kaynanamın bizde yatma sevdası beni çıldırtıyor..

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Arkadaşım, haklı olabilirsin belki bir noktada ama benim çok iyi bildiğim bişey var ki büyükten asla zarar gelmez, ne demek eşine tokat atmak, ben inan onun yerinde olsam o gece sokağa atardım seni, bizim kültürümüzde gelin diye bir kavram var hizmet te edeceksin, saygıda gostereceksin, sevmek zorunda değilsin, yemek yapamazsın temizliği yetiştiremezsin bunlar sorun değil elinden geldiği kadar yapacaksın ama saygı hep olmalı sen bence saygısız davranmışsın, yaptıgın çok ayıp aynı senin yaptıgını abinin eşi annenlere yapsa nasıl olurdu annenin hali acaba biraz düşün bence..

herkes görgülü olacak diye bişey yok, onların kültürleri öyle demekki,
demek Allah muhafaza adamların gidecek evleri olmasa kapının önüne koyacaksın,

canım bana kızmanı istemem ama ben ne gelinler gördüm nelere göğüs gerdiler.. en başta örnek annem.. ama asla senin yaptıgın gibi yapmadılar, eşimi seviyorum diyorsun e seviyorsan onun ailesinide sevmen lazım.. ben anlamadım ve çok sinir oldum ...

yazdıkların bana çok saçma geldi kusura bakma. çok büyük terbiyesizlik yapmışsın. eşinin yerinde ben olsam bende sana sağlam bi tokat indirirdim. ayyy çok sinir oldum. ya o insanlar ne yaparsa yapsınlar eşinin ailesi. sen ona tokat atıyosun ailesini evden kovuyosun afedersinde sen kimsin derler adama....
bu şekilde sadece itici olursun tepkini göster. ama bizim aileden gördüğümüz bi saygı vardır. BÜYÜKLERE SAYGI...
sen bu çizgiyi çok aşmıssın ayy sinir oldumm..

çok güzel yamışsınız kesinlikle size katılıyorum her ailede olur böyle sorunlar ama eşinin hatrınada olsa katlanması gerekir sonuçta onunda var ailesi...

pardon da yaş kaç 10 mu?ne yaparsa yapsın onlar eşinizin ailesi yaptıkları yanlış olsa da çok büyük terbiyesizlik yapmışsınız

yaşananlar hoş değil ama yapacak bişey yok olmuş bi kere. benim demek istediğim şey şu ki eşin yönünden çok şanslısın. bence kıymetini bil. başkaları yüzünden onu üzme. kaybedersen de pişman olursun gibime geliyor. burda neler okuyoruz sonuçta ne kocalar var.

Ama o tokat biraz abartı olmamış mı??
Adamcağızın kıymetını bılın 1 dediğinizi 2letmemiş.Tamam sınırlı kızgın olabılırsınız sevemeyede bilirsiniz ama azcık eşiniz için saygı..Bas bas bağırarakta bırsey halledemezsınız.

Antipati kurun eşiniz sizin ailenize aynısını yapsa nasıl olur.Asıl ozaman boşamaya kalkarsınız.Sorunlar herkeste oluyor bızde de var yok değil amaaaa heme boşanma konusu açılırsa olmazz..

Siz sanırım birşeylerden korkmuyorsunuz.Ya eşiniz tamam deseydi eşiniziz bu tutumunuz karşısın da boyle bırsey olmayacağını bıldıgınız halde söylemişssiniz belli ama lutfen dıkkatlı olun..

Erkekler bizim kadar sabırlı değil.Ki eşinizi seven bır ınsana benzıyorsunuz.
Madem kalmalarını ıstemıyorsunuz.Alın kayınvalıdenızı karşınıza ınsan gıbı konuşmayı deneyın ılk başta...

Baktınız olmuyor başka çareler ararsınız.Eminim ki anlamayacak değiller.Ki bağırıp çağırmalarınızı duyduktan sonra
sabah hemen kalkıp gitmişler.

