek isterim ki maalesef göremiyorum. Kaynanam bi atkı göndermiş ama naylon ipten örme heryeri eğri büğrü,neyse düşünmüş göndermiş dedim ses etmedim. Yanında 1(bir) adet ya 1 adet çorap göndermiş baktım üzerine 9 yaş yazıyor. Allah aşkına bukadar umursamamazlık olur mu? 9 yaş çorabı nedir? Nişanlımın babası ile ayrılmışlar,kayınbabam bir başkası ile evli oyüzden çok üzülüyordum çünkü severek ayrılmış kayınbabam kendini geliştiremiyorsun bana ayak uyduramıyorsun diye ayrılmış kaynanamdan. Ama şimdi bilmiyor,kendini geliştirememişsin arkasına sığınsınlar istemiyorum. 9 yaş çorabı nedir bu nasıl bir cahilliktir. Kesinlikle bişeyler yapmak ve söylemek istiyorum yaptığını. Ne demeliyim,nasıl anlatmalıyım? Bir anda soğudum yemin ederim ya
Siz adama bakın.
kendi başına her şeyi size yapacak gücü ve arzusu var mi? Varsa kimseden bir şey beklemeyin.
Yoksa da düşünün öyle bir hayata razı mısınız değil misiniz

Sevgili arkadaşlar ne yapsam hangi dalı tutsam bilemiyorum. Nişanlımla farklı şehirlerdeyiz benim olduğum şehre 3 günlüğüne yatılı geldi. Günlerce annemle hazırlık yaptık bedelli askere gidecek diye iççamaşırına kadar aldık. Helalide hoş olsun. Ama aynı değeri görmek isterim ki maalesef göremiyorum. Kaynanam bi atkı göndermiş ama naylon ipten örme heryeri eğri büğrü,neyse düşünmüş göndermiş dedim ses etmedim. Yanında 1(bir) adet ya 1 adet çorap göndermiş baktım üzerine 9 yaş yazıyor. Allah aşkına bukadar umursamamazlık olur mu? 9 yaş çorabı nedir? Nişanlımın babası ile ayrılmışlar,kayınbabam bir başkası ile evli oyüzden çok üzülüyordum çünkü severek ayrılmış kayınbabam kendini geliştiremiyorsun bana ayak uyduramıyorsun diye ayrılmış kaynanamdan. Ama şimdi bilmiyor,kendini geliştirememişsin arkasına sığınsınlar istemiyorum. 9 yaş çorabı nedir bu nasıl bir cahilliktir. Kesinlikle bişeyler yapmak ve söylemek istiyorum yaptığını. Ne demeliyim,nasıl anlatmalıyım? Bir anda soğudum yemin ederim ya

Ayıp ya kayinpederiniz nasıl bıraktıysa öyle kalmis. Belli ki sizi onemsememesi falan değil karakteri boyle. Yoksa kayinpeder bile boşamazdı. Bence bunu sorun yapmayın ama siz çocuğun üstüne çok düşmeyin kimseyi bulunmaz kumaş yapmayın.

Gerçekten öyle. Birde o çorabı ben gördüm annem görseydi daha farklı olurdu. Sonuçta her annede kızı önemsensin ister.
Canım aynı sorunları bende yaşadım, bana değer verip bohça bile getirmediler. Evimde ona ait tek şey kullanılmış elyaf yorganı. Dün de bi arkadaşım bohcasını açtı gösterdi iyi ki getirmemişler diye şükrettim 😁 her fırsatta kızım der ama asla öz kızı gibi görmezler, sen daha nisanlisin bide seninle evlendiğin zaman konuşalım bunlar daha basit şeyler 😂

Ayni benim kv)))
Deger vermek degil de dusunemiyorlar.
Annem bize misafir gelerken kaynanama da hediyeler alirdi.
Kaynanam ise hep cehizinden bir seyler cikarip verirdi anneme hediyeye karsilik olarak.
Kizim 3 yaşinda , 8-9 yaş coraplar alir.
Bana giyinilmis seyler verirdi mesela.
Hatta ben hamileyken daha dogmamis bebegime komsunun eskilerini getireyim demisti.
Ablasinin kizi evlendiginde ev hediyesi olarak kullandigi çizik borcamini goturmustu.
Demem o ki, kafa yapisi o.

