kaynanamın bizde yatma sevdası beni çıldırtıyor..

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
kızlar çok sıkıntıdayım nolur akıl verin yoksa biticek bu evlilik biz 1 yıllık evliyiz eşimin ailesi elinden gelse bizden hiç çıkmayacaklar her geldiklerinde yatıyolar evi altüst edip üstüme atıp gidiyolar kaynanam çok görgüsüz bi kadın gerçi eşim hariç hepsi öyle sanki kendi evleriymiş gibi davranıyolar kumanda hep onlarda bilgisayarım onlarda birde üstüne üstlük kaynanam bize gelince kardeşlerini kardeşlerinin karısını bacısını hep bize davet ediyo tabi hiç bana sormadan sürekli bana laf vurmalar artık dayanamıyorum 3 gün önce yine bize geldiler zaten meyilliler dilin ucundan eşime bizi eve bırak dedi kaynanam saat gecenin 12 si olmuş eşimde burda yatın yarın gidersiniz dedi bende kapıyı hızla çarpıp odama gittim tabi elime bişey geçse eşimin katili olucam eşimde hemen arkamdan geldi neden öyle yaptın diye bitti artık senden boşanmak istiyorum dedim sarılmaya kalktı güya gönlümü alıcak öyle bi tokat attımki sesi onlarada gitti içeri girmiş ortalığı yatıştıracak aklınca gelininiz beni hep böyle dövüyo diye suratım 5 karış yataklarını hazırladım yatak odama geldim kanepeye kendime yatak hazırladım karyolayıda eşime açtım odaya geldi buda ne ayrımı yatıcaz dedi evet dedim artık kocam değilsin beraber yatmayı düşünmüyosun umarım dedim eşim kolumdan tutup çekti deli deli konuşma ne boşanması boşanma felan yok dedi bende görürsün varmı yokmu dedim ozaman kendimi öldürürüm dedi isabet olur dedim o pislik ailenle bütün bağım kopmuş olur dedim biliyorum çok ağır konuştum ama sinir krizi geçirdim beni yumuşatmak için noldu canım sana ters bişey mi söylediler dedi işte patladığım an kapıyı açtımki sesim daha net gitsin diye bağırmaya başladım evleri yokmu defolup evlerine gitsinler bıraksınlar bizi yetr artık dayanamıyorum ne yapışkan insanlarmış görgüsüz yüzsüzler diye bi defa kal bile demedim şimdiye kadar hangi yüzle kalıyolar diye eşim beni sakinleştirmeye çalıştı onuda ittim banyoya girip bi duş aldım sonra eşimin iknasıyla beraber yattık sabah uyandım kahvaltılarını yapmış çekip gitmişler eşim neden öyle yaptın dedi sen benim ne kadar sinir olduğumu bile bile neden onlara kal dedin dedim tamam bidaha olmuycak dedi yemin ettirdim izin vermeyeceksin kendileri kalsa bile dedim peki dedi belki çok sert bi tepki verdim ama beni bu hale onlar getirdiler ben öyle sakin bi insandımki şimdi sinir hastası oldum geçen gün bulaşık yıkarken tabak tam temizlenmemiş diye bütün takımlarını dolaptan indirip hepsini paramparça ettim psikolojim allak bullak buraya yazdıklarım binde biri daha neler neler şimdi kızlar ne yapmamı öneriyorsunuz bu evlilik devam ederse birgün canıma kıyıcam gitsem eşim vazgeçmiyo almanyada abim ablam var hiç bişey söylemeden oraya kaçıp gitmek geçiyo aklımdan nolur bana akıl verin aslında eşimide çok seviyorum ama beni boşanmaya itiyolar

helal olsun kocana :) ne olursa olsun sen bunları ona yapıyorsan eşin sana vurmuyorsa sen padişah kızı olmalısın .garip .bide kadınlar hep ezilir derlerdi hep ona inanırdım bunlarıda gördükya maşallah.:51: iyi cesaret kız.böyle görgüsüz aileler dayanılmıcak gibi ama boşanmak helel hele vurmak çıldırmak .ben olsam senı aşşa atardım .kızma ama