Azcıkk saygıı eşiniz mutlu olur onun mutluluğu ilede sizde mutlu olursunuz buna emin olun..

hiç birimiz melek değiliz dolayısıyla sizi kınamak,ayıplamak istemem.herkes kendi yaşadığını kendisi bilir.ama unutmayın ki hiçbir insanın hayatı güllük gülistanlık geçmiyor.haklı olduğunuz bir çok şey vardır elbette ama tutumlarınızla haksız duruma düşmüşsünüz sanki.sinirleriniz çok yıpranmış olsa da,öfkeyle kalkan zararla oturur misali eşinizle olan ilişkinize de zarar vermişsiniz.sabır olmadan muvaffak olamazsınız.kimi eşinden çeker,kimi eşinin ailesinden,kimi başka şeylerden sınanır bu dünyada.gördüğüm kadarıyla eşinizin ailesinden zarar görseniz bile,eşiniz bunu kapatacak yapıda bir insan.alttan alıcı ve sizi kaybetmemek için çaba sarfediyor.bu sizin yine de şükretmeniz gereken bir durum.ne eşler var ki arkadaşların da dediği gibi,tokat atmayı geçtim azıcık sesini çıkarsan dünyayı sana zindan eder.ya böyle bir eşiniz olsaydı.muhtemelen boşanmış mutsuz bir kadın olacaktınız o zaman.o daha mı iyi yani?hakaret etmek,tokat atmak ne olursa olsun hoş değil.sadece biraz sakin olmaya ve bunu davranışlarınıza yansıtmaya çalışın.eşinizle güzelce konuşun ve ailesinin biraz daha düşünceli davranması konusunda ona bir takım beklentilerinizi açıkça söyleyin.ama bu şekilde sinirli ve aşırı tepkili davranmanız şu an sonuç verse de yarın bir gün karşınıza hiç ummadığınız bir şekilde çıkacak ve başınıza kakılacaktır.belki bugün sizi alttan alan eşiniz bile,yarın öbür gün size ''sen zaten böyle yapmıştın,şöyle yapmıştın'' diyerek çıkış gösterebilir.onun için daha sabırlı ve emin adımlarla sorununuzu çözmeye çalışın.bir de arkadaşın birine 'senin de başına gelir görürsün' demişsiniz.bu kadar kolay kimseye beddua etmeyin lütfen.allah derdi olan herkese derman versin.

Sizi okadar iyi anlıyorum ki.....
Kendi evinde kocanla rahat edemiyorsun
Evliliğimin 2.ayında kayınpederim işi nedeniyle bize kalmaya geldi
Ardından tabi kayınvaldem de geldi:(
8 ay bende kaldılar!!!
Evlendiğimizde onların evinde oturduğumuz için aklına estiklerinde beni değilde eşimi arayıp size gidicez deyip geliyordı
oğlum doğduktan sonra oğlumu bahane edip gelmeler
bu yüzden eşimle çok kavgalar ettik
sürekli hayatımızın içinde olmayı istiyorlar
kayınpederimle tartıştık farklı konudan
ve ondan sonra gelmeler azaldı ve kayınvaldem aradığında taviz vermiyorum
eğer gelirsede gideyim dediğinde otur yada kal demiyorum
Bence herkes haddini bilecek
ben ailemle aynı şehirde oturuyorum ve eşim rahatsız olmasın diye nadir gelirken ,eşimin ailesi 2saatlik yolu gelip gelip gittiler

canım
eminim herşey birikmiş
son raddesinwe gelmiştir
seni anlıyorum
ama eşinle arana ne aileni nede onun ailesini sok
senin ailem benim ailem başladığı zaman kavgalarda eksik olmaz
daha tatlı dille anleat
biraz zaman geçerse iyi olursunuz
anlaşılan baya sıkmışler seni

