- 26 Aralık 2007
- 22.146
- 12.092
- 498
- Konu Sahibi minikyaramaz
-
arkadasim ben anlatma ozurlumuyum anlamadim gitti.kizi zaten ogluma huzur vermiyor.o gunde kac kez ikaz etmeme ragmen oglumu rahatsiz etti.diyorsunuz ya o cocuk...ben de goz yumdum bisey demedim am oglumun kafasini carpip bayilmasi....
bu arada kizi evlatta oglu neeee????
kizi kac kez oglumu sesinden rahatsiz oluyorum diye kv lerden isimin gucumun arasinda getirdi....
ya anlatsam cok sey var ama...
ne yapayim o anda.kizi mi doveyim anlamadim gitti.ya da canim benim olur boyle seyler benin oglum bayilsa da senin psikolojin daha onemli gorumceme de kapida ya abla kusura bakma ozur dilerim cocugum baygin ama bi anlik ofkeyle oldu ben affetmen icin ne yapmaliyim mi deseydim.ewet yine senin kizin hakli nasil affedebilirsim beni diye yalvarsamiydim.
Valla arkadaşım sen yine sabırlıymışsın . Benim çocuğum itilip kakılacak , ben uyardıkça görümce sırıtıp duracak ; tepki verince de , analı kızlı bana ve çocuğuma tavır alacak , taş üstünde taş bırakmam !
5 yaşındaymış , çocukmuş vs vs anlamam arkadaş . Çocuğu aile yetiştirir , küstahlık öğretirsen böyle olur ; ama birileri
illaki haddini bildirir . Yolarım o çocuk denilen yaratığın saçlarını , veririm anasıyla anneanesinin eline ...
Öyle sırıtılmaz böyle sırıtılır der , kahkahalar atarım
Valla arkadaşım sen yine sabırlıymışsın . Benim çocuğum itilip kakılacak , ben uyardıkça görümce sırıtıp duracak ; tepki verince de , analı kızlı bana ve çocuğuma tavır alacak , taş üstünde taş bırakmam !
5 yaşındaymış , çocukmuş vs vs anlamam arkadaş . Çocuğu aile yetiştirir , küstahlık öğretirsen böyle olur ; ama birileri
illaki haddini bildirir . Yolarım o çocuk denilen yaratığın saçlarını , veririm anasıyla anneanesinin eline ...
Öyle sırıtılmaz böyle sırıtılır der , kahkahalar atarım
5 yaşında ki çocukdan canavar gibi bahsedilmiş komik geldi bana açıkcası
Cok guzel anlattiniz tebrik ederim.Ya hani bildiğimiz 5 yaşında ki çocuktan bahsediyoruz değil mi ?
Hani daha ana kuzusu olan , bilinç diye birşeyi oluşmamış , söylenenleri zar zor algılayabilen , kendi hayal dünyası olan , ona göre yaşayan bir minikten.
Neresi komik biliyor musunuz ? 5 yaşındaki bebeğin görümce olarak algılanıp yorumlar yapılması .
1 yaşında ki bebekse bana göre 5 yaşında ki de öyledir.
Neresi komik biliyor musunuz ? 5 yaşındaki çocuğu tutup dışarı fırlatmayı düşünmek komik mesela.
1 yaşında ki çocuğun eline vurmayı yanlış deyip 5 yaşında ki miniği kolundan tutup dışarı atabiliyorsunuz ? 5-10 aynı değil işte. 10 yaşında ki farklı duygularla yaparken 5 yaşında ki farklı duygular içerisindedir.
Çocuk o ya kıskanıyordur , benim teyzemin 5 yaşında oğlu birde 2 yaşında oğlu var yalnız bırakmamaya özen gösteriyoruz. Anlamaz zarar verebilir çünkü. Kıskançlıklar olabiliyor. Bu normal birşey.
O 5 yaşında ki bir canavar değil , görümce de değil .