herkese sonsuz teşekkür ediyorum ama ben hatamı biliyorum eşim o anı unutalım seni bu hale biz koyduk utanması gereken kişi benim nolur affet diye kendisi söyledi demem o ki neler çektiğimi allah biliyo birgün sorulacak hesapları fazla vaktim yok bi özet geçicem ama sonra detaylıca anlatıcam benim annemi 16 yaşımdayken kaybettik ardından babam evlendi ve o kadın beni istemedi birsürü eziyet hep benden çok büyüklere vermek istedi sonunda onu zulmüne dayanamadım evlendim evlilik meraklısı değildim kesinlikle ve evlenince hepsi bitecek sandım daha beteri beni bekliyomuş bilemedim çok dayandım annemin toprağına sarılıp saatlerce ağladığımı bir ben bilirim eşime bi tokat attığımı kınamışsınız kafamı kalorifer peteğine vurduğu için ona laf yok çünkü ben bi tokat attım çok ayıp kadınlara yakışmıyo değilmi kadınlara sadece dayak yakışır kaynanam kaynanasını sokağa atmış şuan huzur evinde ona ayıp değil ben 18 yaşında evlendim bir çok şeye aklım yetmiyodu sıkıntı sıkıntı bu hale getirdi beni ben asla böyle olmak istemezdim benim sizden isteğim bana doğru yolu gösterip bir nebze akıl verenim yardım edenim olsun diye kimsem yok derdimi döküceğim ama beni kınayanlar kadar çok güzel yönlendirici insanların yazılarınıda okudum rabbim razı olsun sizlerden yanımda olduğunuz bi nebze içimi rahatlattığınız için

Canım keşke bunları daha önce söyleseydin...
Sen yine de öyle yapmasaydın ve onların seviyesine düşmeseydşn keşke...
Haketmemiş değil etmiş, olan da olmuş...

o gece kaynana gitmek istemiş,eşi kalın demiş.bravo eşine diyenler bunuda göz ardı etmesin.:34:

herkesin ağzında bir HAD BİLDİRMEK tekerlemesi dönüp duruyor

kaynana ile ilgili bir konu açıldığında..mesele had bildirmek değil

bunun hangi yöntemlerle yapıldığı...karşıdaki insan çok pişkin olabilir,
tartışmalar geçebilir,arada en ufak bir saygı kalmayabiliyor ama konu

sahibinin gösterdiği türden bir tepki ne kadar basitçe...had bildirmenin yolu

bu basit üsluptan mı geçmeli..iyi ki o insanların orada hayatlarını bağışlamışsın...

elinden bir kaza çıkmamış..otur kalk buna dua et..çünkü

senin gibi 1'e 10 karşılık veren insanlar şiddete meyilli olan insanlardır...

sende zaten eşine patlattığın tokatla bu meyilde olduğnu ispat etmişsin...

haklıyım akrabalar beni haklı buldu demişsiniz..akrabalarınızda sizin gibi şiddet

yanlısıysa normaldir size hak vermeleri ama burada zaten akrabalarım,

komşum beni haksız buldu diyeni okumadım...nedense konu sahipleri sürekli

mahalle ,eş dost tarafından hep haklı bulunur..bir nevi savunma mekanızması..

yani koca bir yalan..kendini tatmin etme yolu buradan geçiyor çünkü..

haklı dahi olsanız bu tavırlarla sizinde kaynanızdan pek farkınızın olmadığını

düşünüyorum...size tavsiyem hayatınız boyunca seviyenizi

hiçbir zaman bu kadar düşürmeyin..hayatta böyle insanlara saygı duyanı pek görmedim...

en önemlisi kendinize biraz saygınız kalsın...

