- 2 Eylül 2007
- 17.020
- 12.642
- 823
- Konu Sahibi Dostacilisoyler
-
Bu kadarcık meseleye gülüp geçmek yerine dert mi ediyorsun cidden?
Yani mesela "günahım yine bana yazılacak olmasa olurdu da kusura bakma şekerim tutucam" diyemiyor musun?
Bana şaka yapmış gibi geldi. Gereksiz mi gereksiz ama dert de değil ya.
Zaten herkes saygılı olmaya çalışıyor da sigara içenleri döven cins insanların yaşadığı bir ülke burası. Çocuklara tecavüz ederler ses yok. Ramazanda dışarıda yemek yeme ama...
Yani neye bu kadar sinirlendiniz anlamadım. . Konuyu farklı yerlere çektiniz. Neyse sizi şimdiden oruç vurmuş. Hayırlı ramazanlar...
Benim İmam hatip ve İlahiyat fakültesi mezunu bir arkadaşım tam tersi sen oruçlusundur dediğimiz de sinirleniyor. Bunun olayı aç kalıp susuz kalıp acısını çekmek herkes anlayış gösterirse anlamı ne diyor mesela? İnadına oruç tutmayan bizlerle takılıyor biz dikkat etsek de sinirleniyor ibadet benim diyor.
Biz elbette anlayış gösteriyoruz da oruç tutmayanlara da artık cidden düşman muamelesi yapılır oldu o beni üzüyor ve korkutuyor.
Ayrıca yüzde doksanı Müslüman klişesine hiç girmeyelim benim ve eşimin de kimlikte Müslüman yazıyor ama değiliz aynı şekilde bizim ailenin de yüzde doksanı Müslüman yazan ama Müslüman olmayanlardan oluşuyor.
Biz tutanlara saygı duyuyoruz da hani bizlere duyun lütfen
hippotalamus un yazdığının şu yazdıklarınızla ne alakası var?
kime saygısızlık etmiş neye saygısızlık etmiş?
kadın sadece ve sadece oruçlu insanların görebileceği şekilde, ulu orta restaurantlarda yemek yenilmesine karşı olduğunu söyledi, bunun nesi yanlış?
ben oruç tutamıyorum ama çocuklarım su istediği zaman bile bir köşeye çekip içiriyorum, ne var bunda?
hassasiyet göstermenin neresi kötü? saygı göstermek istemenin neresi kötü bu kadar tepki verecek?
neresi bu kadar tepki verecek nitelikte?
nasıl gözünün önünden çekilirse anlamı ne? 17 saat oruç, anlamını bilmek için, hissetmek için illa göz önünde yemek mi yenmesi lazım? arkadaşınız biraz abartmış bence
sevabı-günahı tabi ki herkesin kendine
evet burası müslüman bir ülke değil fakat çoğunluğu müslüman bir ülke
dile getirilen tek şey ise empati, başka birşey değil ki
kim ramazanda yemek yemeyin dedi?
çocuklara tecavüzle ne alakası var, neden konuları farklı yerlere çekmeye çalışıyorsunuz?
haaa, benim açımdan
illa oruç olması da şart değil
sokaklarda dilendirilen, aç çocuklar var
evlerine bir kilo eti zor götüren insanlar var
ben sadece ramazanda değil, normalde de ulu orta özendirici şeyler yenmesine karşıyım
hatta reklamlardaki sucuk, pastırma görüntülerine de karşıyım
Biz de müslümanız. Ben hamileyken oruç tutmadım ve çalışıyordum. Nerde yemek yiyecektim peki her yer kapalı olsa? Yaşı genç olur ama sağlık sorunu vardır tutamaz oruç. Bu insan da mı aç kalsın? Öyle yerler herkes için ihtiyaçtır zaruri olarak hem de.Adet olunca yoldaşlık ederim de ama bu kadar insan oruçluyken dışarda yemek yenmesine karşıyım
Hıristiyan ve Yahudi vatandaşlarımız var, turistlerimiz ve hastalarımız var. Onlar oruç tutanlara saygılı olmak zorundaysa, siz de tutmayanlara saygılı olmak zorundasınız. Oruç tutuluyor diye kimse günlük hayatında değişiklik yapmak zorunda değil. Zaten kolay olsa oruç olmazdı.Restorant demedim ulu orta demek istedim. Ayrıca arabistan değil ama burası da bir müslüman ülkesi anlayışlı olmak lazım demek istedim.
