• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Kaynanamgilin yazlık alması

Şöyle ki eşimin amcasının üç tane gelini var ve aynı apartmanda oturuyolar onlar da taş taş üstüne bişey koymadılar üstelik ev hanımı bi gelirleri de yok. Onlara bedavadan ev veriyolar. Üstelik yazlık aldıklarında o apartmanda bulunan herkes niye oğluna ev almadın gittin yazlık aldın diye benim yanımda sordular.
Amcalar da uçmuş. Aynı zamanda hadsizler. Nasıl kendilerinde böyle bir soru sorma hakkı buluyorlar ya?
Bu arada eşiniz kaç yaşında?

Merhabalar. Benim size danışmak istediğim bir konu var. İki yıllık evliyim. Ev ve arabamız yok. Eşimin babasının otobüsü var. Arabaları var. İki tane evleri var istanbulda. Birinde kendileri oturuyo üst kat çatı katı orada da kiracı var. Evlenmeden önce eşimin annesi kirayı size veririz demişti ama vermediler. Evlendikten bir yıl sonra da kendilerine yazlık aldılar. Bu yazlığın kredisi ortak paradan veriliyo. Yani otobüsten gelen parayla. Ama bize hiç para vermiyolar bir yardımları yok. Sadece eşim çalışıyo ben eczacıyım iş bulamadım iki yıldır dükkan yeri baktım bulamadım. Eve yakın iş bulamadım çünkü arabamız yok uzak yere de gidemem. Neyse bu yazlığı almak yerine bize ev alsalar daha iyi olmaz mıydı ya da araba. Çocuğu kirada otururken neden bir insan gidip yazlık alır bu bencillik değil midir? Bu arada üst çatı katında oturmamamızın sebebi eşim ilk görüşmede ben orda oturmak istemiyorum demesi çünkü çok kalabalık aile apartmanı dedikoducu insanlar. Bi de eşimin iki kardeşi var onlar çalışıyo işleri var. Bi de emekli maaşı var kaynatamın.

Kocanin eli ayagi oldugunu düsünüyorum, gitsin oda bir ise girsin calissin? Her gün otobüslerde dolmuslarda metrolarda sürünen insanlar uzaga gidiyorlarken, sen hangi pasanin torunusunda gidemiyorsun?

Kendi ailenizden isteyin madem. Ailelere siz destek olcagınıza ufak tefek hedıyelerle onları mutlu etcegınız yaşta hala destek beklıyorsunuz, bunu takarak anca kendinize zarar verırsınız, beklentiyi bırakın artık. Gelin rahat etsın die kadın onca yılın emegıyle sana araba mı alsın ,tabiki kendine yazlık alcak, bu bencillik degıl, sizin ki bencillik. Bence biraz fazla çalışıp mustakbel gelınınıze araba parası biriktirmeye başlayın ozaman ,siz iyi ! Kaynana olun!

öncelikle sizin için üzüldüm malesef aile ile ortak iş yapanlarda bu sorunlar yaşanabiliyor. Bunu en başta konuşmanız daha doğru olurdu. Siz eşinizin emeğininkarşılığının verilmediğini kazancın ortak olmasına rağmen onların daha fazla pay aldığını söylüyorsunuz. Evet bu haksızlık ama size değil eşinize yapılan bir haksızlık bunu eşinizin görmesi gerekiyor. Sizin yapacağınız şey ise çalışıp kazandığınızı kendi iradenizle harcamak.
👏🏻👏🏻👏🏻Gerçekten beni anlayan biri çıktığı için şu an ağlıyorum

Kendi ailenizden isteyin madem. Ailelere siz destek olcagınıza ufak tefek hedıyelerle onları mutlu etcegınız yaşta hala destek beklıyorsunuz, bunu takarak anca kendinize zarar verırsınız, beklentiyi bırakın artık. Gelin rahat etsın die kadın onca yılın emegıyle sana araba mı alsın ,tabiki kendine yazlık alcak, bu bencillik degıl, sizin ki bencillik. Bence biraz fazla çalışıp mustakbel gelınınıze araba parası biriktirmeye başlayın ozaman ,siz iyi ! Kaynana olun!
Valla durumum varsa gelinime araba da alırım hizmetçi de tutarım😄

Valla durumum varsa gelinime araba da alırım hizmetçi de tutarım😄
Şimdiden uzak yakın demeyin girin bi işe o zaman
O zamana kadar ancak birikir
Zamane gelinleri çok fena valla
Alacağınız yazlığa, gelirinize kadar burnunu sokabiliyor
En iyisi en baştan biriktirin paranızı
Sonra varınızı yoğunuzu geline dökersiniz de en azından başınız ağrımaz 😂

Bence yanlış düşünüyorsunuz tamam kaynananizin emeklisi var olabilir inannin insan emekli olana kadar neler çekiyor yazlık almaları en doğal hakları insanlar 60 insan sonra bari rahat etsinler neden hala evlatlarının geçimlerini düşünsünler ki .okutmuş evkendirmisler bir nebze nefes alsınlar artık.siz ise karı koca sırt sırta verip hayatı kazanacaksiniz daha yolun cooook basindasiniz mücadele edip kendi iz yapın evinizi arabanızı.zaten yazlık yine evlatlarina kalacak

Neden türkiyede bu kelimeler çok kullanılıyo😄 ayrıca sevmediğim için kendilerini öyle demiş olabilirim bu kelimeleri yakıştırdım😄
Yoo eğitim seviyesi düşük insanlar böyle ifade ederler. Kayınvalide kayınpeder bile okey de sizinkiler ı ıh olmamış eczacı hanım :)

Back
X