seni anlıyorum canım yaşamayan bilmez bende isterdim gül gibi kaynanam pederim,,ama olmadıı,,bende sevmiyorum onlarıı hiç gelmesinler istiyorum ama ayda bi maaş almaya şehre geldiklerinde bizde 1 gün kalırlar bazenn,,ozaman bile bi anlaşmazlık çıkar,,4yıllık evliyim 2 çocuğum var ve inanırmısısn ,,şu 4yılda neler yaşadık onlar yüzünden ayrılma noktasına bile geldi tartışmalarımız,,biz onlarsız daha mutluyuzz,,evde onların konusu çıksa bile kavga başlardı,,ama anmıyoruz artık aydan ayaa gelip görürler torunlarını okadar,,pek samimi olmamamaya çalışıyorum,,bide çoook seviyoruz seni diyolaryaa,,diyemiyorum saygıdan işte sevdiğinizdenmi bukadar şey yaşadık sizin yüzünüzdeen,,lan düğünümüzü bile siz değil eşimle ailem yaptı,,davetiye gönderdik gelmediniz bile utançtan tabii,,ama neymiş yüzümüz yoktu gelmeye,,şimdi ne yüzle geliyolarsa artıık,,iyi yapmışsın bravoooo:46::46::46::46:

gerçekten anlayamıyorum ben, gerçekten.
yazmayayım, yazmayayım diyorum ama olmuyor işte.
kadın-erkek eşitliği derken aslında içten içe kadınerkil bir evlilik ve toplum istediğimizin farkında mısınız sevgili bayanlar?

eğer bu konu terse açılmış olsa idi; kadın tarafının anne-babasını erkek istememiş olsa, onların yanında karısına yüzlerce laf sayıp sonra karısına tokat atsa ve burda konu açılsa; neler yazılırdı hiç hayal edebiliyormusunuz?

bir de "sizin tuzunuz kuru, böyle kaynanaya düşün de görelim" ciler var ki, onlara ne desem boş.
siz ne biliyorsunuz bizim ne yaşadığımızı?
hangi evlilikte kaynana-gelin çatışması, egosunun kavgası, küslüğü yaşanmıyor?
hangi evlilikte erkek karısı ile annesinin, ya da kadın kocası ile annesinin arasında kalmıyor, söylermisiniz?

burdaki verilen tepki yapılan harekete.
kayınvalide gitmek istiyor, eş (oğul) "kalın" diyor, kalıyorlar.
bunun üstüne gelin önce kapıyı açıp hakaretler yağdırıyor sonra tokat atıyor eşine.
cinnet getirmişmiş. cinnet anında sesini daha iyi duyurmak için (kendisi yazmıştı) kapıyı açmak aklına geliyor ama..
demek ki aklı gayet yerinde...

bunun yerine, eşiyle veya anne-babasıyla daha mantıklı, daha saygılı, daha anlaşılır bir dille konuşsa olmaz mıydı?
burda yargıladığımız sadece bu.

"eline sağlık" diyenlere ise diyebilecek sözüm yok.
şiddete karşıyız ama erkeğe uygulanınca, erkek ailesine uygulanınca şiddeti bile haklı görebiliyoruz.

empatimiz süper...

Son düzenleme:
siz bi psikiyatriste gidin acilen.. burada hiç vakit kaybetmeyin..
samimi söylüyorum..

kaynananızı sevmiyor hatta nefret ediyor olabilirsiniz ama bu yaptığınız çözüm değil.

evinize hiç uğramasalar, siz hiç görüşmeseniz bu eşinizi mutsuz edecek ve evliliğe yine yansıyacak.

sizi bu hale onlar getirdi veya getirmedi bilemeyiz bildiğim bir şey var bu tepkiler hiç normal değil..

herkesin ağzında bir HAD BİLDİRMEK tekerlemesi dönüp duruyor

kaynana ile ilgili bir konu açıldığında..mesele had bildirmek değil

bunun hangi yöntemlerle yapıldığı...karşıdaki insan çok pişkin olabilir,
tartışmalar geçebilir,arada en ufak bir saygı kalmayabiliyor ama konu

sahibinin gösterdiği türden bir tepki ne kadar basitçe...had bildirmenin yolu

bu basit üsluptan mı geçmeli..iyi ki o insanların orada hayatlarını bağışlamışsın...

elinden bir kaza çıkmamış..otur kalk buna dua et..çünkü

senin gibi 1'e 10 karşılık veren insanlar şiddete meyilli olan insanlardır...