ben sizi anlıyorum emin olun hemen hemen bende buna benzer bişey yaşadım bende 1 yıllık evliyim bence kesinlikle boşanma boşanırsan onlar rahatlar sen değil senin yapacağın eşinle oturup konuşmak ben öyle yaptım dedim bak biz bir aileyiz artık onların kendi hayatı var bizim çok ayrı hayatımız var tamam gelsinler gelmesinler demiyorum ama usulü adabı var herşeyin Sende aynen böyle söyle ve KAYINVALİDENEDE bunu söyle mesela gelecekleri zaman lütfen bugün bizim işimiz var kusura bakmayın AMA KESİNLİKLE EŞİNLE ONLARIN YANINDA KAVGA ETME !!!

yazdıkların bana çok saçma geldi kusura bakma. çok büyük terbiyesizlik yapmışsın. eşinin yerinde ben olsam bende sana sağlam bi tokat indirirdim. ayyy çok sinir oldum. ya o insanlar ne yaparsa yapsınlar eşinin ailesi. sen ona tokat atıyosun ailesini evden kovuyosun afedersinde sen kimsin derler adama....
bu şekilde sadece itici olursun tepkini göster. ama bizim aileden gördüğümüz bi saygı vardır. BÜYÜKLERE SAYGI...
sen bu çizgiyi çok aşmıssın ayy sinir oldumm..

asıl ben orda olsam sanırım sizi tokatlarım daha evliliğe hazırlanıyo bu zavallı kızcağız baksana ne hale gelmiş psikolojisi yuva kolaymı kuruluyo yıkılırsa iki hayatta söncek bence eleştirilmesi gereken görgüsüz o aile

burda birçoğunuz kınamışsınız aama kadın artık sinir harbi yaşamış.. buna benzer olaylar bende yaşadım ve şimdi boşanıyorum... benim eşimin aileside beni eşimden kıskanan evime 10 dak. mesafede olmalarına rağmen sürekli benim evimde yatıya kalıyorlardı.. ben ilk başlarda sesimi çıkarmadım ama sonuç boşanmaya geldi... evlenildiği zaman artık yeni bir aile olunur ve herkesin kendi evinde rahat yaşama özgürlüğü vardır... dinimizce bile anlaşamayan gelin kayınvalideler için yuva bozmak doğru kılınmamamıştır. kayınvalide hergün gelinin evine gelip kalınca ne oluyor ya ... artık böyle şeylere tahammülüüm kalmadı sinirimden ağlıyorum... benim bu yüzden yuvam yıkıldı... kimsenin yuvası yıkılmasın...

burda herkes kadın eşine bir tokat attı diye kıyamet kopmuşşş... tamam kadının yaptığı tepkiler o an için yeri ve zmanı değilmiş... ama artık cinnet geçirmiş.. siz cinnet nedir bilirmisniz.. evleniyorsunuz ve 3, gÜN kayınvalideniz size yatmaya geliyor haftanın 4 günü size yatıya geliyor ve bazı günlerde yanında yatıya başka misafirler getiriyor.. bu kayınvalidenin kocası nerdeeeeeeeeeeeeeee.................. akrabalarını yatıtya neden gelinin evine götürüyor kendi evii nerdeeeeeee................ çünkü kendi evine götürürse kızları ve kocası rahatsız olur.. ama nasılsa gelin korkar gelin evi dingonun ahırı ............. gelinin özel günüymüş o gün kocasıyla planı varmışş... gelininde anası hastaymışşş gelin hastaymış kayınvalidenin ne umruna.... ORASI ONUN OĞLUNUN EVİ.............................................. yazık böyle düşünen kayınvalidelere yazık.... bizlerde bir annenin evladıyız.. bizlerinde nefsi var... bizlerinde umutları var... biz evlilik yaparken bunları hayal etmedik... kayınvalidemize saygılı olmayı hayal ettik... ama saygı duymamızı istemiyorlar... benim kayınvalideme ver oğlunu yanına onunla uyusun yesin içsin muhabeet etsin... evindeki kocası ve gelini ne hali varsa görsün... ama o oğluşuyla mutlu olsun.....
YETER YA PES....