Cok takmayin.

birinden gelmiştir o da size koymuştur. hususi size aldığını dahi sanmam. bence maddi beklentileriniz sadece nişanlınızdan olsun..

Kayınvalide ister beceremesin ister para meselesi olsun.. ekstra hediyeler için beklentiye girmeyin. Kullanmayacağınız bir şey olursa alın koyun kenara. Başkasına verin.

Ama evlenirken siz, yapılması gerekenler hakkında net olun. Bu böyle yapılmalı. Bunu böyle istiyorum deyin.. bilmiyorsa da öğrensin.

Şimdi nişanlım askerde ona anlatacağım,bilmiyor yazık ne yapsının arkasına sığınmasın artık. Çünkü kimse demezse bu şekilde devam edecek. Ben hediye beklemiyorum ama alacaksa da adam akıllı bir şey alsın nişanlımı bile utandırmasın. O çorabı düğüne yakın çeyiz yerleştirirken herkese göstereceğim nişanlım annesini uyarmazsa

Bizimkiler de böyleydi.

Kayın ailem bir bilezik taktı düğünde. Onu da küçük almışlar incecik, koluma takmaya uğraşırken büküldü eğildi, valla utandım eşimin cebine attım kimse görmesin diye.
Bir de eşimin yatak yorganını göndermiş. Muhtemelen çeyizinden kalma eski rutubet kokan nevresime geçirmişler. Bir gün nevresimi çıkardım değiştirmek için bir baktım yorgan yastık kullanılmaktan sapsarı olmuş.
Direk çöp tabi. Yahu hadi yaşlısın, dışarı çıkıp alamadın (ki yapacak-alacak güçte) hiç mi kızın kardeşin demedi anne bu verilir mi diye.

Bir kuruşları geçmedi bana. Düğün, yüzük, kına herşeyi ben ailem ve eşim yaptık. O yüzden benden beklenti içinde değiller. Aramızda sorun yok ama samimi değilim o yüzden sorun yok. Gönlüm kırık bu anlamda. Hakkım da çok geçti. Başımın gözümün sadakası olsun diyorum. Eşimin canı sağ olsun yeter diyorum.

Sen yazınca kendi geçmişim geldi aklıma kusura bakma ben de anlattım. Bazıları böyle. Bir akrabam oğlu evlenirken kız çeyizi gibi eşya aldı oğluna. Yemek takımından nevresime iğneden ipliğe diyeyim. Yani var-yok meselesi değil mesele. Görgü meselesi bence. O yüzden nişanlınla ilgili sorun yoksa diğer şeyleri umursama.

Ya her böyle konuda aklıma nişan bohcam geliyor. Defalarca yapmayın istemiyorum dememe ragmen nişan günü bohça getirdiler. Görümcem de işin içinde. Hadi annen yaşlı bilmiyor diyelim, sen de mi birşey bilmiyorsun. İçinde yemin ederim bir tane bana özel alınan bir şey yoktu. Bi de istemiyorum dememe ragmen kp haber gönderip ayar veriyor. Neymiş hediyeleşmek sünnetmiş. Hepsi ordan burdan toplanmış sarı sarı havlular, eski püskü berbat şeyler. Bi de onlar yaptı diye mecbur ben de bir şeyler yaptım. Gittim özel giyim kuşam aldım. Babam da yardım etmemişti kıt kanaat maaşımla aldım. Geçen de kvnin dolapta gördüm açıp denememişler bile,yüzüne bile bakmamışlar.

Sorun aynı değeri görmek beklentinizde. Bir şey yapıyorsanız beklentiniz olmasın. Beklentiye girerek iş yaparsanız sonunda beklentiniz karşılaşmadığında üzülen, bozulan taraf siz olursunuz.

Aslolan niyet...
Kayinvalideniz gorgusuz biri olabilir mi?

Oglu evden cikarken ne bulduysa koymus gibi.
Niyetini Allah bilir, bence rencide edecek bir sey yapmayin.

