kaynanamın bizde yatma sevdası beni çıldırtıyor..

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
mihribanı tanıyormusunuz,ayrıca zamanında kocası mihribanın kafasını peteklere vurduysa yaptığı bunca hakaretten ve tokattan sonra eşinin bu kadar sakin olması mantıksız değil mi:34:

Bu tür durumlarda mantık aranmaz arkadaşımız cinnet geçirdiğini ilk defa böyle bir şey yaptığını söylüyor. Şimdi dersiniz cinnet geçiren insan kapıyı açıp duymalarını nasıl sağlar diye, peki eşini cinnet geçiren adam pompalı tüfeği alıp nasıl öldürebiliyorsa arkadaşımızda eşine böyle bir tepki de bulunmuş..Belki eşi ilk defa eşini o halde görmüşse şaşırmış afallamış olabilir. Şöyle olsaydı eşi de ona tokat atmış ve dövmüş olsaydı. Ne diyecektiniz oh olmuş size eline sağlık mı diyecektiniz..Yapmayın Allah aşkına.. Tamam gereksiz yerde gereksiz tepki vermiş..Ancak arkadaşımızı yargısız infaz yapamazsınız... Tamam senin hatan da şu şu deyip arkadaşımıza neden yardımcı olacağımıza sinirlerini daha çok yıpratıyoruz anlamıyorum. Kendisi de diyor. Yaptığının hata olduğunu.. Hatasını kabul etmiş insana hatalısın denilmez . Neden gibi sorular yöneltip anlamaya çalışılır. Yaşı yirmi olup üvey annesinin eziyetine maruz kalıp kaçış yolu ararken doluya yakalanmış insanın üzerine bu kadar gidilmez. Ne geliyorsa başımıza hemcinslerimizden geliyor.. Ah birbirimizi anlayıp enpati kurabilsek.

Bu tür durumlarda mantık aranmaz arkadaşımız cinnet geçirdiğini ilk defa böyle bir şey yaptığını söylüyor. Şimdi dersiniz cinnet geçiren insan kapıyı açıp duymalarını nasıl sağlar diye, peki eşini cinnet geçiren adam pompalı tüfeği alıp nasıl öldürebiliyorsa arkadaşımızda eşine böyle bir tepki de bulunmuş..Belki eşi ilk defa eşini o halde görmüşse şaşırmış afallamış olabilir. Şöyle olsaydı eşi de ona tokat atmış ve dövmüş olsaydı. Ne diyecektiniz oh olmuş size eline sağlık mı diyecektiniz..Yapmayın Allah aşkına.. Tamam gereksiz yerde gereksiz tepki vermiş..Ancak arkadaşımızı yargısız infaz yapamazsınız... Tamam senin hatan da şu şu deyip arkadaşımıza neden yardımcı olacağımıza sinirlerini daha çok yıpratıyoruz anlamıyorum. Kendisi de diyor. Yaptığının hata olduğunu.. Hatasını kabul etmiş insana hatalısın denilmez . Neden gibi sorular yöneltip anlamaya çalışılır. Yaşı yirmi olup üvey annesinin eziyetine maruz kalıp kaçış yolu ararken doluya yakalanmış insanın üzerine bu kadar gidilmez. Ne geliyorsa başımıza hemcinslerimizden geliyor.. Ah birbirimizi anlayıp enpati kurabilsek.

kaynana da hemcinsim,bende ona empati yapıyorum:34:

Hiç birinizin dikkatini çekmeyen bir şey var bir de, kadın bu kadar ağır bir tepki gösteriyora ama kocası hiç bir şey yapmıyor, hatta eşini sakinleştirmeye çalışıyor, ondan yana oluyor. Bazıları farklı yorumlamış, eşin büyüklük yapmış değerini bil falan demiş ama bence artık bardağın taştığını o da farkında olduğu için bu kadar sessiz kalmıştır. Yoksa hiç bir erkek bunu yapmaz. Bu arkadaşımızın çektiklerini yaşayanlar anlayabilir sadece, hayatta en zor şeylerden biri böyle düşüncesiz bencil insanlara katlanmak zorunda olmak. Ben de senelerce kayınvalidemlere 15-20 dk mesafede oturdum, şöyle bir uğradıklarında bile günlerce kaldılar, ne yeni evlisin dediler, ne hastasın dediler, ne işin var dediler, aileme saygı göstermediler. Sonunda oradan ayrıldık başka şehre taşındık ama ne oldu şimdi de gelip ortalama 1,5-2 ay kalıyor, hastayım doktora götürün,, gezdirin beni, sürekli böyle. Eşimin annesidir başımın üstünde yeri var tamam ama oğlumun evi deyip 2 ay kalma hakkını görüyorsun ona da tamam ama 2 ay da misafir olmaz ki insan 15 yıldır evliyim hep birşeyler bekliyor, hiç bir çaba göstermeden. En komiği de bunlar böyleyken kendi kızları evlenince kayınvalideleri birkaç saatliğine oturmaya gelince bile gitsin diye bir sürü laf sokuyorlar, hem de kadıncağız eli kolu dolu gelip, evde de çok yardımcı oldğu halde.
Yani bencil, cahil insanlar bunlar, ve bununla bir ömür yaşamak çok sağlam sinirler gerektiriyor. Ama şu da var ki herkes insanların gözündeki, kalbindeki yerini kendi belirliyor... ben de çok isterdim eşimin ailesini kendi ailem gibi kalben sahiplenebilmeyi, sevebilmeyi, saygı duyabilmeyi. Ama ne yazık ki ( ki ben bunları eşimle de konuşabiliyorum artık bunca yıl sonra, bana çok haklısın sen hala çaba gösteriyorsun onlar için ama ne yapayım onlar da ailem, hiç bir şeyi haketmiyorlar ama atsan atılmaz diyor-ha şimdi bir sürü insan da "yazıklar olsun evlada bak" diyecek eşim için, onu bu hale getiren süreci kimse bilmiyor çünkü ama olsun, biz biliyoruz ve içimiz de çok rahat) eşimin ailesi, annesi olduğu için saygı görüyor bu evde, oğlunun hatırına derler ya...
Empati kurmaya çalışalım arkadaşlar, artık kadınlar çile çekmek için evlenmesin, bari biz birbirimize destek olalım.

Bence boşan güzelim bir evlilik nasıl başlarsa öyle devam eder seni kurban seçmişler

bu konu hala kapanmadımı ya :4:

konuyla ilgili yazın lütfen

Konuyu okudum son yazılanlar dikkatimi çektiği için önce size sormak istedim,bu konu kapanmadımı ya demek konuyla alakalımı birde neden kapanmasını istiyorsunuzki hoşunuzamı gitmedi.
Kadıncağız eşine bir tokat attı diye nasılda yüklenilmiş halbuki adamlar hiçbir sebep yokken tokat atıyorlar kimse bir şey demiyor.Çokmu abes kadının kocasına tokat atması valla tebrik ederim arkadaş hep erkeklermi kadına şiddet uygulayacak birazda kadınlar elini armut toplamaktan çeksin.
Bende istemem her dakka evimde birilerini ağırlamayı helede yatılı,aynı tepkiye yakın bir tepki verirdim heralde.