Ha oldu ramazan diye restorantlar da kapansın. Arabistan ya burası...
kadın sadece ve sadece oruçlu insanların görebileceği şekilde, ulu orta restaurantlarda yemek yenilmesine karşı olduğunu söyledi, bunun nesi yanlış?
ben oruç tutamıyorum ama çocuklarım su istediği zaman bile bir köşeye çekip içiriyorum, ne var bunda?
hassasiyet göstermenin neresi kötü? saygı göstermek istemenin neresi kötü bu kadar tepki verecek?
nasıl gözünün önünden çekilirse anlamı ne? 17 saat oruç, anlamını bilmek için, hissetmek için illa göz önünde yemek mi yenmesi lazım? arkadaşınız biraz abartmış bence
çocuklara tecavüzle ne alakası var, neden konuları farklı yerlere çekmeye çalışıyorsunuz?
haaa, benim açımdan
ben sadece ramazanda değil, normalde de ulu orta özendirici şeyler yenmesine karşıyım
haaa, benim açımdan
Bu kadar sert bir üslupla cevap verilecek bir yazım yoktu kendi adıma. İşte ben bundan bahsediyorum, saygı bekliyorsunuz ama benim sadece tutmayanlara da saygı duyulsun cümleme saydırıyorsunuz. Genelinde tutum bu. Dolmuşçular daha agresif oluyor el sürekli levyede neymiş oruç tutuyormuş kıymeti var mı? 17 saat açlık çekiyor diye yolda su içen birine saldıran bir insanı korumuyorum korumam.
Tekrar diyorum normalde sokakta zaten aç insanlar varken yemek yiyen insanlar ama ben şimdi açım diye sokakta çatmaya yer arıyor bu hiç hoş bir tutum değil.
İbadet kendin için yapılan bir şey beni bağlamaz, ben bu sıcaklarda sokakta su içtim diye can güvenliğim tehlikeye giriyorsa kusura bakmayın ama bu ibadetin de kıymeti kalmıyor.
Anlayış anlayış derken karşıdan anlayış beklememek de hiç hoş değil.
Bana da mesela ramazanda büyük iftarlar yapılması hoş gelmiyor ama kebapçılardan taşan masalarda homini gırtlak yiyenlere bir çorbayla iftarını açanlar var pis müsrifler diye saldırmıyorum.
Annem mesela bayılacak gibi olduğu için senelerdir oruç tutmaz bu kadın iş için sokağa çıktığında su içmek zorunda ama korkusundan susuz kalıyor ve rahatsızlanıyor sizce bu doğru mu? Empatiyse biraz da tutmayanların bir ay boyunca tedirgin edilmesine yapın.
Eşim çalıştığı küçük ilçede açık restoran olmadığı için ve okulda da kınandığı için gizli kapaklı benim yaptığım sansviçleri yiyor mesela. Asıl bu hoşgörü dini denilen Müslümanlara yakışmıyor
şu yazılanları nasıl "saldırmak" olarak nitelediğinizi anlayabilmiş değilim
kadının söylediği "tek bir" şeyi nasıl bu kadar yaydığınızı anlayabilmiş değilim
"saydırmak" dediğiniz şeyi ise hiç hiç anlayamadım! hatta şu an şok içindeyim: ben sizin "tutamayanlara da saygı gösterilsin" yazmanıza birşey demedim, "zaten saygısızlık edilmemiş" dedim. siz nasıl bu cümlenize saydırdığımı düşündünüz, gerçekten şok içindeyim
şu yazınızla resmen iftira atıyorsunuz, sakin kafayla yazdıklarınızı tekrar okumanızı öneririm
bu yazdıklarınızın hiçbiri bu platformda konuşulmadı
sanırım siz, tüm birikiminizi kusmaya yer aradınız ve bunu da hiç hakedilmeyen bir genelleme üzerinden yaptınız
bence yaptığınız yanlış, tartışma şekliniz de yanlış
Tacizi tecavüzü kattığınız için sert gelmiş olabilir. Gayet yumuşak bir şekilde yazdığım yazıya tacizler tecavüzlerle cevap gelince sert geldi evet. Özellikle empati yapmıyorsunuz sözü.
Bilmiyorum, benim şu an gözlemlediğim ne yazık ki tutanlar tutmayanları kınamaktan empatiye pek vakit bulamıyor. Belki şu an ekstra muhafazakar bir şehirde mutsuz olmamın da etkisi vardır. Ama şimdi biri bir şey der en iyisi sokağa çıkmayayım demek bile ramazandan soğutuyor bu da çok hoş bir şey değil.
Kırdıysam özür dilerim ama dediğim gibi eskisi gibi ramazanda hoşgörü yok tutmayanlara daha keskin oldu her şey ve bu beni çok rahatsız ediyor.
Ayrıca konu sahibinin yazdığı dışarda yemek yenir kısmında sizin bahsettiğiniz gibi bir cümle değildi. Gayet restonlarda yemek yenilir dedi. Kastettiği farklı yerlere gidebilirdi.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?