Yillaar yillar once ilk bebegimin mevludunde, kayinvalidem herkesin icinde harika islemeli bir bohca verdi.
Kirmizi kurdelenin ucunda da kocaman bir altin sallaniyor.
Icinden de ipek kumaslar, harika gecelik ve pijamalar cikti. Genclik iste mutlu ve mahcup olmustum.
Mevlut bitti herkes gitti. O da hemen bohcayi, taki yastigindaki altini kapti. :))) artik nasil baktiysam, benim bekarim var, bunlar sana degil dedi. :))))

Gerci eltimde de hic gormedim onlari. 🤔🤔

Bizimkiler de böyleydi.

Kayın ailem bir bilezik taktı düğünde. Onu da küçük almışlar incecik, koluma takmaya uğraşırken büküldü eğildi, valla utandım eşimin cebine attım kimse görmesin diye.
Bir de eşimin yatak yorganını göndermiş. Muhtemelen çeyizinden kalma eski rutubet kokan nevresime geçirmişler. Bir gün nevresimi çıkardım değiştirmek için bir baktım yorgan yastık kullanılmaktan sapsarı olmuş.
Direk çöp tabi. Yahu hadi yaşlısın, dışarı çıkıp alamadın (ki yapacak-alacak güçte) hiç mi kızın kardeşin demedi anne bu verilir mi diye.

Bir kuruşları geçmedi bana. Düğün, yüzük, kına herşeyi ben ailem ve eşim yaptık. O yüzden benden beklenti içinde değiller. Aramızda sorun yok ama samimi değilim o yüzden sorun yok. Gönlüm kırık bu anlamda. Hakkım da çok geçti. Başımın gözümün sadakası olsun diyorum. Eşimin canı sağ olsun yeter diyorum.

Sen yazınca kendi geçmişim geldi aklıma kusura bakma ben de anlattım. Bazıları böyle. Bir akrabam oğlu evlenirken kız çeyizi gibi eşya aldı oğluna. Yemek takımından nevresime iğneden ipliğe diyeyim. Yani var-yok meselesi değil mesele. Görgü meselesi bence. O yüzden nişanlınla ilgili sorun yoksa diğer şeyleri umursama.
Gerçekten beni anladığınız için teşekkür ederim çünkü konu saygısızlığa kadar gitti. Benim beklentim pahalı lüks şeyler değil ki beklesem beklemekte hakkım çünkü arkadaşlarıma yapılan şeyleri görüyorum bilmiyor düşünemiyor onun yerine nişanlım yapıyor diye susuyorum ama özverisiz bir biçimde dalga geçer gibide 900 km uzaktaki geline çocuk çorabı gönderilmez. Cidden tutunduğumuz tek şey eşlerimiz inşallah hayal kırıklığına uğratmazlar bizi

Ya her böyle konuda aklıma nişan bohcam geliyor. Defalarca yapmayın istemiyorum dememe ragmen nişan günü bohça getirdiler. Görümcem de işin içinde. Hadi annen yaşlı bilmiyor diyelim, sen de mi birşey bilmiyorsun. İçinde yemin ederim bir tane bana özel alınan bir şey yoktu. Bi de istemiyorum dememe ragmen kp haber gönderip ayar veriyor. Neymiş hediyeleşmek sünnetmiş. Hepsi ordan burdan toplanmış sarı sarı havlular, eski püskü berbat şeyler. Bi de onlar yaptı diye mecbur ben de bir şeyler yaptım. Gittim özel giyim kuşam aldım. Babam da yardım etmemişti kıt kanaat maaşımla aldım. Geçen de kvnin dolapta gördüm açıp denememişler bile,yüzüne bile bakmamışlar.
İşte böyle şeyler gerçekten üzüyor ya hiç yapmayın yada dalga geçer gibi iş yapmayın

Sorun aynı değeri görmek beklentinizde. Bir şey yapıyorsanız beklentiniz olmasın. Beklentiye girerek iş yaparsanız sonunda beklentiniz karşılaşmadığında üzülen, bozulan taraf siz olursunuz.
Ancak şuan nişanlılık dönemindeyim ve karşılıklı aileler arasında beklentiler tabiki olacak benimde var. Aynı değeri beklemiyorum ki yapamazlarda ancak dalga geçer gibi iş yapmasınlar yeter bana

Back
X