Konuyu okudum son yazılanlar dikkatimi çektiği için önce size sormak istedim,bu konu kapanmadımı ya demek konuyla alakalımı birde neden kapanmasını istiyorsunuzki hoşunuzamı gitmedi.
Kadıncağız eşine bir tokat attı diye nasılda yüklenilmiş halbuki adamlar hiçbir sebep yokken tokat atıyorlar kimse bir şey demiyor.Çokmu abes kadının kocasına tokat atması valla tebrik ederim arkadaş hep erkeklermi kadına şiddet uygulayacak birazda kadınlar elini armut toplamaktan çeksin.
Bende istemem her dakka evimde birilerini ağırlamayı helede yatılı,aynı tepkiye yakın bir tepki verirdim heralde.

ben konu moderatörler tarafından kapanmadımı hala demedim
hala bi çözüme ulaşmadılarmı
hala kapanmadımı bu konu diye sormuştum

ben konu moderatörler tarafından kapanmadımı hala demedim
hala bi çözüme ulaşmadılarmı
hala kapanmadımı bu konu diye sormuştum

sonuçta konuyla alakasız bir şey yzıp bir başkasını uyarmak dikkatimi çekti sizin yüzünüzden bende konuyla alakalı yazmıyorum hay allah.
Son sözüm kaynanalar gelinlerinin evinde çok mecbur kalmadıkça yatıya kalmamalı.

konunun başını okudum.eşinin tavrına şaşırdığım kadar o laflardan sonra k.validesinin o gece orda kalmasına da şaşırdım.

herkese sonsuz teşekkür ediyorum ama ben hatamı biliyorum eşim o anı unutalım seni bu hale biz koyduk utanması gereken kişi benim nolur affet diye kendisi söyledi demem o ki neler çektiğimi allah biliyo birgün sorulacak hesapları fazla vaktim yok bi özet geçicem ama sonra detaylıca anlatıcam benim annemi 16 yaşımdayken kaybettik ardından babam evlendi ve o kadın beni istemedi birsürü eziyet hep benden çok büyüklere vermek istedi sonunda onu zulmüne dayanamadım evlendim evlilik meraklısı değildim kesinlikle ve evlenince hepsi bitecek sandım daha beteri beni bekliyomuş bilemedim çok dayandım annemin toprağına sarılıp saatlerce ağladığımı bir ben bilirim eşime bi tokat attığımı kınamışsınız kafamı kalorifer peteğine vurduğu için ona laf yok çünkü ben bi tokat attım çok ayıp kadınlara yakışmıyo değilmi kadınlara sadece dayak yakışır kaynanam kaynanasını sokağa atmış şuan huzur evinde ona ayıp değil ben 18 yaşında evlendim bir çok şeye aklım yetmiyodu sıkıntı sıkıntı bu hale getirdi beni ben asla böyle olmak istemezdim benim sizden isteğim bana doğru yolu gösterip bir nebze akıl verenim yardım edenim olsun diye kimsem yok derdimi döküceğim ama beni kınayanlar kadar çok güzel yönlendirici insanların yazılarınıda okudum rabbim razı olsun sizlerden yanımda olduğunuz bi nebze içimi rahatlattığınız için

Canım baştan sona okudum.... Anladığım kadarı ile sen aşık olduğun için baba evinde gördüğün zulumden dolayı evlenmişsin üstelik daha yaşında çok küçük..... Bence sorunun kaynağı senin kendi ailen yani anneni kaybetmenden sonra başına gelenler baban evlenmiş ve seni yeni evlendiği eşinden koruyamamış ve evlenip kurtulayım dediğin zamanda eşin ve ailesi tarafından zulme uğramışsın Başını peteğe vuracak kadar sana şiddet uygulayan bir koca oğlunun evlendiği bir evi karısı yeni bir hayatı olduğunu anlamayan bir kayınvalide sorun büyümüşte büyümüş ve seni patlatan noktaya gelmiş keşke hemen bebek yapmasaydın ve bir işe girseydin böylece en azından maddi gücünü eline alırdın, ve sosyal hayatın bir evin içinde olmaktan çıkardı...

