Bazıları eşimle ikimiz çalısıyorsuk herşeyi kendimiz yaptık diyor ama ;
herkesin eşi çalışmıyor, herkesin babadan kalma malı işi gücü parası olmuyor, asgarü ücretle çalışan bir insanın kredi çekip hem düğün yaptığını hem de geçinmeye çalsıtığını düşünün işin içime çocuk da girince bu adam nasıl gecinecek , ne yiyecek ne içecek hiç mi gezip tozmayacak, kadın bir süre sonra bunlara dayanamayacak ve baba evine gidecek, k.bakmayın kimse eziyet çekmek için aç kalmak için evlenmiyor, bir yuvanın huzuru için ailelerin maddi manevi desteği olmalı ..
Her şeyi kendimiz yaptık diye , ailesi yardım etmedi diye kv kp ile ilgili söylemediklerinizi bırakmıyorsunuz ,şimdi gelmiş yardım etmek zorunda değil! Size yardım edilmedi diye başkalarına da yardım etmek zorunda değil diye bişey yok.
Ama olmaz ki
Evlenecek olgunluğa erişmiş iki insan nasıl geçineceğini de bilmeli
Kimse mecbur değil yapmaya, tutun ki öldüler ne yapacak kadın kocasını mı boşayacak yardım gelmeyince
Evlenen iki insan çalışacak, didinecek, gayret edecek, çözümünü bulacak ki evliliğin kıymeti olsun, kadın çalışmıyorsa bulduğunu yettirecek, evinde ekonomi yapacak, şikayet etmeyecek, aileye güvenilip evlenilir mi hiç asıl bu boşanma sebebi doğurur ileride, inanın bana hayatta en tatlısı kendi yaptığınız