sende zaten eşine patlattığın tokatla bu meyilde olduğnu ispat etmişsin...

haklıyım akrabalar beni haklı buldu demişsiniz..akrabalarınızda sizin gibi şiddet

yanlısıysa normaldir size hak vermeleri ama burada zaten akrabalarım,

komşum beni haksız buldu diyeni okumadım...nedense konu sahipleri sürekli

mahalle ,eş dost tarafından hep haklı bulunur..bir nevi savunma mekanızması..

yani koca bir yalan..kendini tatmin etme yolu buradan geçiyor çünkü..

haklı dahi olsanız bu tavırlarla sizinde kaynanızdan pek farkınızın olmadığını

düşünüyorum...size tavsiyem hayatınız boyunca seviyenizi

hiçbir zaman bu kadar düşürmeyin..hayatta böyle insanlara saygı duyanı pek görmedim...

en önemlisi kendinize biraz saygınız kalsın...

kadın-erkek eşitliği derken aslında içten içe kadınerkil bir evlilik ve toplum istediğimizin farkında mısınız sevgili bayanlar?

eğer bu konu terse açılmış olsa idi; kadın tarafının anne-babasını erkek istememiş olsa, onların yanında karısına yüzlerce laf sayıp sonra karısına tokat atsa ve burda konu açılsa; neler yazılırdı hiç hayal edebiliyormusunuz?

bir de "sizin tuzunuz kuru, böyle kaynanaya düşün de görelim" ciler var ki, onlara ne desem boş.
hangi evlilikte erkek karısı ile annesinin, ya da kadın kocası ile annesinin arasında kalmıyor, söylermisiniz?

bunun üstüne gelin önce kapıyı açıp hakaretler yağdırıyor sonra tokat atıyor eşine.
cinnet getirmişmiş. cinnet anında sesini daha iyi duyurmak için (kendisi yazmıştı) kapıyı açmak aklına geliyor ama..

bunun yerine, eşiyle veya anne-babasıyla daha mantıklı, daha saygılı, daha anlaşılır bir dille konuşsa olmaz mıydı?

şiddete karşıyız ama erkeğe uygulanınca, erkek ailesine uygulanınca şiddeti bile haklı görebiliyoruz.

empatimiz süper...

:46::46::46::46::46:

bende hep cinnet anında nasıl aklı yetipte ses duyulsun diye kapıyı açtığını düşünüyordum.

bazı konularda birde karşı ntarafı dinlemek lazım diye düşünürüm.bu konuda bunlardan biri.kendi ailemiz geldiği zaman ne yapsak az gelir diye düşünüyoruz.ama eşimizin ailesi geldiğinde de ne zaman gidecekler diye yapmadığımız kalmıyor.çok yazık ayrıca konu sahibinin bazı şeyleri özellikle abartarak anlattığını düşünüyıorum.olay başta farklı sona doğruda tepki aldıkça ama siz bilmiyorsunuz ki bana şöyle yapıyorlara dönüyor iş.bunu birçok konuda da gördük:51:

ama asla onlara gldiklerinde saygısızlık yapmadım,,heleki gidin gibi bi his yaratmadım,,güzelce gelirler güzelce sarılır öperim ikisinde,,onlarda dua edip sağol varol misali,,giderler,,ama asla onların yanında ne eşime bağırmışlığım nede allah yazmasın vurmuşluğum olmuştur..onlara saygın sevgin yoksa bile bunu eş için yapmalı,,eşine onlar gittikten sonra ne dersen ne yaparsan yap buna kimse karışmaz ama kimsenin yanında eşinide küçük düşürmeye hatta bide ailesi onun onların yanında bu duruma düşürmeye hakkın yok bencee,,ben sevmem ama saygımıda gösteririm gerisi onlara kalmış,,eşimle hep konuşurum onları sevmiyorum ısınamadım eski yaptıklarını unutamıyorum derim,,ama onun tek dediği tamm ama boşver yaptıkları yanlarına kalsın büyüklük sende olsun,,onlara saygısızlık etm heleki benim yanımda..ve bunu sakin kafayla düşününce ne kadar haklı olduğunu gördüm ve eşimede onların yanında hiçte bukadar senin yaptığın kadar bi tepki verdiğimi hatırlamıyorum..sana bravo deemin tek sebebide onlara sert bi tepki verip seni anlamalarını sağlamandı,,ama eşine tokatı değil atman onların yanında trip atman bile yanlışmış,,onlar duysun diye bağırıp gitsinler gelmesinler demen onlara yeterdii..gerisi çok hata olmuş,,ama olan olmuş inşallah bundan sonra daha az gelirler ve eşinle mutlu olursun:31::31:

bence acilen psikolojik tedavi görmelisiniz bahaneniz ne olursa olsun yaptıklarınız doğru değil bir çocuk ne umutlarla dünyaya getiriliyor biliyor musunuz dünyaya bir evlat getiriyorsunuz ona Allah'ın mucizesi gözüyle bakıyorsunuz bütün dünya üstünüze gelse bile sırf onun için yaşamaktan zevk alıyorsunuz canınızı istese veririsiniz ama evladınız evlenme yaşına gelince sırf eşi istemiyor diye onunla görüşemiyorsunuz bir pislikmiş gibi muamele görüyorsunuz sizin de ileride evladınız olunca bunları yaşamak istermisiniz eşiniz ağaç kavuğundan çıkmadı tabiiki ailesi olacak en azından asgari düzeyde saygı göstermek zorundasınız Allah'tan korkun biraz.

Bence haksızlık ediyorsunuz... tamam bir hata yapmış o durumda tepkisini çok ağır göstermiş ama, gelinini bu hale getiren kayınvalidede hiç mi kabahat yok. Zaten eve gelmesinler, görüşmeyeli,m demiyor ki arkadaşımız okuduğum kadarıyla, sadece kendisine ve eşine de biraz özgürlük istiyor... bu da en doğal hakkı diye düşünüyorum.
Ne yazık ki bizim toplumumuzda oğlumun evi benim evim psikoljisinden kurtulamıyor erkek anneleri ve bizde gelin 'alınır' yani bir kız evlenince kendi ailesini kendi hayatını bırakıp onlara ayak uydurmak zorunda diye düşünülüyor. Zorluklara, kocasının, kayınvalidesinin eziyetlerine katlanan kadın taktir ediliyor. Yani onların yaptıkları hak ve çok normal ama kadın isyan ederse ayıp ve anormal.

En kötüsü de hemcinslerimizden böyle tepkiler alması bence. Aramızda eşinin ailesiyle arasında çok küçük te olsa sorun yaşamayan haksızlığa uğradığını düşünmeyen varsa söylesin, bakalım kaç kişi çıkacak.

AFERİN İYİ YAPMIŞSIN DEMİYORUM KESİNLİKLE, AMA ANLAMAYA DA ÇALIŞIYORUM, O GÜNE KADAR NELER YAŞANDI BİLMİYORUZ, HAKSIZLIK ETMEYELİM ARKADAŞIMIZA.

bence acilen psikolojik tedavi görmelisiniz bahaneniz ne olursa olsun yaptıklarınız doğru değil bir çocuk ne umutlarla dünyaya getiriliyor biliyor musunuz dünyaya bir evlat getiriyorsunuz ona Allah'ın mucizesi gözüyle bakıyorsunuz bütün dünya üstünüze gelse bile sırf onun için yaşamaktan zevk alıyorsunuz canınızı istese veririsiniz ama evladınız evlenme yaşına gelince sırf eşi istemiyor diye onunla görüşemiyorsunuz bir pislikmiş gibi muamele görüyorsunuz sizin de ileride evladınız olunca bunları yaşamak istermisiniz eşiniz ağaç kavuğundan çıkmadı tabiiki ailesi olacak en azından asgari düzeyde saygı göstermek zorundasınız Allah'tan korkun biraz.

