Kaynanamin yaptigi is mi?

Ewet yazdiklarimi okursaniz daha iyi anlarsiniz.basina gelmeyen anlayamaz.

Canim benim tek tarafli olmuyorbenim eltiminde 4 yasinda kizi var onunla oglum cok guzel oynuyor ne vurma ne baska bisey.cunku annesi uyariyor kizini o senin kardesin sen ablasin sahip cikacaksin.e. Kizi oglumdan icin ben ona cikolata alacam parka goturecegim diyor.

Teyzemin cocuklarini da kardesimi de ben buyuttum ve inan 5 yasindaki cocugun herseyi bilerek ve isteyerek yaptigindan eminim.

Teyzemin cocuklarini hala annelerinden cok benim sozumu dinlerler.is cocugu yetistirmekte..

Annesiniz, cocugunuzu o halde görunce iciniz yanmistir. Hakliyken haksiz duruma düsmüssünüz. Bu cocuktan ziyade annesinde problem var. Diger cocuklarla oynamak yerine onlara bile bile zarar vermeyi ögrenen bir cocuk bence hicbir ortamda basarili ve istenen biri olamaz. Agac yas iken egilir diye ne güzel söylemisler. Madem bu kizi annesi böyle yetistiriyor siz de mümkün olmadikca görüsmeyin.

Biz de kücükken kuzenler kardesler bol bol kavga da ederdik sac bas ta yolardik. Ama birimiz ciddi bir zarar gördü mü de kacacak delik arardik. Annemiz babamiz mutlaka ceza verirdi, cok sert konusup bize bagirirdi. Daha 5 yasinda ama korkup kendi kacacagina yine dövücem diyor. O cocuga da günah, ne bicim bir anne ne vicdansiz kadin. Hep böyle yapiyor, kizinin baska cocuklara siddet uygulamasina sesini cikarmiyor hatta gülüp geciyor diyorsaniz, esinizin kardesi bile olsa görüsmeyin. Imkansiz diyorsaniz da o kiz ve annesi geldiginde cocugunuzu bir saniye yaninizdan ayirmayin. Iceriye oyun oynamaya gittiklerinde bile siz de gidin yanlarina. Görümceniz de ister yaniniza gelir ister tek oturur iceride.

Ya ben bunu anlamiyorum, cocuk neredeyse anne de orada olmali. Hatta annenin bir gözü kulagi cocugunda olmali. Kim olursa olsun ne bu böyle, cocugu oraya birak buraya birak. Cok samimi söylüyorum sizin cocugunuz kadar o kiz da masum ve günahsiz. Cahil, sevgisiz ve bencil bir annenin elinde yetisiyor olmasi cocugun sucu degil.

Goz yummak mi....ben kizdirmak icin vuruyor zannettim sonra aldim gorumceme neden yapton dedim o da
Oglun kizimin aayagindan gecti dedi yuh dedim surunen cocugun ne alt niyeti olabilir.ben gorumceme bunlari soyledikten sonra kv tek cocuk sizdedir.hic aglamayacak....kv benim cocugum u doverek sever neden boyle seviyorsun desem ben hepsini boyle seviyorum der ama g.kizlarini canim kizim diye sever.soyletincede kv te gorumcemi cekemiyor olurum.

Canim olay gozumun onunde bir anda oldu.bende anlayamadim.

Canim onu surekli yapiyor zaten.canini yakar.day dikilirken itikler....

Siz konuyu anlamak mi istemiyorsunuz.ben butun yaramazliklarini yeri geldi kizarak yeri geldi tatli dille yeri geldi annesini uyararak.ama cocugumun bayilmasina gosterebilecegim en kucuk tepki buydu.ne yani cocuktur yapip deyip otursamiydim.

Görümcenizi biri keske sosyal hizmetler kurumuna ihbar etse. Kendi cocugunu psikopat yapacagi yetmezmis gibi baskasinin cocugunun ellerini kizartiyor. Sizin önünüzde olmasa kimbilir nerelerini kizartacak.

Farklı bi tepki vermezdim ben de.İnsan çocuğunu baygın halde görünce gözü bir şey görmez benim de başıma geldi seni çok iyi anlıyorum.Asla yaklaştırma çocuğunun yanına herkesin çocuğu en değerlisi.Geçmiş olsun bu arada

Görümcenizi biri keske sosyal hizmetler kurumuna ihbar etse. Kendi cocugunu psikopat yapacagi yetmezmis gibi baskasinin cocugunun ellerini kizartiyor. Sizin önünüzde olmasa kimbilir nerelerini kizartacak.

Bilmiyorum arkadasim.o kadar zor nir durum ki yasadigim.

Allah razi olsun.zor bir durum...

çocuğunuz baygınlık geçirdiği andaki görümcenize ve görümcenizin kızına olan davranışınız hakkında yorum yapmayacağım. Sonuçta o andaki öfke kontrolüyle ilgili bir şey ve sizin o andaki duygularınızı biz tahmin edemeyiz.

benm yegane takıldığım nokta, görümcenizin nasıl olup da 1 yaşındaki bebeğinizin ellerine vurabildiği. doğrusu görümceniz tam bir ruh hastasıymış. Ben sizin yerinizde olsam, kim olursa olsun 1 yaşında bir bebeğin ellerine vuran parçalardım orada. hele ki evladıma canıma yapılacak bu iki katı parçalardım.

