- 17 Eylül 2010
- 3.766
- 1.733
- 373
- Konu Sahibi minikyaramaz
-
butun yazdiklarinizi okudum.
ben yaptigimdan pisman degilim.diger yazilarimda da belirttigim gibi o an yapabilecegim en hafif uyari bu.sac yolma ya da birbirine vurma meselesi degil ki....sonucta gozumun onunde olan birsey.
benim merak ettigim beni tamamen haksiz bulan arkadaslarin 1 yasindaki bebegi kucaginda cansiz durmasi halinde nasil tepki verecekleri ek olarak ya ogluma birsey olsaydi o zaman da ayni yorumlari yapar miydiniz?
arkadasin biri kardesinin kizi ayni seyi yapsa....kardeslerim bekar ve yasamadan da ahkam kesemem oyle ya da boyle yapardim diye....
Siz zaten kendinizi haklı görmeseniz buralara gelip konu açmazdınız. O yüzden ne desek boş ve zaten sizde boş olduğunu pişman değilim diyerek kanıtladınız.
Öncelikle bir yaşındaki çocuğum kafasını bir yere çarpmış olsa ayağıma ayakkabı bile giymeden bir taksiye atar hemen hastaneye götürürüm yada direk 112 yi ararım veya evimin her yerinde koca koca yazılı duran özel ambulansın numarasını.
Ne olanı kapı dışarı etmek ne de gelene kapı çarpmak aklıma gelir. Yaptıklarınızdan anladığım kadarıyla maşallah kendinizi kaybetmeyip gayet bilinçli bir şekilde diğer kişileri bertaraf etmişsiniz.
Hem ahkam kes demedim azizim sadece bir soru sordum. Kardeşim bekar dersin geçersin.
Ya da bi düşünürsün, gerçekten ben ne yapardım diye. Ama hayata ve olaylara at gözlüğüyle baktımız için hiçbir soru , sabit bir fikri ne yazık ki değiştiremiyor.
ee görümceniz kv.nizn kızı dğeil mi :) siz çocugunuzu koruyorsunuz görümceniz de onun çocugu..yüzüne kapıyı çarptıgınız için kv.niz de bozulmuştur.ne kadar büyüsekte biz de anne babamızın evlatlarıyız..bize ters bişey oldugu zaman tepki vermeleri normal bence..keşke çocukla muhattap olacagınıza görümcenize anlatsaydınız olayı..
tam anlamıyla konuyu özetlemişssiniz.
olayda arkadaş her konuda haklı olduğunu ve her yaptığı davranışın bir sebebi olduğnu ısrarla savunuyor. bütün sayfayı tek tek okudum. kesinlikle öneri ve eleştiri kabul etmiyor.
kendimden bir kaç olay anlatmak isterim ' benim oğlumun ateşi çok çıktığı için beraber banyoya girdik.... 9 aylık bir baktım göz bebekleri yok oldu ağzı köpürüyor, gitti çoçuk kollarımda ellerinide saldı aşağıya... doktordan eve geldiğimde. ayağımda ev terliği, sütyenim ve külodumun olmadığını, üzerimde ise sadece ev pijamalarımın olduğunu farkettim' yani kollarında baygınlık geçirirse çoçuğun böyle kimselere kan kusmassın kapı çarpmassın.
kızım ve oğlum kreşte büyüdü, çünkü çalışan bir anneyim. bir gün kızımın suratında koca bir ıssırık mosmor surat... sordum öğretmene arkadaşı ısırdı dedi. e ne yapayım gideyim bende onamı öyle davranayım. ısırmamalı ama ısırmış, ne yapabilirim. her zaman çoçuklarımın kreş hayatı boyunca şunu söyledim. Allah beterinden saklasın daha kötüleri olmasın, bunlarla kalsın diye.
kendi kuzenlerinin arasındada, olur öyle şeyler ben ise"gelip bana şikayet etmeyin birbirinizi" derim.
walla canim siz anlamak istediinizi anliyorsunuz.
eger bir gun sizinde evladinizi kuzeni bilerek dusurur ve bayginlik gecirirse o zaman ne yapacaksiniz?(ins. ole bir duumla karsilasmazsiniz)
merak etme hepsi oldu... 12-7 yaşında iki çoçuğum var ve 8 kuzenli aile arasında büyüyor. düştüde düşürüldüde ama kimse kimseye senin çoçuğun haksız deyip sindirmeye çalışmadı. önemli olanda bu çoçuktur yapar... allah beterinden saklar inşallah .
arkadasim ben anlatma ozurlumuyum anlamadim gitti.kizi zaten ogluma huzur vermiyor.o gunde kac kez ikaz etmeme ragmen oglumu rahatsiz etti.diyorsunuz ya o cocuk...ben de goz yumdum bisey demedim am oglumun kafasini carpip bayilmasi....
bu arada kizi evlatta oglu neeee????
kizi kac kez oglumu sesinden rahatsiz oluyorum diye kv lerden isimin gucumun arasinda getirdi....
ya anlatsam cok sey var ama...
ne yapayim o anda.kizi mi doveyim anlamadim gitti.ya da canim benim olur boyle seyler benin oglum bayilsa da senin psikolojin daha onemli gorumceme de kapida ya abla kusura bakma ozur dilerim cocugum baygin ama bi anlik ofkeyle oldu ben affetmen icin ne yapmaliyim mi deseydim.ewet yine senin kizin hakli nasil affedebilirsim beni diye yalvarsamiydim.
bu kdar fevri davranmana ne gerek var arkadaşım..sorunun kiminleyse onunnla çöz olur mu? kötü bişey mi yazmışım ben..kızının suratına kapı çarptıgın için bozuk atıyordur dedim ne var bunda ..allah allahhh
Görümcenle sorunun varmış sorununa bir sorun daha katmışsın. Hoşgörüden kimseye zarar gelmez kapıyı suratına çarpmak çok yanlış olmuş senin oğlun onun kardeşinin çocuğu onunda canı acır birşey olsa.
bence canı acısaydı -kardeşinin 1 yaşındaki masum çocuğunun- ellerine vurmazdı
birine bişey olup da canının yanması için o kişinin vefat etmesi gerekmiyor
nasıl kıyıp da ellerine vurabiliyor bebeğin anlamadım
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?