Son düzenleme:
burda herkes kadın eşine bir tokat attı diye kıyamet kopmuşşş... tamam kadının yaptığı tepkiler o an için yeri ve zmanı değilmiş... ama artık cinnet geçirmiş.. siz cinnet nedir bilirmisniz.. evleniyorsunuz ve 3, gÜN kayınvalideniz size yatmaya geliyor haftanın 4 günü size yatıya geliyor ve bazı günlerde yanında yatıya başka misafirler getiriyor.. bu kayınvalidenin kocası nerdeeeeeeeeeeeeeee.................. akrabalarını yatıtya neden gelinin evine götürüyor kendi evii nerdeeeeeee................ çünkü kendi evine götürürse kızları ve kocası rahatsız olur.. ama nasılsa gelin korkar gelin evi dingonun ahırı ............. gelinin özel günüymüş o gün kocasıyla planı varmışş... gelininde anası hastaymışşş gelin hastaymış kayınvalidenin ne umruna.... ORASI ONUN OĞLUNUN EVİ.............................................. yazık böyle düşünen kayınvalidelere yazık.... bizlerde bir annenin evladıyız.. bizlerinde nefsi var... bizlerinde umutları var... biz evlilik yaparken bunları hayal etmedik... kayınvalidemize saygılı olamayı hayal ettik... ama saygı duymamızı istemiyorlar... benim kayınvalidem ver oğlunu yanına onunla uyusun yesin içsin muhabeet etsin... evindeki kocası ve gelini ne hali varsa götrsün... ama o oğluşuyla mutlu olsun.....
YETER YA PES....

Çok iyi dile getirmişsin herşeyi.

O ev sadece oğullarının evi değil, gelininde evi.

valla uzaktan konuşmak herkes için kolay bir kere o ayrı
ayıp etmişsine gelince
bence sende ayıp ettiğinin farkındasın da
ondan kırdın kapı kacağı
ama bu hale gelmene de demekki sebep oldular
ne olursa olsun oğlunun anasıdır diyemiycem
kadın harbiden görgüsüz gibi
orası oğlunun eviyse senin de evin yahu
gelip kalacan elbette herşeyin bir adabı olur
valla büyük büyüklüğünü yapmazsa
küçük de küçüklüğünü yapamaz kardeşim
ben bunu bilir bunu söylerim
sen kaynanaysan gelininin ve oğlunun hayatına bir saygılı ol önce
orasının onlara ait olduğunu kabul et
ve saygı duy
hemde yeni evliler ayıp yani
canım şimdi sen sakin ol
eşin anlayışlı biri zaten
evlilik bu sebepten bozulurmu hiç
kolay mı öyle
tavrını belli etmişsin zaten daha zor gelirler
keşke bir sınır olaydı aranızda ama
duyurarak konuşmayla resmen kovmuşsun maalesef
bundan sonra napmak lazım bende bilmiyorum:))
ama boşanmak için saçma bir sebep