bu yorum bambaşka bir olaya yapılabilirdi ama bu durum farklı, kız 1 yıllık evli 19 yaşında hamile ve yazısında belirtmiş kayınvalidesi milletide toplayıp geliyomuş evine ve anladığım kadarıyla bi işin ucundan da tutmuyolar, anneliği çok güzel anlatmışsınız ama konu sahibi kızcağızda bir ana kuzusu değilmi

ycloz arkadaşıma katılıyorum
kızda psikoloji bırakmamışlar ilk defa olan bişeyde bu şekilde tepki vermemişki
sürekli onu duymamazlığa veren bir eş sürekli aynı şeyi yapan ağzı bozuk bi kaynana az bile yapmış
afferin kız sana KAYINVALİDE BİR ANNEYSE GELİNDE BİR ANNE YAVRUSU acitasyona gerek yok HERKEZ İNSAN.
LAFTAN ANLAYANA LAFLA KÖTEKTEN ANLAYANA KÖTEKLE VALLA kimse kusura bakmasın..
bu benim annemde olsa aynı .......................

empatimiz süper...

Aynı evde yaşıyor olsalardı neler olurdu acaba? aynı semtte bile değiller...üstelikte neler neler çektiği sadece bir yıl.

Okadar bela bir kayınvalide...çıkıp iki laf dahi etmemiş!

.

zerrecik arkadaşıma sonuna kadar katılıyorum,söylemek istediklerime tercüman olmuş.
anladığım kadarıyla zaten bu ilk vukuatınız değil,yani öncede eşinizin ailesiyle sorunlarınız olmuş,aranızda seviye kalmamış,ben düşünüyorumda siz o lafları ederken nasıl kayınpeder yada kayınvalide odasından çıkıp size yada eşinize birşey demediler yada çıkıp gitmediler(onlarda zaten normal değiller!)yada eşiniz sizin söylediğiniz o lafları nasıl yuttu,inanılır gibi değil.niyetim sizi inciltmek değil ama çok kötü bir evliliğiniz,ilişkiniz var ve uzun süreceğini hiç sanmıyorum.

zerrecik arkadaşıma sonuna kadar katılıyorum,söylemek istediklerime tercüman olmuş.
anladığım kadarıyla zaten bu ilk vukuatınız değil,yani öncede eşinizin ailesiyle sorunlarınız olmuş,aranızda seviye kalmamış,ben düşünüyorumda siz o lafları ederken nasıl kayınpeder yada kayınvalide odasından çıkıp size yada eşinize birşey demediler yada çıkıp gitmediler(onlarda zaten normal değiller!)yada eşiniz sizin söylediğiniz o lafları nasıl yuttu,inanılır gibi değil.niyetim sizi inciltmek değil ama çok kötü bir evliliğiniz,ilişkiniz var ve uzun süreceğini hiç sanmıyorum.

konuyu baştan okudunuzmu?

böyle bir erkek var mı gerçekten?ben inanamıyrm:s eşinin değerni bil ve sadece onun için katlan bence

Yuuhhhh:53::53: eşine tokat attın ve bu onu alttan aldı.Ne kadar kötü olursa olsun öyle birşey yapılabilir mi.Eşin melek gibiymiş ya..Ayrıca sadece kadına değil Canlıya şiddete karşıyız:kkk::kkk::kkk:

konu sahibi zaten psikolojisinin eşinin ailesi yüzünden bozulduğunu açıkça yazmış..
bence kendi sağlığına değer veriyorsa mutlaka psikolojik destek almalı.. onu anlamaya çalışmalıyız bence..

Bayanın psikolojisi evlenmeden önce bozulmuş aslında.Annesini kaybetmesi,üvey annesi falan.Zaten psikolojisi bozuk olduğu için de doğru düşünüp,doğru karar verip, doğru davranamıyor.Doğum yapmadan acilen psikolojik destek alması lazım.Bebeği olunca psikolojisi daha beter olacak.Kendine de yazık,etrafındaki insanlara da...destek şart.:50::50:
Anladığım kadarıyla bu bayan bu sorun olmasa başka bir sorun bulunurdu bu psikolojiyle.Allah şifa versin,etrafındaki insanlara da kolaylık ve sabır versin.Ya edep ya edep...:26:

Son düzenleme:
Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Back
X