kaynanama kahvaltiya gideyimmi?

karacabandirma

Guru
Kayıtlı Üye
9 Ekim 2012
434
311
323
27
Kizlar selam.. daha onceki yazialarimi okuyanlar bilir.. kaynanayla aaram bozuk.. esim yarin ona gitmeyecegimi bile bile kahvaltiya gidelim dedi.. bende onun hatiri icin zor durumda kaasin diye tamam sebin icin gelirim ama.fazla durmak yok bir saat dururuz kahvalti etmekde yok orda oturup yemeklerini yiyemem kalkariz dedim oyle olacagina gelme sen bence daha iyi dedi ben gider gelirim dedi. Ne yapmaliyim sizce.. kaynana ailem ve benim.ici ileri geri bir suru sey soylemis bir insan.. bende guru yapiyorum ve okadar kizginimki aslinda gitmek istemiyorum.

Ben gelirim ama bi şey yemem vs demeniz kötü olmuş eşiniz haklı o zaman hiç gitmeyin daha iyi ... Ama eğer katlanamayacağınızı düşünüyorsanız gitmeyin ama şunu unutmayın eşinizi dolduracak zamanı olur o zaman kv.in ...

Bedava yemek niye yemiyosun ye ic cekil kenara en azindan ezik degilde piskin olursun

Bulmiyorun ya .. bide soyle bisy var herseye ragmen ben fenede gelirim yinede poposu havalarda birilerinin baksaniza sen en iyisi gelme daha iyi diyor.. kahvalri erme zorunlulugu var sanki ben bir adim attiysam onlarada attirabilir.. ermeyiverelim kahvalti ne olur?

Arkadaşım kahvaltı için gidip de kahvaltı etmemek olur mu protesto mu bu :)
Haklıyken haksız konuma düşersin ... Yemeyerek daha çok dikkat çekersin ...
Sen kafanı bir toparla bakalım ...

Ya soz verilmis bir kahvalti yok geleneksel kahvalti iste hersene yapilir klasik.. biz yesik demek ne kadsr zor olabikir.. gitmeyi icime sindiremiyorum bir sekilde tepkimi gosterememis olmak sanirim canimi skyor benim.. kufur dinledigim kisini. Elini oomek zor feliyor.

Telefondan mı yazıyorsun ? Çok karışık oluyor da sözlüğümü alıp gelicem

Arkadaşım gitsen dert gitmesen dert içim şişti valla ... Sen en iyisi git benim midem çok kötü hiç bir şey yiyemiyorum de

Evet telefondan sinirli sinirli yazinca ortaya ne cikiyor hic farkinda bile degilim :) sizde anlayacagim diye kör olacaksiniz neredeyse hay allah kusura bakmayin artik :))

Bence gitmelisiniz. Eşiniz için değer diye düşünüyorum hemde ilerde tekrar bir sorun olursa eşinizin sizi haklı görecektir.
Kin tutmanın gurur yapmanın kimseye faydası olmaz siz iyi yaklaşın hala aynı davranırsa sizin vicdanınız da rahat olur ..

Son düzenleme:

merhaba bilmiyorum annemisiniz...
kayınvalideniz eşinizin annesi her ne kadar sevmesenizde birbirinizi görmeye tahammül edemesenizde didişip dursanızda sonuç itibaryle eşinizi o insan dünyaya getirmiş...(ben 3 senelik evliyim eşimin ailesiyle aramda herzaman mesafe vardır mesafeyi kendim koymak istedimki laubali olmayalım belli bir seviyede devam edelim diye cok öyle aman aman sevmeyiz birbirimizi ama eşim cok sevdigim için gitmek istesemde istemesemde esimin hatırı için giderim.hatta bazen ben derim gidelim diye gönlü kırılmasın .çünkü insanın annesi ayrı esi ayrı ben inatlaşsam gitmiycm die bu sefer eşimle aram bozulucak kavga tartısma huzur kalmıycak bunlara hiç gerek yok eşimle aramı bozucagıma giderim oturur gelirim yeme içme konusuna gelince cok yanlış...sonuçta davetlisin misafir gidiyorsun bişey yemem demek nedirki?kime giderse gitisn insan en azından tadına bakar bu saygısızlıktır )sen böyle yaparak gitmiycem etmiycem diyerek eşinin gözünden düşersein hiçbir degerin kalmaz...sevmiyorsanda içinden sevme ...eşine belli edersen herzaman sen kötü olursun süslen güzel güzel hazırlan git rahat rahat otur bak keyfine ...onlar catlasın herkes yaptıgından utansın eşinle aranı acma boşyere sonuç olarak böyle davranırsan kaybedersin...sevmek ayrı saygı göstermek apayrı bişey saygısız bir insana saygı gösterip onu sasırtmak herseyi değiştirir...

