nişanlımın ailesinin ağzına bakıp bakmadığını bugün yarın anlarım. annesiyle konuşacak çünkü. ona göre kendime yol çizeceğim.
kaynanana demedin mi ''anne yeni bir ailenin içine giriyorum, alışmak kaynaşmak kolay şeyler değil birbirimize zaman vermeliyiz. ben kaybetmek değil kazanmak için evleniyorum. ben aile kazanacaksam siz de kız evlat kazanacaksınız...'' erkek ailelerinde gelin alınca tam tekmil bir kadın aldıklarını sanma olayı var maalesef. ama unutmamaları gereken bir şey var ki eğer ilk evliliğinse sen komple tecrübesizsin yani sudan çıkmış balığa dönüyor insan.
anladım canım kararını iyi ver bende nişanlıyken aynı sorunları yaşadım annesiyle filan benim 7 senelik ilşkimdi annesi senin 7 senen benim 27 senem hadi bakalım kim daha üstün dedi kıskandı anlıycan eğer oğlunu kıskanıyosa hayır gelmiyo canım insallah nişanlın senin arkanda durur...
beni de çok kıskanıyor. 10 günlüğüne tatile gelmişti nişanlım. gel bir gün bizde kal dedim nişanlıma. bize 10 günü zehir etti.
bi laf var aslında o kaynanalara sölenecek ama terbiyem müsade etmiyor uyuzlar oğlununun mutluluğu hiç mi önemli değil ya anlamıyorum doğrusu...
diyemedim. hiç birşey diyemedim ki. neye uğradığımı sasırdım. hem ilk evliliğim hem 20 yasındayım. ağır geliyor bunlar.
merhaba ablalarım,kardeşlerim... çok doluyum. 4 aylık nişanlıyım. nişanlanmadan önce melek olan kaynanam suan tabiri caizse bir şeytan oldu. kaynanam dün bana beni kaybedersen benim oğlumuda,eşimide,ailemide kaybedersin dedi. bende bütün olanları nişanlıma anlattım. annesiyle konuşacak. beraber karar vereceklermiş. ne bahtsız bir kızım ben ya. çok yoruldum. söylemekle yanlış mı yaptım? bir de annemde konuştu nişanlımla arkasında durabileceksen düğün olsun dedi yoksa düğün olmasın istemiyorum dedi. annemle muhattap etmemelimiydim??
önemli olsa beni üzmez. biliyorki ben üzülünce oğluda üzülüyor. bunu defalarca söyledi ama anlamıyor. sizin kaynanada belliki cadıAllah kolaylık versin
öncesinde sanki birşeyler olmuşta sanki böyle söylemiş gibi. ama ne olursa olsun bi anne herşeyden önce yavrusunun mutluluğunu düşünmeli. saygıda kusur etmediysen böyle konuşmasıda çok çirkin bence tatlım evlenirken bir kişiyle evlenmiyosun eşinin ailesiylede evleniyosun ben sana söyleyeyim. Elbetteki kızlarını evlendiriyolar senin ailende yani bazı konuları ailelerin konuşması daha doğru olur. sanki nişanlın anne sözü dinleyen ailesine düşkün biriymiş gibi inşallah üzülmezsin. gönlüne göre olsun herşey.
ben ayrıldım canım çok şükür kurtuldum
nişanlıdan mı? eşden mi?
nişanlıyken ayrıldık canım biz evlencektik eylüle olmadı iyikide olmadı:)
Nişanlıyken böyleyse,evlendikten sonra ne olur az çok tahmin edebiliyorum. nişanlın hep annesinin ağzına bakıyosa ilerde işin var demektir. Çünkü ben kendimden biliyorum. Yine de karar senin arkadaşım.
bu olayla beraber ailesinin ağzına bakıp bakmadığını anlayacağım. inşallah bakmıyordur. bakıyorsa yapacak birşey yok. ayrılacağım.
hep iğneyeyici konuşuyordu bende hiç kendimden ödün vermiyordum anlamamazlığa vuruyordum. bu sefer açık açık söyledi. sorun bence oğlunu kıskanması çünkü yaptığım hiç birşey yok. tamam çok sıcak kanlı değilim ama saygısızlıkta hiç etmedim.
herkes güle oynaya gezcek diye bişey yok ki zaten saygılı olmak yeterli ,seviyeli olmakta kendimden biliyorum ne zaman bir adım atsam yakın olmak için hemen ediyor içine bütün hevesimi kırıyor tekrar başaa...
hep iğneyeyici konuşuyordu bende hiç kendimden ödün vermiyordum anlamamazlığa vuruyordum. bu sefer açık açık söyledi. sorun bence oğlunu kıskanması çünkü yaptığım hiç birşey yok. tamam çok sıcak kanlı değilim ama saygısızlıkta hiç etmedim.
böyle kısa bi zamanda böyle ağır bi laf etmesi yalnış tabiki. ama keşke nişanlına söylemeseydin şimdiden çocuğu arada bırakmak yalnış geliyor bana.seviyorsan nişanlını alabildiğin kadar alttan al siz birbirinizi seviyorsanız inan gerisi boş. tabi ev ayrıysa...
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?