arkadaşlar yazı yazan arkadaş 5 aylık hamile bunun verdiği psikolojiyi düşünemiyorum herkes ayıplamış ama zaten yaptığının yanlış olduğunu sonradan kendiside farketmiş bunuda dile getirmiş ama insanın öle bir noktası olur ki bazen çıldırma noktasımı desem cinnet noktasımı desem bilmiyorum o an gözünü hiç bir şey görmüyor bunun da olabilmesi için bir insanın baya dolması lazım konu sahibide belliki senelerdir dolmuş helede birde karnında bir bebek varken insan daha çok hassaslaşabiliyor ve Allah korusun intihara bile gidinebiliyor öle bir noktaya geliniyor yani.şimdi ben suçun büyük tarafını eşinde buluyorum eğer dengeyi korusaydı şu an her iki tarafta bu konumda olamazdı.kaynananın yaptıklarını okuyunca inan Allaha şükür ettim ben olsam ne yapardım acaba diye düşündüm ki insanın başına gelmeden bilemez.bence eşin olayın ciddiyetinin farkında değil zaten seni haklı bulıuyor olmasa senin yaptığına karşılık farklı tepkiler verirdi oda arada kalmış ama bütün herşey onun elinde o ev oğlunun evi anasınında evi sayılır diyenlere aldırma kardeşim o ev senin ve eşinin artık orda sen yaşıyorsun evi kim almış olursa olsun o evde yaşayan karı kocanındır ev anne ve baba olarak gelinlerimizi damatlarımızı rahat bırakmalıyız onlar artık bir yuva sahibi yuvalarına çomak sokmanın bir alemi yok.tabikide annesine hatta ailesine saygı göstereceksin ama herşey karşılıklı bende başta istenmedim ama şu anda çok şükür kayınvalidem benim için elinden geleni yapmaya çalışıyor biraz mesafe her zaman iyidir siz aile bireyleri olarak başta çok yanlışlar yapmışsınız anahtar vermek gibi orası bir yuva insanın tek rahat edebileceği yerdir evi düşünsenize evinizde misafir gibisiniz ne kadar sinir bozucu gerçekten kardeşim eşinin sana sen deli değilsin demesine bakma zaten psikologlara deliler gitmez delilerin yattığı farklı bir yer vardır normal insanların gitmesi gereken bir yerdir psikolog ve sadece sen değil eşininde gitmesi lazım en azından daha olgn fikirler verebilir içini döküp rahatlayabilirsin Allah bin sabır versin sana eleştiri yapanlarıda takma kimse senin yerinde değil o yüzden herşeyin iyisinide kötüsünüde sen bilirsin Allaha emanet olun bebeğiniz ve eşinizle..

ya saygılı olmak demek her yapılana amenna demek değilki.kendimize olan saygımız ne olacak.ne verirsen fazlası istenir.bu herkes için aynı.gebelik dönemi çok hasas bir dönem.tokatı bende yadırgadım ama herkes sinirini farklı yansıtır.bi yerde dur demek lazım.yıpranan hep neden gelinler oluyor.

Aşırıya kaçmış, ama durum şöyle ise tabi.
Daha önceleri eşini uyardın mı bilmiyorum, eğer defalarca uyardıysan ve hala ısrarla aynı şeyi yapıyorsa
biraz haketmiş bazı şeyleri, tokat filan abartı olmuş, iyi oda sana vurmamış ve ailesine söylediğin o kadar şeyde bile birşey dememiş.
Bence biraz daha sakin ol, eşin belli ki senin yanında, ne diye boşanacaksın, ailesinden çok memnun değilsen,
sizde kalmaları gerekmiyor zaten, devamlı görüşmek zorunda da değilsin,
kimsenin evliliği erkeğin ailesi üzerine kurulu değil, dengeyi siz kuracaksınız.
Eşinle daha sakin konuş, bunaldığını, başbaşa vakit geçirmek istediğini.