bu nedir ya
gitmem
gidersem bir saat dururum
durursam yemek yemem
yani bu erkekler sizi nasıl kaale alsın
ya gidersin
ya gitmezsin

Bence ne olursa olsun eşinizi tek bırakmayın ki onlara konuşcak koz vermeyin gidin ...hemde eşiniz mutlu olur hani köpeğin hatrı yoksa sahibinin var misali...Eşiniz tek giderse gene sorcaklar niye gelmedi vss bu sefer de o da gelince mutsuz olcak size bir şey diyebilir bide bu bayram yani küsler bile barışır belki güzel bi hareket olur ...
Ayrıca bir şey gerekirse yemezsin ama bunu kalkıp eşine söylemende çok saçma yani adam sana cephe alcak ailesine karşı,sen haklı bile olsan söylediklerinden ötürü seni korumaz benim ailem için naptı ki diyebilir...Ne olursa olsun kalp kırıklıklarınız olsada bayram münasebetiyle eşinizin elinden tutun hatta bi çicek falan alın gidin..umarım gönlünüzce güzel geçer..

Son düzenleme:
Geçmiş konuları bilmiyorum, anlaşılan aranızda ciddi şeyler geçmiş. Buna rağmen eşiniz gitmek istiyorsa ya sizin haksız olduğunuzu düşünüyordur ya da her şeye rağmen "ailem" diyordur. Siz şu anda gitmem-yapmam-etmem diyerek her bayram her ailede olan sizin taraf-bizim taraf kavgalarının adımını atmış olacaksınız. Bence gidin, kahvaltınızı yapın ama tepkinizi de belli edin. Ne bileyim gülmeyin, muhattab olmayın fazla. Bayramın hatrına yiyin-için kalkın...

madem evimin huzuru icin gitmek zorundayim
giderim herkesten cok ben yerim
ben sinir olacagima onlar olsun

ayrica gitmeme sebebi nedir o'da onemli tabii

bize de kahvaltı teklifiyle gelindi ama ben bu sefer gitmek istemedim eşimle kahvaltı yapıp öyle gelmek istediğimi belirttim. her seferinde her seferinde olmaz.

eski konularınızı bilmiyorum
burdan anladığım kadarıyla yazıcam
kaynana bana ve aileme dil uzattıysa
küfür edecek kadar çirkinleştiyse
değil evine gitmek sokağından geçmem
kocada herşeyi bile bile benim alttan almamı bekleyecek olursa
arkamda durmasını bilmezse boşar giderim gitsin anasının dibinde yaşasın

size şunu yapın bunu yapın diyemem tabiki
ama bana hakaret etmiş bir kadının evine ben gururumu ayaklar altına alıp gitmem gidemem yanii benim huyum kurusun böyleyim

kesinlikle yalnız gönderme çok gitmek istiyorsa birlikte gidin. eşini doldururlar canım...

önce gitmeyi kabul edip sonra yemek yememek şartını ortaya atmn yersiz olmuş gerçekten...
eşininde dediği gibi bu durumda gitmenin bi manası yok....
tavsiyem eğer çok rahatsız olacaksan ve eşin bu durumu uzatıp sana sorun yaşatmayacaksa gitme....
ama bi kahvaltı için huzurunu bozma....
soğuk davranırsan sadece eşin için orada olduğun anlaşılır ve mesafeni korumuş olursun...

yapmayın arkadaşlar...benim kayınvalidem yok,eşim 6 yaşındayken vefat etmiş...keşke sağ olsaydı da,beni sevmeseydi...evlendik,çocuklarımız var,ama gözlerindeki anne özlemi silinmiyor,her defa anne konusu açıldığında içim parçalanıyor,anne sevgisi görmemiş ki garibim...düşünün,gelininizle sizin anneniz birbirlerine karşı böyle olsalar,hoşunuza gidermi?siz de kayınvalide olacaksınız,ne kadar kötü olursa olsun o eşinizin annesi,eşinizin hatrı için hoş görmek durumundasınınz,bir şey olursa,siz ortada kalırsınız,sonuçta o onun annesi,atmayacak ya,ama siz eşinizin gözünden düşersiniz...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…