Seni kınamıyorum lütfen yanlış anlama yaptığın hareketler o gece inin yanlış...Ne olursa olsun o kadın eşinin annesi sen ne kadar sinir olursan ol et tırnaktan ayrılmaz madem eşin kendi yaptıklarının farkında ve seni teskin etmeye çalışır duruma geldi, eşinle konuşmaya çalış aranıza mesafe koysun, Kayınvalidene saygısızlık yapma ama onun kardeşlerine açık açık bana haber vermeden gelmeyin diyebilirisin hatta bunu evde olmayabilirim yada hazırlıgım olmayabilir sizi iyi ağırlayamam lütfen gelmeden önce bana haber verin diye yumuşarak söylemekten çekinme... Buna ragmen geldiklerinde ise bir işim var çıkmak zorundayım hadi sizi anneme bırakayım bende ordan giderim diye çıakr evden... Eşinin annesi ile ise gelin-kaynana yerine komşu olun birbirinize gelip gitmeden önce müsait olup olmadığınızı sorun mesala.... Ve bence bir uzmandan yardım al sorun sadece kayınvaliden ve onun görgüsüzlü değil anneni kaybetmenin verdiği acı ile gelen sorunların birikmiş hali...benim fikrim tabi

evli değilim anlamam ama bence çok iyi yapmışsın.yapışmış çıkmıyolarsa ayırıcaksın canım.durup dururken bağırsan tamam sen yanlış yapmışsın derim ama bu ne böyle bi karı koca hayatınız yok olur bu ve bunun gibiler yüzünden. sinir oldum valla

bence çok ucuz davranmışsın ve büyük terbiyesizlik yapmışsın.onlara görgüsüz diyorsun da, unutma ki eşinde o ailede büyüdü. ve onu büyüten o zamana getiren eşinin ailesidir. ömür boyu senin yanında kalsalar bile onlara borcunuzu ödeyemezsiniz. bence bu ucuz davranışını nasıl affettireceğini düşün. çünkü davranışının hiç bir mazereti yada savunulur yanı olamaz.asıl eşin seni boşasa haklıdır. yazık diyorum...

yazdığın kadarıyla haksız görünsen de alt metni okumak hiçte zor değil aslına bakılırsa. cümleleri tek tek anlayıp seni kınayan yorum yazmak kolay da alt metni okumak kimsenin işine gelmiyor.
kocan kalorifere kafanı vuracak kadar asabi bir tepki verebiliyorsa başka bir konuya, ilk mesajında anlattığın olaya tepki vermemesi anlattıklarının buz dağının sadece görünen yüzü olduğunu gösterir ki böyle olunca neler çektiğini anlamak çokta zor olmaz.
kocanın sakinleştirme çabası ve olayı inada bindirmemesi, annesiyle konuştuklarını sana anlatmayıp seni daha da sinir etmek istememesi %100 olmasa da haklı olduğunun kocan tarafından onayı.
sen olayı pişirip pişirip kocanın önüne koyma, kayınvalidene de yüz çevirme bir araya geldiğinizde ama mesafeni de koy.
aradığına göre seni olayın üstünü örtüp, anladım ben sinyali verecektir. sana kızıp bağrıncak olsa kapına dayanırdı eminim.
sen kocanı yanında tut, ona hakkettiği şekilde davran, gerisini koyver gitsin :49:

Cok zor seyler yasamıs olabılırsın cok cıldırmıs da olabılırsın amaa bu davranısın hıc hos degıl bunu senınde fark etmen lazım cok ayıp yaptıgın seyy :50:
Esınee de cok sasırdım bosanacagım demıssın senı durdurmus hadı onu gectım kapıyı acıp kayınvalıden duysun dıyee bagırıp cagırmalarr cok yanlıss :50:

bir daha gelmezler bence evinize
yanı ıyı ya da kötü olmuş bitmiş
tamam yapılan şey çok ayıp ama
zaten sizin evinizi bu şekilde kullanan insanların içine çokta dert olmaz
sadece sağda solda konuşurlar hakkınızda

esas dert sizin psikolojiniz
hastalık sahibi olursunuz
bence terapi ye gitmelisiniz

eşiniz destekmiş
ablannıza gitseniz ne olacak
ne kadar barınabileceksiniz ki
yuvanıza sahip çıkıp kendinizi tedavi ettirin