Kaynanamın bebeğimi sahiplenmesi

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Haklısın canım idare dünyası:) idare ediyorum orda sıkıntı yok, kendi kendime dert edindim ama dediğin gibi bunun için bebeğimi üzmemem lazım. İnşallah yetiştirirken hep beraber o uyumu yakalayabiliriz.
umarım. biraz sizin de elinizde kırmadan mesafe koymayı başarırsanız süper olur. benim kayınvalidem dur bi doğsunda, daha çok var, bakalım hele bi olsunda diyerek 9 ayı geçirdi, doğuma bile gelmedi, doğum sonrası ziyaret etti gitti..kendim için değil ama eşim için üzüldüm biraz.

Amin çok teşekkür ederim:) Aynen zaten sevdiklerimi kıskanma gibi bir huyum var hamilelikte iyice arttı heralde:)

Yok canim espri olsun diye soyledim.
Oyle laf sokmalar falan gecti benden.
Yeni evliyken insan her seye aliniyor hirslaniyor ama zamanla geciyor hepsi.
Cok sukur kayinvalidemle aramda oyle laf sokmali falan bir iletisim sekli yok,aklimiza geleni soyluyoruz sadece :)

Canım annelik içgüdüsü sendeki notmal böyle hissetmen ama kaynanan da kötü biyetli değil simdi hevesi var onun için bölye konusuo olabilir dogduktan sonra seni dışladıgını hissedersen konusursun

Öyle canım ben de eşim için sesimi çıkarmıyorum tabiki saygım da var o ayrı. Kaynanam herşeyi bilsin, herşeyi kontrol etsin ayarlasın o modda biraz da o yüzden endişelerim.

En güzeli. Tebrik ederim bence hepiniz çok sanslisiniz iyiler e denk gelmissiniz evladinizda bu sevgi dolu ailenin tadını doya doya çıkarsın inşAllahhh

Canım annelik içgüdüsü sendeki notmal böyle hissetmen ama kaynanan da kötü biyetli değil simdi hevesi var onun için bölye konusuo olabilir dogduktan sonra seni dışladıgını hissedersen konusursun
Evet geri kalan kısım doğumdan sonra belli olacak, belki de ben diyeceğim ay ne kadar abartmışım diye:)

valla uzun yazmışım ama olsun :) aynen ilk bebeğin oldugu için böle oluyor. bana ablam şimdi diyo ki aman bırak baksınlar bakmamaları daha kötü diyo ama kıskanıyorum sanki bende :) oda başta öleydi şimdi ikinciyi bekliyo valla babanneye alıştırıyo çocugu ki arada rahat etsin diye :) sanırım ikicide bizde daha rahat olucaz. sen canını sıkmamaya takmamaya çalış bebişin gerilmesin :)

Allah korusun işte benim de aklıma böyle kötü senaryolar geliyor bazen o yüzden endişeleniyorum. Umarım böyle şeyler yaşamayız.

Tecrübesizlikten hep işte napalım o kadar da olsun dimi:) saol canım öyle yapacağım

Aman Allah korusun inşallah kötü geçmez lohusalık:) Allah yardımcımız olsun.

Ne mutlu ki algılamış:)

Benimde 16 aylık kızım var. Cinsiyetini öğrenince kayınvalidemin tepkisi (38 yaşında bekar görümcem var) kızıma kardeş geliyor oldu. hala telefonda nasıl oha demediğime şaşarım :) kızım anne diyor bazen babannesi efendim diyor ben de her seferinde ondan daha yüksek sesle efendim annecim diyorum. yazın yazlığa gider büyüyünce götürcem diyor. bende gülerek babası biz olmadan aşağı komşuya göndermez diyorum :) her dediğine bişey diyorum ama o hala diyecek bişey buluyor.ananeler-babaanneler bazen abartıyor. ben canımı fazla sıkmadığı sürece fazla takmıyorum. Görmezden geliyorum, duymamazlık yapıyorum. Siz şuan hamilesiniz, lohusalık sürecinde de biraz zorlanırsınız. Sonra bi düzene koyarsınız. Sağlıkla kucağınıza alırsınız kızınızı inşallah.

Belli bir yaştan sonra kafa kaldırmıyor derler belki o zaman da :)

benim kv kilolu biraz, bi de kemik ağrıları var, benim kız hadi babanne saklambaç oynayalım, hadi kovalamaca, hadi park diye kadını 24 saat içinde pert ediyor, kadın 1 hafta diye gelip 3 gün sonra hastane randevusunu alıp kızının yanına kaçıyor

Yaa sesli güldüm inan ki "kızıma kardeş geliyor" bu da çok fenaymış:)) evet belki de normalde batmayacak şeyler hamilelikte battı bana ama umarım o da abartmaz bazı şeyleri. Amin inşallah çok teşekkürler.

Reactions: GCA
Bence hormonların galeyanina geliyorsun . İlk torunsa bu heyecanı makul karşılamak gerekir ki 10 tane de olsa tutumu değişmez . Doğumdan sonra kayınvalidenin varlığına sukredeceksin,kalbini kırma lütfen ! Uykusuzluk ve yorgunluk çok zor . . Yükünü paylaşacak birilerinin olması ilaç gibi gelecek bu süreçte .

Maşallah kızına süpermiş:))

İlk torun canım zaten kendisine birşey demiyorum kendi kendime sinir oldum. Benim için duracağı yeri bilmesi önemli, inşallah ilaç gibi gelir lohusalıkta kendisi:)

Kaynanan niye aylarca sizde kaliyo tek takildigim nokta burasi.
Dogum sonrasi psikolojin kaldirmaz. 1 ay bile fazla ama kimse de kirilmasin 1 ay dolunca evini bosalt, bebegine kendin annesi olarak yetebilirsin.

İlk torun canım zaten kendisine birşey demiyorum kendi kendime sinir oldum. Benim için duracağı yeri bilmesi önemli, inşallah ilaç gibi gelir lohusalıkta kendisi:)
Yok kendine de sinir olma hiç gerilme . Sınırlarını çiz, görünür olsun ...fazla müdahil bulursan da uyarmaktan çekinme . İçine atıp lohusaligini cehenneme çevirme .

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…