Son düzenleme:
Lütfen cevap vermeden konunun bütün sayfalarını okuyun.. Rica ediyorum.... Mihriban arkadaşımıza çok yükleniyorsunuz.. Arkadaşımızın burda tek yaptığı olayı direk anlatımış keşke kayınvalidesinin yaptıklarını anlatsaydı. Eminim arkadaşımızın yaptığını öneren birileride olurdu.1 yılda neler yaşamış.. Kolay mı sanıyorsunuz.. Evlendiğinizin ertesi gün gözünüzü açar açmaz kahvaltıya gelen kayınvalide . Arkadaşımızda diyor beni istemedi kardeşinin kızını almak istiyordu diye.. Anahtarı onda olduğu için kaç defa uygunsuz vaziyet de yakalanmışlar.Bir değil iki değil. Haftanın nerdeyse hergünü cümbür cemaat toplanıp gelen kayınvalide ve eş dostu.Sürekli eleştirilmek sürekli kalbinin kırılması sen kimsin edaları ve kendi evinde sığıntı gibi hissetmek Ve daha beteri çocuğuna eski sevgilinin ismini mi koyacaksın da ne demek.. Ve bizim bilmediğimiz ve bize anlatmadığı birçok şey .. Kayınvalidesinin yüzsüz olduğunu kızı çıldırtma niyetinde olduğunu şuradan anladım .. Gelinim bana böyle bir hareket yapacak isterse 5 saatlik yolum olsun oğlumu bile dinlemem çeker evime gelirim. Kadında ki yüzsüzlüğe bak sabah kahvaltısını yapıp öyle çıkmış.. Kadın sen kimsin demek istiyor.Arkadaşımız evleneli 1 yıl olmuş . Bende öyleyimdir çok sabırlıyımdır beklerim beklerim ama en gereksiz saçma yerde tepki gösteririm. Ama sonuç suçlu ve sorunlu olan ben olurum.. Lütfen kırmayın arkadaşımızı çeken bilir. Ben her sabah aynı üzüntü ve kalp sıkışmasıyla gözlerim dolarak uyandığımı ve yattığımı bilirim... Çeken bilir..

Aşırıya kaçmış, ama durum şöyle ise tabi.
Daha önceleri eşini uyardın mı bilmiyorum, eğer defalarca uyardıysan ve hala ısrarla aynı şeyi yapıyorsa
biraz haketmiş bazı şeyleri, tokat filan abartı olmuş, iyi oda sana vurmamış ve ailesine söylediğin o kadar şeyde bile birşey dememiş.
Bence biraz daha sakin ol, eşin belli ki senin yanında, ne diye boşanacaksın, ailesinden çok memnun değilsen,
sizde kalmaları gerekmiyor zaten, devamlı görüşmek zorunda da değilsin,
kimsenin evliliği erkeğin ailesi üzerine kurulu değil, dengeyi siz kuracaksınız.
Eşinle daha sakin konuş, bunaldığını, başbaşa vakit geçirmek istediğini.

İyi oda sana vurmamış ve ailesine söylediğin o kadar şeyde bile birşey dememiş.diyorsunuz.. Zamanında adam arkadaşımızın başını zaten kalorifer peteğini vurmuş. Eşinle sakin konuş diyorsunuz. İnanın arkadaşımız bunların hepsini yapmıştır. Adam zaten suçlu olduğunun farkında.. Arkadaşımız demek ki ilk defa bu kadar büyük bir tepki vermiş ve davranışları anarnolleşmiş ki adam sesini bile çıkartamamış. Suçunu kabul etmiş.. Dediğim gibi yaşayan bilir..

İyi oda sana vurmamış ve ailesine söylediğin o kadar şeyde bile birşey dememiş.diyorsunuz.. Zamanında adam arkadaşımızın başını zaten kalorifer peteğini vurmuş. Eşinle sakin konuş diyorsunuz. İnanın arkadaşımız bunların hepsini yapmıştır. Adam zaten suçlu olduğunun farkında.. Arkadaşımız demek ki ilk defa bu kadar büyük bir tepki vermiş ve davranışları anarnolleşmiş ki adam sesini bile çıkartamamış. Suçunu kabul etmiş.. Dediğim gibi yaşayan bilir..

mihribanı tanıyormusunuz,ayrıca zamanında kocası mihribanın kafasını peteklere vurduysa yaptığı bunca hakaretten ve tokattan sonra eşinin bu kadar sakin olması mantıksız değil mi:34:

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Back
X