Ayrıca bu olayı ciddi ciddi eşinizle konuşun. böylesine şiddet eğilimli yetiştirilen bir çocuk daha büyük kazalara, Allah korusun ciddi yaralanmalar ve ölümlere neden olabilir. görümceniz görüştürmeme konusunda laftan anlamıyorsa eşiniz görüşmenize mani olsun.

Hiç de haksız değilsin bence. Çocuğunu o halde kim görse o anki panik, korku ile öyle davranırdı. Bu davranışın olay anından kaynaklandığını anlamaları lazım. Bir de lütfen çocuğuna zarar vermelerine izin verme. Karşı taraf çocuk da seninki değil mi sanki. Üstelik küçük kendini koruyamıyor da. Geçmiş olsun

yaptığın yorumda tepki verdiğin yazmıyordu.biz okuyanlar yazdığın kadarını biliriz değil mi

ayrıca olay sizin evinizde ve sizin sorumluluğunuzdayken olmuş.kız oğluna zarar veriyor,biliyorsun.yalnız bırakmayacaktın

Bende sizin gibi dusunuyorum.

konu sahibi zaten ylnız bırakmamış ki
gözünün önünde olmuş
zaten bu olaylar hep anlıktır

senin görümcen problemli bence çocuğunu da arsız yetiştirmiş
çocuğuum baygın olacak kafayı yerdim heralde zaten panik bir insanım
Valla bunlarla işin zor mesafe koy bence

1 yaşında bebek bahsedilen arkadaşlar 1 yaşında
baygın görseniz ne yaparsınız
o anlık sinirle defol diye bağırması çok normal
o çocuk beyin sarsıntısı geçirip Allah göstermesin başına bişey gelseydi
bu yorumlar aynı olur muydu acaba...

Sen tamamen haklisin. Ben olsam daha fazla tepki verirdim.
Gorusmeyi keserdim onlarla da.
O 5 yasindaki cocuk diyenler var szin 1 yasindaki oglunuz cocuk degil mi sanki?

o zaman ne yapacaksin canim kaynanan cocugu getirince iceri alip sonra oglunu odaya gotureceksin birkac dakika sonra da kapiyi ac ve kizi gonder ama kovarak degil... he baktin hic mi gonderecek durum yok sen oglunu al parka gidin... markete gidin.. kocan yok mu ona soyle o soylesin kiz kardesine niye uyarmiyorsun cocugun kafasi sismis olur boyle seyler ama sen kizina niye sahip cikmiyorsun diye kendi kardesi soylesin. tamam mi.

Şikayet ettiğiniz konuda evet haklısınız fakat tepkileriniz çok ama çok yanlış.nihayetinde 5 yaşındaki bir çocuktan bahsediyorsunuz.k.validenle görümcene gösteremediğin tepkiyi çocuğa göstermişsiniz.

Görüşmeyelim dersem k.validem kızar, surat yapar diyosunuz ama o çocuğa kızıp kovarsam ne düşünürler demiyorsunuz .Açıkcası kimseden çekindiğinizi düşünmüyorum, isterseniz pekala araya mesafe koyabilirsiniz. Kimseyle kötü olmayayım çocuğuma 5 yaşındaki kuzeni zarar verirse karşılık olarak ona bağırırım nasılsa gibi tavrınız var.

sizde kendinizden çok çok küçük bir çocuğa psikolojik şiddet uygulamışsınız haklı olduğunuzu düşünerek. Ne biliyorsunuz o kız da belki kendince haklıydı.

ailenizdeki tüm bireyler yanlış davranış içerisinde, yazık çocuklarınıza aklı selim kimse yok etraflarında

5 yaşındaki çocuk zarar verdiğini bilmezmi ee bisürü 5 yaşında çocuk okula başlıycak. ama bence bilir yetiştirme tarzıyla alakalı. annesi inerken tembihlese bak kuzeninin canını yakma diye pek ala anlar. ama başından atmak için hiç bir tembih olmadan yolluyosa oda çocuğa sık sık zarar veriyosa konu sahibi ikisni bir arada baş başa bırakmıycak. benim ilk okul 3 e giden tanıdığımın oğlu var tam bir azman. bigün oynarlarken odada güm diye ses geldi oğlumun koltuktan düştğün söyledi ama bence kucağından düşürdü zaten oyun oynama tarzıda bi garip. sonra görümcem bizde karşılaştı çocukla ve oğlumu onunla başbaşa bi odada bırakmamamı söyledi haklıydıda.

Geçmiş olsun, bu durumu eşine aksettirmelisin, görümce zaten sorunlu kayınvalide ise anlamazdan geliyor. Kendi kızkardeşini kendi uyarsın.

5 yaşındaki çocuktan erişkin davranışını bekleyemeyiz nasıl öğretilirse ve nasıl bir ortamda büyürse ona ayak uydurur. Ben o çocuğa da üzüldüm.
Annesinin eğitimsizliği yüzünden sürekli bağırarak, şiddet göstererek her şeye ulaşmaya çalışacak, ileride çok zorluk çeker.

Eşinin bu olaylara tepkisi ne? Eğer o da gereken konuşmayı yapamıyorsa geriye sadece mümkün olduğunca uzak durmak ve bir araya gelinen zamanlarda da gerekirse onlarla oyuna katılıp yalnız bırakmamak kalıyor. Ne olursa olsun görümcen çocuğunun ellerine vuramaz, bence esas o zaman çok sert bir tepki vermeliydin.

Senin çocuğun onun kızının bayılmasına neden olacak bir hareket yapsa görümcen ne tepki verirdi merak ettim.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…