Küçücük bir çoocuk :)
Neresi komik anlatabilmişimdir heralde..
boşvern....
kv.zi siz çocuğunuza bakın... o çocuğa birşey olsa sizden başka canı yanan olmaz...
bunu unutmayın.... kimseden de hoşgörü beklemeyin... bekleme içeri girerseniz hep alttan alan taraf olursunuz... olan yavrunuza olur
ne kv nede görümce bırakın surat assınlar az görüşün
düsüncelerimi özetleyecek olursam:
1. evet 5 yasindaki de cocuk ama 1 yasindaki cocuktan az cok daha gelismistir beyni
2. evet 5 yasindaki de cocuk ama kovulurken bile yine dövücem cocugunu diyebiliyorsa benim cocugum icin tehlike arz ediyordur
3. evet 5 yasindaki de cocuk ama annesinin onu bir canavar gibi yetistirmis olmasi benim sorunum degil ve bu ona benim cocuguma zarar verme hakkini vermez
haklisiniz burda tepki cogunlukla görümceye olmaliydi ama allah askina cocugun o durumdayken ah canim sen daha 5 yasindasin sen bir meleksin daha ne yaptigindan haberin yok sana hic kizmadim diyebilirmiydiniz? konusahibide sadece defol demis ve kiz kapiyi acamayinca kapiyi acip göndermis. tekme tokat dalmamis yani.
yine söylüyorum o kizla konusahibinin cocugu biraraya gelmemeli! eger mecburiyetten dolayi biraraya gelirlerse ve kiz yine cocuga zarar verirse bende bi tokati hak ediyor! en azindan anlar o cocugun sahipsiz olmadigini ve ona zarar verince bunun cocugun annesi tarafindan da olsa bi geridönüsü olacagini!
ayni benim kafadaymissin tebrik ettim :)
tüm yorumlari okudum ve agzim acik kaldi resmen. konu sahibini hem haksiz ettiniz hemde özür dilemesini söylediniz ya daha ne diyim.....
az bile yapmissin konu sahibi! benim evladimi o duruma getirecek o cocuk bende bisey söylemiycem öylemi?? tuttugum gibi firlatirdim kapidan valla! 5 yasinda cocuk her bi halttan anlar valla. burda 3 yasinda krese 5 yasinda okul öncesi okula gidiyor cocuklar. hertürlü sorumlulugunda bilincindeler. hem öyle olmasa bile giderken cocugunu yine dövücem diyebiliyorsa demekki bilincli bi sekilde yapmis ve kin ve nefret duyuyor bebege karsi. cocuk mocuk dinlemem bu durumda. ha cocugun bi sucu olmayabilir yetistiren ana böyle simartmistir ama kusura bakmasin o sorumsuz ananin yetistirdigi evladin benim cocuguma zarar vermesinede göz yumamam!!
.
ooo buda çok oldu sanki ya 5 yaşında çocuğun saçını başını yolmak.
Küstah , terbiyesiz ve ukala yetiştirilen bir çocuk başka dilden anlamaz . Bunun sebebi annesidir ! O çocuğunun yaptığına
gülüp geçiyor , onu uyarmaya gerek bile görmüyorsa ; 5 yaşında diye ( güya melekmiş , melek görmesek de yutsak bari )
yaptığı hatanın ceremesini benim çocuğum değil kendileri çekecektir .
Gözümden sakındığım çocuğumu , uyarmama rağmen sinir sinir gülüp bir şey yokmuş gibi davranan hatun da , kızı da yolunmayı hak eder .
Bazı arkadaşlar ; sebebin görümce vs olduğunu vurgulamış . Şahsen ; tüm uyarılarıma rağmen bu şekilde davranan görümce değil , kendi ablam da olsa aynı tepkiyi veririm . Benim yorumum alınan tavıra , kişiye değil !
Yazık ki , o kızla evlenecek olan erkeğe ve ailesine ... Büyüyünce çok başlarını ağrıtır annesiyle anneannesinin . Ağaç yaşken eğilir !
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?